-
Τι έκανε η Τέζλα στην αυτοκίνηση:
Έβαλε στο χάρτη τα ηλεκτρικά
Ξαναέβαλε μετά από 1 αιώνα (?) τα Made in USA αυτοκίνητα και έκανε γκλαμ την κατοχή τους, όταν αυτό ήταν ανέκδοτο για τουλάχιστον 60-70 χρόνια
Πούλησε αυτόνομη οδήγηση, άσχετα αν δεν ήταν τέτοια
Άλλαξε τη λιανική, με τις ονλινε πωλήσεις
Έδωσε επιδόσεις πανάκριβου υπεράμαξου σε τιμή Πεμβέ Μ3
Έφτιαξε το πιο γλήγορο, συνεπές και σταθερό δίκτυο πραγματικής ταχυφόρτισης, όταν οι άλλοι κοιμόντουσαν ακόμη και φιλονικούσαν πιο πρότυπο θα υποστηρίξουν
Και εν συνεχεία έκανε πελάτες όλους τους άλλοι, όταν κατάλαβαν ότι ήταν άσσετ η συμβατότητα με τους σούπερτσάρτζερς της
Τέλος, έκανε κάποιους πλούσιους με τη μετοχή τηςΝομίζω, ήταν η αλλαξοπαιχνιδιά του αιώνα, ζούμε ιστορικές εποχές. Ποτέ δεν έχουμε δει κάτι ανάλογο. Ότι συνταρακτικό έχουμε ζήσει στην αυτοκίνηση, ήταν ένα τίποτα μπροστά σε αυτά στο σύνολό τους.
-
ΑΚΡΙΒΩΣ.
-
Εγώ πάντως έχω ψηθεί για model 2 αν και όταν βγει και με προυπόθεση ότι θα έχει ανοίξει κάποιο σερβις στην Κρήτη.
Έχω κουραστεί να τσακώνομαι με τα μαστόρια για το λάδι που μου έβαλαν, για το συμπλέκτη που τρίζει (στο VW) κτλ κτλ.
Tesla και θα ξενοιάσω από τα κακομαστόρια που έχουμε εδώ κάτω. -
και εγω το 2 περιμενω...
βεβαια, δεν το βλεπω Ελλαδα σε επαρκη αριθμο πριν το 2026. Αν θες ομαλοποιηση της παραγωγης και λυσιμο των πρωτων προβληματων, μιλαμε για 2027+
-
Πάντως μιλάμε για ηλεκτρικα και δει τεσλα που είναι οι πρωτοποροι και βλέπεις ότι έχουν όλες και όλες 4 σταθμούς φόρτισης σε όλη την Ελλάδα!
Ερώτηση μιλάμε για μια θέση φόρτισης ανά σημείο; edit Είδα ψαθοπυργο Τουλάχιστον είχε 4 θέσεις.
Δεν υπάρχει σέρβις εκτός Αθήνας, δεν υπάρχει πιστοποιημενος ηλεκτρολόγος για οικιακή εγκατάσταση στην Θεσσαλονίκη όπως τσέκαρα.
Η έκθεση και το τεστ ντραιβ παραδόξως είναι σε λίγα χλμ από το σπίτι μου.
Σίγουρα 34 και 42Κ μετά από την επιδότηση είναι μεγάλο δέλεαρ...
Σταθμοί φόρτισης θα έπρεπε να υπάρχουν στην Θεσσαλονίκη, προς Αλεξανδρούπολη, προς Γιάννενα, προς Τρίπολη, προς Φλώρινα και άλλοι 4 στερεά και Θεσσαλία ηπειρος εκτός εθνικής και κάνα 2 Κρήτη.
Δλδ άλλους 11 ακόμα σταθμούς κατ ελάχιστο....θελουμε 15 κατ ελαχιστο και έχουμε 4... Και τουλάχιστον 4 θέσεων ανά σταθμό.
Έτσι δίνεις κίνητρα και δείχνεις ότι πιστεύεις το πρότζεκτ.
Δλδ είσαι η τεσλα των δισεκατομμυριων και περιμένεις πρώτα να αγοράσει επαρκής αριθμός αμάξια πχ στην Θεσσαλονίκη και μετά θα ανοίξεις σέρβις;
Δλδ πάρτε αμάξια και μπορεί άμα γουστάρουμε κάποια στιγμή να σας ανοίξουμε και σέρβις και να μην χρειάζεται να κάνετε 1000 χλμ και να πληρώνεται το σερβις διπλο... -
Υπάρχουν σταθμοί φορτιστής απο λοιπούς αξιόλογους παροχους όπως η ΔΕΗ η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ ο ΕΛΠΕ κλπ.
Πολλά απο αυτά που ρωτάς έχουν απαντηθεί πολλάκις και είναι εύκολα προσβάσιμα με μια απλή αναζήτησή. Η άγνοια δημιουργεί φόβο, ή το ψάχνεις για να ιεραρχήσεις την τεχνολογία και τις ανάγκες σου (δεν χρειάζεται να εχεις βγάλει το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο για να το κανείς) ή πέφτεις και κοιμάσαι. -
@tkin73 said in TESLA FORUM:
Πάντως μιλάμε για ηλεκτρικα και δει τεσλα που είναι οι πρωτοποροι και βλέπεις ότι έχουν όλες και όλες 4 σταθμούς φόρτισης σε όλη την Ελλάδα!
Ερώτηση μιλάμε για μια θέση φόρτισης ανά σημείο; edit Είδα ψαθοπυργο Τουλάχιστον είχε 4 θέσεις.
Δεν υπάρχει σέρβις εκτός Αθήνας, δεν υπάρχει πιστοποιημενος ηλεκτρολόγος για οικιακή εγκατάσταση στην Θεσσαλονίκη όπως τσέκαρα.
Η έκθεση και το τεστ ντραιβ παραδόξως είναι σε λίγα χλμ από το σπίτι μου.
Σίγουρα 34 και 42Κ μετά από την επιδότηση είναι μεγάλο δέλεαρ...
Σταθμοί φόρτισης θα έπρεπε να υπάρχουν στην Θεσσαλονίκη, προς Αλεξανδρούπολη, προς Γιάννενα, προς Τρίπολη, προς Φλώρινα και άλλοι 4 στερεά και Θεσσαλία ηπειρος εκτός εθνικής και κάνα 2 Κρήτη.
Δλδ άλλους 11 ακόμα σταθμούς κατ ελάχιστο....θελουμε 15 κατ ελαχιστο και έχουμε 4... Και τουλάχιστον 4 θέσεων ανά σταθμό.
Έτσι δίνεις κίνητρα και δείχνεις ότι πιστεύεις το πρότζεκτ.
Δλδ είσαι η τεσλα των δισεκατομμυριων και περιμένεις πρώτα να αγοράσει επαρκής αριθμός αμάξια πχ στην Θεσσαλονίκη και μετά θα ανοίξεις σέρβις;
Δλδ πάρτε αμάξια και μπορεί άμα γουστάρουμε κάποια στιγμή να σας ανοίξουμε και σέρβις και να μην χρειάζεται να κάνετε 1000 χλμ και να πληρώνεται το σερβις διπλο...Είμαστε φοβερά μικρή αγορά και ως τέτοια μας αντιμετωπίζουν. Νομίζω η εταιρεία έχει όλα κι όλα 3 χρονια παρουσία στην Ελλάδα. Με την γραφειοκρατία που υπάρχει, πάλι καλά που έχουν κάνει τόσα.
Μικρό Tesla μην περιμένετε άμεσα. Δεν είναι κάτι που ενδιαφέρει την αμερικανική αγορά και από ότι φαίνεται σε αυτήν δίνουν πρωτίστως σημασία.
Επίσης, αναφέρεις ένα σωρό φορτιστές που θα έπρεπε να υπάρχουν και ανάθεμα και αν βλέπω ποτε κανέναν να φορτίζει όταν πηγαίνω. Μόνο golden hall έχει συνήθως κόσμο. -
@dettol said in TESLA FORUM:
Μικρό Tesla μην περιμένετε άμεσα. Δεν είναι κάτι που ενδιαφέρει την αμερικανική αγορά και από ότι φαίνεται σε αυτήν δίνουν πρωτίστως σημασία.
Δε νομίζω ότι ισχύει αυτό. Και πως θα μπορούσε άλλωστε αφού μιλάμε για εταιρία και μάλιστα εισηγμένη στο χρηματιστήριο.
-
με πηρε ο πωλητης για το τεστ ντραιβ και μεταξύ αλλων μου είπε οτι παρέδωσαν ή θα παραδώσουν , εκανε μια διακοπή εκει το τηλεφωνο σαραντα τόσα model 3 μεσα στον Ιανουαριο στην Θεσσαλονικη ( σε συγκεκριμένη ημερομηνία)! σημερα είδα δυο παρκαρισμενα στην τουμπα!
Μεσα στο 2024 συντομα μου ειπε οτι θα γινει και σταθμος φορτισης και θεσσαλονικη , και επισης εντος του ετους αλεξανδρουπολη γιαννενα.
Για το θεμα των δολιοφθορων μου είπε οτι τα τεσλα δεν τα πλησιαζουν γιατι ξερουν οτι εχουν καμερες παντου που καταγραφουν και ειπε για περιστατικο που ηρθε πελατισσα που τις εσπασαν πισω τζαμι μαλλον γιατι ηταν φιμε για να δουν μηπως ειχε κατι μεσα και κατεγραψαν οι καμερες ολο το περιστατικο και επιασε μεχρι και την πινακιδα του τυπου που κατεβηκε απο το αμαξι για να σπασει το τζαμι και τον τσακωσαν ( προφανως θα τον αφησαν μετα αλλα αυτο είναι αλλη κουβεντα). -
με πηρε ο πωλητης για το τεστ ντραιβ και μεταξύ αλλων μου είπε οτι παρέδωσαν ή θα παραδώσουν , εκανε μια διακοπή εκει το τηλεφωνο σαραντα τόσα model 3 μεσα στον Ιανουαριο στην Θεσσαλονικη ( σε συγκεκριμένη ημερομηνία)! σημερα είδα δυο παρκαρισμενα στην τουμπα!
Μεσα στο 2024 συντομα μου ειπε οτι θα γινει και σταθμος φορτισης και θεσσαλονικη , και επισης εντος του ετους αλεξανδρουπολη γιαννενα.
Για το θεμα των δολιοφθορων μου είπε οτι τα τεσλα δεν τα πλησιαζουν γιατι ξερουν οτι εχουν καμερες παντου που καταγραφουν και ειπε για περιστατικο που ηρθε πελατισσα που τις εσπασαν πισω τζαμι μαλλον γιατι ηταν φιμε για να δουν μηπως ειχε κατι μεσα και κατεγραψαν οι καμερες ολο το περιστατικο και επιασε μεχρι και την πινακιδα του τυπου που κατεβηκε απο το αμαξι για να σπασει το τζαμι και τον τσακωσαν ( προφανως θα τον αφησαν μετα αλλα αυτο είναι αλλη κουβεντα).για ιωαννινα ειναι γνωστο οτι θα ανοιξει. Για αλεξανδρουπολη πρωτη φορα το ακουω.
Εισαι ασφαλης σχετικα με το να στο κλεψουν, αρκει να βαλεις το pin to drive.
Ναι δουλευει ετσι το sentry, αλλα απο ζακια που θα σπασουν τζαμι για να κλεψουν κατι, λυπαμαι, αλλα δεν ξερω αν γλυτωνεις. Δηλ ειναι τοσο επιφοβο οσο και σε οποιοδηποτε αλλο αμαξι. Θα τον δεις να στο σπαει τουλαχιστον -
Για το θεμα των δολιοφθορων μου είπε οτι τα τεσλα δεν τα πλησιαζουν γιατι ξερουν οτι εχουν καμερες παντου που καταγραφουν και ειπε για περιστατικο που ηρθε πελατισσα που τις εσπασαν πισω τζαμι μαλλον γιατι ηταν φιμε για να δουν μηπως ειχε κατι μεσα και κατεγραψαν οι καμερες ολο το περιστατικο και επιασε μεχρι και την πινακιδα του τυπου που κατεβηκε απο το αμαξι για να σπασει το τζαμι και τον τσακωσαν ( προφανως θα τον αφησαν μετα αλλα αυτο είναι αλλη κουβεντα).
Σε ενημέρωσε ο γκασμάς ότι παίζει το SENTRY να καταναλώνει κανένα 10% της μπαταρίας ανά 24ώρο? Αν δεν στο είπε και του ξαναμιλήσεις να τον ρωτήσεις ...
-
Γιατί είναι γκασμάς; Το νούμερο είναι τελείως αυθαίρετο και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Αλλά ας πούνε οι κάτοχοι πόσο τους τρώει, που έχουν πολύ μεγαλύτερο δείγμα.
-
@argyn said in TESLA FORUM:
Για το θεμα των δολιοφθορων μου είπε οτι τα τεσλα δεν τα πλησιαζουν γιατι ξερουν οτι εχουν καμερες παντου που καταγραφουν και ειπε για περιστατικο που ηρθε πελατισσα που τις εσπασαν πισω τζαμι μαλλον γιατι ηταν φιμε για να δουν μηπως ειχε κατι μεσα και κατεγραψαν οι καμερες ολο το περιστατικο και επιασε μεχρι και την πινακιδα του τυπου που κατεβηκε απο το αμαξι για να σπασει το τζαμι και τον τσακωσαν ( προφανως θα τον αφησαν μετα αλλα αυτο είναι αλλη κουβεντα).
Σε ενημέρωσε ο γκασμάς ότι παίζει το SENTRY να καταναλώνει κανένα 10% της μπαταρίας την ημέρα? Αν δεν στο είπε και του ξαναμιλήσεις να τον ρωτήσεις ...
Ε εντάξει απο το τηλέφωνο τα λέγαμε... Δλδ το αφήνεις ακίνητο 10 μέρες με το σύστημα αυτό ανοικτό και σου τρώει όλη την μπαταρία από γεμάτη....
-
Σε ενημέρωσε ο γκασμάς ότι παίζει το SENTRY να καταναλώνει κανένα 10% της μπαταρίας την ημέρα? Αν δεν στο είπε και του ξαναμιλήσεις να τον ρωτήσεις ...
Ε εντάξει απο το τηλέφωνο τα λέγαμε... Δλδ το αφήνεις ακίνητο 10 μέρες με το σύστημα αυτό ανοικτό και σου τρώει όλη την μπαταρία από γεμάτη....
Απενεργοποιείται μόνο του όταν η μπαταρία φτάσει στο 20% ...
-
παντως ανεξαρτητου καταναλωσης ειναι εξοπλισμος που στην πλειοψηφια των εταιρειων ειναι εξτρα και εδω στανταρ.
Οι κάτοχοι που εχουν βαλει τον οικιακο φορτιστη εχει βάλει κανεις και καποιο εξτρα ερμαριο για προστασια απο δολιοφθορα ωστε να μην χτυπα στο ματι ο φορτιστης με το καλώδιο?
το κοστος φορτισης στην εο στους δικους της σταθμους ποσο είναι? δεν βρηκα κάτι στο σαιτ.
Ο πωλητης μου είπε κατι για ~0.40 , ισχύει? -
@dimsabas said in TESLA FORUM:
Γιατί είναι γκασμάς; Το νούμερο είναι τελείως αυθαίρετο και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Αλλά ας πούνε οι κάτοχοι πόσο τους τρώει, που έχουν πολύ μεγαλύτερο δείγμα.
σε 13 ωρες παρκαρισμενο στη δουλεια καθημερινα, μου τρωει περιπου 3%. Αλλα επειδη ειναι μεσα σε παρκινγκ δεν υπαρχουν events ωστε να γραψει.
Το εχω ακουσει και εγω το 10% που αναφερει ο argyn αλλα δεν το εχω δει πρακτικα. Ισως αν το αφηνεις σε πολυσυχναστο δρομο και γραφει events συνεχως.
Οπως και να εχει ομως, ειναι ενα συστημα το οποιο ομοιο του, απο οσο γνωριζω, δεν υπαρχει εργοστασιακο σε κανενα αλλο αυτοκινητο.
(επισης, οι καταναλωσεις που ειχα αναφερει παλαιοτερα, ηταν με το συστηγμα ενεργοποιημενο)Γκασμαδες ειναι οι πωλητες, συμφωνω, αλλα οχι επειδη δεν αναφερουν ποσο τρωει το sentry
-
ετσι και αλλιως εσυ σε γκαραζ στο σπιτι σου θα το παρκαρεις το βραδυ, οποτε δεν σε ενδιαφερει.
Το μοναδικο σημειο που ισως να ειναι προβλημα ειναι αν φυγει καποιος για πολλες μερες διακοπες και το αφησει στο παρκινγκ του αεροδρομιου.
Ακουσα οτι αν το αφησεις στο valet παρκινγκ του ελ βενιζελος, μπορεις να ζητησεις να στο εχουν φορτισμενο οταν το παραλαβεις. -
το συστημα καταγραφεις απενεργοποιείται απομακρυσμένα?
ελεγχος συμβάντων/ειδοποιήσεων γίνεται απομακρυσμενα? -
Σε ενημέρωσε ο γκασμάς ότι παίζει το SENTRY να καταναλώνει κανένα 10% της μπαταρίας ανά 24ώρο? Αν δεν στο είπε και του ξαναμιλήσεις να τον ρωτήσεις ...
Το sentry καταναλώνει ενέργεια όσο του δίνεις ερεθίσματα για να δουλεύει.
Π.χ. αν το έχεις παρκαρισμένο σε πολυσύχναστο δρόμο, αυτό θα γράφει συνεχώς " συμβάντα " .Και όχι δεν υπάρχει περίπτωση να καταναλώσει 10%μπαταρια.
-
το συστημα καταγραφεις απενεργοποιείται απομακρυσμένα?
ελεγχος συμβάντων/ειδοποιήσεων γίνεται απομακρυσμενα?Γίνεται ενεργοποίηση απομακρυσμένα, αλλά και real time ειδοποίηση μέσω app επί πληρωμής.
TESLA FORUM