-
Δεν έχω οδηγήσει ποτέ μου Tesla αλλά με όλα αυτά που διαβάζω, φαντάζομαι τι θα γίνει μόλις κυκλοφορήσει το "μικρό" (tesla 2;).
Κάτι σαν το model T θα γίνει...παγκόσμια εννοώ. -
@gatoz said in TESLA FORUM:
σε ενα πραγμα συμφωνω πως κολωνει πολυ τους κατοχους, με κανει και εμενα να φρεναρω αγορα φουλ ηλεκτρικου. υπαρχει ανασφαλεια ακομη τι θα γινει, αν θα φτασεις, αν θα κλεισει η εο για τον χι παραξενο λογο, εαν πραγματι θα βρεις να φορτισεις και δεν εχουν κλεισει αυθαιρετα το μαγαζι κλπ.
σε λιγα χρονια ισως. πολυ λιγα.Πρακτικα, πλεον υπαρχουν αρκετοι φορτιστες στην ΕΟ. Δηλαδη ακομα και αν για καποιο λογο δεν δουλευει ο ενας, οδηγας 30-50χλμ και πας στον επομενο. Με tesla superchargers δεν παιζει τοσο αυτο το ενδεχομενο διοτι σε καθε σταθμο υπαρχουν 4-8 φορτιστες, οποτε το ενδεχομενο να μην δουλευουν ή να ειναι κατειλημμένοι ολοι ελαχιστοποιειται.
Για offroad διαδρομες εκει σηκωνω τα χερια ψηλα. Ξερω οτι σου αρεσουν, αλλα επειδη ειναι ενα σπορ με το οποιο δεν εχω ασχοληθει καθολου, δεν ξερω τι να σου πω.
Οντως ομως, μεχρι να τελειωσει το συμβολαιο σου για το φεβ, θα εχει ξεκαθαρισει και αλλο το τοπιο και θα εχουν ενεργοποιηθει και αλλοι ταχυφορτιστες. Περιμενουμε μεσα στο 2024 να ανοιξει supercharger στα ιωαννινα, ενω εχουν εγκατασταθει και σταδιακα ενεργοποιουνται 150αρηδες και 300αρηδες φορτιστες αλλων εταιρειων σε ΣΕΑ πανω στην εθνικη οδο. Στη λαρισσα, στη θεσσαλονικη, στα ιωαννινα και στην αθηνα υπαρχουν ηδη 300αρηδες της ΔΕΗ. Σε 1-2 χρονακια θα μπορεις να κρινεις με μεγαλυτερη ανεση. Το προβλημα ειναι οτι μπορει εως τοτε να μην δινονται αντιστοιχα οικονομικα κινητρα, αν και πιστευω οτι το φοροκινητρο του +50% θα συνεχισει, καθως δεν τους "κοστιζει" με "αμεσα" χρηματα (οπως κοστιζει το 8χιλιαρο). -
Τέσλα και μλκιες....
-
Σαν τάκοι από πόρτα είναι και τα δύο.
-
Σφηνα το λενε
-
Το citroen πιο ωραίο!!!!
-
Remember me?
-
Ποιο κουκλί είναι αυτό;
-
Lo Res Car
-
Καταπληκτικό
-
@criuser said in TESLA FORUM:
Citroen Karinhttps://el.m.wiktionary.org/wiki/καρίνα
Αυτό είχαν στο μυαλό τους, στο ανάποδο!
-
Ενα απο τα παραπονα ηταν οτι δεν ειχαμε καμερα 360. Με το χριστουγεννιατικο update το πηραμε αυτο!
Δεν ειναι απεικονιση καμερας με την κλασσικη εννοια, οπως το εχουν κανει οι υπολοιποι κατασκευαστες, οπου ο υπολογιστης του αυτοκινητου συλλεγει τις ληψεις, τις κολλαει και φτιαχνει μια ενιαια απεικονιση των καμερων.
Στα τεσλα συλλεγονται τα δεδομενα απο τις καμερες και ο υπολογιστης του αυτοκινητου φτιαχνει μια τρισδιαστατη απεικονιση του περιβαλλοντος.Αυτος ο τροπος εχει καποια θετικα και καποια αρνητικα, σε σχεση με τον κλασσικο. Το αρνητικο ειναι οτι, επειδη εν μερει κιολας βασιζεται στην μνημη των ληψεων, δεν ειναι ουτε ΑΠΟΛΥΤΑ realtime αλλα και δεν βλεπεις ΑΚΡΙΒΩΣ τι βρισκεται γυρω σου. Καποιες εταιρειες εχουν αναπτυξει πραγματικα πανεμορφα τετοια συστηματα (πχ το τελευταιο της bmw).
Το θετικο ειναι οτι επιτρεπει καποια τεχνασματα, οπως πχ να χρωματιζει τα εμποδια αναλογα με την αποσταση απο το αυτοκινητο. Πχ οσο πλησιαζεις το χρωμα αλλαζει απο κιτρινο σε πορτοκαλι σε κοκκινο.Εχουν ειπωθει διαφοροι λογοι για τους οποιους τα τεσλα δεν ειχαν 360 καμερα. Εχω διαβασει οτι επειδη ειναι πατεντα αλλης εταιρειας και θα επρεπε η τεσλα να πληρωσει δικαιωματα. Εχω διαβασει οτι οι καμερες των τεσλα δεν ειναι ευρυγωνιες οποτε δεν επιτρεπουν κατι τετοιο. Εχω διαβασει οτι δεν το ειχαν το συστημα αυτο, επειδη η μπροστινη καμερα δεν βρισκεται στο επιπεδο του προφυλακτηρα αλλα ψηλα, πισω απο τον καθρεφτη. Αλλη μια θεωρια ειναι οτι δεν υπηρχε το συστημα επειδη το οραμα ειναι η αυτονομη οδηγηση οποτε δεν ενδιαφερουν τα συστηματα υποβοηθησης του οδηγου
Ειλικρινα δεν ξερω τι απο ολα αυτα ισχυει (ισως και περισσοτερα απο ενα), αυτο που μας νοιαζει ειναι οτι δοθηκε ενα συστημα (δωρεαν) το οποιο ελειπε απο το αυτοκινητο.
Σας παραθετω ενα βιντεακι για να το δειτε. Αν θελετε να ψαξετε περισσοτερο, δειτε "tesla high fidelity park assist"
ΥΓ: αντε να φτιαξουν το νομικο τους πλαισιο οι αμερικανοι, να παρουμε καποια στιγμη και adaptive matrix
-
Χτές είδα 1η φορά το νέο Model 3 highland σε λευκό και ήταν πραγματικά πανέμορφο, ειδικά τα μπροστά φώτα κάνουν όλη την διαφορά!! Από τα ωραιότερα (εαν οχι το ωραιότερο) sedan της κατηγορίας του!
-
@fanis75 said in TESLA FORUM:
Χτές είδα 1η φορά το νέο Model 3 highland σε λευκό και ήταν πραγματικά πανέμορφο, ειδικά τα μπροστά φώτα κάνουν όλη την διαφορά!! Από τα ωραιότερα (εαν οχι το ωραιότερο) sedan της κατηγορίας του!
τα εχουν φερει στην εκθεση της κηφισιας και θα ειναι διαθεσιμα δυο (ενα sr και ενα lr) για test drive
-
@dettol said in TESLA FORUM:
τα εχουν φερει στην εκθεση της κηφισιας και θα ειναι διαθεσιμα δυο (ενα sr και ενα lr) για test drive
Το ξέρω, έχω κλείσει test drive την άλλη εβδομάδα!!
Να σε ρωτήσω, η έκθεση είναι μέσα στο Golden Hall ή ξεχωριστό μαγαζί? Δεν έχω ιδέα που ειναι για αυτό σε ρωτάω.
-
@fanis75 said in TESLA FORUM:
Το ξέρω, έχω κλείσει test drive την άλλη εβδομάδα!!
Να σε ρωτήσω, η έκθεση είναι μέσα στο Golden Hall ή ξεχωριστό μαγαζί? Δεν έχω ιδέα που ειναι για αυτό σε ρωτάω.
μεσα στο golden hall ηταν pop up shop προσωρινο μεχρι να ανοιξει η επισημη εκθεση. ειναι διπλα στην παλια αυτοκινηση
-
Σε ευχαριστώ!!
-
επειδη το οραμα ειναι η αυτονομη οδηγηση οποτε δεν ενδιαφερουν τα συστηματα υποβοηθησης του οδηγου
Το model 3 δεν ήταν που καταργήσαν τους αισθητήρες παρκαρίσματος, και έδωσαν το feature από τις κάμερες?
Νομίζω ότι το όραμά τους είναι ότι όντως σε δύσκολες συνθήκες θα αφήσεις το αμάξι να κάνει τα μαγικά του. -
@antonakis said in TESLA FORUM:
επειδη το οραμα ειναι η αυτονομη οδηγηση οποτε δεν ενδιαφερουν τα συστηματα υποβοηθησης του οδηγου
Το model 3 δεν ήταν που καταργήσαν τους αισθητήρες παρκαρίσματος, και έδωσαν το feature από τις κάμερες?
Νομίζω ότι το όραμά τους είναι ότι όντως σε δύσκολες συνθήκες θα αφήσεις το αμάξι να κάνει τα μαγικά του.Εχω την εντυπωση οτι σε ολα τα καινουρια κατηργησαν τους αισθητηρες uss. Σε model 3 και σε model y παντως σιγουρα.
Το αστειο ειναι οτι το high fidelity park assist το εχουν παρει (προς το παρον) τα αυτοκινητα ΧΩΡΙΣ αισθητηρες και εχουμε γκρινιες απο τους ιδιοκτητες των "παλαιων" διοτι φαινεται να δουλευει καλυτερα αυτο σε σχεση με τους αισθητηρες επομενως δεν θα το ελεγα και τοσο δραμα -
..... μεχρι να ανοιξει η επισημη εκθεση. ειναι διπλα στην παλια αυτοκινηση
Θα ανοίξουν έκθεση; στην παλιά αυτοκίνηση θα είναι;
TESLA FORUM