-
Έχει ένα κωλομηχανακι στην πυλωτη. Θα το κλωτσησω να πάει παραπέρα , και βρέθηκε ο χώρος!
Γιούπι!!!!
-
Γενικά θέλω να σκεφτούμε κάτι άλλο ,ποιος ξεκινά κάθε μέρα με φουλ το ρεζερβουάρ στο αυτοκίνητο του;;;
Εγώ όχι!Σκέψου κάθε ημέρα να ξεκινάς και να γράφει 500+ χλμ αυτονομία. Έχεις άλλη αίσθηση
Σε εμένα λέει 100-200 χλμ αυτονομίας αλλά μπορώ να γεμίσω οπότε θέλω γρήγορα , πολύ ακριβότερα όμως.
-
Πάντως το προηγούμενο σε μαύρο ήταν...... Πολύ ωραίο για να το πω κομψά.
-
Ακόμα πάντως και χωρίς φόρτιση στο σπίτι, με AC στα 45 λεπτά που βρίσκεις παντού, το κόστος κίνησης είναι κάτω από 6 ευρώ στα 100. Οι ταχυφορτιστές της Tesla χρεώνουν από 36 ως 42 λεπτά, οπότε στο ταξίδι είναι αντίστοιχο. Κι όλα αυτά για μια πολυτελή μπερλίνα με 280 άλογα. Γιατί ειπώθηκαν διάφορα ανακριβή για ΚΤΕΛ και 9 ευρώ στα 100. Να μιλάμε με πραγματικά νούμερα.
-
@dimsabas said in TESLA FORUM:
Ακόμα πάντως και χωρίς φόρτιση στο σπίτι, με AC στα 45 λεπτά που βρίσκεις παντού, το κόστος κίνησης είναι κάτω από 6 ευρώ στα 100. Οι ταχυφορτιστές της Tesla χρεώνουν από 36 ως 42 λεπτά, οπότε στο ταξίδι είναι αντίστοιχο. Κι όλα αυτά για μια πολυτελή μπερλίνα με 280 άλογα. Γιατί ειπώθηκαν διάφορα ανακριβή για ΚΤΕΛ και 9 ευρώ στα 100. Να μιλάμε με πραγματικά νούμερα.
βαλε λιγο παραπανω για να εισαι μεσα. Εως 0.55 ας πουμε γιατι εχουν συνεχεις αλλαγες. Αυτη τη στιγμη, επειδη το ελεγξα, ο ακριβοτερος στην ελλαδα ειναι στα 0.53e/kwh
-
Λαπ, 0.16-0.18 θα χει το σταθερό της ΔΕΗ, αλλά δεν είναι το συνολικό κόστος.
-
@piliourits said in TESLA FORUM:
αν θες να τα εχεις ολα υπολογισμενα μεσα, βαζεις 0.30e/kwh για την νυχτερινη φορτιση, ωστε να βγαλεις ρεαλιστικα συμπερασματα.
-
@dimsabas said in TESLA FORUM:
Κι όλα αυτά για μια πολυτελή μπερλίνα με 280 άλογα
Με πίσω κίνηση και υπερβολικά χαμηλό κέντρο βάρους.
Πω πω πω
-
Τα δημοσιεύματα λένε για 0,14-0,15 Οπότε 0,25 το συνολικό
-
@dettol said in TESLA FORUM:
αν θες να τα εχεις ολα υπολογισμενα μεσα, βαζεις 0.30e/kwh για την νυχτερινη φορτιση, ωστε να βγαλεις ρεαλιστικα συμπερασματα.
Με τα κλειστά τιμολόγια θα φορτίζεις όποτε θες.
-
@lap said in TESLA FORUM:
Με τα κλειστά τιμολόγια θα φορτίζεις όποτε θες.
δεν εχω πειστει οτι συμφερει, διοτι υποτιθεται οτι περιμενουν να πεσουν οι τιμες του ρευματος. Επομενως, εγω τουλαχιστον θα μεινω στο "πρασινο" και θα περιμενω να ενεργοποιηθει το φ/β.
Αλλα ναι, για καποιον που θελει να εχει το κεφαλι του ησυχο, το κλειστο τιμολογιο δεν ειναι κακη επιλογη. Μπορει να κανει τα κουμαντα του και ας πληρωσει τελικα (ισως) λιγο παραπανω -
@antonakis said in TESLA FORUM:
lap υπαρχει χωρος στην αγορα, ειδικα για τα σουπερμινι, λογω μαζεμενων διαστασεων.
Ή πιο αναλυτικά...
Είναι μεγάλο το 3 για την πραγματικότητα της Αθήνας. Και το λέω εγώ που έχω και θέση parking, αλλά με τις διαστάσεις που εχει δεν χωράει να μπει και να βγει στο στενό με αυτά που είναι παρκαρισμένα δεξιά αριστερά της εισόδου και απεναντι. Το vitara των 4,17 μανουβραρει οριακά, το 3 με τίποτα.
Αναμένουμε το 2 που πιστεύω ότι είναι πιο ρεαλιστικό για καθημερινή χρήση στα μέρη μας. -
Τι κύκλο στροφής έχει το vitara?
-
-
@lap said in TESLA FORUM:
Τι κύκλο στροφής έχει το vitara?
Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι βγάζοντας το από το γκαράζ με παρκαρισμένα δεξιά αριστερά της εισόδου, αν έχεις μεγάλο μήκος θα φτάσεις στον απέναντι με την όπισθεν χωρίς να μπορείς να μανουβραρεις καθόλου. Η 156 στα 4.43 καποιες φορες δεν μπορουσε να βγει. Εννοειται οτι το καφριλικι παει συννεφο, αυτοι που παρκαρουν δεξια αριστερα της εισοδου δεν αφηνουν ουτε 10 εκ χωρο. Προφανώς είναι δική μου "ιδιομορφια" αυτη αλλά και για πολλούς άλλους ένα αμάξι 4.7 μετρων είναι βάσανο για ανάλογους λόγους.
-
Γελάω με το 13.5kwh, αυτά που βλέπετε ολοι στιγμιαίες καταναλώσεις και πανηγυρίζετε;!
Έχω μέση γύρω στο 19+, αυτό με το αμάξι σε υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι που ούτε ήλιος το βλέπει ούτε ιδιαίτερο κρύο το χειμώνα.
Το καλοκαίρι έγραφε 26, όταν το είχα στον ήλιο στο ξενοδοχείο και το πήγαινα παραλία και πίσω παλι.
19 με νορμάλ χρήση όπως κάνω στο Λεον που έχει μέση 8λτ τα 100.
Σημειώστε ότι τα ηλεκτρικά καίνε και όταν κάθονται.Η κατανάλωση από τα δεδομένα του Τεσλα app, αν μετρούσα πάνω στον φορτιστή σίγουρα θέλουμε ένα +10% για τις απώλειες.
Το ρεύμα θα το υπολογίζετε ΜΕ ΟΛΑ μέσα, όχι τι λέει η ΔΕΗ σκέτο.
Έχει ΦΠΑ, έχει ΑΔΜΙΕ ΔΕΔΙΕ κλπ κλπ.Κατά τα άλλα πάλι το ίδιο θα έπαιρνα στην τιμή που το πήρα
-
@netgeo said in TESLA FORUM:
Γελάω με το 13.5kwh, αυτά που βλέπετε ολοι στιγμιαίες καταναλώσεις και πανηγυρίζετε;!
Έχω μέση γύρω στο 19+, αυτό με το αμάξι σε υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι που ούτε ήλιος το βλέπει ούτε ιδιαίτερο κρύο το χειμώνα.
συνυπολογιζεις και την καταναλωση του sentry mode; μονο ετσι μπορει να βγει το 19+ !! Τετοια νουμερα σαν τα δικα σου βλεπω εθνικη οδο με 120-130km/h και υπενθυμιζω οτι εχω ΜΥ
Τι στο καλο; 400αρι σε καθε φαναρι κανεις; -
Επίσης και το πλάτος παίζει σημαντικό ρόλο,ειδικά για στενά πόλης ή για μανούβρες παρκαρίσματος μέσα σε αστικό ιστό.
7-8εκ. παραπάνω πλάτος σε συνάρτηση με 40-50εκ. παραπάνω μήκος, πολλ/ζουν ακόμη περισσότερο (σε σχέση με μόνο τη διαφορά μήκους) τη δυσκολία ελιγμών. -
@netgeo said in TESLA FORUM:
Το καλοκαίρι έγραφε 26, όταν το είχα στον ήλιο στο ξενοδοχείο και το πήγαινα παραλία και πίσω παλι.
19 με νορμάλ χρήση όπως κάνω στο Λεον που έχει μέση 8λτ τα 100.
Σημειώστε ότι τα ηλεκτρικά καίνε και όταν κάθονται.Η κατανάλωση από τα δεδομένα του Τεσλα app, αν μετρούσα πάνω στον φορτιστή σίγουρα θέλουμε ένα +10% για τις απώλειες.
Το ρεύμα θα το υπολογίζετε ΜΕ ΟΛΑ μέσα, όχι τι λέει η ΔΕΗ σκέτο.
Έχει ΦΠΑ, έχει ΑΔΜΙΕ ΔΕΔΙΕ κλπ κλπ.Κατά τα άλλα πάλι το ίδιο θα έπαιρνα στην τιμή που το πήρα
Το 3 αρι εχεις;;;
Γενικά και αλλού διαβάζω για 13,5 μέση κατανάλωση όχι μονάχα στον dimsabas
Στα της χρέωσης λένε πως η ΔΕΗ θα κλειδώσει στα 14 λεπτά οπότε 25 είναι μια καλή τιμή με φόρους μέσα.
-
TESLA FORUM