-
@dettol said in TESLA FORUM:
@netgeo said in TESLA FORUM:
Γελάω με το 13.5kwh, αυτά που βλέπετε ολοι στιγμιαίες καταναλώσεις και πανηγυρίζετε;!
Έχω μέση γύρω στο 19+, αυτό με το αμάξι σε υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι που ούτε ήλιος το βλέπει ούτε ιδιαίτερο κρύο το χειμώνα.
συνυπολογιζεις και την καταναλωση του sentry mode; μονο ετσι μπορει να βγει το 19+ !! Τετοια νουμερα σαν τα δικα σου βλεπω εθνικη οδο με 120-130km/h και υπενθυμιζω οτι εχω ΜΥ
Τι στο καλο; 400αρι σε καθε φαναρι κανεις;Sentry δεν βάζω ποτέ, οδηγώ ήρεμα στην πόλη.
Εθνική κινούμαι μέχρι 170klm/h μέγιστο, αλλά σίγουρα σταθερά πάνω από 130 όπου το επιτρέπει.
Είμαστε 2 ενήλικες αλαφροι και κοντοί και ένα τέκνο νινί.
Φίλος με Υ έχει 26 μέση αλλά αυτός πάει λίγο πιο σβέλτα στην πόλη.
Αυτά με τα δεδομένα του app, όχι του υπολογιστή ταξιδιού.
-
@lap said in TESLA FORUM:
Γελάω με το 13.5kwh, αυτά που βλέπετε ολοι στιγμιαίες καταναλώσεις και πανηγυρίζετε;!
Έχω μέση γύρω στο 19+, αυτό με το αμάξι σε υπόγειο πάρκινγκ στο Μαρούσι που ούτε ήλιος το βλέπει ούτε ιδιαίτερο κρύο το χειμώνα.
Το καλοκαίρι έγραφε 26, όταν το είχα στον ήλιο στο ξενοδοχείο και το πήγαινα παραλία και πίσω παλι.
19 με νορμάλ χρήση όπως κάνω στο Λεον που έχει μέση 8λτ τα 100.
Σημειώστε ότι τα ηλεκτρικά καίνε και όταν κάθονται.Η κατανάλωση από τα δεδομένα του Τεσλα app, αν μετρούσα πάνω στον φορτιστή σίγουρα θέλουμε ένα +10% για τις απώλειες.
Το ρεύμα θα το υπολογίζετε ΜΕ ΟΛΑ μέσα, όχι τι λέει η ΔΕΗ σκέτο.
Έχει ΦΠΑ, έχει ΑΔΜΙΕ ΔΕΔΙΕ κλπ κλπ.Κατά τα άλλα πάλι το ίδιο θα έπαιρνα στην τιμή που το πήρα
Το 3 αρι εχεις;;;
Γενικά και αλλού διαβάζω για 13,5 μέση κατανάλωση όχι μονάχα στον dimsabas
Στα της χρέωσης λένε πως η ΔΕΗ θα κλειδώσει στα 14 λεπτά οπότε 25 είναι μια καλή τιμή με φόρους μέσα.
3αρι Lap LR.
Ο Δημήτρης, με όλο το συμπάθιο, οδηγεί ένα αυτοκίνητο για μια διαδρομή, βλέπει trip computer και μας λέει.
Εγώ σου μιλάω για ρεαλιστική χρήση και μάλιστα όχι το όχημα έξω στα στοιχεία. Στα πούπουλα το έχω.
-
Δεν κοιτάτε trip computer για καταναλώσεις, μονο το app και καλύτερα με μέτρηση πάνω στον φορτιστή. Υπάρχουν απώλειες!!!
-
Μιαλμε για το νέο..... Με διαφορετικό κινητήρα, και αεροδυναμική. Περίμενε να βρω και άλλα δημοσιεύματα
-
@dimsabas said in TESLA FORUM:
Ακόμα πάντως και χωρίς φόρτιση στο σπίτι, με AC στα 45 λεπτά που βρίσκεις παντού, το κόστος κίνησης είναι κάτω από 6 ευρώ στα 100. Οι ταχυφορτιστές της Tesla χρεώνουν από 36 ως 42 λεπτά, οπότε στο ταξίδι είναι αντίστοιχο. Κι όλα αυτά για μια πολυτελή μπερλίνα με 280 άλογα. Γιατί ειπώθηκαν διάφορα ανακριβή για ΚΤΕΛ και 9 ευρώ στα 100. Να μιλάμε με πραγματικά νούμερα.
Δεν ήταν ανακριβή.. Ηταν ότι έγραψαν οι 4Τ. Αν ήταν εκεί γραμμένες ανακρίβειες τότε έχεις δίκιο.
Αλλιώς παραμένουμε βασιλιάδες οι ντιζελάδες.
Επίσης στο βίντεο με τα 5 ηλεκτρικά συμπεριλαμβανομένου του Τέσλα οι αυτονομίες ήταν μαιμού και οι ταχύτητες ΚΤΕΛ φαίνονταν στο καντράν των αυτοκινήτων.
-
For those interested in the specifics of energy consumption, the new rear-wheel-drive version with 19-inch rims consumes 13.2 kWh for every 62 miles (100 km) based on the European test cycle. The long-range variant uses 14.0 kWh for the same distance, showcasing the car’s efficiency.
https://www.vehiclesuggest.com/2024-tesla-model-3-review/
O Μήτσος είχε 18 ιντσών ζάντες.
Οπότε αυτό με τις 18 θα είχε καλύτερα αποτελέσματα και πες μια Χ απόκλιση σε νορμάλ οδήγηση σε 33-33-33 βγαίνει μια μέση 13,5-14 kwh. Θες 15, άντε 15.
Κάπου διάβασα το νέο έχει cdx 0,19 και το προηγούμενο 0,25
-
Δεν κοιτάτε trip computer για καταναλώσεις, μονο το app και καλύτερα με μέτρηση πάνω στον φορτιστή. Υπάρχουν απώλειες!!!
Βοήθησε με να καταλάβω. Απώλειες στον φορτιστή, ναι υπάρχουν, κυρίως στην dc. Στην ac είσαι πάνω από 98%. Κατά κύριο λόγο όλοι μας ac φόρτιση κάνουμε. Το trip computer ξέρω ότι δεν υπολογίζει κατανάλωση του sentry mode αλλά εσυ έτσι και αλλιώς δεν το χρησιμοποιείς.
Το επίσημο app δεν βγάζει κατανάλωση. Εκτός αν κανείς τη διαίρεση kWh που φόρτισες με χλμ που διένυσες. Εμένα εκεί μου βάζει 22kwh/100km αν κάνω την διαίρεση, αλλά με ΠΟΛΥ sentry, 12 ώρες καθημερινά. -
Εδώ λέει 460 χλμ πραγματικης αυτονομιας της δοκιμής με 60kwh. Πόσα βγάζει;
514 το επίσημο νουμερο με wltp
Πρέπει να αλλάζει πολύ με τις ζάντες.
Θα μα πει και ο @red_monster από πρώτο χέρι.
-
Τι είναι το sentry?
-
Τι είναι το sentry?
Αν πλησιάσει κάποιος το αυτοκίνητο καταγράφει για όσα λεπτά ρυθμίσεις από τις 7 κάμερες που διαθέτει το αυτοκίνητο. Αυτό καταναλώνει ενέργεια, ανάλογα με το ποσο συχνά ενεργοποείται. Εγώ το αφήνω σε γκαράζ και ενεργοποείται 1-2 φορές τη μέρα και μου καίει περίπου 2-3% την ημέρα. Έχω ακούσει όμως και για 10% αν παρκάρεις κάπου με πολλή κίνηση.
-
Α! αυτο με τις κάμερες
Πολύ καλό και αυτό.... Άντε να το βρεις και να το βάλεις σε κλασικό θερμικό..
-
@piliourits said in TESLA FORUM:
Λαπ, 0.16-0.18 θα χει το σταθερό της ΔΕΗ, αλλά δεν είναι το συνολικό κόστος.
αν θες να τα εχεις ολα υπολογισμενα μεσα, βαζεις 0.30e/kwh για την νυχτερινη φορτιση, ωστε να βγαλεις ρεαλιστικα συμπερασματα.
Με τα κλειστά τιμολόγια θα φορτίζεις όποτε θες.
δεν εχω πειστει οτι συμφερει, διοτι υποτιθεται οτι περιμενουν να πεσουν οι τιμες του ρευματος. Επομενως, εγω τουλαχιστον θα μεινω στο "πρασινο" και θα περιμενω να ενεργοποιηθει το φ/β.
Αλλα ναι, για καποιον που θελει να εχει το κεφαλι του ησυχο, το κλειστο τιμολογιο δεν ειναι κακη επιλογη. Μπορει να κανει τα κουμαντα του και ας πληρωσει τελικα (ισως) λιγο παραπανωΤο καλύτερο είναι το προτοκαλι αλλά το θέμα είναι πως όταν θα πέφτει η τιμή οι περισσότεροι θα λείπουν από το σπίτι. Οπότε τι μένει;;; Το κίτρινο με ένα επιμερισμό του ρίσκου μεταξύ παρόχου και καταναλωτή και το μπλε στο στυλ του δεν ασχολούμαι και έχω σταθερή χρέωση και προγραμματίζω τα έξοδα μου.
Το πράσινο δεν ξέρω αν τελικά είναι το καλύτερο.
Εσύ με Φ/β είσαι άλλου παπά ευαγγέλιο
-
Με την ανοχή της διαχείρισης κι επειδή πιστεύω ότι θα χρησιμεύσει σε όποιον ψάχνει πληροφορίες για τα Tesla, βάζω κι εδώ τη δοκιμή:
ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Το νέο Tesla Model 3 Highland κάνει όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της αγοράς να φαίνονται απαρχαιωμένα, κακοφτιαγμένα και πανάκριβα.Μου έπεσε το σαγόνι όταν διάβασα για τις 15kwh/100km στα 120kmh. Εξωπραγματικά πράγματα!
Βυτινα- Τρίπολη - Αθήνα με cc στα 120 km/h όπου ήταν δυνατό 13,4 kw/100 km (βυτινα Τρίπολη έχει κατηφόρα)
Τριπολη - Αθήνα ομοίως 14,3 kW/100 km
-
Α! Δεν σας είπα.
Το τιμόνι δεν έχει μοχλούς διότι έχει αλλάξει θέση για πιο σπορτίφ αίσθηση!!!! Έχει αλλάξει κλίση και απόσταση από το ταμπλο
Δεν είναι τόσο για λόγους κόστους
Πού τα διάβασες αυτά τα παραμύθια; Μια χαρά χωράνε.
Συμφωνώ
-
@red_monster said in TESLA FORUM:
Με την ανοχή της διαχείρισης κι επειδή πιστεύω ότι θα χρησιμεύσει σε όποιον ψάχνει πληροφορίες για τα Tesla, βάζω κι εδώ τη δοκιμή:
Το νέο Tesla Model 3 Highland κάνει όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της αγοράς να φαίνονται απαρχαιωμένα, κακοφτιαγμένα και πανάκριβα.Μου έπεσε το σαγόνι όταν διάβασα για τις 15kwh/100km στα 120kmh. Εξωπραγματικά πράγματα!
Βυτινα- Τρίπολη - Αθήνα με cc στα 120 km/h όπου ήταν δυνατό 13,4 kw/100 km (βυτινα Τρίπολη έχει κατηφόρα)
Άρα αν υπολογίσουμε και πόλη και επαρχιακό βγαίνει το 13,5 ως μέσος όρος.
-
Αυτα που γράφω είναι ουσιαστικά δυο στιγμιότυτα, θα το δουλέψω παραπάνω και θα ενημερωνω.
Btw οι αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες δεν δουλεύουν σχεδόν ποτέ σωστά, είχατε και στο προγενέστερο τέτοιο θέμα ;
Και Η ένδειξη τυφλού σημείου στην κολόνα του συνοδηγού με έντονο ηλιο είναι πρακτικα άχρηστη.
-
Αυτα που γράφω είναι ουσιαστικά δυο στιγμιότυτα, θα το δουλέψω παραπάνω και θα ενημερωνω.
Btw οι αυτόματοι υαλοκαθαριστήρες δεν δουλεύουν σχεδόν ποτέ σωστά, είχατε και στο προγενέστερο τέτοιο θέμα ;
Και Η ένδειξη τυφλού σημείου στην κολόνα του συνοδηγού με έντονο ηλιο είναι πρακτικα άχρηστη.
οι αυτοματοι υαλοκαθαριστηρες ειναι ανεκδοτο εδω και χρονια. Δεν ξερω γιατι δεν μπορουν να το κανουν να λειτουργησει σωστα, ενω εχουν φτιαξει τελεια ενα σωρο αλλα πραγματα.
Βγαινει τωρα το update οποτε το blindspot monitoring θα γινει καλυτερο (κοκκινη ενδειξη στην οθονη που ανοιγει και σου δειχνει την καμερα) -
Σε κανένα αυτοκίνητο που έχει αυτόματους δεν έχω δει καλή λειτουργία.
Το καλύτερο το έχει η suzuki. Πολλές ταχύτητες και speed
-
ο γατος ειναι με τη μερια των ηλεχτρικωνε
ομως απορια σημερινη αλλα και απο πανταγιατι ακομη και με κλιο μαζουτ κουνιεμαι τοσο γρηγοροτερα στις εο απο τα παντα ολα ηλεχτρικα που πιανουν δεξια σαν τον κρουιζερ και τα φορτηγα?
με τις καταναλωσεις στο μεταξυ που λετε σημαινει οτι μπορεις να κουνιεσαι με 150+ μεχρι το καζινο των ισραηλινων και πισω, δεν νομιζω να πηγαινουν ολοι μανη για λαλαγκια και συγκλινο και επιστροφη να τα φανε ζεστα, ομως δεν υπαρχει ουτε ενα γρηγορο εκει εξω.
στο μεταξυ κατι ασχημα νισαν ειναι η χαρα μου, τα περναω και με το τζιβι, απορω αν οι οδηγοι τους τρωνε καλαμαρακια τηγανητα, βαραινουν και σερνονται... -
Είναι το κλασικό φαινόμενο του να δεις στην πράξη ακόμα πιο φθηνή μετακίνηση από αυτήν που υπολογίζεις.
Εγώ έχω μέση κατανάλωση 4,8-5,5 . Τις πρώτες ημέρες πήγαινα με 80-90χμ/ώρα και χρησιμοποιούσα στο μέγιστο το mhev και έγραφα 3,2λ/100χλμ. Έσπαγα όλα τα ρεκόρ.
Μετα οκ βαρέθηκα και ανέβηκα στα 4,8-5,5
TESLA FORUM