-
γιατί να υπάρχει εναλλακτική σε ένα τέτοιο θηριώδες «αγροτικό» δεν κατάλαβα? το συγκεκριμένο ειδικά Ευρώπη δεν μπορεί να κυκλοφορήσει μόνο και μόνο λόγω μεγέθους. Επίσης θεωρώ ότι στην Ευρώπη έχουμε λίγο περισσότερο γούστο.
-
Στην Ευρώπη όλα τα αμερικανικά αυτοκίνητα είναι εκτός συζήτησης. Το F150 που εδώ το θεωρούμε θηρίο, εκεί το θεωρούν baby pickup.
Υπάρχουν ήδη μεγαλύτερα θερμικά pickup στην Αμερική και έχουν και πολύ μεγάλη απήχηση και σίγουρα δεν είναι καλά για το περιβάλλον. Οπότε αν καταφέρει να κόψει κάτι από εκεί, δεκτό. -
Βλέπετε το νέο τρεντ του διαδικτύου.
Θα γεμίσει το νετ με βίντεο από ιφλουεσερς που θα το πυροβολούν -ανατιναζουν και γενικά το καταστρέφουν με οποιοσδήποτε τρόπο μόνο για να "τεσταρουν" το μπουλετ προυφ της υπόθεσης.
Ξέρει η Τέσλα τι κάνει.
-
Σωστά. Δεν χρειάζεται διαφημιστικό budget καν.
-
Αν αφήσουμε στο πλάι την εκκεντρική σχεδίαση η tesla παραδίδει ξανά ένα εντυπωσιακό προϊόν, ειδικά για την αμερικανική αγορά που λατρεύουν τα trucks το συγκεκριμένο καλύπτει όλες τις ανάγκες του μέσου redmeck cowboy. Προφανώς λόγω μεγέθους δεν κάνει για τους ευρωπαϊκούς δρόμους και δεν θα πουλήσει εδώ, αλλά σε Αυστραλία, usa/canada, αραβικές χώρες, θα το βλέπουμε πιο συχνά από land cruiser. Είναι σβέλτο, οικονομικό για φορτηγό πάντα, ευέλικτο, με δυνατότητες έλξης και κίνησης εκτός δρόμου, με ποιότητα κύλισης, κλπ. Είναι ακόμα ένα τεχνολογικό βήμα μπροστά, από την tesla. Το steer by wire θα γίνει κανόνας και στα υπόλοιπα σιγά σιγά, η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να σου δώσει αν εφαρμοστεί σωστά καλύτερη αίσθηση από την κλασσική κρεμαγιερα, καθώς μπορεί να ενισχύσει το feedback το οποίο χάνεται στην υδραυλική ή ηλεκτρική υποβοήθηση.
Τώρα για το σχήμα, ένα μεγάλο μπράβο που τολμούν να βγάλουν κάτι τόσο εκκεντρικό που πρακτικά θα τους κόψει πωλήσεις, αλλά ταυτόχρονα κάνουν όλα τα υπόλοιπα μοντέλα να δείχνουν παρωχημένα. Προσωπικά το σχέδιο μου αρέσει όπως μου αρέσει και το the shard.
Υγ έχω γύρω στα 50κ tsla και 50κ sol
-
Πέρα από την εμφάνιση, που είναι από ταινία του Mad Max, η τεχνολογία του συστήματος διεύθυνσης, τα μοτέρ, η διαχείριση των μπαταριών, η κατασκευή του αμαξώματος, είναι αν όχι πολύ μπροστά, τουλάχιστον εντυπωσιακά διαφορετικά.
-
Αν φάει πωλήσεις και από τα κλασσικά family suv των Αμερικανών, rav4, crv, equinox, κλπ τότε θα λέμε για μεγάλο πληγμα, αυτοί από εκεί βγάζουν.
-
@ektoras said in TESLA FORUM:
Πέρα από την εμφάνιση, που είναι από ταινία του Mad Max, η τεχνολογία του συστήματος διεύθυνσης, τα μοτέρ, η διαχείριση των μπαταριών, η κατασκευή του αμαξώματος, είναι αν όχι πολύ μπροστά, τουλάχιστον εντυπωσιακά διαφορετικά.
Εμένα πάλι η φάση stainless steel μου φέρνει το DeLorean στο μυαλό....
-
@ataim said in TESLA FORUM:
Αν φάει πωλήσεις και από τα κλασσικά family suv των Αμερικανών, rav4, crv, equinox, κλπ τότε θα λέμε για μεγάλο πληγμα, αυτοί από εκεί βγάζουν.
το ΜΥ παιζει σε αυτο το segment και το Χ πιο ψηλα. Δεν υπαρχει ανθρωπος που θα πηγαινε για crv, να αλλαξει γνωμη και να παρει pickup truck.
Κραζουμε για την υψηλη τιμη, αλλα στον οριζοντα υπαρχει η rwd εκδοση που θα κοστιζει αρκετα χαμηλοτερα. Επισης, οπως ειδαμε και με τα υπολοιπα τεσλα, οταν κανουν streamline την γραμμη παραγωγης και υπαρχει αρκετη ζητηση, δεν θα ειναι παραξενο να δουμε μειωσει τιμων και σε αυτο. Επομενως η τιμη στοχος των 40k usd μην ειμαστε σιγουροι οτι (τελικα) δεν θα επιτευχθει... -
@elteo said in TESLA FORUM:
@ektoras said in TESLA FORUM:
Εμένα πάλι η φάση stainless steel μου φέρνει το DeLorean στο μυαλό....
Δες το βίντεο που ανέβασε ο @ektoras τα δείχνει και τα δύο μαζί.
-
Το είδα το βίντεο με το cybertrack που μου αφιέρωσε ο @dimsabas
Λοιπόν αισθητικά είναι πολύ μπροστά απο την εποχή του. Και όχι για τα μέτρα των pickups δεν είναι τελικά άσχημο αλλά το αντίθετο. Δίπλα στα υπόλοιπα pick ups είναι πραγματικά σαν να μπήκες σε χρονοκαψουλα και έφερες πίσω ένα μελλοντικό αυτοκίνητο και το έβαλες δίπλα στα σημερινά. Το σχέδιο του προέρχεται από σχέδια αυτοκινήτων από σύμπαντα όπως το blade runner, cyberpunk κτλ
Το αυτοκίνητο είναι ενα μεγάλο σκαλοπάτι νέας εφαρμοσμένης τεχνολογίας που ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί.
Τώρα σε μια δεύτερη ανάγνωση το αυτοκίνητο αποτελεί προσωπική δήλωση του Ελον.
Μια σειρά από επιλογές το σκιαγραφούν.Η επιλογή της συγκεκριμένης κατηγορίας των pick up για την παρουσίαση νέων τεχνολογιών είναι απόρροια του γεγονότος ότι του αρέσει και τον εκφράζει η αισθητική της country κουλτούρας, όπως επίσης επειδή γενικότερα στα social media λέγεται πως θυμίζει μια ρεαλιστική εναλλακτική μορφή ενός comic ήρωα, δηλαδή του ironman, η επιλογή του γαλβανισμενου ειδικού κράματος των επιφανειών του αυτοκινήτου -το οποίο τονίζει με την οπτική και την υφή του, τον όρο "iron" ενώ είναι και άτρωτο από χτυπήματα- όπως και τα led φώτα της μάσκας που είναι σχεδόν ίδια με την κάσκα του iron man είναι ένα παιχνίδι με όλη αυτήν την παραφιλολογία.
-
-
@piliourits said in TESLA FORUM:
Από μόνη της η ύπαρξη αυτού του εκτρώματος, είναι αρκετή απάντηση στον Λαπ που οραματίζεται ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα σώσουν τον πλανήτη...
Να ξαναπώ ότι δεν θα σώσουν μονάχα τα ev αλλά και αυτά, μαζί με πολλά άλλα προς την ίδια περιβαλλοντική κατεύθυνση ή θα πάει τζάμπα η προσπάθεια μου;
Και ο πλανήτης δεν θα πάθει τίποτα, ο πολιτισμός μας όμως θα πάθει αν συνεχίσει να αυξάνεται η θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας. Τόσο απλά!
Είστε είδος τελικά οι δύο τρεις εδώ μέσα..... Έχετε την ίδια πάθηση. Δεν γίνεται να παρουσιάζετε την ίδια διαστρέβλωση των γεγονότων με τον ίδιο τρόπο, να σας τα αναλύουν και την επόμενη να ξανά διαστρεβλώνετε με τον ίδιο τρόπο.
Με την ειρωνία σου με αναγκάζεις να γράφω άσχημα πράγματα
-
Σε μαύρο ματτ, είναι πραγματικά εξωγήινο.
Προβλέπω να σπάει όλα τα ρεκόρ πωλήσεων ever.
-
@lap said in TESLA FORUM:
Σε μαύρο ματτ, είναι πραγματικά εξωγήινο.
Προβλέπω να σπάει όλα τα ρεκόρ πωλήσεων ever.
ξεκίνα με μπλουζάκι:
https://shop.tesla-gr.com/gr_gr/product/meski-t-shirt-cybertruck-owl/
-
@antonakis said in TESLA FORUM:
Και η εναλλακτική ρε Πηλίου ποια είναι;
Τα θερμικά οπως τώρα που είναι μια χαρά, γιατί κανένας πλανήτης δε θα σωθεί με τα ηλεκτρικά. Τα έχουμε πει 100 φορές. Προσωπικά αν ήμουν στο 'Murica, και είχα λεφτά εννοείται στην επαρχία και όχι κέντρο τσιμεντούπολη, θα τσίμπαγα ένα Ράπτορα που κάνει και θόρυβο. Η βενζίνη εκεί ειναι πιο φτηνή από νερό οπότε δε βλέπω λόγο να προτιμήσω αυτό.
-
@diego1960 said in TESLA FORUM:
Τα θερμικά οπως τώρα που είναι μια χαρά, γιατί κανένας πλανήτης δε θα σωθεί με τα ηλεκτρικά. Τα έχουμε πει 100 φορές
Ποιος το λέει αυτό;;;;; Πως ορίζεις το μια χαρά;;; Ποια ιδιότητα και ειδικότητα έχεις που αμφισβητείς τα μοντέλα των ειδικών που περιγράφουν την συμβολή τους;
-
Τσάμπα χαλάς ηλεκτρόνια λαπ.
-
Ο λαπ είναι σαν το μασκ αλλά με μερικά δις λιγοτερα
-
Όχι εντάξει, πέρα από τα κάποια δις διαφωνώ σε καποια θεματα.
TESLA FORUM