-
@criuser said in TESLA FORUM:
Επίσης το υπόγειο γκαράζ των 5 αυτοκινήτων δεν χρειάζεται πυρόσβεση.
Των 5 ηλεκτρικών αυτοκινήτων χρειάζεται ? Και αν ναι τι είδους ?
Αν μπεις στο site του δεδηε έχει όλη τη σχετική νομοθεσία και τις απαιτήσεις σε πυρόσβεση κλπ
-
Πάντα ως μάνατζερ ήμουν υπέρ του καταμερισμού της εργασίας στους ειδικούς.
Ετσι όταν φτάσω θα στραφώ σε ειδικούς που γνωρίζω.
Επειδή όμως σε 2 διπλανές πολυκατοικίες που έχω φτιάξει, έβαλαν αέριο και η μία το έκανε με ωραίο τρόπο σε κουτιά στην μάντρα και τακτικά, η άλλη που έχουν προβλήματα μεταξύ τους το έκαναν καραγκιόζη...
Για αυτό θέλω να ξέρω, αν εμφανιστεί κανένα τέτοιο φρούτο στην πολυκατοικία μας τι θα του πω.
-
Για αυτό θέλω να ξέρω, αν εμφανιστεί κανένα τέτοιο φρούτο στην πολυκατοικία μας τι θα του πω.
να μετακομισει, ωστε να ησυχασει
-
Σιγά τέτοιοι τύποι σε κάνουν να θέλεις να μετακομίσεις εσύ...
-
Και κάτι ακόμα. Είδα σε ένα τέστ, δεν θυμάμαι πιο αμάξι, μάλλον παρουσίαση ήταν που θα είχε μια πολύ μεγάλη μπαταρία κάπου 120 και ότι η οικιακή φόρτιση έφτανε τις 40 ώρες, πρακτικά δεν δουλεύει η οικιακή φόρτιση.
Σήμερα τι φορτιστή μπορεί να βάλει κάποιος στο υπάρχον δίκτυο ?
Νομίζω όχι πάνω από 11.
-
Ταξιδευτή, μετακομίζω. Ετοίμασε καφέ.
-
Και κάτι ακόμα. Είδα σε ένα τέστ, δεν θυμάμαι πιο αμάξι, μάλλον παρουσίαση ήταν που θα είχε μια πολύ μεγάλη μπαταρία κάπου 120 και ότι η οικιακή φόρτιση έφτανε τις 40 ώρες, πρακτικά δεν δουλεύει η οικιακή φόρτιση.
Σήμερα τι φορτιστή μπορεί να βάλει κάποιος στο υπάρχον δίκτυο ?
Νομίζω όχι πάνω από 11.
22ρηδες είναι οι οικιακοί ac
Απλά τα περισσότερα αμάξι έχουν obc μέχρι τα 11.
Σε τριφασικό οι 11ρηδες με 11αρη obc δίνουν 11kwh που σημαίνει ότι στην περίπτωση που αναφέρεις θα κάνεις 12 περίπου ώρες.
Οι 40 ώρες θα είναι με σουκο -
Η μπαταρία θα ήταν λέει 120άρα.
-
-
@dettol said in TESLA FORUM:
για εναν φιλο απο το χωριο ρωτας;
Οχι στα χωριά δεν θέλουν ηλεκτρικά...
Δεν τους βγάζει χωρίς φόρτιση μέχρι την τράπεζα να πάρουν την επιδότηση και μετά μέχρι εκεί που θα την ακουμπήσουν....
-
@dettol said in TESLA FORUM:
για εναν φιλο απο το χωριο ρωτας;
Ναι δεν τον ξέρεις
-
...το 1000 έρχεται. Τα 3000 είναι εκεί και σε κοιτάνε.
Οσοι ξέρουν άλλα στοιχεία ας μιλήσουν. Ξέχασα και το πιστοποιητικό του ηλεκτρολόγου και ότι γραφειοκρατικό προκύπτουν από τον ΔΕΔΔΗΕ.
εμένα πάντως ούτε τα 3 μου έφτασαν (βάζω όμως και το τριφασικό ρολόι 1080 ευρώ μέσα), σε ένα σημειο σταμάτησα να τα υπολογίζω, μαζί με επιτηρητή και τα αντικεραυνικά και το ρελέ τύπου Α για να πέφτει και με DC, πρέπει να ειμαι στα 4500. Η ΥΔΕ στο ΔΕΔΔΗΕ ηταν 110 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Οπως και να έχει, αν θες να πας με το γράμμα του νόμου, το κόστος δεν είναι αμελητέο, αλλά θα το αποσβέσεις με την χρήση μέσα στα χρόνια (840 ευρώ πηρα τον wallbox 3 phase coper sb στα 22kwh). Επίσης, να πάρεις τριφασικό φορτιστή, μπορεί τώρα να ειναι τα περισσότερα Max 11 kwh αλλά έρχονται νέα οχήματα πχ zeekr ή το νέο toyota bz4r το οποίο υποστηρίζει 22αρα φόρτιση.
Διευκρινίζω οτι ειναι ανεξάρτητη παροχή για πάρκινγκ πιλωτής κλειστό και όλα μπηκαν εξ αρχής- εξου και το κόστος της νεας παροχής. Ο δεδδηε πάντως, παραδόξως, ήταν άψογος και ταχύτατος, καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
-
@bekiaris said in TESLA FORUM:
Οσοι ξέρουν άλλα στοιχεία ας μιλήσουν. Ξέχασα και το πιστοποιητικό του ηλεκτρολόγου και ότι γραφειοκρατικό προκύπτουν από τον ΔΕΔΔΗΕ.
εμένα πάντως ούτε τα 3 μου έφτασαν (βάζω όμως και το τριφασικό ρολόι 1080 ευρώ μέσα), σε ένα σημειο σταμάτησα να τα υπολογίζω, μαζί με επιτηρητή και τα αντικεραυνικά και το ρελέ τύπου Α για να πέφτει και με DC, πρέπει να ειμαι στα 4500. Η ΥΔΕ στο ΔΕΔΔΗΕ ηταν 110 ευρώ αν θυμάμαι καλά. Οπως και να έχει, αν θες να πας με το γράμμα του νόμου, το κόστος δεν είναι αμελητέο, αλλά θα το αποσβέσεις με την χρήση μέσα στα χρόνια (840 ευρώ πηρα τον wallbox 3 phase coper sb στα 22kwh). Επίσης, να πάρεις τριφασικό φορτιστή, μπορεί τώρα να ειναι τα περισσότερα Max 11 kwh αλλά έρχονται νέα οχήματα πχ zeekr ή το νέο toyota bz4r το οποίο υποστηρίζει 22αρα φόρτιση.
Μα ακριβώς αυτό λέω.
Δεν μπορεί κάποιος σήμερα να δώσει τόσα λεφτά και να μην πάρει κορυφή για να είναι συμβατός και με το μέλλον μετά από 5-10 χρόνια.
Και για την μονοκατοικία είναι εύκολο.
Για την πολυκατοικία υπάρχει μεγάλο θέμα.
-
-
Μα ακριβώς αυτό λέω.
Δεν μπορεί κάποιος σήμερα να δώσει τόσα λεφτά και να μην πάρει κορυφή για να είναι συμβατός και με το μέλλον μετά από 5-10 χρόνια.
Τι σκατά κληρονόμος εργολάβος είσαι και μένεις σε πολυκατοικία με λοιπούς πληβείους ?
-
-
@iceman7 said in TESLA FORUM:
Ποιο είναι το αμάξι με την 120αρα ;
Δεν θυμάμαι. Διάβασα για κάποιο που θα έχει λέει 118. Ισως το νεο Στέλβιο.
@red_monster said in TESLA FORUM:
Μα ακριβώς αυτό λέω.
Τι σκατά κληρονόμος εργολάβος είσαι και μένεις σε πολυκατοικία με λοιπούς πληβείους ?
Δεν είμαι εργολάβος, αυτοί είναι των δημοσίων έργων και αν δεν είναι και πασοκ, μένουν στο ενοίκιο σε δυάρια...
Αν είναι πασοκ σε βίλλες.
-
Οσοι ξέρουν άλλα στοιχεία ας μιλήσουν.
€50 ο κολλητός στον ηλεκτρολόγο για την σύνδεση και €600 ο φορτιστής. Σε υπόγειο γκαράζ με πάνω από 10 θέσεις στάθμευσης (και ήδη 7-8 φορτιστές).
-
@fanis75 said in TESLA FORUM:
Οσοι ξέρουν άλλα στοιχεία ας μιλήσουν.
€50 ο κολλητός στον ηλεκτρολόγο για την σύνδεση και €600 ο φορτιστής.
Με προεγκατάσταση όμως απο όταν αγόρασε το διαμέρισμα, όλα τα καλώδια κτλ ήταν περασμένα και απλά πέρασε τον φορτιστή.ΥΔΕ δεν έκανε να τον δηλώσει στον ΔΕΔΔΗΕ?
-
Φάνη σε αυτό υπήρχε πρόβλεψη από την κατασκευή της πολυκατοικίας που είναι καινούργια.
Εμένα είναι 25 ετών.
Τότε ήταν ολοκαίνουργια η ΧΑΝΤΙΑ...
TESLA FORUM