-
@panick-0 said in TESLA FORUM:
Δεν υπαρχει ουτε ενα αυτοκινητο στο καρ.γρ που να ακολουθει την λογικη αυτη και να με συγχωρεις αλλα ελλειψει αλλου μεσου η αγορα αυτη ειναι, μεσω αυτου εκφραζεται. Οποτε αν θες να αγορασεις ή να πουλησεις αυτο θα συμβουλευτεις. Τωρα αν εσυ θες να το πουλησεις πιο γρηγορα, θα βαλεις μια πιο χαμηλη τιμη αλλα αυτο ειναι αλλο πραγμα.
Τεσπα, δεν θα διαφωνήσω, ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά μία κατάσταση, και φυσικά εφόσον βρεθεί πωλητής, ο καθένας μπορεί να πουλήσει όσο θέλει-και μαγκιά του. Ακόμα όμως δνε μου έχετε απαντήσει στο βασικό ερώτημα, αυτή την στιγμή τρέχει επιδότηση (αν και με δυσκολία) το Tesla 3 στην καινούργια έκδοση highland ξεκινάει απο 40 και κάτι ψηλά, με επιδότηση πας περίπου στα 32-33. Υπάρχει άνθρωπος που θα αγόραζε μεταχείρα Tesla, και ενδεχομένως και το παλιό μοντέλο στην ίδια τιμή???
-
@bekiaris said in TESLA FORUM:
@panick-0 said in TESLA FORUM:
Δεν υπαρχει ουτε ενα αυτοκινητο στο καρ.γρ που να ακολουθει την λογικη αυτη και να με συγχωρεις αλλα ελλειψει αλλου μεσου η αγορα αυτη ειναι, μεσω αυτου εκφραζεται. Οποτε αν θες να αγορασεις ή να πουλησεις αυτο θα συμβουλευτεις. Τωρα αν εσυ θες να το πουλησεις πιο γρηγορα, θα βαλεις μια πιο χαμηλη τιμη αλλα αυτο ειναι αλλο πραγμα.
Τεσπα, δεν θα διαφωνήσω, ο καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά μία κατάσταση, και φυσικά εφόσον βρεθεί πωλητής, ο καθένας μπορεί να πουλήσει όσο θέλει-και μαγκιά του. Ακόμα όμως δνε μου έχετε απαντήσει στο βασικό ερώτημα, αυτή την στιγμή τρέχει επιδότηση (αν και με δυσκολία) το Tesla 3 στην καινούργια έκδοση highland ξεκινάει απο 40 και κάτι ψηλά, με επιδότηση πας περίπου στα 32-33. Υπάρχει άνθρωπος που θα αγόραζε μεταχείρα Tesla, και ενδεχομένως και το παλιό μοντέλο στην ίδια τιμή???
Αν εχεις πχ 20 και δανειο τα υπολοιπα, αλλο να ζητησεις 12 κι αλλο 22 , οσο συντομα και να παρεις την επιδοτηση
-
Στο θεμα μας, η επιδότηση υπάρχει εδώ και τρία χρόνια (εχω πάρει το κη2), οποτε η τιμή αγοράς ενός οχήματος (στο 95% των περιπτώσεων) ειναι με την επιδότηση, τι όφελος έχει να πάρει κάποιος ενα μεταχειρισμένο (χωρις επιδότηση) πιο ακριβά απο ένα καινούργιο (με επιδότηση)? η επιδοτήσεις θα υπάρχουν για τουλάχιστον δυο χρόνια ακόμα, αυτο που παίζεται ειναι το ποσό και τα κριτήρια, ακόμα και σήμερα το κη3 τρέχει (με δυσκολία). Για να το πουμε πιο απλά, οσο τρέχουν οι επιδοτήσεις, η τιμή αγοράς ενος μεταχειρισμένου ξεκινάει απο την τιμή του καινούργιου πλην την τιμή της επιδότησης. ΑΠό εκει και πέρα, το μικρό κόστος στα ηλεκτρικά λόγω μετακίνησης (εχω ηλεκτρικό όχημα) καθώς και η συντήρησηση του ειναι σίγουρα ένα όφελος, αλλά μικρή αποτυπωση ρεαλιστική έχει στη τιμή. Προφανώς ο καθένας θέλει να πουλήσει το όχημα του με το μεγαλύτερο όφελος, αλλά αυτό δεν ειναι πάντοτε ρεαλιστικό. πχ βρήκα ioniq 5 awd στα 42.000 (car.gr) και τον κάλεσα και του ειπα οτι καινούργιο κάνει 55.000 -9000 (επιδοτηση)=46.000 -5.000 (green bonus) που εδινε η hyundai Πριν λίγους μήνες=41.000. Ξέρεις τι μου ειπε??? εγώ τόσο το πουλάω, την επιδότηση θα την πάρεις μετά απο 9 μήνες ...ε και??? πραγματικά οι Έλληνες πωλητές ειναι για κλάματα, δεν υπάρχει λογική να πουλάς ένα μεταχειρσιμένο (ακόμα και στην κατάσταση καινούργιου) πιο ακριβό από ένα καινούργιο.
θα βρεθεί αγοραστής και είναι συνήθως αυτοί που έχουν μαύρο χρήμα και δεν δικαιολογούν την αγορά με τεκμήριο.
-
αυτή την στιγμή τρέχει επιδότηση (αν και με δυσκολία) το Tesla 3 στην καινούργια έκδοση highland ξεκινάει απο 40 και κάτι ψηλά, με επιδότηση πας περίπου στα 32-33. Υπάρχει άνθρωπος που θα αγόραζε μεταχείρα Tesla, και ενδεχομένως και το παλιό μοντέλο στην ίδια τιμή???
προσωπικα, οχι, δεν θα το αγοραζα το μτχ τοσο. Αλλα η βασικη σου παραδοχη ειναι η "τρεχει επιδοτηση". Επισης μην ξεχναμε οτι τεσλα αρχισαν να πωλουνται στην ελλαδα απο το 2020-2021 και μετα. Επομενως, αν εξαιρεσουμε καποιους κ*υλωμενους που πουλησαν για να παρουν highland ή καποιους που αγορασαν για φορολογικους λογους, ο μεγαλος ογκος των τεσλα δεν εχει βγει στη δευτερογενη αγορα. Αυτος θα βγει οταν περασουν (πιστευω) 2-3 χρονακια ακομα, τοτε που σιγουρα δεν θα υπαρχει επιδοτηση. Τοτε θα ειναι πιο νορμαλ οι τιμες που θα δουμε.
-
@dettol said in TESLA FORUM:
Αυτος θα βγει οταν περασουν (πιστευω) 2-3 χρονακια ακομα, τοτε που σιγουρα δεν θα υπαρχει επιδοτηση. Τοτε θα ειναι πιο νορμαλ οι τιμες που θα δουμε.
σωστό σε βρίσκω. Εγώ πάντως ποντάρω και στο γεγονός μείωσης τιμών της Tesla λόγω μείωσης πωλήσεων, τα έχει ξανακάνεια αυτά ο Mask, στα πιο ακριβά όμως μοντέλα αν θυμάμαι καλά. δεν πιστεύω ότι θα αργήσει...
-
Αυτος θα βγει οταν περασουν (πιστευω) 2-3 χρονακια ακομα, τοτε που σιγουρα δεν θα υπαρχει επιδοτηση. Τοτε θα ειναι πιο νορμαλ οι τιμες που θα δουμε.
σωστό σε βρίσκω. Εγώ πάντως ποντάρω και στο γεγονός μείωσης τιμών της Tesla λόγω μείωσης πωλήσεων, τα έχει ξανακάνεια αυτά ο Mask, στα πιο ακριβά όμως μοντέλα αν θυμάμαι καλά. δεν πιστεύω ότι θα αργήσει...
Το εχει κανει μια φορα στο Μ3 και στο Υ και δυο φορες στα S και Χ. Στην αλλαγη 3 και Υ, δεν ειδαμε τεραστιες εκπτωσεις, παρα μονο τα κλασσικα 1-2 χιλιαρικα μεσω "αποθεματος". Εδωσε εκπτωση με δωρεαν supercharging.
Τεσπα, οταν αποφασισεις να αγορασεις θα δεις τι παιζει τοτε.
Παντως, σε βλεπω φοβερα αισιοδοξοΝα τρεχει ΚΗ και να πεσεις και σε μειωση τιμων και ολα αυτα σε σχεδον 1 χρονο απο τωρα.
Μακαρι να ειχα την αισιοδοξια σου στη ζωη μου! -
Παντως, σε βλεπω φοβερα αισιοδοξο
Να τρεχει ΚΗ και να πεσεις και σε μειωση τιμων και ολα αυτα σε σχεδον 1 χρονο απο τωρα.
Μακαρι να ειχα την αισιοδοξια σου στη ζωη μου!δεν είμαι πάντα, όλα είναι ένα ρίσκο, στην περίπτωση που υπάρξουν και τα δύο, θα πάω σε αγορά Tesla (και χαμηλότερα κριτήρια κη4 να υπάρχουν -οικονομικά- θα το βάλω στους γονείς μου, άρα no prob, αρκεί να παραμείνει το 9αρη-που το βλέπω πιο δύσκολο). ΟΙ τιμές πιστεύω, θα πέσουν πιο άμεσα και θα είναι δύσκολο να τα συνδυάσω και τα δύο. ότι κάτσει, έχουμε σοβαρότερα προβλήματα στην ζωή, άμα είναι να γίνει ας γίνει...
-
Μόλις σταματήσουν οι επιδοτήσεις, θα αναπροσαρμοστούν και οι τιμές των καινούριων, και τότε θα πέσουν αντίστοιχα και οι τιμές των μεταχειρισμένων.
Οι επιδοτήσεις αυτή τη στιγμή απλά διαστρευλώνουν την αγορά, έχοντας εκτινάξει όχι μόνο τις τιμές των μεταχειρισμένων ηλεκτρικών, αλλά και των συμβατικών (με τη λογική, εκεί που σταματάνε οι τιμές των μεν, αρχίζουν των δε)
Μόνο η Τέσλα εξαιρείται, κατά τη γνώμη μου, απ την παραπάνω ακολουθία, καθώς επειδή πουλάει χωρίς μεσάζοντες, ήδη έχει τις χαμηλότερες τιμές με το λιγότερο φούσκωμα απ όλους τους κατασκευαστές.
Οι κορεατες που έχουν τα αμέσως καλύτερα αυτοκίνητα μετά τα Τέσλα, επειδή χρησιμοποιούν τα υπάρχοντα δίκτυα εμπόρων που έχουν, εκμεταλλευόμενοι τις επιδοτήσεις πουλάνε σε "εξωπραγματικα" υψηλές αρχικές τιμές και όπως ήδη έχουν κάνει, "γκρεμίζουν" τις ονομαστικές τιμές όταν σταματησει η επιδότηση.
Ακόμη και οι Κινέζοι, επειδή περνάνε μέσα απ τα υπάρχοντα εμπορικά δίκτυα, πουλάνε ακριβότερα απ τα Τέσλα.
Ίσως τελικά, όταν σταματήσουν οι επιδοτήσεις, να δούμε τα ηλεκτρικά στις πραγματικές, χαμηλότερες, τιμές τους και τα μεταχειρισμένα στο μισό κόστος απ τα καινούρια. -
@piliourits said in TESLA FORUM:
Ακόμη και οι Κινέζοι, επειδή περνάνε μέσα απ τα υπάρχοντα εμπορικά δίκτυα, πουλάνε ακριβότερα απ τα Τέσλα.
Ίσως τελικά, όταν σταματήσουν οι επιδοτήσεις, να δούμε τα ηλεκτρικά στις πραγματικές, χαμηλότερες, τιμές τους και τα μεταχειρισμένα στο μισό κόστος απ τα καινούρια.Ως προς τα tesla συμφωνώ, πχ η τιμή του highland μετά την επιδότηση, ειναι όντως πάρα πολύ καλή. Ως προς τους κινέζους, θα διαφωνήσω, όταν πάιρνεις δελφίνι στα 20, που ειναι οι ακριβές τιμες? ή atto 3 . Ακόμα και με τους δασμούς, οι κινέζοι θα ειναι πολύ ανταγωνιστικοί ως προς τις τιμές, έτσι και αλλιως ο σκοπός τους ειναι να πάρουν μερίδιο στην αγορά αυτή την στιγμή.
-
Πάντως στο εξωτερικό όπου κόπηκαν οι επιδοτήσεις έπεσε πολύ η αγορά των ηλεκτρικών και μιλάμε για χώρες με πολύ καλύτερους μισθούς από εμας.
Στην Γαλλία μειώθηκαν στο μισό και εκεί μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών, ενώ μειώθηκαν πολύ των phev σχεδόν 40 % φέτος τον Γενάρη.
Εκεί η Σιτροέν αύξησε τις τιμές των θερμικών και υβριδικών C3 κατά 250-350 ευρώ, αφήνοντας στα ίδια τις τιμές των θερμικών και προφανώς η λογική είναι ότι όσο πλησιάζουν οι τιμές θα κόβονται οι επιδοτήσεις.
Στην Ελλάδα όμως οι πωλήσεις ηλεκτρικών έγιναν λόγω εταιρικών φορολογικών κινήτρων και επιδότησης.
Αν η επιδότηση κοπεί, ή μείνει στα ιδιωτικά ως απόσυρση μόνο, ώστε να μην δίνει πολλά το κράτος, θεωρώ ότι οι πωλήσεις των ηλεκτρικών θα μειωθούν πολύ και προφανώς τα μτχ ηλεκτρικά
θα πέσουν ακόμα περισσότερο.Εν τω μεταξύ αυτόν τον μήνα στο ρεύμα στο πράσινο οικιακό και σε επαγγελματικό, στην ΔΕΗ η τιμή της κβω ρεύμα, πρόσθετες χρεώσεις ρεύματος και φπα, δηλαδή χωρίς ΔΤ-ΔΦ-ΕΡΤ, πήγε στα 25 λεπτά.
-
@criuser said in TESLA FORUM:
Εν τω μεταξύ αυτόν τον μήνα στο ρεύμα στο πράσινο οικιακό και σε επαγγελματικό, στην ΔΕΗ η τιμή της κβω ρεύμα, πρόσθετες χρεώσεις ρεύματος και φπα, δηλαδή χωρίς ΔΤ-ΔΦ-ΕΡΤ, πήγε στα 25 λεπτά.
κακως δεν εχεις βαλει σταθερο τιμολογιο.
-
Εν τω μεταξύ αυτόν τον μήνα στο ρεύμα στο πράσινο οικιακό και σε επαγγελματικό, στην ΔΕΗ η τιμή της κβω ρεύμα, πρόσθετες χρεώσεις ρεύματος και φπα, δηλαδή χωρίς ΔΤ-ΔΦ-ΕΡΤ, πήγε στα 25 λεπτά.
Ναι άλλη δουλειά δεν έχω, να ψάχνομαι για ένα ψαρονέφρι 2-4 ατόμων τον χρόνο διαφορά...
-
Ναι άλλη δουλειά δεν έχω, να ψάχνομαι για ένα ψαρονέφρι 2-4 ατόμων τον χρόνο διαφορά...
a. εσυ ανεφερες το που εχει φτασει το κοστος kwh, οχι εγω
b. δυο κλικ ειναι, μεσα απο το σαιτ της δεη -
b. δυο κλικ ειναι, μεσα απο το σαιτ της δεηΕγώ το αναφέρω για να σας πω ότι είστε ακριβοί και κοντά στο ντίζελ μου που δεν σταματάει πουθενά, ενώ εσείς σαν παππούδες που σας πέφτει πριν την είσοδο....
-
Ίσως τελικά, όταν σταματήσουν οι επιδοτήσεις, να δούμε τα ηλεκτρικά στις πραγματικές, χαμηλότερες, τιμές τους και τα μεταχειρισμένα στο μισό κόστος απ τα καινούρια.Ως προς τα tesla συμφωνώ, πχ η τιμή του highland μετά την επιδότηση, ειναι όντως πάρα πολύ καλή. Ως προς τους κινέζους, θα διαφωνήσω, όταν πάιρνεις δελφίνι στα 20, που ειναι οι ακριβές τιμες? ή atto 3 . Ακόμα και με τους δασμούς, οι κινέζοι θα ειναι πολύ ανταγωνιστικοί ως προς τις τιμές, έτσι και αλλιως ο σκοπός τους ειναι να πάρουν μερίδιο στην αγορά αυτή την στιγμή.
Αν δούμε τις τιμές των κινεζικών στην Ασιατική αγορά και, χωρίς να έχουν όλους τους δασμούς των θερμικών, σε ΤΙ τιμές πωλούνται εδώ Λιανική προ επιδότησης, είναι ακόμη χειρότερο το ποσοστό "κερδοσκοπίας" και τα συγκρίσιμα με Τέσλα μοντέλα σεντάν και σουβ, πωλούνται λίγο ακριβότερα ακόμη και μετά την επιδότηση!
Το ηλεκτρικο Ντολφιν που είναι μια ειδική περίπτωση γνωριμίας, ίσως επιβεβαιώνει αυτό που γράφω ως εξαίρεση. Τα MG ας πούμε είναι "αδικαιολογητα" ακριβά σε σύγκριση με Τέσλα και οι υπόλοιποι Κινέζοι που μπαίνουν στην αγορά, τεντωνουν τις τιμές τους με περιθώρια κερδους πολλών δεκαδων ποσοστιαίων μονάδων. -
Το ηλεκτρικο Ντολφιν που είναι μια ειδική περίπτωση γνωριμίας, ίσως επιβεβαιώνει αυτό που γράφω ως εξαίρεση. Τα MG ας πούμε είναι "αδικαιολογητα" ακριβά σε σύγκριση με Τέσλα και οι υπόλοιποι Κινέζοι που μπαίνουν στην αγορά, τεντωνουν τις τιμές τους με περιθώρια κερδους πολλών δεκαδων ποσοστιαίων μονάδων.
Βασικά, νομίζω ότι έχεις μπει στο τρυπάκι των περιθωρίων κέρδους...προσωπικά δεν με ενδιαφέρει πόσα λεφτά βγάζει κάθε κινέζος, Ιάπωνας, Κορεάτης κτλ, με νοιάζει η τσέπη μου, και αυτό αποτυπώνεται στην αξία της αγοράς. Είναι τα κινέζικα ποιο φθηνά από τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά? συγκρίνονται σε τιμές με βάση το value 4 money με τα αντίστοιχα αμερικάνικα -Tesla? τα περιθώρια κέρδους που έχει μία εταιρία δεν με απασχολούν... για τα MG που αναφέρεις, θεωρώ οτι εχεις δίκιο, αλλά δεν μπορείς να το συγκρίνεις με Tesla καθώς δεν έχει η Tesla αντίστοιχο αυτοκίνητο (διαστάσεων, κατηγορίας)
-
Αν η επιδότηση κοπεί, ή μείνει στα ιδιωτικά ως απόσυρση μόνο, ώστε να μην δίνει πολλά το κράτος, θεωρώ ότι οι πωλήσεις των ηλεκτρικών θα μειωθούν πολύ και προφανώς τα μτχ ηλεκτρικά
θα πέσουν ακόμα περισσότερο.Οι πωλήσεις νέων με τις τιμές μτχ πως σχετίζονται;
Να ελεγες οτι θα πεσουν οι τιμες νέων και άρα θα συμπαρασύρουν και τις τιμές μτχ να το καταλάβω... -
b. δυο κλικ ειναι, μεσα απο το σαιτ της δεηΕγώ το αναφέρω για να σας πω ότι είστε ακριβοί και κοντά στο ντίζελ μου που δεν σταματάει πουθενά, ενώ εσείς σαν παππούδες που σας πέφτει πριν την είσοδο....
πηγαινε για καφεδακι, να παρεις και λιγο ματι τη σερβιτορα να ξελαμπικαρεις γιατι εχεις αρχισει να ρεταρεις.
-
@iceman7 said in TESLA FORUM:
Να ελεγες οτι θα πεσουν οι τιμες νέων και άρα θα συμπαρασύρουν και τις τιμές μτχ να το καταλάβω...μου αρεσει που ψαχνεις λογικη σε αυτα που γραφει
-
@iceman7 said in TESLA FORUM:
Να ελεγες οτι θα πεσουν οι τιμες νέων και άρα θα συμπαρασύρουν και τις τιμές μτχ να το καταλάβω...Λέω ότι τα ηλεκτρικά από μόνα τους χωρίς τις επιδοτήσεις και τις φορολογικές παροχές, δεν είναι ελκυστικά στον Ελληνα.
Αν λοιπόν αυτά μειωθούν πολύ ή κοπούν θα μειωθεί γενικά το ενδιαφέρον για τα ηλεκτρικά, οπότε και τα μτχ ηλεκτρικά θα πρέπει να γίνουν ελκυστικά στις τιμές τους, αφού έτσι και αλλιώς το κοινό τους είναι πολύ μικρό όπως είπαν και οι άλλοι, αφού οι αγγελίες μένουν εκεί απούλητα.
TESLA FORUM