-
-
@dettol said in TESLA FORUM:
@azmo said in TESLA FORUM:
Τα φώτα σας παρακαλώ. Μεταξύ Model 3 LR καινούργιου και Performance του 24 με 14.000 χιλιόμετρα στα 42.000 ευρώ τι να προτιμήσω; Υπάρχει καποια σημαντική βελτιωση στο καινουργιο;
νομιζω μονο η μπροστινη καμερα ειναι η διαφορα. Ισως ξεχναω καμμια ακομα χαζομαρουλα.
Δεν μου φαινεται και τοσο σημαντικό αυτό για να δωσω περισσοτερα χρηματα για λιγοτερη ισχυ. Και με εναμισο χρονο χρήση και 14κ χιλιομετρα δεν πιστευω να εχει φθαρεί πολύ η μπαταρια.
-
@stefan147 said in TESLA FORUM:
Μιλάμε για Highland vs legacy, σωστά?
Ναι
ωπα. Εγω νομιζα οτι ειναι highland το performance και μου εκανε τεραστια εντυπωση η τιμη

αλλαζει το πραγμα τοτε.
Highland μονο -
Ε είναι μεγάλες οι διαφορές, με βασικότερη την προφανή, το σχέδιο. Έχει σημαντικές βελτιώσεις παντού το highland. Καλό το performance αλλά είναι περισσότερο gimmick τα 2-3 έξτρα στοιχεία σπορ εξοπλισμού. Δεν είναι ότι λειπουν οι επιδόσεις στο LR εκτός αν μιλάμε για το πισωκίνητο.
-
Ναι
ωπα. Εγω νομιζα οτι ειναι highland το performance και μου εκανε τεραστια εντυπωση η τιμη

αλλαζει το πραγμα τοτε.
Highland μονοΑρχικά ήθελα το AWD αλλά εψαξα στα φορουμς, και πολλοι λένε οτι αν δεν οδηγάς σε χιονια το RWD με την μεγάλη μπαταρία είναι καλύτερο σε οδηγική συμπεριφορά και αυτονομία. Και μετά πετυχα εναν γνωστο που θέλει να πουλήσει το Perfomance του που ειναι σε αψογη κατασταση για να παρει Range Rover (παει εκδρομές σε κάτι βουνά) και ισως μου το δωσει και λιγότερα απο 40κ και εχω ψηθεί να το πάρω.
-
Σε αυτονομία είναι δεδομένο ότι υπερέχει το πισωκίνητο. Σε οτιδήποτε άλλο αφορά οδηγική συμπεριφορά προφανώς και υστερεί σε σχέση με το awd. Χαζομάρες τα περί χιονιού...ακούγεται ως κλασικό επιχείρημα αδαούς.
Επομένως εάν η σύγκριση είναι καινούριο Highland LR 2WD vs Legacy Performance του οποίου γνωρίζουμε την κατάσταση τότε Performance για εμένα.
-
Ναι

αλλαζει το πραγμα τοτε.
Highland μονοΑρχικά ήθελα το AWD αλλά εψαξα στα φορουμς, και πολλοι λένε οτι αν δεν οδηγάς σε χιονια το RWD με την μεγάλη μπαταρία είναι καλύτερο σε οδηγική συμπεριφορά και αυτονομία. Και μετά πετυχα εναν γνωστο που θέλει να πουλήσει το Perfomance του που ειναι σε αψογη κατασταση για να παρει Range Rover (παει εκδρομές σε κάτι βουνά) και ισως μου το δωσει και λιγότερα απο 40κ και εχω ψηθεί να το πάρω.
Παλι λαθος νομιζα
Νομιζα οτι αναφεροσουν σε LR AWD και για αυτο εκανες συγκριση με το perf.Αν ο στοχος ειναι η μεγιστη εμβελεια, τοτε πας για το lr rwd. Θεωρω οτι το highland εχει πολυ σημαντικες βελτιωσεις σε σχεση με το legacy, επομενως ΕΓΩ θα πηγαινα προς το highland lr rwd.
Αν σε ενδιαφερει περισοτερο το γκαζι, τοτε το perf παιρνει προβαδισμα, αλλα αν δεν προερχεσαι απο καποιο πραγματικα γρηγορο θερμικο, νομιζω οτι και το γκαζακι το rwd δεν θα σε απογοητευσει.Βασικα, οδηγα και τα δυο αυτοκινητα και αποφασιζεις μονος σου.
-
Τα φώτα σας παρακαλώ. Μεταξύ Model 3 LR καινούργιου και Performance του 24 με 14.000 χιλιόμετρα στα 42.000 ευρώ τι να προτιμήσω; Υπάρχει καποια σημαντική βελτιωση στο καινουργιο;
νομιζω μονο η μπροστινη καμερα ειναι η διαφορα. Ισως ξεχναω καμμια ακομα χαζομαρουλα.
Δεν μου φαινεται και τοσο σημαντικό αυτό για να δωσω περισσοτερα χρηματα για λιγοτερη ισχυ. Και με εναμισο χρονο χρήση και 14κ χιλιομετρα δεν πιστευω να εχει φθαρεί πολύ η μπαταρια.
Τεράστια η διαφορά. Πολύ καλύτερο αυτοκίνητο το χαιλαντερ
-
Πρεπει να αναρωτηθεις τι θες απο το αυτοκινητο.
Γκαζια εχουν και τα δυο.
Εγω για παραδειγμα ημουν μεχτο δαχτυλο στην σκανδαλη για lr awd μεχρι που εβγαλε προσφορα στο στοκ το perfomance στα ιδια χρηματα με το lr οποτε προτίμησα το perf λογω της γμστρης ζαντας του
Τι θα ηθελα ιδανικα;
Το νεο , με την πιο ανετη αναρτηση και ηχομονωση, οχι οτι πασχει στο τελευταιο. -
Μέρα με την νύχτα σε:
ποιότητα συναρμογής
ανάρτηση (τεράστια διαφορά και σε καθημερινή μετακίνηση και σε πίεση)
ηχομόνωση
καθίσματα + ψυχόμενα εμπρόσθια καθίσματαβελτιωμένο σε:
κατανάλωση ταξιδιού
ντιζάιν (υποκειμενικό)
ηχοσύστημα
Επεξεργαστή και κάμερεςnice to have αλλά γενικά αδιάφορα:
πίσω οθόνη
υλικά καμπίνας, από την κορυφή μέχρι τα νύχια -
Όπως σου είπαν και οι προηγούμενοι, ο μόνος λόγος για να πάρεις το legacy ειναι η τιμή.
Καλά 42κ είναι ανέκδοτο, για 32κ ίσως, και πάλι χάρη του κάνεις.
Δες λίγο car.gr
-
Είναι σκληρό το παλιό Performance. Τι πήγε και το πήρε ο ευλογημένος το 2024; Τώρα, θα χάσει πολλά στη μεταπώληση.
-
@dimsabas said in TESLA FORUM:
Τι πήγε και το πήρε ο ευλογημένος το 2024; Τώρα, θα χάσει πολλά στη μεταπώληση.
μέχρι να το αποδεχτεί, θα χάσει και άλλα τόσα από τον χρόνο που θα έχει περάσει.
-

-
εκτος απο το σχολιο που θα εχουμε σε λιγο για τις ντηζελαρες που γινονται συλλεκτικα κομματια και θα αυξηθει η τιμη τους, η αληθεια ειναι πως αυτο το γραφημα αφορα την αμερικη.
Στην ελληνικη πραγματικοτητα δεν ισχυει και τοσο. Λιγο η μικρη αγορα, λιγο το πολυ μαυρο χρημα, τα μεταχειρισμενα κρατουν σχετικα υψηλα τιμη. Εχω την εντυπωση επισης οτι στην αμερικη ειναι εξαιρετικα υψηλο το κοστος συντηρησης (μαλλον λογω εργατικων) κατι που επιβαρυνει την αξια του αυτοκινητου. -
ειναι πως αυτο το γραφημα αφορα την αμερικη.
Δεν είναι μόνο στην Αμερική έτσι. Και στις "καλές" ευρωπαϊκές χώρες πωλούνται σε τιμές χώμα αυτοκίνητα 4-5 ετών, που στην Ελλάδα έχουν λίγο καλύτερες τιμές από τα καινούργια. Αλλά εκεί έχουν και αντικίνητρα (μεγαλύτερα τέλη/ασφάλιστρα) όσο πιο παλιό είναι το αυτοκίνητο.
Στην Ελλάδα, έλα μωρέ 10.000 χλμ έκανε το χρόνο, σου κάνει έκπτωση 4-5 στην τρέχουσα τιμή καινούργιου.
-
εκτος απο το σχολιο που θα εχουμε σε λιγο για τις ντηζελαρες που γινονται συλλεκτικα κομματια και θα αυξηθει η τιμη τους, η αληθεια ειναι πως αυτο το γραφημα αφορα την αμερικη.
Στην ελληνικη πραγματικοτητα δεν ισχυει και τοσο. Λιγο η μικρη αγορα, λιγο το πολυ μαυρο χρημα, τα μεταχειρισμενα κρατουν σχετικα υψηλα τιμη. Εχω την εντυπωση επισης οτι στην αμερικη ειναι εξαιρετικα υψηλο το κοστος συντηρησης (μαλλον λογω εργατικων) κατι που επιβαρυνει την αξια του αυτοκινητου.Ισχύει το σχόλιο σου.
Πούλησα μεταχειρισμένο ΙΧ 2000cc στην τιμή αγοράς προ 7ετιας και προ 60 k km. -
ηρθε και το Model 3 standard στην ευρωπη (και στο ελληνικο σαιτ). 37970 τελικη τιμη προ επιδοτησης.
-
Έλονα πάρε τους τα σώβρακα
-
Θα ήτανε καλή φάση το Standard, αλλά η αφαίρεση πρωτίστως του ραδιοφώνου και τα λιγότερα ηχεία είναι που το χαλάει για μένα. Είναι πράγματα που δεν μπορείς να φτιάξεις μόνος σου μετά.
TESLA FORUM