-
Κάτι άλλο:
Ξεχείλισε λίγο avio στη λαμαρίνα και δεν το σκούπισα αμέσως. Τη δεύτερη μέρα που το σκούπισα, δεν έβγαινε αυτή η γλίτσα ας πούμε. Έτριψα προσεκτικά με το νύχι για να φύγει.
Με το vpower και τα υπόλοιπα, αν ξεχείλιζε λίγο (μιας και συνηθίζω να το γεμίζω και μετά το δεύτερο μπαμ της αντλίας), με ένα πέρασμα του χεριού έφευγε η λίγδα. Αυτό είναι ένα μικρό δείγμα πως το avio έχει ισχυρά χημικά μέσα.Ηρακλής ο πολυλογάς
-
Καλημερα. Πιστευω οτι δεν υπαρχει λογος για διαπληκτισμους και θεωριες ανευ χημικων αναλυσεων ως προς την συσταση κ ποιοτητα του καυσιμου. Επισης θεωρω οτι σε καθε κινητηρα 'ακουγεται' διαφορετικα το καθε καυσιμο, αν μπορουμε ακουστικα να το διαπιστώσουμε βεβαιως. Δοκιμασα aegean dforce σε εταιρικο πρατηριο και βλεπω μια αρκετα καλη καταναλωση. Οπως και με το avin best action βεβαιως. Θα συνεχισω την δοκιμη σε εταιρικα πρατηρια κ βλεπουμε σε τι κατασταση θα βγει το φιλτρο πετρελαιου. Αυτο που δεν εχω διαπιστωσει με κανενα καυσιμο ειναι η μειωση της συχνοτητας των αναγεννησεων (περιπου ανα 500 χλμ).
-
Άκρη δεν βγαίνει,γιατι πολύ απλα η μάρκα του πετρελαίου είναι το πρωτο στάδιο. Μετα είναι ο διανομέας, ο πρατηριουχος και τέλος η κατασταση του οχήματος του χρήστη.
Και το diesel κινησης είναι απο τα πρώτα καύσιμα που νοθεύεται με λιγοτερο αποθειωμενο diesel. Όσοι έχετε βρει καλό πρατήριο συνεχίστε να βαζετε απο κει. Μη κοκορομαχητε για τη ποιότητα των καυσίμων , το τι παιχνίδι παίζεται πριν φτασει στο ρεζερβουάρ σας δεν το φανταζεστε. -
Μηχανικός που δουλεύει σε αντιπροσωπεία μου είπε ότι μια φορά στο εξάμηνο να ρίχνω στο πετρέλαιο σταθεροποιητή για το μύκητα ότι πετρέλαιο κ να βάζω...βενζινάς μου είπε ότι σε άβιο να μην ρίχνω είναι υπερβολή κ θα κάνω κακό...ποιό είναι το σωστό τελικά?
-
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
referavag, συγνώμη που στο γράφω αλλά είσαι στα περισσότερα λάθος.Λοιπόν, ο Νίκος-lemouz εδώ στο φόρουμ γνωρίζει καλά ότι έχω πειραματιστεί με όλα τα καύσιμα σαν και εσένα.
Αποδεδειγμένα υποκειμενικά μεν αλλά σωστά δε.
Πραγματικά οι επιστημονικές μέθοδοι του πειραματισμού σου με τα καύσιμα- Ξύσιμο με νυχάκι, επανάληψη με νυχάκι μετά 24ωρου, βρεγμένη χαρτοπετσέτα, μωρομάντηλο, κωλαράκι 20χρονης, αλάνι με ταπερ, μουσικό αυτί,
μας οδηγούν σίγουρα σε σωστά συμπεράσματα, παρότι υποκειμενικά!!
Πολύτιμη γνώση -
45000χλμ με 90% vpower 10% απλό shell από τα ιδια πρατήρια, πρόσθετα αντιμυκιτιακα ανά δύο γεμισματα περιπου, καθαριστικό κυκλώματος ανά 10000χλμ και αλλαγή φίλτρο πετρελαίου ανά 30000, η εξάτμιση είναι όπως την πρώτη μέρα, χωρίς ίχνος κυριολεκτικά μαυρίλας... αναγέννηση δεν έχω καταλάβει ποτέ να κάνει... σε Citroen c3 Όλα αυτά... 30% κίνηση Αθήνα 70% εκτός πόλης...
-
Καλημέρα στην παρέα.
Χτες φούλαρα μέχρι πάνω πάνω D-Force για 2η φορά. Πήρε ακριβώς τα ίδια λίτρα όπως και στο προηγούμενο φουλάρισμα που είχα κάνει.
Άρα έχουμε και λέμε:
- Πραγματική κατανάλωση με Avin Diesel Best = 4,6l/100km (στην αντλία) και 4,4 στο trip computer
- Πραγματική κατανάλωση με Aegean D-Force = 4,3l/100km (στην αντλία) και 4,1 στο trip computer.
Τα συμπεράσματα δικά σας. Δεν χρειάζεται καν σκέψη για το που συνεχίζω προς το παρόν καθώς δεν είναι μόνο η κατανάλωση αλλά μου αρέσει καλύτερα και σε δύναμη στις ρεπρίζ ενώ και στις αναγεννήσεις φαίνεται να το βοηθάει περισσότερο σε σχέση με το AVIN. Στο χτεσινό φουλάρισμα έριξα επίσης το πρόσθετο προστασίας του φίλτρου σωματιδίων της Liqui Moly. Εντυπώσεις σε κανένα μήνα λογικά που θα ξανά φουλάρω.
cson, dexter +1. Ίσως δεν ανεφοδιάζονται και από τα ίδια διυλιστήρια όλα τα πρατήρια Aegean σε όλη την Ελλάδα και γι' αυτό να υπάρχει κάποια απόκλιση... Στην περιοχή μου μέχρι ώρας φαίνεται να έχει καλύτερη ποιότητα το D-Force από το συγκεκριμένο πρατήριο ιδιώτη που βάζω την δεδομένη περίοδο σε σχέση με τα εταιρικά της Shell και το εταιρικό της AVIN που έβαζα πριν αλλάξω σε Aegean. ΕΚΟ σε αυτόν που έχει AVIO έχω πάψει να πηγαίνω απ' όταν αντιληφθήκαμε ότι κλέβει στο υγραέριο και δεν νομίζω ότι θα ξανά πάω σε αυτόν... Aegean για εμένα προς το παρόν εδώ που βρίσκομαι και αν χαλάσει κάτι εδώ θα είμαστε... Στο επόμενο γέμισμα θα δοκιμάσω + μια δόση Redex για να δω αν θα ρίξει κι άλλο την κατανάλωση καθώς την προηγούμενη φορά που είχα ρίξει έγραφε απίστευτα νούμερα στην στιγμιαία κατανάλωση το trip computer.
-
japanese1 Κλαιω για το κωλαρακι 20αρας
Φιλε cson εχεις απολυτο δικιο.Οι πρατηριουχοι κανουν ολοι την πουστια.Ολα τα diesel ειναι πολυ καλα αλλα το θεμα ειναι πως θα ταιριαξει στον καθε κινητηρα και τι θελουμε εμεις να πιστευουμε ή να περιμενουμε.
ΥΓ: Δεν υπαρχει λογος να μαλωνουμε απλα αποψεις ανταλλασουμε....Νικος.....
-
Ρε μαγκες,δε μαλωνουμε!!!αποψεις ανταλλασουμε μηπως και βγει ακρη, που δε βγαινει με τιποτα.
Elvet,χωρις σοβαρο πειραμα σε χημειο και με κινητηρα στον παγκο,τι περιμενεις να γραψω; το πηρα και εγω στο χαβαλε!!!Οπως γραφετε ολοι ανεξαιρετως,ολα κρινονται στην ποιοτητα του πρατηριου.
! -
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Ρε μαγκες,δε μαλωνουμε!!!αποψεις ανταλλασουμε μηπως και βγει ακρη, που δε βγαινει με τιποτα.
Elvet,χωρις σοβαρο πειραμα σε χημειο και με κινητηρα στον παγκο,τι περιμενεις να γραψω; το πηρα και εγω στο χαβαλε!!!Οπως γραφετε ολοι ανεξαιρετως,ολα κρινονται στην ποιοτητα του πρατηριου.
!Σωστός φίλε Αν δεν πάει δείγμα σε χημείο δεν μπορεί κανείς να ξέρει τι κέρατα βάζουν στο πετρέλαιο. Το θέμα είναι η νοοτροπία. Δηλαδή, κλασικά ο καθένα είτε είναι δυιληστήριο, είτε πρατήριο μας γράφει στα @@ του γιατί το κράτος δεν θέλει να τα βάζει με τα μεγάλα κεφάλια. Και για την ιστορία, σε Γαλλία και ειδικά σε Ελβετία, καταλαβαίνεις την διαφορά. Αλλά και στην Γερμανία. Πέφτουν έλεγχοι, οι πρατηριούχοι ξέρουν ότι θα φάνε καμπάνες, όμως δεν έχουν και την νοοτροπία του μάγκα Έλληνα να θέλει να βγάζει φράγκα όσο γίνεται περισσότερο, με όσο γίνεται πούστικο τρόπο.
Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Άντε βρες τες.... -
τελικά τι πετρέλαιο βάζεις και από που;
Εγώ πρόσφατα έκανα την πρώτη δοκιμή από το ελίν προς το τριάδι, καθότι ήταν 5 λεπτά φθηνότερος στο crystal από εκεί που βάζω. Εξυπηρέτηση καλή αν και δεν είχε κόσμο και αρκετά εξυπηρετικοί, δεν με άφησαν να δω τα λάστιχα, επέμεναν να το κάνουν χαχαχα.
Εσύ ξανάβαλες επό εκεί, όλα οκ;
-
Θέλω λίγο καιρό ακόμα να βάλω, από εξυπηρέτηση μια χαρά όλα για το καύσιμο επίσης δεν έχω κανένα πρόβλημα.. απλά έχω κάνει 4 γεμίσματα εκεί μόνο και σχεδόν 3000χμ οπότε θέλω λίγο ακόμα.
Το αυτοκίνητο πάντως πηγαίνει πολύ ωραία.
Επειδή με έχει πιάσει η βλακεία τώρα περιμένω να αδειάσω για αν δοκιμάσω και avin best action να έχω μια πιο συνολική εικόνα έχοντας βάλει avio, v-power, crystal και best action.Στάλθηκε από το MI 5s μου
-
Τι τιμή έχει στο τριαδι? εγώ βάζω από Σταυρούπολη 1,259
-
Θα το πω κι ας βαρέσετε...
Χθες ειπα να συμπληρωσω λιγο πετρέλαιο για να τη βγάλω μεχρι την Πέμπτη που θα εβαζα Vpower.
Δεν ήθελα να ξαναβάλω Aegean, οποτε έβαλα 25€ απλό Shell για να βγάλω δυο διαδρομές που είχα προγραμματισμένες.- Το αυτοκίνητο άλλαξε ήχο (αυτο δεν ειναι υποκειμενικό), σταμάτησε το έντονο κροτάλισμα.
- Εχω την εντύπωση οτι πάει 'πιο άνετα', σαν να έχει ελευθερωθεί ο κινητήρας (αυτο ειναι υποκειμενικό )
Στην κατανάλωση δεν ειδα διαφορα, αλλά εκανα μολις 120 χιλιόμετρα, σημερα εχω να κανω περισσοτερα και θα το τσεκαρω.
Σκεφτομαι σοβαρα να βαζω το 'απλο' της Shell για μερικα γεμίσματα για να το παρακολουθησω.Κανουμε καλη κουβεντούλα εδω, αλλά νομίζω οτι δεν ειναι σωστό να συγκρίνουμε το ενα πετρέλαιο με το άλλο, ή την καπνα που βγαζουν, καυσαέρια κλπ απο τη στιγμη που βαζουμε μεσα διαφορα βελτιωτικά. Ουσιαστικά πρόκειται για αλλο καυσιμο, χωρια που αυξάνεται σημαντικά και το κόστος
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Κανουμε καλη κουβεντούλα εδω, αλλά νομίζω οτι δεν ειναι σωστό να συγκρίνουμε το ενα πετρέλαιο με το άλλο, ή την καπνα που βγαζουν, καυσαέρια κλπ απο τη στιγμη που βαζουμε μεσα διαφορα βελτιωτικά. Ουσιαστικά πρόκειται για αλλο καυσιμο, χωρια που αυξάνεται σημαντικά και το κόστος
Πολυ σωστο και θα προσθεσω και κατι που εχει ξαναειπωθει..
Δεν ειναι ολοι οι κινητηρες ιδιοι οποτε δεν γινεται να δουλευουν ολοι το ιδιο με το ιδιο καυσιμο. Ο καθε κινητηρας με το καθε καυσιμο εχει τα υπερ του και τα κατα του.
Οποτε ας μην 'γενικοποιουμε' ενα καυσιμο με βαση το πως δουλευει σε εναν κινητηρα. -
Θέλω λίγο καιρό ακόμα να βάλω, από εξυπηρέτηση μια χαρά όλα για το καύσιμο επίσης δεν έχω κανένα πρόβλημα.. απλά έχω κάνει 4 γεμίσματα εκεί μόνο και σχεδόν 3000χμ οπότε θέλω λίγο ακόμα.
Το αυτοκίνητο πάντως πηγαίνει πολύ ωραία.
Επειδή με έχει πιάσει η βλακεία τώρα περιμένω να αδειάσω για αν δοκιμάσω και avin best action να έχω μια πιο συνολική εικόνα έχοντας βάλει avio, v-power, crystal και best action.Στάλθηκε από το MI 5s μου
ΟΚ λογικό, καλό και το best action, θα το προτιμούσα αλλά δεν έχω τα μπονους της κάρτας. Για το ελίν σε ρωτάω γτ οκ ρε συ αρκετά φθηνός είναι στο κρίσταλ και αν και έχω ακούσει καλά λόγια και από άλλους, με άγχωσε λίγο. Πιο πολύ η απόψή σου για την καθαρότητα του πρατηρίου με νοιάζει και βλέπω ότι είσια θετικός.
Τι τιμή έχει στο τριαδι? εγώ βάζω από Σταυρούπολη 1,259
Την έχει 1,197 και εγώ την έβαλα στην Τούμπα 1,248. Στην Τούμπα το πρατήριο είναιε γγύσηση από άποψη ποιότητας, τον ξέρω χρόνια απλά είναι τσιμπημένος. Βέβαια για να είμαι ειλικρινής για τα 5 λέτπά διαφορά δεν ξέρω αν αξίζει ο κόπος γτ το ελίν της Θέρμης δεν είναι στον δρόμο μου, μόνο υπό προϋποθέσεις. Εσύ για Σταυρούπολη ακριβούτσικα το βρίσκεις, συνήθως δυτικά στη πόλη είναι καλύτερα.
-
Καλησπέρα! Τι προστατευτικό για τον μύκητα να χρησιμοποιώ? Επίσης αυτό το προστατευτικό του DPF κάνει δουλειά?
-
Ναι, είναι λιγο ακριβός, αλλα ειναι αρκετά έμπιστο πρατήριο, εκει βαζω 1μιση χρονο περίπου, χωρίς να εχω κάποιο θέμα με το καύσιμο.. με έστειλε φίλος ταξιτζής,που βάζει εκει αρκετό καιρό..επίσης από οτι μου έχει πει εκεί βάζουν πάνω από 200 ταξί, και είναι 24 ώρες ανοιχτός.
-
Καθώς έφτασα στην ρεζέρβα καυσίμου, όντας εκτός έδρας, έβαλα 30€ Aegean d force μετά από Bp active απλό το οποίο σε σχέση με τα προηγούμενα γεμίσματα, δεν τράβαγε το ίδιο καλά - qashqai j10 1.6 dCi 4x4
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Καλησπέρα,
Τους τελευταίους μήνες οι αντιπροσωπειες Nissan συστήνουν τη χρήση απλού πετρελαίου και μόνο.
Μήπως έχουνε δει κάτι , ίσως στα συγκεκριμένα μοτέρ του Qashaqai για παραδειγμα?
Τα χημικά λένε των ενισχυμένων πετρελαίων αφήνουν μια γλίτσα στις σωληνώσεις...τι να πω
Κανείς δεν ξέρει να ενημερώσει υπεύθυνα οτι ισχύει τη μια μέρα δεν ισχύει την άλλη
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;