-
@kkostask said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Ποιος μίλησε για τη συγκέντρωση που έγινε? Εγώ μίλησα γενικά για το κλίμα που επικρατεί. Αλλά ο άκρατος δογματισμός και τα κομματικά γυαλιά δεν σας αφήνει να αντιληφθείτε ούτε μια απλή φράση στα νεοελληνικά.
Το περιεχόμενο και το ύφος της απάντησης σου είναι η καλύτερη απόδειξη του αντιθέτου.
Η αδυναμία κατανόησης είναι χαρακτηριστικό των ακομμάτιστων με γυαλιά η χωρίς.
Σε κάθε περίπτωση επειδή φαίνεται ότι οι συνέχεις αναφορές στην αντίληψη και τις διανοητικές ικανότητες των άλλων,από δεξιούς ,δεξιουληδες και ακομμάτιστουςκαι επειδή δυστυχώς κάποιους σας πρόλαβε ο Περελμαν,μην αφήνετε τόση ιδιοφυΐα να πάει χαμένη στην Ψωροκωσταινα.
Μια λαμπρή θέση στη MENSA σας περιμένει. -
Μου άρεσε πολύ το τσουβάλιασμα , ότι ο Χριστιανισμός μας πήγε στα αστέρια....
Βέβαια ότι το να λύσεις οτιδήποτε εκτός τριτοβάθμιας εξίσωσης με το αρχαιοελληνικό αριθμητικό σύστημα είναι αδύνατο (για αυτό και οι αρχαίοι έλληνες κάπου εκεί στις εξισώσεις του κύβου το παράτησαν ) . χωρίς το δεκαδικό σύστημα των Αράβων και το μηδέν ( ο.κ. το ξέρω ότι το ξέρω ότι υπάρχει και η θεωρία ότι είναι ινδική εφεύρεση, αλλά οι Άραβες το έκαναν σίγουρα εφαρμοστέο το σύστημα), δεν το γράφουμε καν. Τι να γράψεις βέβαια; για την άλγεβρα; ( που είναι αραβική λέξη;) , για τη γεωμετρία ; ( έφεραν τις εφαπτομένες και τις συνεφαπτομένες και προώθησαν τη μελέτη από εκεί που την άφησαν οι έλληνες) για το μαθηματικό λογισμό; Μην ακούσω για αντιγραφείς του Διόδωρου κ.λπ. , οι άνθρωποι εξέλιξαν την επιστήμη.
Τι να γράψεις για την αστρονομία; που οι Δυτικοί πίστευαν ακόμα ότι η γή ήταν επίπεδη και οι Άραβες αστρονόμοι είχαν ήδη υπολογίσει με μεγαλύτερη ακρίβεια την περίμετρο της γης από ότι οι Αλεξανδρινοί , είχαν προωθήσει την ιδέα του ηλιοκεντρικού συστήματος ( 500 χρόνια πριν τον Κοπέρνικο) και τέλος είχαν τον πληρέστερο χάρτη της οικουμένης που σε αυτόν βασίστηκαν οι εξερευνήσεις. Όταν οι Πορτογάλοι έφτασαν στην Ινδοκίνα , οι Άραβες είχαν ήδη εμπορικούς σταθμούς στην περιοχή, για αυτό και η Ινδονησία έχει μουσουλμάνους,
Ακόμα και στην Ιατρική οι επιδόσεις τους ήταν πολύ μπροστά από τους Δυτικούς του τότε κόσμου.
Ας αναφερθεί ένα όχι δεύτερο όνομα δυτικού μαθηματικού της τότε εποχής , ακόμα και οι Βυζαντινοί , μετρημένοι στα δάχτυλα των χεριών είναι.
Η Σαρία , πλέον σήμερα τους έχει "καταστρέψει", συμφωνώ , αλλά όσες προσπάθειες εκδημοκρατισμού έγιναν έπεσαν στα αντίθετα σχέδια των αποικιοκατών. Τρανό παράδειγμα το Ιραν , ο Σάχης ήρθε με πραξικόπημα των Ηπα σε αγαστή συνεργασία με τους Άγγλους το 1953 ( το έχουν επίσημα παραδεχτεί) , όταν ανέτρεψαν το δημοκρατικά εκλεγμένο ηγέτη και κατάργησαν το φιλελεύθερο σύνταγμα του , επαναφέροντας μεσσαιωνικές μορφές διακυβέρνησης , το Σάχη. Ένα μόνο από τα παραδείγματα στο χώρο.
-
@civil357 περασμένα μεγαλεία που διηγωντας τα να κλαις. Και των Αράβων και ημων...
Άμα το πάμε έτσι, έχουν δίκιο και οι ελληναρες που "όταν οι άλλοι τρώγανε βελανιδια εμεις..." κλπ.
Σήμερα τι γίνεται είναι το θέμα... -
@fiverg said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@civil357 περασμένα μεγαλεία που διηγωντας τα να κλαις. Και των Αράβων και ημων...
Άμα το πάμε έτσι, έχουν δίκιο και οι ελληναρες που "όταν οι άλλοι τρώγανε βελανιδια εμεις..." κλπ.
Σήμερα τι γίνεται είναι το θέμα...Έλα, ο.κ. . έγραψα και για τη σημερινή τους κατάντια, μην είσαι "σκληρός" .....
Ειλικρινά, οι Άραβες είναι ένα έθνος , με τεράστιες πλουτοπαραγωγικές πηγές ( σε ελάχιστα μέρη του βέβαια, τα υπόλοιπα έρημος είναι ) , με τεράστια γεωγραφική εξάπλωση , πιστεύεις ότι η σημερινή κατάντια τους είναι αποτέλεσμα μόνο της Σαρίας;
Ήδη, από τη σκέψη και μόνο της πτώσης των Οθωμανών , μέχρι την ανακάλυψη της σπουδαιότητας των πετρελαίων , ο Δυτικός κόσμος είχε ως πρώτη προτεραιότητα την πολυδιάσπαση τους και την αποφυγή του εκδημοκρατισμού τους. Τι να πρωτοθυμηθείς από το Σαούντ ( το τζομπανόβλαχο που τον έκαναν οι Άγγλοι παντοκράτορα) , μέχρι σήμερα με τις "αραβικές" άνοιξες. Τόσα χρόνια μετά προσωπικά δεν έχω βγάλει άκρη ( και δε θα βγάλω και ποτέ ) τι γίνεται στη Συρία π.χ. Να το ξαναγράψω οι "πλούσιες" αραβικές χώρες ( Σ.Α. ,εμιράτα , Κουβέιτ, Ιρακ κ.λπ. ) είναι εδώ και πολλά χρόνια , στον άξονα του "καλού" , οι φτωχοδιάβολοι , είναι κατά καιρούς οι "εχθροί" μας. Ακόμα και ο Σαντάμ , στον πόλεμο με το Ιράν και τις εθνοοκαθάρσεις των Κούρδων , σύμμαχός μας ήταν.
-
@civil357 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@fiverg said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Σήμερα τι γίνεται είναι το θέμα...Έλα, ο.κ. . έγραψα και για τη σημερινή τους κατάντια, μην είσαι "σκληρός" .....
Ειλικρινά, οι Άραβες είναι ένα έθνος , με τεράστιες πλουτοπαραγωγικές πηγές ( σε ελάχιστα μέρη του βέβαια, τα υπόλοιπα έρημος είναι ) , με τεράστια γεωγραφική εξάπλωση , πιστεύεις ότι η σημερινή κατάντια τους είναι αποτέλεσμα μόνο της Σαρίας;
Ήδη, από τη σκέψη και μόνο της πτώσης των Οθωμανών , μέχρι την ανακάλυψη της σπουδαιότητας των πετρελαίων , ο Δυτικός κόσμος είχε ως πρώτη προτεραιότητα την πολυδιάσπαση τους και την αποφυγή του εκδημοκρατισμού τους. Τι να πρωτοθυμηθείς από το Σαούντ ( το τζομπανόβλαχο που τον έκαναν οι Άγγλοι παντοκράτορα) , μέχρι σήμερα με τις "αραβικές" άνοιξες. Τόσα χρόνια μετά προσωπικά δεν έχω βγάλει άκρη ( και δε θα βγάλω και ποτέ ) τι γίνεται στη Συρία π.χ. Να το ξαναγράψω οι "πλούσιες" αραβικές χώρες ( Σ.Α. ,εμιράτα , Κουβέιτ, Ιρακ κ.λπ. ) είναι εδώ και πολλά χρόνια , στον άξονα του "καλού" , οι φτωχοδιάβολοι , είναι κατά καιρούς οι "εχθροί" μας. Ακόμα και ο Σαντάμ , στον πόλεμο με το Ιράν και τις εθνοοκαθάρσεις των Κούρδων , σύμμαχός μας ήταν.
Όπως έχω ξαναπεί έχουμε δυτική οπτική. Και δεν μας περνάει από το μυαλό ότι την πολυδιασπαση τους μια χαρά την θέλουν οι ίδιοι και ότι οι συμμαχίες τους ή οι διαμάχες με τους δυτικούς είναι κατά βάση δικές τους επιλογές.
Πχ δύο από τα πλουσιότερα κράτη της γης (Ιράν, Σ Αραβια) "πλακωνονται" για το ποιος κάνει κουμάντο εκεί και αναλόγως πλευριζουν η μάχονται τους δυτικούς. Ενώ η δική μας οπτική είναι ότι μια χαρά μονιασμενοι είναι όλοι και οι δυτικοί (οι ισχυροί, οι έτσι, οι αλλιως) τους φυτιλιαζουν... Ουδέν αναληθεστερον. Ο κόσμος και οι πολεμοι υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει και εκτός δυτικού πλαισίου. -
@antonmone said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@kkostask said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Ποιος μίλησε για τη συγκέντρωση που έγινε? Εγώ μίλησα γενικά για το κλίμα που επικρατεί. Αλλά ο άκρατος δογματισμός και τα κομματικά γυαλιά δεν σας αφήνει να αντιληφθείτε ούτε μια απλή φράση στα νεοελληνικά.
Το περιεχόμενο και το ύφος της απάντησης σου είναι η καλύτερη απόδειξη του αντιθέτου.
Η αδυναμία κατανόησης είναι χαρακτηριστικό των ακομμάτιστων με γυαλιά η χωρίς.
Σε κάθε περίπτωση επειδή φαίνεται ότι οι συνέχεις αναφορές στην αντίληψη και τις διανοητικές ικανότητες των άλλων,από δεξιούς ,δεξιουληδες και ακομμάτιστουςκαι επειδή δυστυχώς κάποιους σας πρόλαβε ο Περελμαν,μην αφήνετε τόση ιδιοφυΐα να πάει χαμένη στην Ψωροκωσταινα.
Μια λαμπρή θέση στη MENSA σας περιμένει.Πιο Πηλειορειτης πεθαίνεις....
-
Σαρωτική επίδειξη νοημοσύνης,επιπέδου και ήθους!!
Πάμε γερά! -
@antonmone said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Σαρωτική επίδειξη νοημοσύνης,επιπέδου και ήθους!!
Πάμε γερά!Όντως...μπορείς και καλύτερα και το κυριότερο, ακόμα πιο χαμηλά.
Άμα ο άνθρωπος έχει ιδανικά και αξίες.... -
Υπάρχει πιο χαμηλά από το να χρησιμοποιείς με υβριστικό τρόπο,άλλον συμφορουμιτη για να προσβαλλεις(νομίζεις) κάποιον;
Ισως και να υπάρχει,ανάμενω να το αποδείξεις. -
Δεν έχει τίποτα να αποδείξει ο Κοστας, και που ξέρεις εσύ ότι δεν το έγραψε τιμητικά;
Ο Κοστας είναι Νεοδημοκράτης, άρα εξ ορισμού μάγκας που έχει πάντα δίκιο.
Δεν είναι τυχαία η ΝΔ το κόμμα των ΑΡΙΣΤΩΝ! -
@criuser said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Τον Αιγύπτιο "πρόσφυγα" - λάθρο που μας κουβαλήθηκε πριν 10 χρόνια και την είδε ιμάμης και έλεγε για τζιχάντ, στα Χανιά το είδατε ?
Την αντίδραση της πλάκας του κράτους μας της πλάκας την είδατε ?
Σας έχω ξαναπεί για τον φίλο μου που παίζει μπουζούκι και είχε πάει στο αμέρικα με τουριστική βίζα 90 ημερών. Εμεινε σε ελληνικό μαγαζί αντί μέχρι 90, τελικά 106 μέρες.
Το επόμενο καλοκαίρι ξαναπήγε και στο κένεντι τον τσίμπησαν, 3 μέρες φυλακή και μετά με χειροπέδες μέσα στο αεροπλάνο, μέχρι να κλείσουν οι πόρτες, ενώ βέβαια πλήρωσε ο ίδιος το εισιτήριο του.
Του είπανε εσύ ποτέ ξανά εδώ γιατί παραβίασες τον νόμο...
Και εμείς τον άλλο τον περνάμε δίκες για χαβαλέ, αντί να τον έχουμε στείλει στην πατρίδα του με την μία.Είμαι Τορόντο το 2000 και πάω βόλτα με τα μπαρμπάδια στους καταράκτες Νιαγάρα.Ο μπάρμπας που οδηγεί κάνει λάθος στο δρόμο και μας βγάζει μπροστά στα σύνορα με ΗΠΑ. Μία γέφυρα στην ουσία χωρίζει εκεί Καναδά με Αμερική.
Του λέω πως πάνω μου δεν έχω τίποτα απο χαρτιά...ούτε ταυτότητα..ούτε διαβατήριο...τίποτα απολύτως.
Με το που το λέει στον έλεγχο μας κατεβάζουν κάτω,ανοιγουν αυτοκίνητο όλες τις πόρτες,πορτ παγκαζ κτλ και εμένα με οδηγούν σε διαφορετικό δωμάτιο απ τα μπαρμπάδια. Μόνος!!
Κάθομαι εκεί 2 ώρες και προσπαθώ να τους εξηγήσω ότι απο λάθος βρεθήκαμε εδώ.
Τσεκάρουν τα πάντα όσο αφορά εμένα....πότε πετώ ελλάδα,που ακριβώς μένω στον Καναδά,που μένω ελλάδα,που εργάζονται οι γονείς μου,τηλεφωνα γονιών,τηλέφωνα εργασίας γονιων μου και τέλος πάντων πολλές ακόμη πληροφορίες και μου λένε πως υπάρχει ενεργός πλέον φάκελος στο όνομα μου για 1 δεκαετία οπου σε περίπτωση που ξαναγίνει κάτι τέτοιο έστω και απο λάθος έχω πάει μέσα εως την απέλαση και τη πλήρη απαγόρευση εισόδου στη χώρα. -
Τιν'αυτό το πράμα ρε, παντού μπαίνετε και το κάνετε ρινγκ!
Και στα αστέρια, μας πήγαν οι μαύρες γυναίκες των τεχνικών της NASA (άλλο ένα απόφθεγμα του δικαιωματισμού/BLM κινήματος κλπ)
-
Ο Αλα(χ) είναι ο μεγαλύτερος
Θάνατος στην Αμερική
Θάνατος στο Ισραήλ
Καταραμένοι να είναι οι Εβραίοι
Νίκη στο Ισλάμη σημαία των Χούτι στην Υεμένη αυτά γράφει επάνω της
και πριν λίγες ώρες με ενα ιρανικό αντιαεροπορικό σύστημα κατέρριψαν ενα MQ-9 Reaper των Αμερικάνωνhttps://flight.com.gr/houthi-rebels-shot-down-an-american-mq-9-reaper/
-
Άλλοι τούτοι, Χουθι, πραγματικά ξυπόλυτοι αυτοί.
Δεν είναι λίγο μακρυά η Υεμένη, που το έριξαν το αμερικανικό κατασκοπευτικό;Κούρασε η Χαμάς, (αλήθεια που είναι αυτοί κρυμμένοι τόσες εβδομάδες, ρίχνουν καμία μπαλοθια στην IDF ; ) θα μας λέτε τώρα οι δεξιοί πως στηρίζουν οι αριστερουληδες Χουθι.
-
@vagkirk said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Δεν είναι λίγο μακρυά η Υεμένη, που το έριξαν το αμερικανικό κατασκοπευτικό;
Δεν έχει σημασία που κατασκόπευε στην Υεμένη σιγά 2,500χλμ μακριά από την Γάζα είναι , για το καλό της παγκόσμιας ειρήνης , σαν τους κοριούς του Κούλη ένα πράγμα !
-
-
-
Οπότε εμείς στηρίζουμε σθεναρά τους εποικισμούς που κανουν οι Ισραηλινοι, γιατί γίνονται απ τη σωστή πλευρά της Ιστορίας, αλλά είμαστε κάθετα αντίθετοι στους εποικισμούς που κάνουν οι Τουρκοκύπριοι !
-
Έγραψα ενδιαφέρον. Δεν πήρα κάποια θέση.
Αλλά δεν έχω πρόβλημα να πάρω.
Στις διεθνείς σχέσεις υπάρχουν μόνο συμφέροντα.
Και όντως δεν θα μας πείραζε ο εποικισμός από Ισραηλινούς αντί για Τούρκους της βαθιάς Ανατολίας.
Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι οι Τούρκοι έχουν πουλήσει το οικόπεδο της Κύπρου στους Εγγλέζους εδώ και κάποιους αιώνες και δεν θα έπρεπε να έχουν συμφέροντα εκεί αλλά οι φίλοι μας είχαν τα δικά τους συμφέροντα και τους επανέφεραν.
-
Παρεμπιπτόντως το άρθρο πρέπει να χει κάτι λάθος. Για 25 στρέμματα μόνο τόσος χαβαλες? Μπα δε νομίζω.
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]