-
Αυτό λέω! Δεν εχω εμπιστοσύνη σε κανέναν οτι το όπλο δε θα καταλήξει έξω, δε θα το πάρει ο Χ/Ψ έφηβος που θα υποστεί bullying, δε θα το πάρει ο κάθε παρανοικός ακροδεξιός για να "καθαρίσει την Ελλάδα" ή να "προστατευθεί τελικά και έξω" (γιατί αυτοι είναι οι πρώτοι που θα τρέξουν να βγάλουν άδεια) κτλ. Πρακτικά δε μπορεί να υπάρξει έλεγχος σε αυτό. Οπότε όχι, παραμένω σταθερός στο "ποτέ και για κανένα λόγο όπλα στον κόσμο".
-
@fanis75 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@diego1960 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Εγώ πάλι δε θέλω ούτε εσύ ούτε κανένας να έχετε όπλο γιατί μπορεί να με πάρει καμία ξώφαλτση στο δρόμο ή σε σινεμά σε στυλ... Αμερικής που έγραψα παραπάνω. Και εκεί είμαι σίγουρος τα ίδια έγραφαν για ασφάλεια και κλέφτες και είδαμε το φόρο αίματος και πόσο απέτυχε το εγχείρημα.
Ξαναδιάβασε τι γράφω: μέσα στο σπίτι. Να μην επιτρέπεται να το έχω εκτός σπιτιού. Δεν θέλω να κυκλοφορώ με σιδερικά, θέλω να μπορώ να προστατευτώ νόμιμα μέσα στο σπίτι μου.
Ολοι για το σπίτι μας θα το πάρουμε Φάνη ...
Πόσοι όμως τελικά θα το κουβαλάνε πάνω τους και στο αυτοκίνητο κρυφα; -
Eγώ βλέποντας και διαβάζοντας διάφορα στο ίντερνετ είμαι σίγουρος οτι θα γίνουμε Γκόθαμ αν επιτραπεί η οπλοκατοχή. Εκτός αν πιστεύει κανείς οτι θα δίνονται τα όπλα μετά από ψυχολογικό (σοβαρό) evaluation και όχι...100ρικάκι σε φάκελο και μια χαρά. Είμαι τρομερά απαισιόδοξος σε κάτι τέτοια.
-
Όντως @fanis75 απέχουμε χίλια χρόνια από την νόμιμη οπλοκατοχή.
Το Grand theft auto θα είναι προνηπιακο μπροστά στις Ελληνικές πίστες. -
@fiverg said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Δεν τους βλέπουν και πολύ θετικά τους παλαιστίνιους της χαμάς οι άραβες αδελφοί...
Καμία μουσουλμανικη χώρα δεν θέλει γείτονες μουσουλμάνους πρόσφυγες.
Είναι και δελεαστική η Ευρώπη... -
Καλώς και απαγορεύεται η οπλοκατοχή.
Κακώς που επιτρέπετε στην πιο καταταλαιπωρημένη
φυλή στην Ελλάδα.
Κακώς που επιτρέπετε σε μεγάλο νησί της Ελλάδος.
Κακώς που επιτρέπετε σε κάθε κακοποιό που κυκλοφορεί ελεύθερος.
Πολύ κακώς που καταργήθηκαν τα ΤΕΑ.
-
Μιλαω για νομικό πλαισιο. Αυτο που λετε δεν ειναο σοβαρο επιχειρημα αφου παρανομα και σημερα οποιος γουστάρει εχει οπλο. Αρα αυτο δεν μου λεει κατι. Εγω θελω νομικο πλαισιο που να με προστατεύει μεσα στο σπιτι μου. Για παραδειγμα να μπορω να χρησιμοποιησω νομιμα το κυνηγετικο οπλο για να αμυνθω. Ολα τα αλλα ειναι δικαιολογιες.
-
@diego1960 said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Αυτό λέω! Δεν εχω εμπιστοσύνη σε κανέναν οτι το όπλο δε θα καταλήξει έξω, δε θα το πάρει ο Χ/Ψ έφηβος που θα υποστεί bullying, δε θα το πάρει ο κάθε παρανοικός ακροδεξιός για να "καθαρίσει την Ελλάδα" ή να "προστατευθεί τελικά και έξω" (γιατί αυτοι είναι οι πρώτοι που θα τρέξουν να βγάλουν άδεια) κτλ. Πρακτικά δε μπορεί να υπάρξει έλεγχος σε αυτό. Οπότε όχι, παραμένω σταθερός στο "ποτέ και για κανένα λόγο όπλα στον κόσμο".
Πριν κανα 2 βδομαδες ανανεωσα την αδεια οπλοκατοχης
Επρεπε να περασω απο ψυχιατρο και παθολογο .
Περιτω να σας πω οτι την διαγνωση την βγαζουν οι γραμματεις των γιατρων χωρις να ρωτησουν τιποτα η να με δουν γιατροι . Αυτο συμβαινει απο ανεκαθεν . Ο οποιοσδηποτε στην ελλαδα φερει οπλο καραμπινα που αν βγαλει το πλαστικο απο την θηκη αντι 3 παιρνει 8 σφαιρες , αν σας δειξω δε τα μονοβολα τις μυτερες σφαιρες της wincester θα παθεται πλακα με το βεληνεκες που εχουν .
Μπορεις λοιπον στην ελλαδα να εχεις ενα οπλο των αμερικανων αστυνομικων τις περιφημες χραπα χρουπα .
Ολοι λενε οτι ειναι κυνηγοι , βλακειες . Τα μισα σπιτια που γνωριζω εχουν πιστολια απο τον πολεμο και μετα .
3 τουλαχιστον δολοφονιες εχουν γινει στην περιοχη μου με οπλα που ειχαν αδεια .
Τι θελω να πω οτι ειμαι υπερ του Φανη και της οπλοκατοχης κατοπιν πραγματικης εκπαιδευσης και πραγματικης ψυχολογικης αξιολογισης .
Να ειστε σιγουροι οτι τα 2/3 των κυνηγων δεν θα περναγαν ψυχιατρο . Επισης η συμπαθης ταξη των ρομά ειναι πλεον οπλισμενοι . Οπως και ολοι οι παρανομοι .
Οι μονοι που δεν ειναι οπλισμενοι στην ελλαδα ειναι οι νομιμοι και φιλησυχοι , και αυτοι δεν εχουν το δικαιωμα ουτε τον εαυτο τους ουτε την οικογενεια τους ουτε την περιουσια τους μην τυχον παθει κατι κανας παρανομος .
Δεν νομιζεται οτι ειστε ιδεοληπτικοι και παραλογοι;
Απ τις χωρες με την μεγαλυτερη οπλοκατοχη μετα την Υεμενη και τις ΗΠΑ ειναι η Φινλανδια , εχετε ακουσει να χυνεται αιμα στους δρομους;
Το παν ειναι η εκπεδευση . και οχι το μεσον , γνωριζετε οτι με ενα τσουβαλι λιπασμα μπορει καποιος να ισοπεδωσει βουλη και συνταγμα ; -
Επειδή περιγράφεις ακριβώς την κατάσταστη όπως τη φανταζόμουν, μα ακριβώς, για αυτό δε θέλω όπλα. Γιατί δε θα εφαρμοστούν σωστά τα κριτήρια, τα ψυχολογικά τεστ θα τα περνάνε με κατοστάρικα, και αντίθετα με τους Φινλανδούς, δεν έχουμε και καμία παιδεία ως χώρα. Δεν είμαστε ούτε κατά διάνοια έτοιμοι για κάτι τέτοιο.
Αλλά γενικά συμφωνώ οτι τα όπλα δε σκοτώνουν, οι άνθρωποι το κάνουν ως γενικότερη φιλοσοφική κουβέντα. Το αν πέσουν σε λάθος χέρια (περισσότερα από τώρα βασικά που ήδη όποιος εγκληματίας θέλει βρίσκει) φοβάμαι.
-
Το ξέρουν στην Κρήτη ότι είναι gun free ζώνη η Ευρώπη;
Στη Σαρδηνία, που ο νονός κάνει δώρο τη μπερετα στον βαφτισιμιο;
Το είπε κανείς στους Αλβανούς και τους υπόλοιπους Βαλκάνιους;Όποτε παραπονιέται δεξιός γι αυτό το θέμα, εννοεί ότι στεναχωριέται γιατί δεν έχει πιστόλι στο συρτάρι, να νομίζει ότι μπορεί να κάνει αυτά που δείχνουν στις ταινίες για ρεπουμπλικάνους. Δηλαδή αυτά που δεν γίνονται ούτε στο Μπόλυγουντ.
-
και εδώ εκτός θέματος γράφετε!
δείτε τον τίτλο ..... ήμαρτον πια κούρασε το offtopic.
-
Και εδώ τα ίδια; Από την Χαμάς στην Αχταρμάς!
Ήμαρτον ρε που λέει και ο άλλος! Βρε ξανά μανά ήμαρτον!
-
@elteo said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
και εδώ εκτός θέματος γράφετε!
δείτε τον τίτλο ..... ήμαρτον πια κούρασε το offtopic.
elteo μεγαλωσες κι εσυ , εγινες γκρινιαρης
πως τα πας; -
Υπάρχει μεγάλη έλλειψη από όπλα στη χώρα, μα από βλήματα κάθε διαμετρήματος υπάρχει πληθώρα.
-
Κι από ταλαντούχους ποιητές, να φαν κι οι κότες (σαν τον Μπέο)...
-
Ένα σενάριο (ίσως όχι και τόσο τραβηγμένο πλέον) για το πόσο άσχημα μπορεί να εξελιχθεί για την παγκόσμια οικονομία και τι επεκτάσεις θα έχει για την ενέργεια ο πόλεμος του Ισραήλ.
Οι οικονομολόγοι του φόρουμ, λαπ και ΣΙΑ θα το βρούν ενδιαφέρον.
Στα αγγλικά βέβαια αλλά δε διαβάζω και πολλές ελληνικές πηγές πλέον.
-
Σε όποια γλώσσα κι αν διάβασα την πληροφορία η είδηση παραμένει η ίδια. Κανένα κράτος δε θέλει να υποδεχτεί από τα γειτονικά αραβικά τον πλυθησμό των αμάχων Παλαιστινίων έως ότου λήξει η σύγκρουση ανάμεσα στον Ισραηλινό τακτικό στρατό και τους μαχητές (σικ!) της Χαμάς.
Αλληλεγγύη και πράσινα άλογα. Ο λαός το λέει αλλιώς. "Μακριά από τον κ@λο μας και όπου θέλει ας μπει". -
Έντονη κινητικότητα από τους Αμερικάνους, στο αεροδρόμιο της Λάρισας,Σήκωσαν πολλά drones... μηπως...είναι αυτό που νομίζω....Θα το μάθουμε το πρωί....
-
Αυτό λέω τόσο καιρό. Οι Ισραηλινοί έχουν δώσει αυτονομία στη Γάζα εδω και 18 χρόνια. Από κει και πέρα ας τους φρόντιζαν οι συμπατριώτες τους οι Άραβες.
Σιγά μην ασχοληθούν οι Ισραηλινοί να τους ταίζουν και να τους βρίσκουν και δουλειές να ζήσουν.
-
Η πολιτική ορθότητα επιβάλλει να σκεφτόμαστε μια φορά και 2 ακόμη πως να το πούμε ή να το γράψουμε. Εντέλει και σύμφωνα με το παραπάνω παίζει τα 500 θύματα να μη ξεπερνούν τα 50 ενώ και η έκρηξη να μην έγινε εξαιτίας ισραηλινού χτυπήματος. Πάντως οι αμερόληπτοι δικαστές -κατηγοροι του Έθνους μάζεψαν κάπου 10000 λαό και παρολίγο να δημιουργήσουν διπλωματικό επεισόδιο με το Ισραήλ αν δεν έπεφταν χημικά έξω από την πρεσβεία τους στην Κατεχάκη. Πως γίνεται ρε πστμ να πρέπει τα προβλήματα των άλλων να θέλουν κάποιοι ντε και καλά να γίνουν δικά μας? Απορώ. Τόσο μλκες πια? Τόσο ξενοδουλοι για χάρη της ιδεοληψίας τους?
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]