-
Πραγματικά να συγκρίνετε τον Πούτιν με τον Μιλόσεβιτς, είναι σαν να συγκρίνετε τον Ομπάμα με τον Κούλη...
Είδα την ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας , αλλά και της εκπροσώπου του υπεξ τους.
Θυμήθηκα τότε που ο γκαντέμης πατέρας καθόταν μαζί με σέρβους και σερβοβόσνιους και μετά ο κοσμοκράτωρ υπεξ , είπε ότι στην Ελλάδα θα γίνουν σύντομα εκλογές.
Μάλιστα το είπε αυτό είναι είμαστε μόλις στα 2,5 χρόνια της θητείας της κυβέρνησης.
Οντως ο συμπιλίδης έκανε το βήμα και είχαμε εκλογές 6 μήνες μετά...
Μάλλον αυτό το έχει θυμηθεί και ο κούλης από την αρχή της κρίσης, για αυτό ακυρώνει και τον τσαικόφσκι...
-
Δε τον συμπαθώ ιδιαίτερα τον Κοτζιά. Όχι για τις Πρέσπες, αλλά για τις απόψεις του γενικά και απ' αυτά που είδα όταν ήταν υπεξ επί Τσίπρα. Σέβομαι όμως τις γνώσεις του και την εμπειρία του.
Οπότε το παρακάτω άρθρο αξίζει να το διαβάσετε, γιατί αναφέρει πολλά πράγματα που δεν είναι γνωστά (σε μένα τουλάχιστον) για τις επιμέρους συμφωνίες Ρωσίας-Ουκρανίας από το 1994 μετά και πως αυτές παραβιάστηκαν μονομερώς από τη Ρωσία.
Επίσης ξεκαθαρίζει ποιά είναι η ιστορική σχέση Ρωσίας-Ουκρανίας, που εμείς επιμένουμε να τους λέμε αδελφούς λαούς και στο τέλος, το σημαντικότερο παίρνει ξεκάθαρη θέση με επιχειρήματα για το ποιός φταίει για τον πόλεμο.
https://www.kathimerini.gr/politics/561747808/arthro-n-kotzia-stin-k-tria-vasika-erotimata-os-pros-to-oykraniko/ -
Δεν είπε κάτι που δεν ξέραμε, αλλά δεν δίνει λύση.
Προφανώς η μόνη ειρήνη, είναι να γίνει συμφωνία για όλη την Ευρώπη , με την Ρωσία μέρος της και ασφαλή. -
@getzman said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
χτες μιλαγα με μια ρωσιδα (μενει ελλαδα αρκετα χρονια)
μου λεγε οτι ο λαος θα ριξει τον πουτιν γιατι εχει γινει πολυ αντιπαθης και στη ρωσια
μακαρι να εχει δικιοΑμφιβάλω πολύ.... αλλά μακαρι
-
@realzeus said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@cirus said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Ας πούμε οτι διαφωνούμε. Ειναι πυρηνική δυναμη δεν έχει σημασία που είναι μικρότερο μέγεθος πολέμικα και από τους Γάλλους
Οικονομικά είναι ΓΙΓΑΝΤΑΣ και μετράει περισσότερο από ΟΛΑ τα άλλα.Διαφωνούμε πλήρως. Η οικονομία δεν μετράει στον πόλεμο. Η παραγωγή όπλων μετράει.
Εχεις λάθος ΤΕΡΑΣΤΙΟ. αν δεν σε παίρνει οικονομικα ή αν οι οικονομικές συνέπειες σε συντρίψουν δεν πας σε πόλεμο ή αν πας μπορεί να βγείς χαμένος BIG TIME.
ξαναλέω ΔΕΝ μιλάω για την Ουκρανία που ούτε οικονομική δύναμη έχει ούτε στρατό ούτε είναι κανα μελος του ΝΑΤΟ οπότε η ρωσία δεν φοβόταν και πολλά από συνέπειες ή αντίσταση. Και ακόμα με ΟΛΑ ΕΥΝΟΙΚΑ θα υπόφερει οικονομικα η Ρωσσία. Που να μην ήταν και όλα ευνοικά δηλαδή........
Αλλα το Οικονομικό είναι Ν1 σε ΟΛΑ, οχι τα οπλα κάνεις μεγάλο λάθος.
-
Αγαπητέ Andya αυτά είναι wishful thinking. Όσο πήγε στο δικαστήριο ο Bush ο Α' που εισέβαλε στο Ιράκ, άλλο τόσο θα πάει και ο Πούτιν. Ο Πούτιν έχει δια βίου ασυλία στην Ρωσία, σύμφωνα με το νέο Σύνταγμα που πέρασε πέρσι...
σε αυτό συμφωνω
-
Άσε με σαν Στρατιωτικός ε.α. να έχω άλλη άποψη.
Θα σε ρωτήσω απλά το εξής. Εσύ έχεις οικονομία 1 τρις δολάρια, σε τράπεζες, ομόλογα κλπ και γενικά Καπιταλιστική οικονομία. Έχεις όμως όλο κι όλο 2 εργοστάσια παραγωγής αρμάτων, 1 εργοστάσιο παραγωγής αεροσκαφών και η τεχνολογία αυτών των δύο είναι μέτρια. Ο αντίπαλος έχει οικονομία 100 εκατομμυρίων, αλλά έχει 20 εργοστάσια αρμάτων, ανώτερης τεχνολογίας, και 5 εργοστάσια α/φ, ανώτερης τεχνολογίας κι αυτά. Ποιος θα κερδίσει λες αν αποφασίσουν να συγκρουστούν; Με ίσο πληθυσμό σου λέω εγώ, ή ακόμα και 1/3 κατά αυτού που έχει υπέρτερη πολεμική βιοπμηχανία... -
Άσε με σαν Στρατιωτικό ε.α. να έχω άλλη άποψη.
Θα σε ρωτήσω απλά το εξής. Εσύ έχεις οικονομία 1 τρις δολάρια, σε τράπεζες, ομόλογα κλπ και γενικά Καπιταλιστική οικονομία. Έχεις όμως όλο κι όλο 2 εργοστάσια παραγωγής αρμάτων, 1 εργοστάσιο παραγωγής αεροσκαφών και η τεχνολογία αυτών των δύο είναι μέτρια. Ο αντίπαλος έχει οικονομία 100 εκατομμυρίων, αλλά έχει 20 εργοστάσια αρμάτων, ανώτερης τεχνολογίας, και 5 εργοστάσια α/φ, ανώτερης τεχνολογίας κι αυτά. Ποιος θα κερδίσει λες αν αποφασίσουν να συγκρουστούν; Με ίσο πληθυσμό σου λέω εγώ, ή ακόμα και 1/3 κατά αυτού που έχει υπέρτερη πολεμική βιοπμηχανία...Υποτιμάς πολύ ΠΟΛΛΟΥΣ αλλους παράγοντες που υπάρχουν.
Σαν ισχυρή οικονομία και δύναμη θα έχω συναψει συμφωνίες με άλλες χώρες και θα υπαρχουν συμφέροντα που θα με υποστηρίξουν ή δεν θα αφήσουν να γίνει ΠΟΤΕ πόλεμος εναντίων μου. και δεν μιλαω μόνο να είμαι μέλος του ΝΑΤΟ ή κάτι αντιστοιχο. Τα οικονομικα συμφέροντα κινουν αυτό τον κόσμο είναι ΝΟΜΟΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ όταν είσαι οικονομικη δύναμη.
Δεν είναι υπερατου να συγκρίνουμε αν το τανκς μου είναι πιο καλό από το δικό σου. Η απάντηση στο ερώτημα σου θα πρέπει να περιλαμβάνει πχ ποσα κράτη θα υποστηρίξουν εσένα και πόσα εμένα? Αν υπάρχει μια μεγαλύτερη υπερδύναμη από μας και δεν έχει συμφέρον θα αφήσει να συμβεί αυτός ο πολεμος? και πολλά άλλα
Σαν στρατιωτικοί να έχετε άποψη και την σέβομαι απόλυτα και μαλιστα ακουω πολύ προσεχτικα τις απόψεις σου.
Αλλά η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ είναι πολύ μεγαλύτερη από την στρατιωτική και πολύ πιο σύνθετη για να την αναλύσει κάποιος σαν εμένα.
-
Διαφωνούμε σε όλα. Το γεγονός ότι οι Ρώσοι δεν κατάλαβαν τίποτα από τις οικονομικές κυρώσεις και απλά προχωρούν, δείχνει ποια δύναμη μετράει. Όταν θα είναι μέσα στο Κίεβο τι θα τους πούνε; Ότι δείκτης του χρηματιστηρίου της Μόσχας έπεσε 100 μονάδες; Λες να νοιαστούν;
-
Διαφωνούμε σε όλα. Το γεγονός ότι οι Ρώσοι δεν κατάλαβαν τίποτα από τις οικονομικές κυρώσεις και απλά προχωρούν, δείχνει ποια δύναμη μετράει.
ΤΙΠΟΤΑ δεν δείχνει. Η ουκρανια , δεν είναι μέρος της ευρωπαική ένωσης, δεν είναι μέρος της νομισματική ένωσης δεν είναι μέλος του Νατο. Δεν έχει ισχυρό στρατό και δεν είναι οικονομική δύναμη και είναι ακριβώς δίπλα της με πολλούς ρωσοφωνους μάλιστα.
Με συγχωρείς αλλά δεν δείχνει ΤΙΠΟΤΑ. Ο πιο εύκολος στόχος για την Ρωσία
Η Ρωσία είναι πολύ μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη από την Γερμανία που έχει ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ
Θα τολμούσε ποτέ να της κάνει Πολεμο?
-
Όποιος έχει χρόνο ας δεί 2 βίντεο, η εξέλιξη των συνόρων στην Ευρώπη και η πόλεμοι σε παγκόσμιο επίπεδο.
Δυστυχώς είμαστε στην πιο ζωηρή περιοχή του πλανήτη. Αν η Ευρώπη δεν γίνει ΗΝΩΜΈΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΊΕΣ της ΕΥΡΏΠΗΣ, δεν υπάρχει σωτηρία. Υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, όπως η γλώσσα, η θρησκεία, οι οικονομικές διαφορές πλούσιων και φτωχών κρατών, μέσα στην ένωση, το χαμηλό επίπεδο των ηγετών της, τα τελευταία 30 χρόνια. Δυστυχώς αυτή η κατάσταση βολεύει τα πλούσια κράτη της ευρωπαϊκής Ένωσης και συντηρείτε από τους καρεκλοκένταυρους, καλοπληρωμένους, ξερόλες υπαλλήλους των Βρυξελλών και τους αργόσχολους ευρωβουλευτές που στέλνουμε όλα τα κράτη. Σκεφτείτε μια Ευρώπη (έστω με τα κράτη που την απαρτίζουν σήμερα, με την Ελβετία μέσα), με κοινά σύνορα, κοινή οικονομική πολιτική, κοινό νόμισμα, κοινό στρατό, που η κάθε χώρα θα είναι απλά μια επαρχία της, τί δύναμη θά είχε. Κάτι αντίστοιχο των ΗΠΑ. Δεν ξέρω αν θα γίνει ποτέ, (προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα γίνει. Όπως δεν πιστεύω ότι η Ελλάδα θα γίνει η Δανία του νότου). Αλλά σκεφτείτε σήμερα να υπήρχε κάτι αντίστοιχο, χωρίς την ανάγκη της εξάρτησης του ΝΑΤΟ.
-
cirus said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Διαφωνούμε σε όλα. Το γεγονός ότι οι Ρώσοι δεν κατάλαβαν τίποτα από τις οικονομικές κυρώσεις και απλά προχωρούν, δείχνει ποια δύναμη μετράει.
ΤΙΠΟΤΑ δεν δείχνει. Η ουκρανια , δεν είναι μέρος της ευρωπαική ένωσης, δεν είναι μέρος της νομισματική ένωσης δεν είναι μέλος του Νατο. Δεν έχει ισχυρό στρατό και δεν είναι οικονομική δύναμη και είναι ακριβώς δίπλα της με πολλούς ρωσοφωνους μάλιστα.
Με συγχωρείς αλλά δεν δείχνει ΤΙΠΟΤΑ. Ο πιο εύκολος στόχος για την Ρωσία
Η Ρωσία είναι πολύ μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη από την Γερμανία που έχει ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ
Θα τολμούσε ποτέ να της κάνει Πολεμο?
Πριν κάνεις τέτοιες δηλώσεις, διάβασε για την στρατιωτική δύναμη της Ουκρανίας. Οι Ε.Δ. της είναι πολύ ισχυρές, σε συμβατικές δυνάμεις, στο ίδιο επίπεδο περίπου με την Γαλλία. Η Γερμανία, είναι μέλος του ΝΑΤΟ, άρα επίθεση εναντίον της θα σήμαινε πυρηνικό πόλεμο. Σε καθαρά στρατιωτικό επίπεδο, η Γερμανία είναι πολύ πιο εύκολος στόχος σε σχέση με την Ουκρανία. Δύο βδομάδες θα ήταν για τους Ρώσους να μπούνε στο Βερολίνο.
Μπορεί να έβγαζαν βέβαια τις Mercedes, BMW και Audi να σταματήσουν τα Τ72, Τ80 και Τ90...
-
@getzman said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
σε ολα τους χοντροκομμενοι και αγαρμποι συτοι οι ρωσοι ακομα και στην προπαγανδα 'να βλεπετε open' (στορμ μπραβο βλεπω εισαι εντος γραμμης βλεπεις οπεν )
γι αυτο δεν εχουν καμια ελπιδα επειδη δεν αρεσουν γενικως (εξαιρεση καποιοι συμφορουμιτες που νταξ ειναι Edit Επειδή βλέπουμε ότι προσβάλλετε συνομιλητές σας "με το γάντι", σας γνωρίζουμε ότι δεν θα γίνει ανεκτή αυτή η συμπεριφορά σας, από τούδε και στο εξής. {Admin}
@getzman, καλέ φίλε εγώ βλέπω και Open, δεν έχω παρωπίδες, ούτε εμμονές, ούτε εκμεταλλεύομαι το Ουκρανικό σαν μία καλή ευκαιρία για λαϊκή εμπανάσταση, ταγάρια, Κυπριακό, Τουρκικό, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Δύση, Ναζί. Τον πόλεμο, την εισβολή δεν πρόκειται να την δικαιολογήσω. Ούτε ισαποστάκιας είμαι, ούτε ναιμεναλλάς.
@Admin δεν ξέρω τι έγραψε ο φίλος getzman αλλά ανεκτή δεν πρέπει να γίνει και η συμπεριφορά άλλων μελών. Ξέρω. Ξέρω. Πολλά ζητάω.
@storm said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
@johanndelta said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Εγώ λέω να μη παρακαλας εκατέρωθεν αλλά να τιμωρείς όποιον τους ξεκινάει, όποιος και αν είναι αυτός.
+1
Άλλωστε εμένα ο άλλος, που λέει ότι είναι στο Βόλο, στα ίσα με χαρακτήρισε απόγονο των εθνοπροδοτών και ναζιστή και δεν άνοιξε μύτη. Που σημαίνει ότι ο καθείς μπορεί να γράφει ότι του κατέβει στο κεφάλι.
@piliourits said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Ότι είσαι παρατηρητικος δεν αμφιβάλλω, είναι ταλέντο της φυλής, κι όλοι οι "αντιφρονούντες" έχουμε "φάκελο" στο μυαλό σου, οι πρόγονοι έχουν διαπρέψει και στη συγκέντρωση "ενοχοποιητικών" στοιχείων και στην κατάδειξη "ενόχων", με υφασμάτινη ή ψηφιακή κουκούλα.
Μας έγινε αναφορά, για αυτό επιληφθήκαμε σχετικά. Επειδή είστε αξιοσέβαστο μέλος της κοινότητος μας, θα θέλαμε να μας αναφέρετε ό,τι θεωρείτε ότι σας προσβάλει και σας υποσχόμαστε ότι θα είμαστε ακριβοδίκαιοι, όπως πάντοτε το προσπαθούμε αυτό. {Admin}
-
ΥΓ: Ο monman2 έχει τρελαθεί να τρολλάρει. Επειδή είναι προσωπικός φίλος, τον φαντάζομαι στον υπολογιστή του να έχει σκάσει στα γέλια...
Συγνώμη, αλλά επειδή εγώ είμαι από χωριό και δεν καταλαβαίνω. Αυτά που γράφει ο monman2 δεν τα πιστεύει; Πλάκα κάνει; Γελάει και μας δουλεύει; Για ρώτησέ τον αφού είστε και προσωπικοί φίλοι.
Ευτυχώς πάντως που το έγραψες για να μην κάθομαι και εγώ να γράφω τις απόψεις μου.
-
Ε βρε storm μου, τον ξέρω καλά. Συνάδελφος, Στρατιωτικός, εκ ΣΣΕ, κάθε Παρασκευή μαζί τα πίνουμε.
-
-
Ex–Fox News Director Indicted for Working With Russian Oligarch
''the indictment accuses Jack Hanick of working with Konstantin Malofeyev, a blacklisted Russian banker who allegedly helped finance paramilitary groups in eastern Ukraine, to launch right-wing media networks in Russia, Greece, and Bulgaria''
εγω σας τα είπα
στο αγιο όρος νομίζουν οτι εχουν άβατο
οι ακροδεξιοί νομίζουν οτι έχουμε ακόμα σύριζα στην εξουσία
και η Ζαχάροβα με αυτό το βάψιμο (σαν κλαμένη χήρα)ουτε μάρκα δε θα σταύρωνε...Αρε όλο το βράδυ γράφετε και τις ειδήσεις δε τις βλέπετε...
-
Από μέρες ήταν γνωστό αυτό….
Είναι που οι Ρώσοι πολεμάνε ναζιστές….καλά τους απάντησαν οι Γερμανοί…… «εμείς είμαστε δυστυχώς ειδικοί στον ναζισμό και μπορούμε να σας πούμε ότι σίγουρα δεν πολεμάτε ναζί» -
Λοιπόν τώρα που το σκέφτομαι ας πακεταρουμε μέχρι και το τελευταίο φυσεκλικι, να σηκώσουμε μέχρι και τον τελευταίο ξύστη από τη Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατου και να τους στείλουμε όπου θέλουν οι καλοί μας σύμμαχοι. Τζαμπα αγχωνόμαστε.
Άλλωστε ο βασιλιάς μας Μακαρθουρος ο Ρωσοφαγος θα μας υπερασπιστεί μόνος του δίχως προΒλημα απέναντι στους Τουρκοι, χαρη στο Εξκουλημπερ που μόνο εκείνος μπόρεσε να τραβήξει από το βράχο που το είχε μπηξει ο πατέρας του στον Ομαλο...
(Έπαθα olympia.gr o ανώμαλος )
-
Ρε σεις, η ζέση του Μητσοτάκη "να φανεί" στην εισβολή στην Ουκρανία, δε μπορεί να έχει σχέση με το γεγονός πως, ο Τζόφρεη Πάηατ (ο Αμερικανός Πρέσβης μας) ήταν Πρέσβης στην Ουκρανία και ο Μπάιντεν αντιπρόεδρος στο γιούσα, κατά τα γεγονότα της πλατείας Μεϊνταν.
Τι σου είναι αυτές οι συμπτώσεις...
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]