-
-
Πέραν της πλάκας, είναι στιβαρό και δεν λυγίζει σαν χαλβάς όταν το κρατάς από την άκρη.
Έχει και 8gb μνήμη και τιμή ξεφτίλα. -
@teo-mak said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]:
Πέραν της πλάκας, είναι στιβαρό και δεν λυγίζει σαν χαλβάς όταν το κρατάς από την άκρη.
Έχει και 8gb μνήμη και τιμή ξεφτίλα.ειναι ταφμπουκ
αλλα παλιο
καθολου παραγωγικο σε απαιτητικες καταστασεις -
Κάποτε πριν χρόνια πούλησα ένα HP λαπτοπ που είχα αγοράσει 1.000.000 δρχ (30% ακριβότερο στην αγορά απ τα υπόλοιπα λόγω DVD) για 250€, επειδή είχε RS232, σε παιδί που ήρθε στη δουλειά να δει εφαρμογή σε PLC.
Θα του το δινα και φθηνότερα ή δώρο, αλλά χάρηκε τόσο πολύ που πρότεινε μόνος του τιμή, όταν είδε DVD & RS232.
Νομίζω είχε και voodoo κάρτα ή κάτι παρόμοιο. -
@spiros75 said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]:
@antonakis said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]:
Γενικά στα laptop η εμπειρία επισκευής δικών μου και γνωστών μου, έχει δείξει ότι αν θες ευκολία επισκευής πας σε επαγγελματικές σειρές (Thinkpad / Latitude π.χ.)
Αλλιώς η πιθανότητα να πρέπει να λύσεις όλο το laptop για μια απλή αλλαγή είναι μεγάλη.
Βέβαια δεν είναι τα ομορφότερα, οπότε...θεωρώ τα gaming τύπου οτι είναι πιο ανθεκιτκά στο χρόνο. Έχω πενταετίας + λαπτοπ με 32Gb μνήμη, NVMIE κτλ το οποίο σήμερα πετάει, τουλάχιστον για τις δουλειές που το θέλω.
Την προηγούμενη εβδομάδα πήρα αυτό https://www.mediamarkt.gr/product/laptop-tablet-computing/laptop/laptop-asus-tuf-gaming-a15-fa507rm-hn003w-156-fhd-ryzen-7-6800h16gb1-tb-ssdgeforce-rtx-3060-6gbwin11home/1700709
Ήμουν ανάμεσα σε ένα Vivobook pro 16 και σε ένα πιο τούμπανο Rog Asus , και τα 2 με intel i712700H αλλά ήθελα κάτι άμεσα εκείνη την στιγμή για αγορά και διάλεξα το παραπάνω με AMD που δεν είχα ποτέ μου , και μόνο το Public με άριστη εξυπηρέτηση κατάφερε να με καλύψει άμεσα. (πήγα στο Mall για να μπορώ να συγκρίνω άμεσα μεταξύ ετοιμοπαράδοτων στα μαγαζιά Plaisio , Κωτσόβολο , Public)
Για καθαρά επαγγελματική χρήση και ας μην χρειάζομαι όλα τα χαρακτηριστικά του , γιατί πιστεύω πως θα βγάλει τουλάχιστον 5-6 χρόνια συνεχούς χρήσης.
Περιμένω και μια 32άρα οθόνη https://www.e-shop.gr/othoni-samsung-odyssey-g5-ls32ag500puxen-32-quad-hd-165hz-black-p-PER.171601
και θα το μοντάρω ως το κύριο PC μου ,θα το ΄βαζω βγάζω στο δίκτυο μέσω ethernet που έχει,θα τα μεταφέρω όλα απο το παλιό PC (δεκαετίας + αλλά λόγω τούμπανων χαρακτηριστικών κατα την ίδια παραπάνω λογική όταν το πήρα και με αναβάθμιση σε RAM και SSD λειτουργεί απροβλημάτιστα ακόμη)Εν τω μεταξύ αν έχω καταλάβει καλά , μπορώ να φτάσω τα 32gb ram σε αυτό που αγόρασα και να βάλω και επιπλέον σκληρό δίσκο;
Βέβαια χθές είδα αυτό που δεν το είχα δεί στο Plaisio ρε γμτ https://www.plaisio.gr/gaming-zone/gaming-pcs/gaming-laptops/msi-katana-15-b13vfk-laptop-15-6-ips-core-i7-13620h-16-gb-1-tb-rtx-4060-8-gb-windows-11-home-_4116321 και θα το είχα πάραγγείλει αμέσως αν το ήξερα!
13ης γενιάς i7... -
Εμείς στην δουλειά που τρέχουμε πολύ απαιτητικό SW (θέλει τουλάχιστον 32gb RAM για να τρέξει) αλλά και θέλουμε φορητότητα για τα ταξίδια, έχουμε κατι 15αρια Dell Latitude με i7, 32gb RAM, και κάτι γίνεται. Κάπου στα €2-2.500 έχουν νομίζω. Θα ήθελα 17αρι για ευκολία όταν δεν είμαι σπίτι η γραφείο (που έχω μεγάλη οθόνη), από την άλλη όμως για το ταξίδι βολεύει το 15αρι. Το έχω ήδη 4 χρόνια χωρίς πρόβλημα και σε κανα χρόνο το αλλάζουμε (κάθε 5ετία). Αυτά τα λίγα από την μεριά μου.
-
πηρα πριν εναμισο μηνα αυτο δωρακι στη γατα
https://www.unimax.gr/dell-vostro-5620-i7-1260p-16gb-512gb-geforce-mx570-fhd-w11-pro-grey-eos-12-atokes-doseis.html?skr_prm=WyI0ZDY0ZjdhMC0zYzFhLTQ0YmUtYTBmNS0xM2E4NDJmZjkwOGEiLDE2NzY0ODU5MDM2NjEseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0
αλλα της φανηκε μικρο, δεν αλλαζει τα alienware με τπτ....
οποτε πηγε για κοινοχρηστο στο σπιτι
κλαψ.....
παλι κατι πεδιλα προσφυσης, το 12v καλυτερο ψυγειο και κατι αλλα ψιλα που θελω στο gv θα πανε για του χρονου.... -
@vagkirk said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]:
τα χαρακτηριστικά του , γιατί πιστεύω πως θα βγάλει τουλάχιστον 5-6 χρόνια συνεχούς χρήσης.
Asus είχα πάρει ROG. θα μείνεις ικανοποιημένος για πολλά χρόνια
-
Lenovo thinkpad ή ότι έχει απομείνει από αυτά; Laptop max 14” ιδανικά 13,3¨, παραπάνω δεν έχει νόημα. Φυσικά με docking station για να κανείς δουλειά σε σωστή οθόνη όποτε απαιτείται.
-
@jamesd said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]:
Lenovo thinkpad ή ότι έχει απομείνει από αυτά; Laptop max 14” ιδανικά 13,3¨, παραπάνω δεν έχει νόημα. Φυσικά με docking station για να κανείς δουλειά σε σωστή οθόνη όποτε απαιτείται.
ε ναι ετσι. και γω στο γραφείο το κουμπώνω σε docking station με 2 οθόνες πληκτρολογιο ποντικι.
αλλά οταν το κουβαλάω θελω να είναι πραγματικά φορητο και ελαφρυ
-
@gatoz said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]:
@polo2002 said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]:
HP Victus, από you.gr,
#mono_dell
φτου φτου, μακρυά από μας! Σε επαγγελματικά, lenovo!
-
Έχω ένα Socket 1155 και i5 2500K @ 3.30GHz.
Ποιά είναι η γνώμη σας, από SSD να παω (αν γίνεται βέβαια) σε ΝVMe? -
@bassstarlet said in Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]:
Έχω ένα Socket 1155 και i5 2500K @ 3.30GHz.
Ποιά είναι η γνώμη σας, από SSD να παω (αν γίνεται βέβαια) σε ΝVMe?socket 1155 θα πάς σε κλασσικό sata ssd. Υπάρχουν διαβάζω adaptors για nvme αλλά δεν κερδίζεις κάτι σε ταχύτητα
-
Έχω SSD ήδη.
Γι'αυτό έγραψα «από SSD να πάω..». -
Μείνει εκεί που είσαι εκτός και αν θές να πάς σε μεγαλύτερη χωρητικότητα
-
Από θέμα αντοχής δεν είναι καλύτεροι οι NVMe?
Διότι βρίσκομαι ήδη στον 2-3ο SSD, λόγω χαμηλού health, ένανα image το C : και συνέχιζα.
Αυτός που έχω τώρα είναι στο 86%. -
Δεν το έχω ψάξει να πώ την αλήθεια, φαντάζομαι πάνω κάτω το ίδιο θα είναι αλλά γούγλαρε το.. Εγώ προτιμώ επώνυμους πχ samsung και όχι τις οικονομικές σειρές για να βγάζουν περισσότερα "χιλιόμετρα"
-
Samsung SSD 860 EVO 250G έχω τώρα.
-
Εεγώ έχω ακόμα τον 840 evo και είναι μια χαρά. Όλο λέω θα πάρω έναν 980 Pro M2 1Tb (το motherboard τον υποστηρίζει) αλλά βαριέμαι τα άνοιξε κλείσε και τις τράμπες.
Μια μέρα θα τα φτύσει όμως και θα το μετανιώσω..
-
Γιατί να τον αφήσεις να τα κακαρώσει;
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#17]