-
@gatoz said in Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]:
@alexandros-k said in Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]:
@williamg said in Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]:
@gv2000 said in Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]:
Μπραβο στον καθυστερημένο με το λευκο CHR , που ειχε καβατζωσει την αριστερη λιγο εξω απο Γιαννενα, και πηγαινε παραλληλα με το οχημα της δεξιας λωριδας. Ειχε φραξει την δρομο . Ουτε σε κορνα εκανε ακρη , ουτε σε φωτα. Μολις τον περασα , πλησιαζοντας σε κυκλικο κομβο προσπαθουσε να ερθει διπλα μου . Του κανω νοημα "τι θες?" και ερχεται διπλα μου και σταματαει , Σταματαω , του λεω θες κατι ? ( με νευρα) , μου λεει κατι θελω. Κατεβα να μου το πεις , λεω . Με κοιταει , ξεκιναει να φευγει και μου λεει "εισαι μαλακ@ς" Του απαντησα αναλογως και πολλαπλως και εστριψα στον κομβο. Αλλου πηγα εγω , αλλου αυτος
αφου πρέπει να ανεβάσει φωτό στο club με μέση κατανάλωση 3.4 lt/100
Τα φώτα πάντως και η κόρνα εκλαμβάνονται σχεδόν απ όλους ώς επίθεση/υβρη. Προσωπικά δεν το ελέγχω καθόλου. Με εξοργίζουν σε dt ειδικά αν πηγαίνω με το νόμιμο όριο του δρόμου. Γενικά η ψυχολογία του οδηγού είναι πολύ βεβαρημένο πράμα και θα πρότεινα το πολύ πιό πολιτισμένο άναμα αριστερού φλάς.
Φώτα, κορνες = "αντε γ@μ κανε στην άκρη"
φλας = "σε παρακαλώ κάνε στην άκρη"
Μπορεις να πας με το οριο του δρομου , και εισαι υποχρεωμενος να πας μεχρι αυτο το οριο , αλλά εισαι και υποχρεωμενος να πας και στην δεξια μερια του δρομου .
και φυσικα δεν εισαι αστυνομος να φροντιζεις 'για την τηρηση του νομου' που κανουν οι σαλιγκαροι
ακριβως
-
Μπραβο στον καθυστερημένο με το λευκο CHR , που ειχε καβατζωσει την αριστερη λιγο εξω απο Γιαννενα, και πηγαινε παραλληλα με το οχημα της δεξιας λωριδας. Ειχε φραξει την δρομο . Ουτε σε κορνα εκανε ακρη , ουτε σε φωτα. Μολις τον περασα , πλησιαζοντας σε κυκλικο κομβο προσπαθουσε να ερθει διπλα μου . Του κανω νοημα "τι θες?" και ερχεται διπλα μου και σταματαει , Σταματαω , του λεω θες κατι ? ( με νευρα) , μου λεει κατι θελω. Κατεβα να μου το πεις , λεω . Με κοιταει , ξεκιναει να φευγει και μου λεει "εισαι μαλακ@ς" Του απαντησα αναλογως και πολλαπλως και εστριψα στον κομβο. Αλλου πηγα εγω , αλλου αυτος
Τα φώτα πάντως και η κόρνα εκλαμβάνονται σχεδόν απ όλους ώς επίθεση/υβρη. Προσωπικά δεν το ελέγχω καθόλου. Με εξοργίζουν σε dt ειδικά αν πηγαίνω με το νόμιμο όριο του δρόμου. Γενικά η ψυχολογία του οδηγού είναι πολύ βεβαρημένο πράμα και θα πρότεινα το πολύ πιό πολιτισμένο άναμα αριστερού φλάς.
Μπορεις να πας με το οριο του δρομου , και εισαι υποχρεωμενος να πας μεχρι αυτο το οριο , αλλά εισαι και υποχρεωμενος να πας και στην δεξια μερια του δρομου .
Μην αρπάζεσαι. Φιλικά το είπα και για να βάλω το λιθαράκι μου για να αφαιρέσω λίγη απ την συνεχώς διογκούμενη τσαντίλα στους δρόμους. Προσωπικά έχω υποστεί πολύ μπούλινγκ προσπαθώντας να προσπεράσω αργούς μεσαίους με τα κάρα που οδηγούσα και ενώ πήγαινα πάνω απ το όριο με το κάρο στα όρια να διαλύσει. Τα ίδια και στη γυνάικα μου και ακόμα περισότερο γιατί οι νταήδες άμα βλεπουνε γυναίκα τρελάινονταν ακόμα περισότερο. Είναι και ο λόγος που ακόμα φοβάται να οδηγήσει εθνική. Προσοχή. Δεν είχε παρει αγκαζε την αριστερή. προσπερνουσε με το καρο μας και πανω απ το όριο.
Απο ένα σημείο και μετά με τα φώτα/κόρνες απέκτησα παβλοφικό. Πιά δεν το ελέγχω. Μου βγαινει μόνο οργή. Και φυσικά δεν το κάνω ποτέ σε αλλους.
Που και που μου τυχαινε κανεις με το φλασακι που λεω πιο πανω. Ε τότε τσακιζόμουνα ακόμα περισότερο να προσπεράσω πιο γρήγορα.
Αυτα ειναι η προσωπικη μου εμπειρια. Απλα την καταθετω.
Ευχαριστω
-
Μην αρπάζεσαι. Φιλικά το είπα και για να βάλω το λιθαράκι μου για να αφαιρέσω λίγη απ την συνεχώς διογκούμενη τσαντίλα στους δρόμους. Προσωπικά έχω υποστεί πολύ μπούλινγκ προσπαθώντας να προσπεράσω αργούς μεσαίους με τα κάρα που οδηγούσα και ενώ πήγαινα πάνω απ το όριο με το κάρο στα όρια να διαλύσει. Τα ίδια και στη γυνάικα μου και ακόμα περισότερο γιατί οι νταήδες άμα βλεπουνε γυναίκα τρελάινονταν ακόμα περισότερο. Είναι και ο λόγος που ακόμα φοβάται να οδηγήσει εθνική. Προσοχή. Δεν είχε παρει αγκαζε την αριστερή. προσπερνουσε με το καρο μας και πανω απ το όριο.
Απο ένα σημείο και μετά με τα φώτα/κόρνες απέκτησα παβλοφικό. Πιά δεν το ελέγχω. Μου βγαινει μόνο οργή. Και φυσικά δεν το κάνω ποτέ σε αλλους.
Που και που μου τυχαινε κανεις με το φλασακι που λεω πιο πανω. Ε τότε τσακιζόμουνα ακόμα περισότερο να προσπεράσω πιο γρήγορα.
Αυτα ειναι η προσωπικη μου εμπειρια. Απλα την καταθετω.
Ευχαριστω
Δεν αρπαχτηκα ακριβως, απλα επειδη ειπες οτι κορνα και φωτα ειναι λαθος , ας οδηγουν οπως πρεπει (και οπως λεει ο ΚΟΚ) για να μην υπαρχουν αυτα . Εμενα παλι φωτα και κορνα μου επισημαινουν οτι κατι εχω κανει λαθος . Δεν το παιρνω σαν επιθεση, ουτε υβρη. Μου εχουν αναψει κι εμενα και συνηθως εχω κανει εγω την μαλακια. Γυναικες δεν τραμπουκιζω , κανα βρισιμο μπορει να ριξω αν κανουν χοντρη μαλακια . Και κυριως μεσα σε πολεις τις κανουν , στην εθνικη πιο σπανια . Αυτο με το φλας δεν το ειχα σκεφτει , θα το εφαρμοσω να δω αποτελεσματα
Συγνωμη , αλλά σου αναβουν συχνα φωτα και κορνες? Εμενα μου συμβαινει σπανια, δεν ειναι συνηθες. Μηπως δεν κανεις κι εσυ κατι σωστα ? Χωρις παρεξηγηση . Για σκεψου το
-
Συγνωμη , αλλά σου αναβουν συχνα φωτα και κορνες? Εμενα μου συμβαινει σπανια, δεν ειναι συνηθες. Μηπως δεν κανεις κι εσυ κατι σωστα ? Χωρις παρεξηγηση . Για σκεψου το
Εθνική όταν βγαίνουμε όλα τα λέμμινγκς για έξοδο και είμαι με το σακαρακάκι μπλε φεράρι μου στα κομμάτια με 2 λωρίδες όπου η δεξιά είναι οι 70-80-90 αρηδες και πρέπει να προσπεράσω. Ε αν δεν διαλέξω πολύ σοφά σλοτ να μπω οι πιθανότητες για φώτα (κόρνα είναι σπάνια τ ομολογω) είναι 50%.
Το σοφό σλοτ είναι να κάνει το ίδιο κάποιος αργούτσικος πιο πίσω και να κόψει λίγο τους γρήγορους οπότε να δημιουργήσει αρκετό χώρο ώστε να μπω να επιταχυνω απ τα 90 στα 110 να προσπεράσω και να ξαναμπω δεξιά πριν ο 150 αριστερός κολλήσει στον κώλο μου. Κάνουμε χαι-φαιβ σε κάθε τετοιο. Αλλα επειδή βαριέμαι το ζην επικινδύνως απλά το παιρνω αποφαση και βρισκω έναν ψιλο νορμαλ αργο και παμε παρεακι μεχρι να ξαναγινουν τρεις λωριδες. Αν ειναι μερα που έχει και φορτηγα κλαφτα χαραλαμπε.
Σημειωση. Το όριο είναι 100 και σε μερικά κομμάτια 120.
-
Σε καταλαβαίνω για 1,5 χρόνο έκανα ταξίδια με το iQ των 69 ίππων και 150 τελικής
αν και τραβούσε καλά με 3η , κόφτης στα 145 ... -
Όταν πρωτοφτιάχτηκαν όλες αυτές οι μεγάλες σύραγγες στην Ελλάδα ξεκίνησα να είμαι πάρα πολύ τυπικός με το όριο. 80 έλεγε η πινακίδα, 80 πήγαινα κι εγώ.
Μέχρι που μια μέρα, έρχεται νταλίκα με 90 και αρχίζει να με προσπερνά μέσα στο μεγάλο τούνελ στα Καμένα Βούρλα. Ε, λέω, δεν θα σκοτωθούμε κιόλας! Από τότε πάω στα τούνελ με 100. Φυσικά τα μισά ΙΧ με περνάνε αέρα, αλλά τουλάχιστον δεν έχω να ασχολούμαι και με φορτηγά στην αριστερή.
Μέχρι που προχθές στο ίδιο τούνελ που πήγαινα δεξιά με 100, αρχίζει να με προσπερνά ΚΤΕΛ με 110... -
Δεν πιστεύω αυτά που διαβάζω.
Μέλη του φόρουμ κινούνται με υπερβολική ταχύτητα!!
Τς τς τς... -
@tgd said in Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]:
Όταν πρωτοφτιάχτηκαν όλες αυτές οι μεγάλες σύραγγες στην Ελλάδα ξεκίνησα να είμαι πάρα πολύ τυπικός με το όριο. 80 έλεγε η πινακίδα, 80 πήγαινα κι εγώ.
Μέχρι που μια μέρα, έρχεται νταλίκα με 90 και αρχίζει να με προσπερνά μέσα στο μεγάλο τούνελ στα Καμένα Βούρλα. Ε, λέω, δεν θα σκοτωθούμε κιόλας! Από τότε πάω στα τούνελ με 100. Φυσικά τα μισά ΙΧ με περνάνε αέρα, αλλά τουλάχιστον δεν έχω να ασχολούμαι και με φορτηγά στην αριστερή.
Μέχρι που προχθές στο ίδιο τούνελ που πήγαινα δεξιά με 100, αρχίζει να με προσπερνά ΚΤΕΛ με 110...O KOK στην Ελλάδα είναι προτεινόμενος. Το 80 δεν σημαίνει ανώτατη ταχύτητα 80 αλλά "πολυχρονεμένοι μου οδηγοί αν θα θέλατε και μπορείτε και δεν έχετε αντίρηση καλό θα ήταν να μην τρέχατε παραπάνω από 80 στο επόμενο κομμάτι του δρόμου"
-
Μέχρι που προχθές στο ίδιο τούνελ που πήγαινα δεξιά με 100, αρχίζει να με προσπερνά ΚΤΕΛ με 110...O KOK στην Ελλάδα είναι προτεινόμενος. Το 80 δεν σημαίνει ανώτατη ταχύτητα 80 αλλά "πολυχρονεμένοι μου οδηγοί αν θα θέλατε και μπορείτε και δεν έχετε αντίρηση καλό θα ήταν να μην τρέχατε παραπάνω από 80 στο επόμενο κομμάτι του δρόμου"
Αν στους δρόμους εκτός πόλεων κυρίως ο ΚΟΚ ήταν κοντά στην πραγματικότητα, δλδ το 80 ήταν 100, θα είχε και άλλη αντιμετώπιση από τους οδηγούς!!! Αφού στα 100 σε αυτόν τον δρόμο αυτοκίνητο της τελευταίας 20ετίας (νορμάλ συντηρημένο) στα 100 είναι απόλυτα ασφαλές, γιατί να μείνω στα 80!!!
Στην πόλη έχεις απαγόρευση στάθμευσης!!! Και που να το παρκάρω ρε φίλε σε μια πόλη που ξεκίνησε να χτίζεται το 50, στον μπάτο μου;;;
Έχεις φροντίσει για χώρους στάθμευσης;;; Πες εδω δωρεάν υπόγειο πάρκινγκ (μέρη των τελών κυκλοφορίας θεωρητικά πάνε και για στάθμευση), και από πάνω πλατεία! 2 σε ένα ελεύθερος χώρος με κομμάτια πράσινο και χώρος στάθμευσης!
Και οποιοί θα πάρκαραν σε γωνίες τότε να τους γαμήσουν!Κανονικά έχει να κάνει και με γενικότερα την ταξική κατάσταση αντιμετώπισης των πολιτών ενός κράτους, αλλά ας μείνουμε στο κομμάτι ΚΟΚ
-
@nickthetrib said in Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]:
Αν στους δρόμους εκτός πόλεων κυρίως ο ΚΟΚ ήταν κοντά στην πραγματικότητα, δλδ το 80 ήταν 100, θα είχε και άλλη αντιμετώπιση από τους οδηγούς!!! Αφού στα 100 σε αυτόν τον δρόμο αυτοκίνητο της τελευταίας 20ετίας (νορμάλ συντηρημένο) στα 100 είναι απόλυτα ασφαλές, γιατί να μείνω στα 80!!!
Στην πόλη έχεις απαγόρευση στάθμευσης!!! Και που να το παρκάρω ρε φίλε σε μια πόλη που ξεκίνησε να χτίζεται το 50, στον μπάτο μου;;;
Έχεις φροντίσει για χώρους στάθμευσης;;; Πες εδω δωρεάν υπόγειο πάρκινγκ (μέρη των τελών κυκλοφορίας θεωρητικά πάνε και για στάθμευση), και από πάνω πλατεία! 2 σε ένα ελεύθερος χώρος με κομμάτια πράσινο και χώρος στάθμευσης!
Και οποιοί θα πάρκαραν σε γωνίες τότε να τους γαμήσουν!Κανονικά έχει να κάνει και με γενικότερα την ταξική κατάσταση αντιμετώπισης των πολιτών ενός κράτους, αλλά ας μείνουμε στο κομμάτι ΚΟΚ
Καταλαβαίνω τα επιχείρηματα και μπορείς να τα επεκτείνεις σε χίλια άλλα εκτός ΚΟΚ και δίκιο θα χεις. Καταλαβαίνεις κ εσύ όμως ότι το να κρίνει ο καθένας ποιός νόμος του φαίνεται λογικός και σωστός γρήγορα σε κάνει από σύγχρονη χώρα ... ζούγκλα όπου επιβιώνει ο δυνατότερος κατά περίπτωση.
-
@nickthetrib said in Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]:
Καταλαβαίνω τα επιχείρηματα και μπορείς να τα επεκτείνεις σε χίλια άλλα εκτός ΚΟΚ και δίκιο θα χεις. Καταλαβαίνεις κ εσύ όμως ότι το να κρίνει ο καθένας ποιός νόμος του φαίνεται λογικός και σωστός γρήγορα σε κάνει από σύγχρονη χώρα ... ζούγκλα όπου επιβιώνει ο δυνατότερος κατά περίπτωση.
True,
Για αυτό λέμε για νόμους - κώδικες κλπ που θα εξυπηρετούν όσο το δυνατόν περισσότερους!
Ο ΚΟΚ αυτή την στιγμή δεν εξυπηρετεί σχεδόν κανέναν και οι προτάσεις για τον νέο είναι ακόμα χειρότερες!!!
Ακόμα και οι αρμόδιοι για την τήρηση των κανόνων καταλαβαίνουν ότι η τήρησή τους είναι εκτός πραγματικότητας, οπότε δεν επιβάλλεται η τήρησή τους!!!
Ξεκίνησε πριν 50 χρόνια από 10 έφτασε το 80 σε 1 μυριο και τώρα δεν τους τηρεί κανείς!!!
Από ποιους ξεκίνησε; άλλη κουβέντα με πολιτικές κοινωνικές προεκτάσεις! -
Είναι δυνατόν, να τηρηθεί ο οποιοσδήποτε Cock, με τόσα αυτοκινητοχιλιόμετρα που διανύονται κάθε μέρα;
Στη θεωρία ναι, «βάλτε κάμερες παντού και βγάλτε τροχονόμους στους δρόμους» είναι η εύκολη απάντηση, αλλά πόσο εφικτό είναι αυτό; -
θα συμφωνησω με τα ορια και που τα μπλοκα ειναι σε μεγαλες ευθειες με καλη ορατότητα και χαμηλο οριο (εκει που μπορεις να τρεξεις επίτηδες βαλμενα - πχ Αλμυρος)
αλλα απο την άλλη μην παρκάρουμε στη διαβαση εξω απο το μαγαζι που θελουμε να πιουμε καφε γιατι δεν θελουμε να περπατησουμε 500 μετρα ή μην παμε την μηχανη μας μεσα στους πεζοδρομους για να την εχουμε κοντα μας και να την βλέπουμε (γιατι θα παρω εναν τρακτορα και θα θελω να τον βλεπω και εγω )
-
@bassstarlet said in Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]:
Είναι δυνατόν, να τηρηθεί ο οποιοσδήποτε Cock, με τόσα αυτοκινητοχιλιόμετρα που διανύονται κάθε μέρα;
Στη θεωρία ναι, «βάλτε κάμερες παντού και βγάλτε τροχονόμους στους δρόμους» είναι η εύκολη απάντηση, αλλά πόσο εφικτό είναι αυτό;Ειναι. Με συνδυασμό πολλών θετικών δυνάμεων: εκπαιδευμενοι οδηγοί, οδηγική κουλτούρα, σεβασμός στον παραδίπλα (γενικότερη κουλτούρα), λογικοί και λειτουργικοι νόμοι, καλοί δρόμοι και σήμανση με έμφαση στον ανθ´ρωπινο παράγοντα*, καλή αστυνόμευση, κάμερες, άμεση απόδοση δικαιοσύνης κλπ
Αν αντί γι αυτά βάλεις τα ανάποδά τους τότε έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα.
- Πχ αν ένας δρόμος είναι φαρδύς και μακρύς οπότε προδιαθέτει τους οδηγούς ότι είναι ο κύριος δρόμος μην δώσεις ξαφνικά προτεραιότητα σε ένα κάθετο σοκάκι ή βάλε φανάρια ή στενεψέ τον πριν κάνεις αυτά κλπ κλπ. Δλδ μην περιμένεις και απ τους οδηγούς να είναι ΚΟΚ-φρικιά για να είναι σωστοί. Κάντο εύκολο και φυσικό.
Τεραστια συζήτηση αλλά τεσπα θέλω να πω ότι ΚΤΓΜ ναι γίνεται.
-
Και αν η γιαγιά μου, είχε εσωτερική σκάλα, θα ήταν μεζονέτα.
-
Η πολυ απλα, μετα τη καθε παρανομια να παιρνει η τροχαια διπλωμα, αδεια και πινακιδες για ενα 3μηνο, να δεις για ποτε αδειαζουν οι δρομοι απο ζωα.
-
Δεν υπάρχει κανένας φυσικός νόμος που να λέει ότι αυτά δεν γίνονται. Αλλά αυτά είναι πια στη σφαίρα του τί νομίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε ως σύνολο. Και έχουνε βαλθεί πολλοί επί δεκαετίες να μας λένε με όλους τους τρόπους ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Σαν την ιστορία με το ελεφαντάκι και τον πάσαλο.
-
@ntinaras said in Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]:
Η πολυ απλα, μετα τη καθε παρανομια να παιρνει η τροχαια διπλωμα, αδεια και πινακιδες για ενα 3μηνο, να δεις για ποτε αδειαζουν οι δρομοι απο ζωα.
Βέβαια αν μετά η επόμενη κυβ για να το παίξει φιλελευθερη το έπαιρνε πίσω ως πολύ ολοκληρωτικό η κατάσταση θα πισωγύριζε σε ακόμα χειρότερο σημείο.
-
Εγώ πάντως δεν έχω δει πουθενά να υπάρχουν δωρεάν υπόγεια πάρκινγκ στις πόλεις.
-
@criuser said in Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]:
Εγώ πάντως δεν έχω δει πουθενά να υπάρχουν δωρεάν υπόγεια πάρκινγκ στις πόλεις.
Φτιάχνει ένα ο Δήμος Γλυφάδας στο Hondos. Αλλά δεν ξέρω αν θα είναι δωρεάν.
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]