-
@yem said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
@harisma23 said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
Αλλά τα γράφω και τσεκουράτα μπας και σώσω τον γιο σου από ένα μεγάλο και δαπανηρό λάθος.
Για αυτό τα συζητάμε για να ακούμε και να μαθαίνουμε από τις εμπειρίες άλλων που το έχουν κάνει !
Δαπανηρό δεν ξέρω αν είναι , οδυνηρό θα είναι σίγουρα αν στραβώσει κάτι ή αν φάμε κάνα 6ωρο ουρά σε κάνα τελωνείοαπο μεση πως ειστε εσυ και η σύζυγος ?
Γιατι 6-7.000km (αν άθροισα καλα) ειναι ενα θεμα.
-
Ξέχνα παλικάρι μου τις ταλαιπωρίες στα Βαλκάνια οδικώς με μικρά παιδιά.
Ή αεροπορικώς Γερμανία και νοικιάζεις αυτοκίνητο εκεί. Ή με δικό σου αυτοκίνητο και καραβάκι μέσω Ιταλίας.Άντε, καλό Φθινόπωρο...
-
@k-m said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
Αλλά τα γράφω και τσεκουράτα μπας και σώσω τον γιο σου από ένα μεγάλο και δαπανηρό λάθος.
Για αυτό τα συζητάμε για να ακούμε και να μαθαίνουμε από τις εμπειρίες άλλων που το έχουν κάνει !
Δαπανηρό δεν ξέρω αν είναι , οδυνηρό θα είναι σίγουρα αν στραβώσει κάτι ή αν φάμε κάνα 6ωρο ουρά σε κάνα τελωνείοαπο μεση πως ειστε εσυ και η σύζυγος ?
Η σύζυγος είναι κατηγορία φτερού - αντέχει παντού , εγώ την παλεύω έτσι και έτσι , Βασικά τα χιλιόμετρα θα σπάσουν σε 10-15 μέρες οπότε ίσως και να παλεύεται
-
Το ίδιο ταξίδι σκέφτομαι κι εγώ για τον Μάιο που έρχεται.
Και ο προβληματισμός μου είναι ο ίδιος...
οδικώς μέσω Βελιγραδίου
η αεροπορικώς και ενοικίαση εκεί; -
@gtsartsal said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
οδικώς μέσω Βελιγραδίου
η αεροπορικώς και ενοικίαση εκεί;Την κουρτίνα Β!
-
@k-m said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
Η σύζυγος είναι κατηγορία φτερού - αντέχει παντού , εγώ την παλεύω έτσι και έτσι , Βασικά τα χιλιόμετρα θα σπάσουν σε 10-15 μέρες οπότε ίσως και να παλεύεται
Με βάση τους χάρτες που ανέβασες είναι 6000 Km. Ε λοιπόν εγώ θα σου σκάσω το μυστικό: ΔΕΝ παλεύονται σε 10-15 μέρες!
-
Με τίποτα όμως...
-
Φαίνονται όντως πολλά τα χιλιόμετρα και αν το διάστημα είναι 2 βδομάδες, θα πρέπει να ταξιδεύεις σαν νταλικιέρης με σταμάτημα μόνο για ύπνο για να το βγάλεις όλο.
Παρόμοιο ταξίδι αναβάλλω και γω από πέρυσι με τον κορωνοϊό... θέλω να φύγω από Βόλο και να φτάσω ψηλά Κροατία στη Rijeka σε φίλο που θα με φιλοξενήσει.
Βγαίνει γύρω στα 1400χλμ και 14 ώρες οδήγησης.
Μια τέτοια διαδρομή εγώ θα την προγραμμάτιζα με 2 διανυκτερεύσεις, αλλά εννοείται θα φτάσω και θα μείνω αρκετά εκεί. Θέλω να κάνω το ταξίδι όταν δεν θα χω μεγάλο περιορισμό σε μέρες και ίσως κινηθούμε και προς Κλουζ και έπειτα πίσω. -
οδικώς μέσω Σκοπίων - Σερβίας - Κροατίας -Σλοβενίας - Αυστρίας - Γερμανίας γίνεται μόνο με ταυτότητα ή είναι απαραίτητο το διαβατήριο?
-
Παντού μόνο ταυτότητα θέλει. Ίσως οι Σκοπιανοί θελήσουν λίγο λάδωμα στα σύνορα της τάξεως των ότι έχετε ευχαρίστηση. Μη μασήσετε αλλά μη το τραβήξετε και στα άκρα γιατί μπορεί να σε τραβήξει στην άκρη για έλεγχο και να σας φάει αρκετή ώρα.
Ενα άλλο περίεργο, ότι τα διόδια στα Σκόπια δε δέχονται κάρτα (όπως και πολλά στην Ελλάδα βέβαια) οπότε καλό να έχετε μαζί σας κανένα δέκα ευρώ σε ψιλά. -
οδικώς μέσω Βελιγραδίου
η αεροπορικώς και ενοικίαση εκεί;Προσωπικά προτείνω με το αυτοκίνητο . Μπορείς να δεις πολύ περισσότερα μέρη. Σε ένα ταξίδι πχ πας Βελιγράδι Βουδαπέστη Πράγα διαφορετικά κάνε ταξίδι τον ένα χρόνο Πράγα τον άλλο Βουδαπεστη. Οι δρόμοι είναι ασφαλείς ακόμη και εδώ στα Βαλκάνια. 10 Σεπτεμβρίου εγώ πάω Ισπανία Πορτογαλία οδικώς.
-
@racefun1971 said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
οδικώς μέσω Βελιγραδίου
η αεροπορικώς και ενοικίαση εκεί;Προσωπικά προτείνω με το αυτοκίνητο . Μπορείς να δεις πολύ περισσότερα μέρη. Σε ένα ταξίδι πχ πας Βελιγράδι Βουδαπέστη Πράγα διαφορετικά κάνε ταξίδι τον ένα χρόνο Πράγα τον άλλο Βουδαπεστη. Οι δρόμοι είναι ασφαλείς ακόμη και εδώ στα Βαλκάνια. 10 Σεπτεμβρίου εγώ πάω Ισπανία Πορτογαλία οδικώς.
Με το καλο να πας και με το καλό να γυρισεις! Θα περιμένουμε εντυπώσεις !
Πόσα χλμ περίπου υπολογίζεις ότι θα κάνεις?
Πόσες μέρες?
Με τι αυτοκίνητο? -
οδικώς μέσω Βελιγραδίου
Καλό ταξίδι, είναι το σχέδιο μου για του χρόνου, να δω Ατλαντικό με την τράτα μου . Να περάσετε καταπληκτικά και να μας τα γράψεις...
-
Ρε συ γιέ του αν είναι να το απολαύσεις και να το θυμάσαι το ταξίδι, πάρε ένα σαραβαλο χωρίς air codition. Δεν υπάρχει περίπτωση να το ξεχάσεις αυτό το ταξίδι ακόμα και άνοια να πάθεις στα γεράματα.
Καλό ταξίδι να μας γράφεις.
-
@lap said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
Ρε συ γιέ του αν είναι να το απολαύσεις και να το θυμάσαι το ταξίδι, πάρε ένα σαραβαλο χωρίς air codition. Δεν υπάρχει περίπτωση να το ξεχάσεις αυτό το ταξίδι ακόμα και άνοια να πάθεις στα γεράματα.
Καλό ταξίδι να μας γράφεις.
Lap, το γελάς αλλά δύο πολύ φιλικά μου ζευγάρια ξεκίνησαν με 2cv και Beatle και έφτασαν νότια Γαλλία Αλσατία, Μόναχο (από Ιταλία) και σιγά σιγά γυρνάνε από Βαλκάνια. Πιάνουν τα χέρια τους βέβαια, αν και ερασιτέχνες, αλλά δε θα το έκανα. Περιμένω εντυπώσεις τους....
Του χρόνου θα τους προτείνω να το κάνουν με Ami καθώς ο ένας είναι φανατικός σιτροενοφιλος... -
@civil357 said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
Παντού μόνο ταυτότητα θέλει. Ίσως οι Σκοπιανοί θελήσουν λίγο λάδωμα στα σύνορα της τάξεως των ότι έχετε ευχαρίστηση. Μη μασήσετε αλλά μη το τραβήξετε και στα άκρα γιατί μπορεί να σε τραβήξει στην άκρη για έλεγχο και να σας φάει αρκετή ώρα.
Ενα άλλο περίεργο, ότι τα διόδια στα Σκόπια δε δέχονται κάρτα (όπως και πολλά στην Ελλάδα βέβαια) οπότε καλό να έχετε μαζί σας κανένα δέκα ευρώ σε ψιλά.Εντάξει, πολλά ζητάω, ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ καθώς σας βλέπω γνώστες, συνεπιβάτης που έχει Ελληνική Άδεια Διαμονής και δεν είναι ευρωπαίος πολίτης, περνάει με τις ίδιες προϋποθέσεις με εμάς απ τα σύνορα ή εξαρτάται μόνο απ το Διαβατήριο και που μπορούμε να μάθουμε λεπτομέρειες, υπάρχει κάποια αρμόδια υπηρεσία που να απαντάει κιόλας;
-
οδικώς μέσω Βελιγραδίου
Πόσες μέρες?
Με τι αυτοκίνητο?Μάλλον παραπάνω από 10.000 Από Αθήνα Αλβανία (την περνάς σε 5ωρες περίπου) Μαυροβούνιο και μετά πιάνω Δαλματικές. Διανυκτέρευση Ντουμπρόβνικ. (Το έχω ξαναπάει ) Ιταλία Μονακό και μετά τον γύρο της Ιβηρικής (και Γιβλαρταρ) τα χιλιόμετρα μαζεύονται καθώς όλο και κάπου θα παρακάμψεις για να δεις κάτι. Με αυτό ολοκληρώνω και την Ευρώπη καθώς θα έχω πάει με αυτοκίνητο από Μόσχα έως Πορτογαλία και από Κρήτη μέχρι το Έλγιν και τα αποστακτήρια στην Σκωτία. Αθήνα Λονδίνο πάω δύο φορές το χρόνο και λόγω δουλειάς με το αυτοκίνητο.
Υπολογίζουμε περίπου 15 μέρες αλλά είμαστε και λίγο ειδική περίπτωση.(πχ Αθήνα Μοναχο χωρίς στάση) Είμαστε τρεις, κάθε χρόνο παίρνουμε άδεια από συζύγους και παιδιά και κάνουμε ένα τέτοιο ταξίδι. Οι γυναίκες μας προτιμούν την άνεση του αεροπλάνου και δεν έρχονται.
Το αυτοκίνητο είναι 2.000 κυβικά diesel
Για καράβι από Ιταλία ο ένας μας που κοίταξε θέλανε 800ευρω κατάστρωμα. Εμείς με τόσα θα έχουμε πιάσει Βαρκελώνη. Με το αυτοκίνητο έχεις και το καλό ότι μπορείς να μείνεις εκτός πόλεων φθηνότερα. -
Ωραίοι.
Το τελευταίο μεγάλο ταξίδι το έκανα το καλοκαίρι του 2006.
Οδικώς μέσω Ιταλίας (Πάτρα-Βενετία), έφτασα στο Μάλμοε. 5500 χλμ συνολικά σε 20 μέρες. -
οδικώς μέσω Βελιγραδίου
Πόσες μέρες?
Με τι αυτοκίνητο?Μάλλον παραπάνω από 10.000 Από Αθήνα Αλβανία (την περνάς σε 5ωρες περίπου) Μαυροβούνιο και μετά πιάνω Δαλματικές. Διανυκτέρευση Ντουμπρόβνικ. (Το έχω ξαναπάει ) Ιταλία Μονακό και μετά τον γύρο της Ιβηρικής (και Γιβλαρταρ) τα χιλιόμετρα μαζεύονται καθώς όλο και κάπου θα παρακάμψεις για να δεις κάτι. Με αυτό ολοκληρώνω και την Ευρώπη καθώς θα έχω πάει με αυτοκίνητο από Μόσχα έως Πορτογαλία και από Κρήτη μέχρι το Έλγιν και τα αποστακτήρια στην Σκωτία. Αθήνα Λονδίνο πάω δύο φορές το χρόνο και λόγω δουλειάς με το αυτοκίνητο.
Υπολογίζουμε περίπου 15 μέρες αλλά είμαστε και λίγο ειδική περίπτωση.(πχ Αθήνα Μοναχο χωρίς στάση) Είμαστε τρεις, κάθε χρόνο παίρνουμε άδεια από συζύγους και παιδιά και κάνουμε ένα τέτοιο ταξίδι. Οι γυναίκες μας προτιμούν την άνεση του αεροπλάνου και δεν έρχονται.
Για καράβι από Ιταλία ο ένας μας που κοίταξε θέλανε 800ευρω κατάστρωμα. Εμείς με τόσα θα έχουμε πιάσει Βαρκελώνη. Με το αυτοκίνητο έχεις και το καλό ότι μπορείς να μείνεις εκτός πόλεων φθηνότερα.Πωωωω!!!
Ωραίοι!
Καλά χιλιομετρα! -
Μάλλον παραπάνω από 10.000 Από Αθήνα Αλβανία (την περνάς σε 5ωρες περίπου) Μαυροβούνιο και μετά πιάνω Δαλματικές. Διανυκτέρευση Ντουμπρόβνικ. (Το έχω ξαναπάει ) Ιταλία Μονακό και μετά τον γύρο της Ιβηρικής (και Γιβλαρταρ) τα χιλιόμετρα μαζεύονται καθώς όλο και κάπου θα παρακάμψεις για να δεις κάτι. Με αυτό ολοκληρώνω και την Ευρώπη καθώς θα έχω πάει με αυτοκίνητο από Μόσχα έως Πορτογαλία και από Κρήτη μέχρι το Έλγιν και τα αποστακτήρια στην Σκωτία. Αθήνα Λονδίνο πάω δύο φορές το χρόνο και λόγω δουλειάς με το αυτοκίνητο.
Για καράβι από Ιταλία ο ένας μας που κοίταξε θέλανε 800ευρω κατάστρωμα. Εμείς με τόσα θα έχουμε πιάσει Βαρκελώνη. Με το αυτοκίνητο έχεις και το καλό ότι μπορείς να μείνεις εκτός πόλεων φθηνότερα.
Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές)