-
Ωραίο φαίνεται
-
@harisma23 said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
Η λύση που ψάχνεις είναι εδώ:
dolphin-bay.gr
Για να έχεις τις ανέσεις του ξενοδοχείου και την παραλία στα πόδια σου.Μοιάζει πολύ καλό! Ευχαριστώ!
Εχεις μείνει; Βλέπω για τις μέρες που θέλουμε οτι έχει δωμάτια με θεα κήπο (710ε) ή θάλασσα (875ε). Πέρα από τη θέα, ο κήπος ειναι η πισίνα όπου ίσως να έχει θόρυβο μεσημέρι/βράδυ; Οπότε πέρα απο τα της θέας τα +165ε αξίζουν για ησυχία; -
@alejandro said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
dolphin-bay.gr
Για να έχεις τις ανέσεις του ξενοδοχείου και την παραλία στα πόδια σου.Μοιάζει πολύ καλό! Ευχαριστώ!
Εχεις μείνει; Βλέπω για τις μέρες που θέλουμε οτι έχει δωμάτια με θεα κήπο (710ε) ή θάλασσα (875ε). Πέρα από τη θέα, ο κήπος ειναι η πισίνα όπου ίσως να έχει θόρυβο μεσημέρι/βράδυ; Οπότε πέρα απο τα της θέας τα +165ε αξίζουν για ησυχία;Για μένα πάντως που το κοίταζα πέρσι για διακοπές στα αρνητικα τού επίσης βάζω ότι το οικογενειακό δωμάτιο είναι 20 τμ. οπότε για 3 άτομα δεν κάνει...
Πρέπει αναγκαστικά να κλείσεις η την σουίτα η το διαμέρισμα 2 υπνοδωματιων... όπως το λέει.Διακοπές σε τρύπες 20τμ. για εμένα δεν είναι διακοπές...
-
@georgekn said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
Διακοπές σε τρύπες 20τμ. για εμένα δεν είναι διακοπές...
Καταλαβαίνω τι λες αλλά δε νομίζω να υπάρχουν και πολλά δωμάτια με πάνω απο 20τμ. Μόνο ΕρΒνΒ, βίλλες κλπ που όμως πάνε αρκετά πιο πάνω από τιμή.
Βρήκες κάποιο άλλο στη Συρο δίπλα σε θάλασσα με πιο μεγάλα διαμερίσματα;
Ασία έχουμε μείνει 3-4 βράδυα σε μικρά δωμάτια, δεν είχαμε πρόβλημα. Κάναμε και καραντίνα 14 μέρες σε δωμάτιο 3 άτομα, αλλά ήταν δίπατο δωμάτιο, αλλά και πάλι δωμάτιο, όχι διαμέρισμα
Νομίζω θα το αντέξουμε. Νομίζω. Δεν έχουμε ξανακάνει διακοπες σε θάλασσα με το μικρό. Μόνο βουνό (είμαι του βουνού). -
@georgekn said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
Διακοπές σε τρύπες 20τμ. για εμένα δεν είναι διακοπές...
Καταλαβαίνω τι λες αλλά δε νομίζω να υπάρχουν και πολλά δωμάτια με πάνω απο 20τμ. Μόνο ΕρΒνΒ, βίλλες κλπ που όμως πάνε αρκετά πιο πάνω από τιμή.
Βρήκες κάποιο άλλο στη Συρο δίπλα σε θάλασσα με πιο μεγάλα διαμερίσματα;
Ασία έχουμε μείνει 3-4 βράδυα σε μικρά δωμάτια, δεν είχαμε πρόβλημα. Κάναμε και καραντίνα 14 μέρες σε δωμάτιο 3 άτομα, αλλά ήταν δίπατο δωμάτιο, αλλά και πάλι δωμάτιο, όχι διαμέρισμα
Νομίζω θα το αντέξουμε. Νομίζω. Δεν έχουμε ξανακάνει διακοπες σε θάλασσα με το μικρό. Μόνο βουνό (είμαι του βουνού).Όχι δεν πήγα Σύρο άλλαξε το πλάνο και πήγαμε σε χωριό παραλιακό έξω από το Ρέθυμνο σε άνετο διαμέρισμα ξενοδοχείου 50 μέτρα από τη θάλασσα.
Δεν κούνησα αυτοκίνητο καθόλου για μπάνιο παρά μόνο για βόλτες και επισκέψεις σε αξιοθέατα.Επίσης εισιτήρια πλοίων και ξενοδοχεία πολύ φθηνότερα από Κυκλάδες... βέβαια καταλαβαίνω ότι μάλλον έχεις μικρό παιδάκι και ψάχνεις κάτι κοντινό...
-
dolphin-bay.gr
Εχεις μείνει; Βλέπω για τις μέρες που θέλουμε οτι έχει δωμάτια με θεα κήπο (710ε) ή θάλασσα (875ε). Πέρα από τη θέα, ο κήπος ειναι η πισίνα όπου ίσως να έχει θόρυβο μεσημέρι/βράδυ; Οπότε πέρα απο τα της θέας τα +165ε αξίζουν για ησυχία;Ναι, έχω μείνει αλλά πριν από τόσα πολλά χρόνια, που δεν έχει και τόσο νόημα η εμπειρία μου. Ήμασταν και πολύ νέοι, οπότε δεν μας απασχολούσε η ησυχία. Έναν ύπνο και μερικές άλλες δραστηριότητες κάναμε μόνο στο δωμάτιο.
Έχει υπόψιν σου ότι ο Γαλησσάς είναι μια από τις ελάχιστες αξιοπρεπείς παραλίες της Σύρου. Γι' αυτό που θέλετε, είναι ιδανικά.
-
Είχα μείνει σε ένα ξενοδοχείο στον Μέγα Γιαλό πραγματικά απίστευτο…ο ιδιοκτήτης του επιτελούσε πραγματικά κοινωνικό έργο. Τι να πρωτοπώ,είχε ρωτήσει αν έχουμε μικρά παιδιά και είχε βάλει ασφάλειες στις μπρίζες, είχε σφουγγαράκι κουζίνας στη συσκευασία του και σε διπλανό κτίριο είχε και ταβέρνα. Πηγαίναμε για μπάνιο, παίρναμε καφέδες και δεν μας άφησε να τους πληρώσουμε ούτε μια φορά. Η δε ταβέρνα έκλεινε στις 8 «γιατί ο κόσμος ήρθε εδώ να ησυχάσει και να ξεκουραστεί» όπως έλεγε ο ίδιος. Φυσικά μπορούσες να παραγγείλεις και να πάρεις το φαγητό στο δωμάτιο και να φας στην βεράντα και το μεσημέρι και το βράδυ. Θα ψάξω να βρω το όνομα του….πραγματικά ο ορισμός της φιλοξενίας.
-
@kkostask said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
Είχα μείνει σε ένα ξενοδοχείο στον Μέγα Γιαλό πραγματικά απίστευτο…υ….πραγματικά ο ορισμός της φιλοξενίας.
Αν καταφέρεις και βρείς το όνομα! Ηταν κοντά στη θάλασσα;
Ναι, έχω μείνει....
Έχει υπόψιν σου ότι ο Γαλησσάς είναι μια από τις ελάχιστες αξιοπρεπείς παραλίες της Σύρου. Γι' αυτό που θέλετε, είναι ιδανικά.Κατάλαβα! Οχι, μοιάζει πολύ καλό απλά όταν βλέπω ξενοδοχείο με πισίνες και "δραστηριότητες", απλά φοβάμαι το θόρυβο. Και για εμένα δε με νοιάζει αλλά αν ο μικρός πρέπει να κοιμηθεί λίγο το μεσημέρι και κυρίως το βράδυ, θα έχουμε θέμα. Για καθε "τσικ" ρωτάει τι ειναι αυτός ο θόρυβος (αλλα αφού του πούμε, μετά, κοιμάται...).
Βεβαια, καλοκαίρι σε ξενοδοχείο και απόλυτη ησυχεία δεν υπάρχει αλλά λέμε τώρα, μη πάμε και πέσουμε σε ναϊτ κλουμπ -
Ούτε 100 μέτρα…ένας μικρός κόλπος 2-3 χλμ από τον κεντρικό δρόμο…ουσιαστικά ήταν το ξενοδοχείο,η ταβέρνα και λίγα σπίτια….η απόλυτη ησυχία για ξεκούραση.
-
This post is deleted! -
5-6 ευρώ η ώρα και 1 κάθε επόμενη στα πάρκινγκ της κακιάς ώρας στον Πειραιά,στην Αθηνα τα ίδια και χειροτερα!!!
2!!!! ευρώ το 2 ωρο και 4!!! το 8ωρο στο Βατικανο,στο κεντρικότερο σημείο της Ρώμης!!
Κάθε φορά λέω δεν μπορεί θα το ανεβασουνε λίγο,αυτοί εκεί φτηνιαρηδες!!! -
Βενζινη λίγο φθηνότεροι απο εμας οι Ιταλοί,εκεί όμως το ντίζελ είναι μόνο ένα λεπτό φθηνότερο απο την βενζινη.Αέριο πάντως εδώ κοντεύει το ευρώ ,εκεί απο 78-81 λεπτά!
-
Βαλκανιζατέρ με φρέσκα αμορτισερ.
Λοιπόν τα Χριστούγεννα , ψάχναμε ως παρέα οδικό ταξίδι , αφού αποκλείσαμε Οχρίδες , Βελιγράδι και αφού οι σύζυγοι αρνήθηκαν πεισματικά την Αλβανία ( κακώς) , στραφήκαμε προς Βουδαπέστη η οποία αποκλείστηκε γρήγορα λόγω οικονομικών και καταλήξαμε σε Ανατολικά Βαλκάνια. Μόνο Βουλγαρία φάνταζε αδιάφορο, ε είχα δεί πρόαφατα και τον δράκουλα του κόπολα , οπότε Ρουμανία και επιστροφή από Βουλγαρία.
Οχήματα του γκρουπ, Kuga 1.5 d του 2018 , C5 aircross Α/Τ, 1,6 βενζίνη και η αφεντιά μου με Q3 1,5 . Για καταναλώσεις και λοιπά όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να παρακάμψει τα επόμενα κεφάλαια και να διαβάσει το τέλος. Λάστιχα τα δύο πρώτα είχαν 4 εποχών το δικό μου θερινά με αλυσίδες στο πορτ παγκάζ. Καιρός αίθριος εν τέλει.
Αναχώρηση λόγω καθυστέρησης δικής μου Σάββατο σχετικά αργά. Γρήγορα (πολύ) να περάσουν τα χλμ Εγνατίας και κατά τις 13:00 ώρα Ελλάδας , Ευζώνους. Η κλασσική ουρά από τζογαδόρους κυρίως, εκδρομείς για ψώνια και τους λοιπούς εκδρομείς. Ελλάδα βγήκαμε εύκολα , Σκόπια , άρχισε ο διάλογος, “ Where”;;; - “Ρουμανία , εγώ...¨” , “vacation;;;; “ - “e , like a child and I ,…..” είχα καταλάβει που το πάει, “ you καφε , me work ‘” , δεν απάντησα, “ you drink, εγκω work” , “ε τι α κανςςςς, “ απάντησα, όταν το ξαναείπε , είπα “ ε καπιταλίσμο , κολλέγκα!!! “ κάπως έτσι αφού βαρέθηκε και αυτός , πέρασα. Ο οδηγός kuga , έπρεπε να εξηγήσει γιατί η πράσινη κάρτα ήταν σε λευκό χαρτί εκτυπωμένη. Παράνοια! .Πέρασε χωρίς 5ευρω.
Σκόπια , αφού βλακωδώς είχαμε βάλει βενζίνη στα εκο πριν την Ειδομένη ( το κούγκα απλά μας χάζευε) , σταματήσαμε σε γνωστό τεράστιο Σεα για ουρείν και ξέπιασμα. Οι ταμπέλες που ήταν παντού στο χώρο με αναπαράσταση απαγορεύεται το ουρείν στην πρασινάδα, έπρεπε να μας είχαν προϊδεάσει , οι τουαλέτες του ήταν χειρότερες και από το πάρκινγκ στα Γρεβενά. Φύγαμε ακατούρητοι , αφού πρώτα βγάλαμε ταπεράκια για σνακ. Γενικά το δίκτυο καλό , ανεβαίνει ένα βουνό στο οποίο ο δρόμος έχει πολύ ωραία χάραξη και ωραίο τοπίο ( είναι οι Σιδηρές πύλες του Αξιού) , αλλά παντού αστυνομία, οπότε βάλαμε το κουγκα μπροστά ( που είναι συνετός οδηγός ) και από πίσω οι άλλοι. Κατά τις 14 ώρα Σερβίας ( μία ώρα πίσω ), μπήκαμε Σερβία. Λίγο πριν τη Σερβία σπας το αυτοκίνητο από τη λακούβα , αλλά είναι το μόνο χάλια σημείο.
Σερβία χαμογελαστοί , καλώς τα παιδιά, τι ομάδα είσαι ( πες παναθηναϊκός και ας μην είσαι για να μην πέσεις στη κόντρα παρτιζαν – ερυθρού αστέρα) και λοιπά. Η πείνα πλέον θηρίο, οπότε αναζήτηση γνωστής ταβέρνας. Αφήνεις αυτοκινητόδρομο και μπαίνεις στην κοιλάδα του Μοράβα από τον παλιό ( μέχρι πριν 2 χρόνια δεν υπήρχε άλλος). Ωραία διαδρομή , κατάφυτη με χωριουδάκια, ποτάμι , καλοκαίρι είναι δροσερά , χειμώνα , κρύο!. Ταβέρνα στυλ παλιάς δικιάς μας Εθνικής Οδού στα Τέμπη, με θέα στο ποτάμι και καταπληκτική πεσκλαβίτσα ( Σέρβικο μπεργκερ παραδοσιακό). Όποιος θέλει στέλνω πινέζα.
Επιστροφή αυτοκινητόδρομο , νύχτα πια, επικεφαλής το q3, 140 αρες σε ατελείωτες βαρετές ευθείας. Βενζίνη στο OMV μετά τη Νις ,είχε να πιεί 100αρα το άουντι χρόνια. Καλό ΣΕΑ με ωραία σνακ , wifi , φρέντο αλλά ακριβό!
Στο Σμεντέροβο στροφή προς Ρουμανία, αυτοκινητόδρομος τέλος. Σχετικά στενός με φορτηγά , αλλά χωρίς λακούβες, περνάς και τη γέφυρα του Δούναβη και εκεί σε πιάνει δέος , με το πόσο μεγάλος είναι ειδικά αν περνάν και καράβια. Κάπως έτσι μετά από ώρες και περί τις 10 βραδινή φτάσαμε σύνορα Ρουμανίας και κατά τις 11 και μισή (12;) φτάσαμε Τιμισοάρα!!!
Γενικά έμεινα Τιμισοάρα 2 βραδιές , πολύ όμορφη πόλη , με πολύ καλό φαγητό, πολύ ωραίο ιστορικό κέντρο , πάρκα , ποταμάκι , αρχιτεκτονική , νυχτερινή ζωή ( μέχρι και σε live πήγα ) και πολιτιστική πρωτεύουσα για το 23. Από εκεί πήγα Μπρασόβ, που ήταν πάρα πολύ όμορφα ( αλλά πιο τουριστάλε) , άλλες τρεις διανυκτερεύσεις , μετά επιστροφή , διανυκτέρευση Σόφια ( που και να μην πήγαινα , ο.κ....) και πίσω.
Περιορίστηκα στα οδηγικά - φαγοποτικά για τη γνωστή διαδρομή του άξονα Σκόπια - Σερβία, για να μην κουράζω.
Κατανάλωση , όπως αναμένονταν η Κουγκάρα μακράν πρώτη με ένα ωραιότατο 6,1 για σχεδόν 2.800 χλμ, δεύτερη θέση το Q3 με ένα αξιοπρεπέστατο 7,9 και τέλος το C5 με ένα αξιοπρόσεκτο 8,1 ( ήταν και το πιο βαρυ φορτωμένο από όλα). Κοινώς εύκολα η κουγκάρα 2 λίτρα κάτω. Βενζίνη παντού φθηνότερη. Ρουμανία - Βουλγαρία , βινιέτες από πριν αγορασμένες. Σκόπια - Σερβία διόδια κανονικά. Ζήλεψα το 2 λίτρα κάτω του φορντ και τα καθίσματα και το αυτόματο του σιτροέν, αλλά όλα καλά , ατσαλάκωτοι.....
-
Συγνώμη αλλά επειδή εσεις πετάτε συνεχώς τις πολιτικές προκλήσεις και απόψεις σε διάφορες άσχετες συζητήσεις, του λες του ανθρώπου περιπαιχτικά: καπιταλισμος οδηγώντας audi q3
Γενικά οι κληρονόμοι δεν ξέρουν πως ζει ο κοσμος. Ζουν στον κόσμο τους
-
Να στείλω μέιλ για φωτογραφίες; Να το κάνουμε αρθράκι;
-
Μαζί με πολιτική ανάλυση ναι
..Ειμαι κακος, το ξέρω, αλλά εντάξει η πρόκληση είναι πρόκληση.
Άντε σταματάω. -
@lap said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
Άντε σταματάω.Σιγά την πρόκληση, λες και πήγε Μανχάτταν ο άνθρωπος ή Μαλδίβες….από Θεσσαλονίκη πας για χαβαλέ και τσάμπα….
-
@dimsabas said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
Να στείλω μέιλ για φωτογραφίες; Να το κάνουμε αρθράκι;
Ψάχνω τόση ώρα αυτοκινητιστικες αλλά από τον πιτσο , κάθε ομοιότητα με λευκές συσκευές δεν είναι τυχαία, δεν έχω ούτε μία, τι να φωτογραφηθεί από το γοτθικό σχεδιασμό. Από μέρη, εγώ ότι έχω είναι ή οι σύζυγοι και στο βάθος
το μνημείο με τα παιδάκια ή γομαριλες να κάνουν καφριλες επιπέδου πενταημερης.Οπότε δυστυχώς, καθώς δεν το έχω και με τη φωτογραφία, δε διαθέτω κάτι που μπορεί να δημοσιευθεί. Συγγνώμη
-
@kkostask said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
@lap said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
Άντε σταματάω.Σιγά την πρόκληση, λες και πήγε Μανχάτταν ο άνθρωπος ή Μαλδίβες….από Θεσσαλονίκη πας για χαβαλέ και τσάμπα….
Μα δεν το είπα για την περιοχή. Για την ειρωνική απάντηση στον τύπο εκεί πέρα που ζητούσε.
Τα Βαλκάνια είναι Βαλκάνια, ανεξαρτήτως πολιτικών συστημάτων.
Αλλά γενικως η εδώ παρέα λες χτυπάει κάρτα πρέπει να κάνει μια αναφορά σε πολιτικά θέματα στο κάθε τι. -
ζηλευω παρα πολυ τους βορειο ελλαδιτες που μπορειτε να κανετε τετοιες οδικες εκδρομες. Δεν ζηλευω ιδιαιτερα τις καφριλες με το λαδωμα στα διοδια, αλλα υποθετω ειναι κατι που το μαθαινεις
Απο αθηνα μονο εντος ελλαδας μπορουμε να κινηθουμε καθως οτιδηποτε αλλο ειναι υπερβολικα χρονοβορο.
Συντομα και αλλες εκδρομες να κανετε!
Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές)