-
Επανασχεδιάστηκε με το βλέμμα προς την Ασία και στην Β.Αμερικη , όπου ειδικά οι αμερικανοι reviewers γκρίνιαζαν σε όλα τα βίντεο για το πόσο "μικρό" ηταν και πως δεν είχε χωρους για τους πίσω και τις αποσκευες. Οπότε και έφτασε σε μήκος τα 4.7 μετρα μάλλον για να τους ικανοποιήσει. Κρίμα πάντως και για τους διακόπτες και για την μεγάλη οθόνη. Φαίνεται να πήρε κάποια μαθήματα από τη "συνεργασία" με τους Κινέζους.(ΕΖ)
Εκ πρώτης όψεως πάντως δεν μου αρέσει η ανανεωση του μοντελου, παρότι ο προκάτοχος του μου αρέσε αρκετά. Απομακρύνεται ακόμα περισσότερο από την Ελλάδα.
Το μόνο που έχει ενδιαφέρον είναι να δούμε πως θα είναι το νέο υβριδικό σύστημα της mazda που θα μπει σε αυτό το μοντέλο αν και αυτή αργεί ακόμα. Ελπίζω να πάει καλύτερα από το phev σύστημα που έχουν τώρα γιατι δεν διαβάζω και τα καλυτερα.
-
Ωραίο απ' έξω, με ξενέρωσε εντελώς η κατάργηση των φυσικών διακοπτών. Όχι κι εσύ ρε Mazda αυτήν την μαλακία..
Γιατί δεν το βγάζουν και με τον δίλιτρο SkyActiv-X άραγε;
Όπως το βλέπω, αν χρειαστώ μεγαλύτερο όχημα κάποια στιγμή θα πήγαινα απεθείας στο CX-60 και όχι στο CX-5 -
@babisstinson said in Mazda CX5:
Ωραίο απ' έξω, με ξενέρωσε εντελώς η κατάργηση των φυσικών διακοπτών. Όχι κι εσύ ρε Mazda αυτήν την μαλακία..
Όπως το βλέπω, αν χρειαστώ μεγαλύτερο όχημα κάποια στιγμή θα πήγαινα απεθείας στο CX-60 και όχι στο CX-5Εγώ πήγα στο CX-60 χωρίς να χρειάζομαι τους χώρους αυτούς μόνο για το μοτέρ. Και είναι απίστευτο . Και δεν ακούγεται σαν diesel
-
Περίμενα κάτι πιο ενδιαφέρον από τη Mazda. Εξωτερικά πάει προς το αδιάφορο. Εσωτερικά μια χαρά αν εξαιρέσεις την απουσία φυσικών διακοπτών (ειδικά στο τιμόνι είναι πολύ χάλια η αίσθηση). Ας έβαζαν μόνο για τη θερμοκρασια. Κάπου λίγο έλεος με τη χαμομαρα αυτη
-
@babisstinson said in Mazda CX5:
Όπως το βλέπω, αν χρειαστώ μεγαλύτερο όχημα κάποια στιγμή θα πήγαινα απεθείας στο CX-60 και όχι στο CX-5Φαντάζομαι επειδή το focus τους ειναι η Β.Α. όπου πουλάνε μόνο 2.0 και 2.5Τ.
Εγώ πήγα στο CX-60 χωρίς να χρειάζομαι τους χώρους αυτούς μόνο για το μοτέρ. Και είναι απίστευτο . Και δεν ακούγεται σαν diesel
Ωραιος! να το χαίρεσαι, πραγματικό εργαλείο!
-
2.5T δεν θα παιξει ειπανε. Μονο οτι προσφερετε σε αλλα μοντελα.
Στο καινουριο CX-5 θα μπει το Ζ μοτερ το 2.5λτ απο το 2027.
Περιμενουν τον υβριδικο κινητηρα. Για την ωρα 2.5λτ με 140hp. -
Τεράστιες οθόνες και η Mazda καλά αυτοί δε μας λέγανε πόσο κακές και επικίνδυνες ειναι οι οθόνες κατά την οδήγηση;
-
Eίπαν-ξείπαν
-
Η ζητηση τα καθοριζει αυτα, δυστυχως.
-
Δεν μου πολυαρέσει η μάσκα μπροστά, μου φαίνεται λίγο ασύμετρη
Μέσα με χάλασε που άλλαξαν στο τιμόνι το logo και έβαλαν το MAZDA με την χάλια γραμματοσειρά. Λεπτομέρειες θα μου πεις αλλά εγώ σαν παλιός Mazdaκιας τα προσέχω
Πολύ μεγάλη οθόνη σαν το Tesla.
Κατά τα άλλα, το Soul Red τα σπάει, είναι όλα τα λεφτά.
Εγγύηση Mazda !Και πισω παλι αναγραφεται το MAZDA που το θεωρω ασχημο.
Ειδικα για το τιμονο ειναι μεγαλη μ@λακια!!
Ειχα ρωτησει μια φορα στην Autoone αν ερχονται τα μοντελα με το MAZDA πισω δεξια και μου ειπε οτι αυτοι το βαζουν!!Στο CX-60 που πήρα πρόσφατα στο πίσω μέρος πάνω από το σήμα είχα και ένα τεράστιο MAZDA το οποίο φυσικά και ξεκόλλησα
Ε ναι ρε συ. Ημαρτον δηλαδη...απορω ποιος το σκεφτηκε!!
Να ξοδεύει η εταιρία εκατομμύρια για σχεδίαση, εξωτερικό design, φιλοσοφία αμαξώματος και να έρχεται ο καραμήτρος να κολλάει τη δικιά του φτηνή γραμματοσειρά. Και το δικό μου CX30 ήρθε με ένα ουτε καν κεντραρισμένο M AZ D A από κάτω το οποίο ξηλώθηκε σε χρόνο 0. Αστείες καταστάσεις.
-
Εμενα πάντως αυτό που με προβληματίζει είναι το εντελώς ξεπερασμένο και αδύναμο powertrain και όχι το εσωτερικό, το οποίο εσωτερικό να ξέρετε καθορίζεται από τι προσφέρουν και σε τι τιμή οι προμηθευτές, αλλά και με συμβατότητες με google κτλ.
Είναι να απορείς λοιπόν πως παρουσιάζουν ένα σύγχρονο, όμορφο μοντέλο και να βάζουν ένα κινητήρα 140 ίππων με το ίδιο εξαταχτυτο κιβώτιο που προσφέρουν εδώ και μια 7ετια τουλάχιστον. -
Υποεπένδυση λέγεται αυτό, ανέκαθεν το έκανε η Μάζντα. Πολλώ δε τώρα που πρέπει να προχωρήσει σε επενδύσεις για ηλεκτρικά, αλλά και υβρίδια, οπότε το ήδη λειψό μπάτζετ ψαλιδίζεται περαιτέρω.
-
,Μου αρέσει πολύ!
Σχεδιαστικά εξωτερικά εξευρωπαϊστηκε κατά την άποψη μου , και μάλιστα προς την γερμανική σχολή σχεδίασης, σαν ένα πιο όμορφο X1 είναι!
Και εσωτερικά είναι τέλειο κατά την άποψη μου, ευτυχώς κράτησαν την σχεδίαση του κλασσικού ταμπλό μπροστά από τον οδηγό και δεν φύτεψαν ένα τάμπλετ όπως κάνουν οι υπόλοιποι.
Η κεντρική οθόνη ήρθε στα μέτρα της εποχής δυστυχώς, αλλά δεν γινόταν αλλιώς μάλλον.
-
Εμενα πάντως αυτό που με προβληματίζει είναι το εντελώς ξεπερασμένο και αδύναμο powertrain και όχι το εσωτερικό, το οποίο εσωτερικό να ξέρετε καθορίζεται από τι προσφέρουν και σε τι τιμή οι προμηθευτές, αλλά και με συμβατότητες με google κτλ.
Είναι να απορείς λοιπόν πως παρουσιάζουν ένα σύγχρονο, όμορφο μοντέλο και να βάζουν ένα κινητήρα 140 ίππων με το ίδιο εξαταχτυτο κιβώτιο που προσφέρουν εδώ και μια 7ετια τουλάχιστον.Οι καινούριοι κινητήρες Skyactiv-Z έρχονται του χρόνου.
-
Του παραχρόνου έρχονται αν και με τους ρυθμούς που πάνε μπορεί και αργότερα.
-
Του αντιπαραχρόνου θα πάει τελικά.
-
Και στο ευρωπαικό και στο αμερικάνικο press release για το 2027 αναφέρεται η κυκλοφορία του Z.
Mazda CX5