-
@katafractos17 said in SUV/Crossovers Forum:
Είχα φτιάξει ένα προσωπικό συγκριτικό πίνακα με SUV, τα οποία θα με ενδιέφεραν έτσι και υπήρχαν ή υπάρξουν οι χρηματικές προϋποθέσεις απόκτησης τους.
Πιο πολύ στο χαβαλέ και πέρασε και η ώρα μου κάνα 2ωρο ένα βράδυ που έτυχε να μην έχω κάτι καλύτερο να κάνω
Είπα να τον μοιραστώ μαζί σας γιατί πιθανόν και σε άλλους μπορεί να φανεί χρήσιμος.Οι εκδόσεις και οι εξοπλισμοί είναι στα επίπεδα των δικών μου "θέλω" και έχω κοιτάξει να είναι πάνω κάτω όσο πιο κοντά γίνεται ανάμεσα στα διάφορα μοντέλα.
Επίσης τα ποσά αγοράς εννοείται ότι είναι μέσω Configurator και όχι από προσφορές στην αντιπροσωπίες.
Με κίτρινο χρώμα έχω μαρκάρει τις τιμές που θεωρούνται καλύτερες ή που εγώ θεωρώ καλύτερες και με κόκκινο αντίστοιχα τις χειρότερες.Για όποιον θέλει το αρχείο μπορεί να το κατεβάσει από εδώ.
Για παράδειγμα, ένα από τα χρήσιμα συμπεράσματα που βγαίνουν ανάμεσα στις διάφορες συγκρίσεις, είναι ότι το CX-30 παρόλο το φόρο πολυτελείας που επιβαρύνεται, όχι μόνο δεν είναι αποτρεπτικός λόγος να το αγοράσει κανείς, αλλά βγαίνει συνολικά και πιο φθηνό από άλλα SUV που δεν έχουν 2λιτρο κινητήρα.
Σκέφτομαι να το εμπλουτίσω και με άλλες εκδόσεις των μοντέλων όπως πχ η Active Plus του 3008 η οποία είναι αρκετά πλήρης και σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Δεν το έχω κάνει γιατί υπάρχουν περιορισμοί που μου τη σπάνε όπως για παράδειγμα οι κακάσχημες ζάντες που φοράει η Active Plus του 3008 και Premium του Qashqai και τις οποίες δεν σου δίνει τη δυνατότητα να τις αλλάξεις.
Σε συνέχεια του παραπάνω, έκατσα και εμπλούτισα τον πίνακα και έβαλα και τυχόν διαφορές που μπορεί να προέκυψαν στις τιμές από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα.
Όποιος θέλει το αρχείο μπορεί να το κατεβάσει εδώ: SUV Comparison 01
-
Είχα φτιάξει ένα προσωπικό συγκριτικό πίνακα με SUV, τα οποία θα με ενδιέφεραν έτσι και υπήρχαν ή υπάρξουν οι χρηματικές προϋποθέσεις απόκτησης τους.
Πιο πολύ στο χαβαλέ και πέρασε και η ώρα μου κάνα 2ωρο ένα βράδυ που έτυχε να μην έχω κάτι καλύτερο να κάνω
Είπα να τον μοιραστώ μαζί σας γιατί πιθανόν και σε άλλους μπορεί να φανεί χρήσιμος.Οι εκδόσεις και οι εξοπλισμοί είναι στα επίπεδα των δικών μου "θέλω" και έχω κοιτάξει να είναι πάνω κάτω όσο πιο κοντά γίνεται ανάμεσα στα διάφορα μοντέλα.
Επίσης τα ποσά αγοράς εννοείται ότι είναι μέσω Configurator και όχι από προσφορές στην αντιπροσωπίες.
Με κίτρινο χρώμα έχω μαρκάρει τις τιμές που θεωρούνται καλύτερες ή που εγώ θεωρώ καλύτερες και με κόκκινο αντίστοιχα τις χειρότερες.Για όποιον θέλει το αρχείο μπορεί να το κατεβάσει από εδώ.
Για παράδειγμα, ένα από τα χρήσιμα συμπεράσματα που βγαίνουν ανάμεσα στις διάφορες συγκρίσεις, είναι ότι το CX-30 παρόλο το φόρο πολυτελείας που επιβαρύνεται, όχι μόνο δεν είναι αποτρεπτικός λόγος να το αγοράσει κανείς, αλλά βγαίνει συνολικά και πιο φθηνό από άλλα SUV που δεν έχουν 2λιτρο κινητήρα.
Σκέφτομαι να το εμπλουτίσω και με άλλες εκδόσεις των μοντέλων όπως πχ η Active Plus του 3008 η οποία είναι αρκετά πλήρης και σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Δεν το έχω κάνει γιατί υπάρχουν περιορισμοί που μου τη σπάνε όπως για παράδειγμα οι κακάσχημες ζάντες που φοράει η Active Plus του 3008 και Premium του Qashqai και τις οποίες δεν σου δίνει τη δυνατότητα να τις αλλάξεις.
Σε συνέχεια του παραπάνω, έκατσα και εμπλούτισα τον πίνακα και έβαλα και τυχόν διαφορές που μπορεί να προέκυψαν στις τιμές από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα.
Εξαιρετική έρευνα αγοράς.
Αν σκέφτεσαι να αγοράσεις βάλε τιμές από πραγματικές προσφορές.
Και σημείωση τα επιτόκια αν ενδιαφέρουν κάποιον.
Εξαιρετικό αμάξι και το Μάζντα, για όποιον κοίτα ακριβά. -
@piliourits said in SUV/Crossovers Forum:
Εξαιρετική έρευνα αγοράς.
Αν σκέφτεσαι να αγοράσεις βάλε τιμές από πραγματικές προσφορές.
Και σημείωση τα επιτόκια αν ενδιαφέρουν κάποιον.
Εξαιρετικό αμάξι και το Μάζντα, για όποιον κοίτα ακριβά.Ευχαριστώ.
Βασικά έχει φτιαχτεί γιατί όντως ενδιαφέρομαι για αγορά αλλά και γιατί ενδιαφέρονται και η αδερφή μου με τον γαμπρό μου.Μόνο που ενώ ήμασταν έτοιμοι να το προχωρήσουμε ζεστά και κατά τις γιορτές να αρχίσουμε να παίρνουμε προσφορές, για διαφορετικούς λόγους για την κάθε οικογένεια μετατέθηκε για τα μέσα του 2022.
Βέβαια οι οικονομικές δυνατότητες της δικής μου οικογένειας προβλέπονται γύρω στις 30000-32000 οπότε οι "βαριές τιμές" είναι περισσότερο για την οικογένεια της αδερφής μου
Ο γαμπρός μου ήθελε να δει και τα Audi αλλά του αλλάξαμε γνώμη.
Πιθανόν και να βόλεψε τελικά αυτή η αναβολή μιας και έτσι που είναι η κατάσταση με τις ελλείψεις και τις παραδώσεις, δε νομίζω να χάνουμε και τίποτα.
Ίσως μέχρι τότε να έχει βγει και νέα Χ1. -
Πολύ καλό, αλλά μια απορία: πως βρήκες τιμή
για CX 30 με τον G 150hp ; Δεν υπήρξε -ούτε υπάρχει- στον τιμοκατάλογο της Mazda. -
Η x1 φαίνεται πολύ ωραία
-
@panormus772 said in SUV/Crossovers Forum:
Πολύ καλό, αλλά μια απορία: πως βρήκες τιμή
για CX 30 με τον G 150hp ; Δεν υπήρξε -ούτε υπάρχει- στον τιμοκατάλογο της Mazda.Υπάρχει στον Configurator.
Βέβαια αν θυμάμαι καλά, κάποιος συμορουμήτης έγραψε στο νήμα του CX-30 ότι δεν το φέρνουν, όμως στον Configurator συνεχίζει να υφίσταται κανονικά. -
Εξαιρετική δουλειά αυτή η λίστα. Μπράβο στον δημιουργό.
Αν και η λίστα αναφέρεται αποκλειστικά σε αυτόματα, θα ήθελα να υπάρχει και το Kuga ST Line 1.5 150PS που στα 29,3χιλιαρικα περίπου έχει από τις καλύτερες επιδόσεις/κατανάλωση, τεράστιους χώρους, στήσιμο Ford, 8 χρόνια εγγύηση...
αλλά φυσικά είναι 4.62 μέτρα... -
Πολύ ωραία δουλειά φίλε μου, λείπουν τα tiguan και kuga για να αποτελέσει τον απόλυτο οδηγό για όλους. Μπράβο
-
@strom said in SUV/Crossovers Forum:
Πολύ ωραία δουλειά φίλε μου, λείπουν τα tiguan και kuga για να αποτελέσει τον απόλυτο οδηγό για όλους. Μπράβο
Ευχαριστώ
Δεν ήταν στο φάσμα των μοντέλων που μας ενδιαφέρουν και γι' αυτό δεν τα έχω βάλει.
Αν θα το έκανε ενδιαφέρον όμως για κάποιους, μπορώ να τα προσθέσω. Απλά δεν θα έχω παλαιότερες τιμές.Υ.Γ. Διόρθωσα και το αρχείο που έχω ανεβάσει γιατί είχε εκ παραδρομής κάτι λάθη στην GLB.
-
-
Ώπα!!! Κουκλάκι βγήκε!!!
-
Έχει κάποια καλά χαρακτηριστικά που το κάνουν έως και μοναδικό αυτοκίνητο ενός φοιτητή/τριας ενός ζευγαριού για κίνηση στην πόλη και πέριξ.
- 3,7 Μ μήκος.
- +9 εκ μεταξόνιο,+12,5 εκ σε πλάτος.
- 230 λίτρα πορτπαγκαζ με κάθετο πίσω παρμπριζ, δηλαδή ίσως πάρει και μεγάλες βαλίτσες αλλά κάθετα!
- Μεσαίο αερόσακο στα καθίσματα.
- Acc και όλα τα adas.
- Κοινά μέρη από την πλατφόρμα του yaris.
- Αυτοί αναφέρουν την προσοχή στην ηχομόνωση με κορυφαία nvh για την κατηγορία, καλά οκ θα το δούμε αυτό.
- S-cvt, αν καταλαβαίνω σωστά και δεν κανω λάθος το cvt με γρανάζι πρώτης σχέσης και μετατροπέα ροπής. Ξεκινά άμεσα και γραμμικά σαν χειροκίνητο μέχρι τα 50-60 χλμ και μετά αλλάζει σε cvt (αν πατάς τέρμα το γκάζι, αν όχι αλλάζει φυσικά σε λιγότερα χιλιόμετρα)
- Ψηλό αρνητικό έχει 1.0 λίτρα κινητήρα. Χάθηκε να βάλουν τον 1,2 mhev της Σουζούκι;
- Είναι πιο ελαφρύ από το προηγούμενο. Υπόψιν πως το προηγούμενο ήταν πούπουλο, και επίσης το νέο έχει αρκετα σπορτίφ οδηγική αίσθηση ιδιαίτερα με τις ........18 αρες ιντσών ζάντες.
- Είναι κροςςοβερ με αυξημένη απόσταση από τα έδαφος.
-
Η toyota είναι στην καλύτερη της φάση. Από τη δεκαετία του 80-90 έχει να υπάρξει τέτοιο ξεπούλημα σε toyota.
Το aygo θα συμπληρώσει το κάδρο. Θα ξεπουλήσει ΚΑΙ αυτό! -
@lap said in SUV/Crossovers Forum:
- Είναι κροςςοβερ με αυξημένη απόσταση από τα έδαφος.
1 εκατοστο πιο ψηλό από το προηγούμενο. Σιγά τα ωά. Μάλλον πρέπει να πάει στο Τογιοτοφόρουμ, όχι εδώ.
-
@ntou said in SUV/Crossovers Forum:
Αν και η λίστα αναφέρεται αποκλειστικά σε αυτόματα, θα ήθελα να υπάρχει και το Kuga ST Line 1.5 150PS που στα 29,3χιλιαρικα περίπου έχει από τις καλύτερες επιδόσεις/κατανάλωση, τεράστιους χώρους, στήσιμο Ford, 8 χρόνια εγγύηση...
αλλά φυσικά είναι 4.62 μέτρα...@strom said in SUV/Crossovers Forum:
Λοιπόν, πρόσθεσα και τα Tiguan, Kuga, Q3 και GrandlandX.
To Tiguan το έβαλα στη μεσαία κλάση γιατί στην υψηλή συμπεριέλαβα το Q3.
Δυστυχώς δεν έχω τιμές προηγούμενων μηνών για να φανούν τυχών αυξήσεις ή μειώσεις. Πάντως απ' όσο ξέρω η VW έχει κάνει αυξήσεις. Πιθανολογώ κατ' επέκταση και η Audi.
Το Kuga παρόλο που το παραθέτω, δεν υπολογίζω στη σύγκριση με τα άλλα μοντέλα τα χαρακτηριστικά του, μιας και δεν υπάρχει βενζινοκίνητο αυτόματο και πρέπει να πας σε πετρέλαιο (έλεος... τόση δυσκαμψία δεν έχω ξαναδεί).Το αρχείο εδώ: SUV Comparison 02
Επίσης δεν θυμάμαι αν το έχω αναφέρει σε προηγούμενες αναρτήσεις αλλά όλα τα μοντέλα που έχω βάλει έχω φροντίσει να έχουν:
Διζωνικό (τουλάχιστον) αυτόματο κλιματισμό
Αισθητήρες παρκαρίσματος
Κάμερα οπισθοπορείας
Ενσωμάτωση τηλεφώνου
Πλοήγηση
Αυτόματο κιβώτιο
Αυτόματο φρενάρισμα για πεζούς, ποδηλάτες, οχήματα, κτλ.
Υπενθύμιση ή υποβοήθηση λωρίδαςΊσως καλό θα ήταν να είχα συμπεριλάβει και για προειδοποίηση τυφλού σημείο και ACC αλλά τώρα είναι αργά.
Κάποια βέβαια τα έχουν έτσι κι αλλιώς. -
Εξαιρετική δουλειά, συγχαρητήρια!!!!
-
@ntou said in SUV/Crossovers Forum:
αλλά φυσικά είναι 4.62 μέτρα...@strom said in SUV/Crossovers Forum:
Λοιπόν, πρόσθεσα και τα Tiguan, Kuga, Q3 και GrandlandX.
To Tiguan το έβαλα στη μεσαία κλάση γιατί στην υψηλή συμπεριέλαβα το Q3.
Δυστυχώς δεν έχω τιμές προηγούμενων μηνών για να φανούν τυχών αυξήσεις ή μειώσεις. Πάντως απ' όσο ξέρω η VW έχει κάνει αυξήσεις. Πιθανολογώ κατ' επέκταση και η Audi.
Το Kuga παρόλο που το παραθέτω, δεν υπολογίζω στη σύγκριση με τα άλλα μοντέλα τα χαρακτηριστικά του, μιας και δεν υπάρχει βενζινοκίνητο αυτόματο και πρέπει να πας σε πετρέλαιο (έλεος... τόση δυσκαμψία δεν έχω ξαναδεί).Το αρχείο εδώ: SUV Comparison 02
Επίσης δεν θυμάμαι αν το έχω αναφέρει σε προηγούμενες αναρτήσεις αλλά όλα τα μοντέλα που έχω βάλει έχω φροντίσει να έχουν:
Διζωνικό (τουλάχιστον) αυτόματο κλιματισμό
Αισθητήρες παρκαρίσματος
Κάμερα οπισθοπορείας
Ενσωμάτωση τηλεφώνου
Πλοήγηση
Αυτόματο κιβώτιο
Αυτόματο φρενάρισμα για πεζούς, ποδηλάτες, οχήματα, κτλ.
Υπενθύμιση ή υποβοήθηση λωρίδαςΊσως καλό θα ήταν να είχα συμπεριλάβει και για προειδοποίηση τυφλού σημείο και ACC αλλά τώρα είναι αργά.
Κάποια βέβαια τα έχουν έτσι κι αλλιώς.είσαι κιμπάρης, μπράβο!
-
Βλέπω τις τιμές από τα 3008 και c5! Δλδ υπάρχει κόσμος που δινει 44Κ για 1.200 κιβικα; Έλεος....
-
Πραγματικά όμως, έχουν αφήσει τον 1.6 μόνο για τα phev (;) ήμαρτον. Παλιά το έφερναν στην GT line; Περιμένω και το Sportage να δούμε που θα παίξει...
-
Από την στιγμή που μιλάμε για αυτόματο , για μένα μόνο πετρέλαιο ή υβριδικό τύπου phev που στα λήζινγκ είναι τζάμπα.
Βενζίνη σε τόσο μεγάλα αμάξια για κανένα λόγο , είτε απλά είτε ψευτουβριδικά.
SUV/Crossovers Forum