-
Θα τολμήσω να γράψω και εγω , με πληροφόρηση απο το διαδίκτυο και επειδή η διαφήμιση απο το easy leasing μας τα εχει ζαλίσει!
Μπαίνω λοιπόν στο παραπάνω σαιτ και βλέπω προσφορά για το Toyota Yaris Cross που εχω παραγγείλει στην έκδοση active! Παίρνω χαρτί και μολύβι και όπως τα γράφουν βγαίνει για τέσσερα χρόνια 16.336 € ακριβώς συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ , σε αυτά τα μισθώματα εχουν μέσα την συντήρηση την φούλ μικτή ασφάλεια και μια αλλαγή ελαστικών στα 40000 χλμ. Οτι αναφέρω είναι για ιδιώτη.
Για να δω τώρα τη λεει το συμφωνητικό παραγγελίας 20.760 γιατί εχω το χάλκινο χρώμα αφαιρώ 440 το αγοράζω 20.320 € να είναι άσπρο όπως το λίζινγκ.
Απο το σαιτ της toyota το αντίστοιχο υβριδικό yaris (δεν βγάλαν ακόμα για το cross) θα πληρώσει για 4 σέρβις 660 το κάνω 700 € για την στρογγυλοποίηση και την εξτρά χρέωση που θα βάλουν λόγω suv!
Μία τετράδα λάστιχα 500€ να είναι τοπ εταιρεία.
Ασφάλεια ,απο το ίντερνετ σε καλές εταιρίες (αν και η HD μου έβγαζε 400€!) μικτή φουλ 700 € το χρόνο Χ 4 χρόνια =2.800 €
24320€ η σούμα για να το εχω δικό μου , να κάνω τώρα και την αφαίρεση που περιμένετε .... 24320-16336= 7984€
ΔΗΛΑΔΗ για να εχω τα ίδια έξοδα με το λίζινγκ πρέπει να το πουλήσω στην 4ετια σε τιμή που θα με πάρουν τηλ στα 30 sec και θα με ζαλίσουν σε ελέγχους επι μια εβδομάδα γιατί δε θα το πιστεύουν ... αυτοκίνητο πως στα 4 χρόνια θα πιάνει 12-15000 (ανάλογα και χλμ ατρακάριστου) και θα γίνει πόλεμος σε αυτή την τιμή !
Αν δεν εχω κάποιο λάθος ΔΕΝ ΣΥΜΦΕΡΕΙ !
-
Προφανώς ΔΕΝ συμφέρει, όπως δεν συμφέρει το 99% (για να μην πω 100%) του λήζινγκ για ιδιώτες, εφόσον έχουν τη δυνατότητα εξόφλησης μετρητοίς. Δεν έχουν όμως όλοι τη δυνατότητα εξόφλησης της αγοράς μετρητοίς, οπότε η σωστή σύγκριση είναι με την αγορά με δάνειο, όπου και εκεί έχεις μια σημαντική επιβάρυνση σε τόκους.
-
Σωστά ,αν υπολογίσεις ότι η χρηματοδότηση συνήθως παίζει στο 7 με 10%.
Επίσης το Yaris είναι τρομερά εμπορικό μοντέλο και με χαμηλό κυβισμό...Αν βάλεις στη θέση του κανένα δίλιτρο ιαπωνικό αλλάζει το θέμα της μεταπώλησης.... -
@monman2 said in ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ - Εταιρειες leasing:
Μπαίνω λοιπόν στο παραπάνω σαιτ και βλέπω προσφορά για το Toyota Yaris Cross που εχω παραγγείλει στην έκδοση active! Παίρνω χαρτί και μολύβι και όπως τα γράφουν βγαίνει για τέσσερα χρόνια 16.336 € ακριβώς συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ , σε αυτά τα μισθώματα εχουν μέσα την συντήρηση την φούλ μικτή ασφάλεια και μια αλλαγή ελαστικών στα 40000 χλμ. Οτι αναφέρω είναι για ιδιώτη.
Επειδή είμαι άσχετος με το leasing να τολμήσω να υποθέσω ότι με 16.336ε και το αμάξι δεν είναι δικό σου? Πόσα θα χρειαστείς για να το αγοράσεις από την εταιρεία ?
-
Σωστά υποθέτεις το επιστρέφεις τώρα αν μπορείς να το αγοράσεις και σε τι τιμή δεν ξέρω , άλλα μέλη του φόρουμ πιο κατάλληλα και έμπειρα στο θέμα ξέρουν καλλίτερα.
-
@yem said in ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ - Εταιρειες leasing:
Επειδή είμαι άσχετος με το leasing να τολμήσω να υποθέσω ότι με 16.336ε και το αμάξι δεν είναι δικό σου? Πόσα θα χρειαστείς για να το αγοράσεις από την εταιρεία ?
Θα το αγοράσεις στην τιμή της τρέχουσας εμπορική αξίας, όποια είναι αυτή και σίγουρα πάνω από την αναπόσβεστη αξία του αυτοκινήτου.
-
Οποίος σκοπεύει να αγοράσει τελικά ένα αμάξι αλλά δεν έχει τα λεφτά τώρα ας το πάρει με δανειοδότηση.
Επίσης η σύγκριση όταν μιλάμε για μίσθωση δεν γίνεται ποτε για τοπ εμπορικά μοντέλα με εγγυημένη μεταπώληση και κυριως μεταξύ μετρητών και μίσθωσης.
Συγκρίνετε δανειοδότηση με μίσθωση για πιο ρεαλιστικές συγκρίσεις. -
Υπολογίστηκε και σε σύγκριση με το χρηματοδοτικό της Toyota όπως το δίνει η ιστοσελίδα της.
Με 5100 προκαταβολή (όπως η πρώτη δόση του easyleasing ) στα 4 χρόνια θα δώσεις 18834 σε δόσεις + 2800 μικτή ασφάλεια +500 τα λάστιχα + 700 για σέρβις = 27934
πουλώντας το 11600 -που θα φύγει αμέσως σε αυτή την τιμή γιατί ΔΕΝ είναι λίζινγκ - είσαι στα ίδια έξοδα με το easyleasing και αποφεύγεις και τα ψυχοφθόρα που αναφέρετε κάποιοι οτι πρέπει να φτιάξεις τα μικροατυχήματα, να μην περνάς τα χλμ του συμβολαίου κλπ αλλιώς πληρώνεις πρόστιμο...
-
@fanis75 said in ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ - Εταιρειες leasing:
@yem said in ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ - Εταιρειες leasing:
Θα το αγοράσεις στην τιμή της τρέχουσας εμπορική αξίας, όποια είναι αυτή και σίγουρα πάνω από την αναπόσβεστη αξία του αυτοκινήτου.
ειχα την εντυπωση οτι η αξια αγορας βγαινει εκεινη την στιγμη που υπογραφεις το συμβολαιο για τις δοσεις του leasing, οποτε ξερεις το ποσο που χρειαζεται εξαρχης, εχω καταλαβει λαθος?
-
@tutuyo said in ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ - Εταιρειες leasing:
ειχα την εντυπωση οτι η αξια αγορας βγαινει εκεινη την στιγμη που υπογραφεις το συμβολαιο για τις δοσεις του leasing, οποτε ξερεις το ποσο που χρειαζεται εξαρχης, εχω καταλαβει λαθος?
Αυτό συμβαίνει μόνο σε περίπτωση που το συμβόλαιο είναι με αγορά στο τέλος της μίσθωσης. Τότε ναι βγαίνει σε προσυμφωνημένη τιμή και είναι αρκετά υψηλή (99% ΔΕΝ συμφέρει). Η άλλη περίπτωση είναι να το αγοράσεις όταν λήξη η μίσθωση στην τιμή που θα το πουλήσει η leasing. Υπάρχουν γενικά πολλών ειδών συμβόλαια, δεν είναι όλα ίδια. Ο Γάτος μπορεί να μας πει πολλές λεπτομέρειες.
-
Καλημέρα, μπορεί κάποιος να μου προτείνει τις πιο top σε εισαγωγικά εταιρείες leasing?
Πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα της κάθε μιας;(πχ στην Avis που τα service γίνονται μόνο σε δικά τους συνεργεία, από ότι έχω διαβάσει εδώ μέσα) -
@kokos1405 said in ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ - Εταιρειες leasing:
Καλημέρα, μπορεί κάποιος να μου προτείνει τις πιο top σε εισαγωγικά εταιρείες leasing?
Είναι πολύ σχετικό αυτό που ρωτάς (άσε που θέλει 2-3 σελίδες!!) γιατί το top ως προς τι? Τιμή? Παροχές? Εξυπηρετηση? Στόλο αυτοκινήτων? Όρους? Καμία δεν είναι top σε ΌΛΑ αυτά ταυτόχρονα!
Και στν Avis μπορείς να κάνεις σέρβις σε εξουσιοδοτημένο, απλά αυξάνεται το μίσθωμα.
-
Υπολογίστηκε και σε σύγκριση με το χρηματοδοτικό της Toyota όπως το δίνει η ιστοσελίδα της.
Με 5100 προκαταβολή (όπως η πρώτη δόση του easyleasing ) στα 4 χρόνια θα δώσεις 18834 σε δόσεις + 2800 μικτή ασφάλεια +500 τα λάστιχα + 700 για σέρβις = 27934
πουλώντας το 11600 -που θα φύγει αμέσως σε αυτή την τιμή γιατί ΔΕΝ είναι λίζινγκ - είσαι στα ίδια έξοδα με το easyleasing και αποφεύγεις και τα ψυχοφθόρα που αναφέρετε κάποιοι οτι πρέπει να φτιάξεις τα μικροατυχήματα, να μην περνάς τα χλμ του συμβολαίου κλπ αλλιώς πληρώνεις πρόστιμο...
Ασχετως αν είναι μισθωμένο ένα όχημα, ο οδηγός είναι αυτός που παίζει ρόλο. Όσο χαλαρά και να το βλέπεις ένα ψειρας οδηγός θα είναι και στο μισθωμένο ψειρας και προσεκτικός.
Επίσης δεν υπάρχει τίποτα το ψυχοφθόρο.
Υπάρχουν κανόνες φθορών. Οι καθημερινες συνήθεις δεν πληρώνονται. Πληρώνεται ή πρέπει να πας να το φτιάξεις μόνος σου (αν νομιζεις ότι θα πετυχεις καλύτερη τιμή) ότι θα έφτιαχνες και εσυ στο δικό σου αμάξι. Οι δε τιμές που στις χρεώνουν είναι τιμές αγορας όχι ότι τους κατέβει.
Τα χιλιόμετρα τα συμφωνείς και τα αναπροσαρμόζεις αν θες.
Τέλος με τη μίσθωση εξασφαλίζεις την πιο βασική σκοτούρα. Την απαξίωση από ένα σοβαρό ατύχημα. -
@iceman7 said in ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ - Εταιρειες leasing:
Τέλος με τη μίσθωση εξασφαλίζεις την πιο βασική σκοτούρα. Την απαξίωση από ένα σοβαρό ατύχημα.
Σοβαρή ως προς το οικονομικό, γιατί στατιστικά είναι αμελητέα, απειροελάχιστη. Που και πάλι μπορείς να το εξασφαλίσεις εαν θές με ασφάλεια.
Το λήζινγκ συμφέρει έναντι της αγοράς με δόσεις...αλλιώς είπαμε δεν συμφέρει. Έναντι των δόσεων όμως, καρασυμφέρει.
-
Άποψη μου οτι δεν συμφέρει ούτε έναντι της σχεδόν ληστρικής χρηματοδότησης της Toyota , φυσικά υπάρχουν κάποιοι που αγχώνονται για την μεταπώληση τα μελλοντικά μέτρα απαγορεύσεων των κυβερνήσεων γιαυτούς εντάξει το λίζινγκ μπορεί να είναι μια λύση
...εγω ξέρω μια άλλη ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ειδοποιήσεων απο την τρομολαγνική ιστοσελίδα του newsauto.gr και παρόμοιων!!!
-
Άποψη μου οτι δεν συμφέρει ούτε έναντι της σχεδόν ληστρικής χρηματοδότησης της Toyota
Την αξία μεταπώλησης ΚΑΝΕΙΣ δεν την ξέρει...μόνο προβλέψεις. Προσωπικά έκανα την "ασκηση" για το Γιάρις.
Με Leasing 4ετίας το κόστος είναι €11.800 (ή €12.700 για 20κ/έτος) για λογικά χλμ (15κ/έτος).
Για αγορά με χρηματοδότηση και όλα τα υπόλοιπα έξοδα το κόστος βγαίνει €28.050.
Οπότε: εαν στην 4ετία πουληθεί από €16.200 και πάνω, συμφέρει η αγορά με χρηματοδότηση. Εαν πουληθεί κάτω από €16.000 συμφέρει το leasing. Εαν το αυτοκίνητο το κρατήσει κάποιος για πανω από 4 χρόνια, τότε σαφώς συμφέρει η αγορά.
-
Εσύ θα μας τρελάνεις... Είναι ψυχοφθόρο το να επισκευάσεις στο λήζινγκ δυο μικροφθορές για να μην πληρώσεις penalty και δεν είναι ψυχοφθόρο το να έχεις το δικό σου αυτοκίνητο στο δρόμο, που μπορεί π.χ. να στο κλέψουν ή να στο χτυπήσουν ή να βγει ολική σε ατύχημα; Για τα χιλιόμετρα του λήζινγκ δεν το συζητώ καν. Δεν είναι ψυχοφθόρο γιατί γνωρίζεις εκ των προτέρων πόσα θα κάνεις κι επιλέγεις το αντίστοιχο πρόγραμμα, με ένα μικρό περιθώριο.
Εννοείται ότι αν σου βγαίνει στην ίδια τιμή το leasing με την αγορά με δάνειο και θέλεις να αλλάζεις αυτοκίνητο κάθε τετραετία, θα προτιμήσεις το leasing. Πολύ λιγότερο ψυχοφθόρο και ξένοιαστο (και χωρίς το άγχος της μεταπώλησης).
-
Απο την αλλη οι οποιες μικροζημιες εχεις (που για αυτοκινητο εντος πολης) ειναι σχεδον σιγουρο, στο leasing θα πρεπει να πληρωθουν στο τελος της μισθωσης ενω στην ιδιοκτησια απλα ζεις με αυτες
-
@tutuyo said in ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ - Εταιρειες leasing:
Απο την αλλη οι οποιες μικροζημιες εχεις (που για αυτοκινητο εντος πολης) ειναι σχεδον σιγουρο, στο leasing θα πρεπει να πληρωθουν στο τελος της μισθωσης ενω στην ιδιοκτησια απλα ζεις με αυτες
Οχι... Υπαρχει οδηγός αποδεκτών ζημιών σε καθε εταιρεία...
Μεχρι περιπου 10 εκατοστά ζημιά ειναι συνήθης χρήση.
Πληρώνεις χοντρά που θα τα εφτιαχνες και μόνος σου... εκτός αν φυσικά δεν έχεις θέμα να το κυκλοφορείς με παράσημα... -
Έχει κανεις εμπειρία από τα νέα φρούτα στυλ flexcar ?
Διπλάσιες τιμές από την κλασσικη μίσθωση βγαίνουν.
Ποιος ο λόγος να το προτιμήσεις;
Χανω κάτι ;
ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ - Εταιρειες leasing