-
Η λογίστρια μου επίσης μου είπε πρώτα να δω αν με συμφέρει το λήζινγκ οικονομικά, γιατί αρκετές φορές ακόμα και με τη φορολογία μεσα, η ιδιωτική αγορά συμφέρει αν μπορείς να πάρεις με μετρητά - και τελικά αποφάσισα να παντρευτώ το νέο αυτοκίνητο μέχρι το 2030 και να δω τότε. Ελπίζω να μου βγει
Εξαρτάται το μοντέλο κ την προσφορά, Υπάρχουν προσφορές από εταιρίες αρκετά δελεαστικές, που βγαίνουν πολύ κοντά στο κόστος αγοράς αν βάλεις μέσα συντήρηση κ ασφάλεια (μεικτή). Γενικά να στο πω πιο απλά από προσωπική εμπειρία ως ιδιώτης, πληρώνεις στάνταρ ποσό κάθε μήνα που το γνωρίζεις από πριν, κ έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, δεν έχεις το άγχος της ιδιοκτησίας, μην βγάλει τίποτα κτλ. Κ έχεις πάντα καινούργιο αυτοκίνητο. Καλά δεν το συζητάμε με δόσεις που πληρώνεις λυστρικά επιτόκια 10%, εκεί καρασυμφέρει. Λόγω προσωπικής εμπειριας που βγήκε μία κυρία από το στοπ κ μου έκανε στο αγαπημένου μου αυτοκίνητο την δεξιά μεριά καλοκαιρινή, κ ενώ είχα κ μεικτή ασφάλεια δική μου, αντιλήφθηκα οτι οι ρόδες δεν έχουν καμία αξία στην καθημερινότητα, ακόμα κ λίγο πιο ακριβό, σε βγάζει από σκοτούρες όπως συντήρηση κ αν έγινε καλή δουλειά, αν πλήρωσες πολλά, τι περιλαμβάνει η ασφάλεια, μην το τρακάρεις κ χάσει αγοραστική αξία, η διαδικασία της μεταπώλησης που ψάχνουν την λακουβίτσα για να τους κόψεις 1000 ευρώ (του μαλάκα έλληνα αγοραστή που θέλει να πάρει το καλοσυντηρημένο τζάμπα) κτλ.... Αν κάνεις χρήση, με προσοχή όμως μην κάνεις γρατζουνιές, ειναι μία καλοδεχούμενη φιλοσοφία που ξέρεις από την αρχή μέχρι τέλους τι θα πληρώσεις (πλην προσωπικών ζημιών) κ προσωπικά καθαρά με βρήσκει απόλυτα σύμφωνο. Τέλος, είναι αδύνατο κάποιος να ξέρει εξαρχής αν θα του βγει πιο φθηνό ή πιο ακριβό, γιατί υπάρχουν πάντα κ τα έκτακτα στην συντήρη, δυστυχώς ακόμα κ στα καινούργια....κ έχεις πάντα κ καινουργίλα για να γουστάρει η γυναικά.
-
Orestis82, 'ευχάριστη' πληροφορία , ο δικός μου , μου είχε απαντήσει ε σιγά μωρέ αν δε μας το δικαιολογήσει θα τους επιστρέψουμε το ποσό που μας έκοψαν. Κατά τα άλλα σχεδόν το 70% του εργασιακού μου χρόνου καλύπτεται από κάποια σύμβαση έργου η οποία τις περισσότερες φορές είναι μακριά από την έδρα μου. Τι γίνεται όμως αν έρθουν μήνα που δεν έχω ενεργή σύμβαση;
ΑΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΒΡΟΥΝ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΝΕ. ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΚΑΤΑΤΕΘΗΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΕΝ ΠΟΛΥΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΟΥΝ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ
Γάτος, λοιπόν αν κατάλαβα καλά από την αναλυτική σου απάντηση : για το ΦΠΑ το είχα καταλάβει θα το βάλει ως έξοδο στο τέλος της χρονιάς οχι στο τριμηνιαίο , δεν νομίζω ότι μου κάνει διαφορά, το μεγάλο μου θέμα είναι αν θα πάρει ο ΦΠΑ το *1,30, εδώ δεν το κατάλαβα να είμαι ειλικρινής . ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΜΙΣΘΩΜΑ 100 ΕΥΡΩ ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΦΠΑ 124. ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΣΟΥ ΜΟΝΟ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΦΠΑ ΤΡΙΜΗΝΟΥ 200 ΕΥΡΩ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΞΟΔΑ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ. ΠΑΛΙ ΘΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ 200 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΦΠΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΑ 24 ΤΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ. ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΆΟΥΝΤΙ ΠΟΥ ΣΕ ΕΨΗΣΕ Ο ΠΩΛΗΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΕΥ Ή ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ, ΘΑ ΒΓΑΛΕΙς ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΣΟΥ 124, ΔΗΛΑΔΗ 100 + 24. Παρακάτω με μπέρδεψες λίγο περισσότερο (εγώ φταίω) , δηλαδή τα βρίσκουμε με την εταιρία αύριο π.χ. , τους μεταφέρω τα 10.000 +φπα της προκαταβολής την ίδια στιγμή και περιμένω να μου στείλουν τιμολόγιο με ημερομηνία την ημέρα της παράδοσης; Αν αλλάξει χρονιά καταστράφηκα.... ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΤΟ ΕΞΟΔΟ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ Εγγυήσεις κ.λπ. δεν έχω πρόβλημα το καταλαβαίνω δε με ξέρουν . Το θέμα είναι ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον προηγούμενο αναφερόμενο , του πρότεινα αν γίνεται να καταβάλω και περισσότερη προκαταβολή από αυτή της προσφοράς, το αρνήθηκε. Μετά με ξανα έστρεψε στο audi γιατί ταιριάζει στο προφίλ μου (ασχολίαστο) και τι το θες με μπρίζες , που θα φορτίζεις, πάρε το υβρδικό. Τηλεφωνική επικοινωνία ήταν , ευγενικότατος ήταν, αλλά νομίζω ότι σκεφτόταν ' ξεκίνα με ένα μέσης τιμής και βλέπουμε', επέμενε να με δει ο συνεργάτης τους όταν περάσει από τα μέρη μου ( είπε ότι δεν είναι κάτι δύσκολο) αλλά η αλήθεια να λέγεται είχα ηττηθεί πλέον και είπα θα περάσω εγώ όταν κατέβω Αθήνα.
Τραπεζικές εγγυήσεις λέγοντας; ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑ ΓΙΑ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΟΥ ΑΤΥΠΑ ΚΑΙ ΡΩΤΑΝΕ ΑΝ ΕΙΣΕΙ ΣΥΝΕΠΗΣ Ή ΛΑΜΟΓΙΟ Θα ρωτήσουν αυτοί την τράπεζα που συνεργάζομαι; θα ζητήσουν καταθέσεις;; Πρόβλημα κανένα , δε χρωστάω σε κανένα που λέει και το τραγουδάκι, ούτε χρωστούσα. Ρώτησα παλιότερα σε γνωστή τράπεζα που είχε εξαγοράσει μεγάλη εταιρία του χώρου και για έγκριση έστελναν αυτοί αίτημα ( εκεί δε θα είχα κανένα θέμα, με γνωρίζουν , μικρή πόλη είμαστε ) αλλά μου είπαν ότι πουλήθηκε η εταιρία και δεν έχουν συνεργασία πια.
Μσκκ τι είναι ;;; πόσο πληρώνουν μέσο φόρο οι συνάδελφοι, προφανώς όχι (ο google είναι φίλος μας) αλλά και πάλι, πόσο περίπου έσοδα δηλώνει ο κλάδος μου; τι να πω σε κλάδο με αρκετή φοροδιαφυγή , προσωπικά και να θέλω δε μπορώ να κρύψω ούτε σεντ, εικονικά τιμολόγια δε κάνω ( αρκετά άγχη έχουμε στη ζωή δε μπλέκω με τέτοια), έξοδα δεν έχω ( ιδιόκτητο το γραφείο , μία υπάλληλο) , οπότε για αυτό διάλεξα το leasing. Αλλά οι προτάσεις που μου έκανε σε πρώτη επαφή δε με καλύπτουν ούτε αυτοκινητιστικά ούτε από πλευράς εξόδων. Θα μου πεις ρώτα και αλλού , δίκιο θα έχεις! ΜΣΚΚ = ΜΕΣΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΚΑΘΑΡΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ = ΚΑΤΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ. ΔΗΛΑΔΗ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΣΟΥ ΕΧΕΙΣ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΘΑΡΑ ΤΟΣΟ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΟΧΙ. ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΡΙΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΒΙΒΛΙΑ ΝΑΙ ΜΕΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟΝ ΜΣΚΚ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ. ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΣΕ EXECUTIVELEASE ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΕΔΩ ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΩ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΤΗ ΛΥΣΗ Ή ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ, ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η 4ΕΤΙΑ ΚΑΙ ΘΕΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΤΟ ΛΗΖ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΜΑΞΙ, ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΜΙΣΘΩΜΑ. ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ, ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!
-
Η λογίστρια μου επίσης μου είπε πρώτα να δω αν με συμφέρει το λήζινγκ οικονομικά, γιατί αρκετές φορές ακόμα και με τη φορολογία μεσα, η ιδιωτική αγορά συμφέρει αν μπορείς να πάρεις με μετρητά - και τελικά αποφάσισα να παντρευτώ το νέο αυτοκίνητο μέχρι το 2030 και να δω τότε. Ελπίζω να μου βγει
ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ/ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ, Η ΛΟΓΙΣΤΡΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΝΑ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΛΗΖΙΝΓΚ. ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΣ ΙΚΑΝΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΛΗΖΙΝΓΚ ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΙΣΘΩΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΑ ΠΑΡΟΧΕΣ ΟΠΩΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ-ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΠΑΓΙΟΥ. ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΠΕΚΙΑΡΗ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΣΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΟ 'ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΜΑΞΙ' ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΣΟΥ ΑΠΟ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΙΑ ΧΟΝΤΡΙΚΗ ΑΙΣΘΗΣΗ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΚΑΠΟΥ ΣΤΟ 7-10%. ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 2 ΠΛΕΥΡΕΣ ΚΑΘΩΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ.
Πάντως αν έχεις και στο παρελθόν και τώρα πελάτες μακριά από την έδρα μου φαίνεται ότι στο πνεύμα του νόμου είσαι μέσα. Αν ένα μήνα δε σου κάτσει νομίζω είναι λογικό. Αν θες να έχεις πειστήρια το μήνα που δεν εχεις μακρινούς πελάτες μη βάζεις βενζίνες στα έξοδα για να υπάρχει σύνδεση.
Βρες κάποιον καλύτερο λογιστή να παίρνεις συμβουλές, γιατί ότι και να λέμε εδώ μέσα τελικός υπεύθυνος είσαι εσυ αν σε τσιμπήσει η εφορία.
-
Φίλε gatoz ευχαριστώ πολύ! Εγώ είμαι ιδιάζουσα περίπτωση καθώς δεν εισπράττω ΦΠΑ λόγω ενδοκοινοτικών και το είδος εργασίας δεν δικαιολογεί εταιρικό αυτοκίνητο. Συνεπώς για να δω ληζινγκ ή πρέπει να φοβάμαι έλεγχο ή να πάω ιδιωτικά. Ίσως το επόμενο αυτοκίνητο...
-
Πολύ ωραία ανάλυση του γάτου. Μια παρατήρηση όμως. Εκεί που λέει για πάγιο αυτοκινήτου και απόσβεσης αυτού έχω την αίσθηση πως δεν ειναι στα 10 ετη αλλά στα 6,25 ετη παρα τις νέες διατάξεις. Δηλαδη πάντα τόσο ήταν. Οι νέες διατάξεις επικύρωσαν τις πολιτικές για τα ηλεκτροειδη, δηλαδή στα phev αυξάνονται ποσοστιαία οι απόσβεσεις σε σύγκριση με τα κανονικά αυτοκινητα.
Αν λοιπόν κάνεις κοιτάξει αυτό που γραφω πιο πάνω και κοιτάξει και τον λογιστικό του ετήσιο σχεδιασμό, δείτε και τις αποσβέσεις εφόσον το δικαιολογεί ο ΚΑΔ.
-
Γάτε τα λες σωστά, τα εξηγείς όμορφα !
Εύγε ! -
Πολύ ενδιαφέροντα όλα τα παραπάνω.
Εχω μία απορία, σαν ελεύθερος επαγγελματίας, έχω πάρει προσφορά για leasing PHEV αυτοκινήτου με μηνίαιο κόστος 400 ευρώ χωρίς το ΦΠΑ. Eπομένως περνάω κάθε μήνα σαν έξοδα της επιχείρησης 400 + 24% και στο τέλος της χρονιάς το συνολικό ποσό που θα δικαιολογήσω σαν έξοδα θα είναι 500 x12; Η περνάει μόνο το ΦΠΑ, δηλαδή 96x12;
Ευχαριστώ!!
-
Πολύ ενδιαφέροντα όλα τα παραπάνω.
Εχω μία απορία, σαν ελεύθερος επαγγελματίας, έχω πάρει προσφορά για leasing PHEV αυτοκινήτου με μηνίαιο κόστος 400 ευρώ χωρίς το ΦΠΑ. Eπομένως περνάω κάθε μήνα σαν έξοδα της επιχείρησης 400 + 24% και στο τέλος της χρονιάς το συνολικό ποσό που θα δικαιολογήσω σαν έξοδα θα είναι 500 x12; Η περνάει μόνο το ΦΠΑ, δηλαδή 96x12;
Ευχαριστώ!!
Τον πρωτο χρονο, 1ο αυξημενο μισθωμα μαζι με το φπα επι 1.3 και οσα αλλα μισθωματα αφορουν το ιδιο ετος. Το μονο που ισως μπει λιγοτερο ειναι του δεκεμβριου αν αρχιζει πχ απο τις 10 του μηνα, τοτε θα επιμεριστει στα 2 οικονομικα ετη αναλογα τις ημερες.
στο παραδειγμα σου 496 x 1.3 x 12 = 7737.6
-
@dimgeo said in Ερώτηση για leasing:
Επειδή το αυτοκίνητο που θέλω να πάρω έχει μεγάλο χρόνο παράδοσης, σκέφτομαι να το πάρω με leasing που το βρήκα σε πιό σύντομο χρόνο. Αυτο που θέλω να ρωτήσω είναι οτι αν αποφασίσω μετά την 48μηνη μίσθωση να το αγορασω, μπορώ να αποπληρώσω το υπόλοιπο της αξίας του και να γίνει δικό μου, ή έτσι βγαίνει ακριβότερο απο οτι αν το αγόραζα εξ αρχής με χρηματοδότηση;
Λογικά μπορούν να σου πουν από τώρα την υπολειμματική αξία που θα έχει το μάξι μετά από 48 μήνες . Βάλτα κάτω μετά και δες πόσα θα έχεις δώσει σε "ενοίκια", πόσο υπολειμματική θα έχει, μείον τα ασφάλιστρα και τα σέρβις που θα έκανες και μετά δες αν το αγοράσεις με χρηματοδότηση πόσο θα σου βγει
-
@tsek said in Ερώτηση για leasing:
Λογικά μπορούν να σου πουν από τώρα την υπολειμματική αξία που θα έχει το μάξι μετά από 48 μήνες . Βάλτα κάτω μετά και δες πόσα θα έχεις δώσει σε "ενοίκια", πόσο υπολειμματική θα έχει, μείον τα ασφάλιστρα και τα σέρβις που θα έκανες και μετά δες αν το αγοράσεις με χρηματοδότηση πόσο θα σου βγει
Δηλαδή θα μου το πουλήσουν ως μεταχειρισμένο 4 ετών μείον αυτά που έχω δωσει ως προκαταβολή και μισθώματα; Αν είναι ετσι ισως συμφέρει γιατί θα έχω κερδίσει το κόστος των σέρβις, των ελαστικών και της μικτής ασφάλισης. Αν όμως δεν αφαιρέσουν αυτά που εχω δώσει και υπολογίσουν την αξία του απλά ως μεταχειρισμένου 4 ετών, δεν νομίζω οτι αξίζει η αγορά μετά την λήξη της μίσθωσης.
-
Δηλαδή θα μου το πουλήσουν ως μεταχειρισμένο 4 ετών μείον αυτά που έχω δωσει ως προκαταβολή και μισθώματα; Αν είναι ετσι ισως συμφέρει γιατί θα έχω κερδίσει το κόστος των σέρβις, των ελαστικών και της μικτής ασφάλισης. Αν όμως δεν αφαιρέσουν αυτά που εχω δώσει και υπολογίσουν την αξία του απλά ως μεταχειρισμένου 4 ετών, δεν νομίζω.
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ, θα ήθελες, ε; Έλα, πες την αλήθεια, δεν το πιστεύεις αυτό...
Αν γινόταν αυτό, δεν θα λεγόταν εταιρείες leasing αλλά φιλόπτωχα ταμεία. Άσε που θα πτώχευαν άμεσα!
Εννοείται ότι θα στο πουλήσουν περίπου στην τιμή της αγοράς ως μεταχειρισμένο,, γιατί θέλουν να βγάλουν κέρδος και από την πώληση. -
@harisma23 said in Ερώτηση για leasing:
Δηλαδή θα μου το πουλήσουν ως μεταχειρισμένο 4 ετών μείον αυτά που έχω δωσει ως προκαταβολή και μισθώματα; Αν είναι ετσι ισως συμφέρει γιατί θα έχω κερδίσει το κόστος των σέρβις, των ελαστικών και της μικτής ασφάλισης. Αν όμως δεν αφαιρέσουν αυτά που εχω δώσει και υπολογίσουν την αξία του απλά ως μεταχειρισμένου 4 ετών, δεν νομίζω.
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ, θα ήθελες, ε; Αν γινόταν αυτό, δεν θα λεγόταν εταιρείες leasing αλλά φιλόπτωχα ταμεία. Άσε που θα πτώχευαν άμεσα!
Εννοείται ότι θα στο πουλήσουν περίπου στην τιμή της αγοράς ως μεταχειρισμένο,, γιατί θέλουν να βγάλουν κέρδος και από την πώληση.Αυτό σκέφτηκα και εγώ, απλά ήθελα να το επιβεβαιωσω γιατί σε ερώτηση που έκανα στην Avis αν συμφέρει η αγορά μετά την ληξη της μισθωσης, ο υπαλληλος μου τα μάσαγε λέγοντας εξαρτάται και τέτοια.
-
Αυτό σκέφτηκα και εγώ, απλά ήθελα να το επιβεβαιωσω γιατί σε ερώτηση που έκανα στην Avis αν συμφέρει η αγορά μετά την ληξη της μισθωσης, ο υπαλληλος μου τα μάσαγε λέγοντας εξαρτάται και τέτοια.
Το αν θα σε συμφέρει είναι σχετικό με την τιμή που θα σου δώσουν. Αυτό που μετράει είναι ότι αν θες να αγοράσεις κάποιο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο στην ίδια κατηγορία, προφανώς η ασφαλέστερη επιλογή είναι το δικό σου ex-leasing που το ξέρεις πλήρως.
-
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ, θα ήθελες, ε; Αν γινόταν αυτό, δεν θα λεγόταν εταιρείες leasing αλλά φιλόπτωχα ταμεία. Άσε που θα πτώχευαν άμεσα!
Εννοείται ότι θα στο πουλήσουν περίπου στην τιμή της αγοράς ως μεταχειρισμένο,, γιατί θέλουν να βγάλουν κέρδος και από την πώληση.Αυτό σκέφτηκα και εγώ, απλά ήθελα να το επιβεβαιωσω γιατί σε ερώτηση που έκανα στην Avis αν συμφέρει η αγορά μετά την ληξη της μισθωσης, ο υπαλληλος μου τα μάσαγε λέγοντας εξαρτάται και τέτοια.
αν εισαι ιδιωτης δεν συμφερει.
αν εισαι επιχειρηση που δεν εχεις κερδη δεν συμφερει
αν εισαι επιχειρηση που εχεις κερδη συμφερει
δεν μπορω να καταλαβω ολη αυτη τη μυθολογια περι ληζινγκ, οτι εχουν λεει καποιο μαγικο τροπο που αγοραζουν τσαμπα και μοιραζουν αυτοκινητα. και οτι με καποιο μαγικο τροπο οι επιχειρησεις που μισθωνουν 'το περνουν στα εξοδα τους'. οι ληζινγκ ειναι μαγαζια που ζουν κερδιζοντας σας μεταπρατες και επομενως καθε πραξη τους εχει κοστος σε καθε πελατη που ειδικα αν ειναι ιδιωτης και μονο ο φπα 24% το κανει ασυμφορο, αρα πληρωνει παραπανω. και οι επιχειρησεις περνουν εξοδα μισθωσης μεν αλλα τα περνει επωμου φορολογικα ο χρηστης του αυτοκινητου με πραγματικο κερδος οτι ο χρηστης εχει μια καποια ικανοποιηση σε χαμηλοτερο κοστος. βασικα εντυπωσιαζομαι που λειπει ο κοινος νους και ολοι φαντασιωνονται μια τρυπα που βρηκανε για καλυτερο και φθηνοτερο αυτοκινητο σε σχεση με τους αποδελοιποι που φαινωνται ηλιθιοι. θυμαμαι και το τρομερο 'αμα εχεις καλο λογιστη γλυτωνεις την φορολογικη επιβαρυνση του χρηστη', ειναι ολοι οι λογιστες ηλιθιοι και ο αλλος βρηκε τον εξυπνο. -
Υπολόγισα πρόχειρα το ποσό της προκαταβολής + τα 48 μισθώματα + την τρέχουσα αξια αγοράς ενος ιδίου μεταχειρισμένου 4ετίας, και βγάινει 25% ακριβότερο απο το αν το αγοράσω με χρηματοδότηση και σχεδόν 40% ακριβότερο απο αν το αγορασώ μετρητοις. Δεν εβαλα στην εξισωση αυτά που κερδιζω απο τα σερβις, τα ελαστικά και την μικτή ασφάλιση, αλλά μάλλον δεν συμφέρει....
-
@gatoz said in Ερώτηση για leasing:
αν εισαι ιδιωτης δεν συμφερει.
αν εισαι επιχειρηση που δεν εχεις κερδη δεν συμφερει
αν εισαι επιχειρηση που εχεις κερδη συμφερει
δεν μπορω να καταλαβω ολη αυτη τη μυθολογια περι ληζινγκ, οτι εχουν λεει καποιο μαγικο τροπο που αγοραζουν τσαμπα και μοιραζουν αυτοκινητα. και οτι με καποιο μαγικο τροπο οι επιχειρησεις που μισθωνουν 'το περνουν στα εξοδα τους'. οι ληζινγκ ειναι μαγαζια που ζουν κερδιζοντας σας μεταπρατες και επομενως καθε πραξη τους εχει κοστος σε καθε πελατη που ειδικα αν ειναι ιδιωτης και μονο ο φπα 24% το κανει ασυμφορο, αρα πληρωνει παραπανω. και οι επιχειρησεις περνουν εξοδα μισθωσης μεν αλλα τα περνει επωμου φορολογικα ο χρηστης του αυτοκινητου με πραγματικο κερδος οτι ο χρηστης εχει μια καποια ικανοποιηση σε χαμηλοτερο κοστος. βασικα εντυπωσιαζομαι που λειπει ο κοινος νους και ολοι φαντασιωνονται μια τρυπα που βρηκανε για καλυτερο και φθηνοτερο αυτοκινητο σε σχεση με τους αποδελοιποι που φαινωνται ηλιθιοι. θυμαμαι και το τρομερο 'αμα εχεις καλο λογιστη γλυτωνεις την φορολογικη επιβαρυνση του χρηστη', ειναι ολοι οι λογιστες ηλιθιοι και ο αλλος βρηκε τον εξυπνο.Λογικά έτσι ειναι και συμφωνώ, αλλά γιατί έχει γεμίσει τόπος με leasing και απο ιδιώτες; Χαζοί είναι όλοι;
-
Λογικά έτσι ειναι και συμφωνώ, αλλά γιατί έχει γεμίσει τόπος με leasing και απο ιδιώτες; Χαζοί είναι όλοι;
-
Που το ξέρεις ότι είναι leasing από ιδιώτες? Δεν φαίνεται κάπου αυτό, άρα πως βγάζεις αυτό το συμπέρασμα?
-
Ένας ιδιώτης δεν θα πάρει ληζινγκ επειδή συμφέρει (γιατί ΔΕΝ συμφέρει), αλλά για άλλους λόγους:
α) δεν θέλει να μπλέκει με ιδιοκτησία και το άγχος αυτής
β) θέλει να ξέρει τι θα πληρώνει κάθε μήνα και ας είναι περισσότερα.
γ) θέλει να αλλάζιε αυτοκίνητο συχνά χωρίς να ασχολείται με μεταπώληση κλπ.
Συμπέρασμα: εαν σε ενδιαφέρει μόνο το κόστος ως ιδιώτης, ΔΕΝ παίρνεις ληζινγκ.
-
-
Λογικά έτσι ειναι και συμφωνώ, αλλά γιατί έχει γεμίσει τόπος με leasing και απο ιδιώτες; Χαζοί είναι όλοι;
Κρίνοντας από μένα που το σκέφτομαι για leasing 2 λόγοι μου έρχονται:
- Δεν θες να δώσεις μεγάλη προκαταβολή (πχ 15.000) για αγορά, ενώ ένα πρώτο μίσθωμα είναι περίπου 6-7.000. Δηλαδή θες ρευστότητα για κάτι άλλο.
- Δεν θες να "παντρευτείς" κάποιο αυτοκίνητο (για οποιοδήποτε λόγο). Το μισθώνεις και σε 4 χρόνια αν θες το αλλάζεις. Η νέα γενιά έχει αρχίσει και φεύγει από την λογική της ιδιοκτησίας.
- Θες να πάρεις κάτι που δεν μπορείς να αγοράσεις (π.χ. 2λιτρο)
- Θες να εισαι "ήρεμος" από θέμα service, ασφάλειας κλπ. Ξέρεις ότι θα πληρώνεις τόσα το μήνα οπότε κάνεις προϋπολογισμό. Πολύ σημαντικό αυτό το τελευταίο.
-
@babisstinson said in Ερώτηση για leasing:
- Δεν θες να δώσεις μεγάλη προκαταβολή (πχ 15.000) για αγορά, ενώ ένα πρώτο μίσθωμα είναι περίπου 6-7.000. Δηλαδή θες ρευστότητα για κάτι άλλο.
- Δεν θες να "παντρευτείς" κάποιο αυτοκίνητο (για οποιοδήποτε λόγο). Το μισθώνεις και σε 4 χρόνια αν θες το αλλάζεις. Η νέα γενιά έχει αρχίσει και φεύγει από την λογική της ιδιοκτησίας.
- Θες να πάρεις κάτι που δεν μπορείς να αγοράσεις (π.χ. 2λιτρο)
- Θες να εισαι "ήρεμος" από θέμα service, ασφάλειας κλπ. Ξέρεις ότι θα πληρώνεις τόσα το μήνα οπότε κάνεις προϋπολογισμό. Πολύ σημαντικό αυτό το τελευταίο.
Είναι όντως σημαντικοί λόγοι. Εξαρτάται και απο το πόσο σκοπεύεις να κρατήσεις το αμάξι. Αν θελεις να το αλλαξεις στα 4 χρονια, ειναι μια καλή λύση το leasing γιατι σε απαλλάσσει απο το αγχος της μεταπώλησης. Και εγώ είμαι και απο τους τυπους που δεν πολυπροσέχουν τα αυτοκίνητα τους, οπότε σε 4 χρόνια θα ειναι ταλαιπωρημένο και ισως να θελω να το αλλάξω και για αυτό τον λόγο... Πραγματικα εχω μπερδευτεί πολύ με την υπόθεση leasing vs αγορά...
-
@babisstinson said in Ερώτηση για leasing:
γιατι να μην το παρεις με πιστωση? και μονο που δινεις πρωτη δοση αυτο το ποσο εχεις ηδη επιβαρυνθει με 24% φπα, δηλαδη δινεις προκαταβολη 10000 και σου κοστιζει 12400. Αν τα εδινες προκαταβολη σε αγορα με δοσεις θα εβγαιναν απο την αξια 12400 και οχι 10000, Το ιδιο συμβαινει σε καθε δοση προς το ληζ. παίζει με γκολ 24% απο το πρωτο ευρωπουλο - Δεν θες να "παντρευτείς" κάποιο αυτοκίνητο (για οποιοδήποτε λόγο). Το μισθώνεις και σε 4 χρόνια Η νέα γενιά έχει αρχίσει και φεύγει από την λογική της ιδιοκτησίας.
αν θες το αλλάζεις. οποιαδηποτε τιμη. απλα το βαζεις αγγελια σε χαμηλη τιμη.
αν δεν σου κανει, το πουλας. οσο και να χασεις, που δεν θα χασεις γιατι δεν ειναι ηλιθια τα μαγαζια που λεγονται ληζ, εχεις τοσο μαξιλαρακι στη τιμη που εισαι υπερανετος - Θες να πάρεις κάτι που δεν μπορείς να αγοράσεις (π.χ. 2λιτρο)
μα ποιος σας λεει οτι μεσω ληζ δεν εχει τελη κλπ. κανονικα τα παντα ολα. πανε πρακτικα στον χρηστη που στη περιπτωση του ιδιωτη ειναι ο ιδιος. να δεχτω οτι ενας προαγωγος ή ενας ναρκεμπορος δεν θελει να φαινεται πολυ. ισως μονο τοτε. και μεχρι να τον πιασουν. οι κανονικοι ανθρωποι θα ειναι παντα εκει και το ληζ τους δειχνει με το δακτυλο μεσω των καταστασεων χρηστων που καταθετει στην εφορια - Θες να εισαι "ήρεμος" από θέμα service, ασφάλειας κλπ. Ξέρεις ότι θα πληρώνεις τόσα το μήνα οπότε κάνεις προϋπολογισμό. Πολύ σημαντικό αυτό το τελευταίο.
γιατι τι προβλημα εχεις αν κανεις μικτη και τα παντα ολα? παλι ειναι πολυ φθηνοτερα.
το ξαναλεω, μιλαμε για μαγαζια που θελουν να κερδισουν. τελος.
επισης μην ξεχνατε οτι παιζεις απο τη πρωτη στιγμη με ενα 24% πανω. και πανω απο το 24$ θα μπει και ενα τουλαχιστον 10-15% της ληζινγκ. ακομη και την ασφαλεια που σου δινει τη κοστολογει και βαζει και εκει πριμιουμ για να βγαλει. ακομη και με βιζα να το αγορασεις λιγοτερο τοκο θα εχεις απο 24%. Ενα καλο χρηματοδοτικο εχει 5%, ενα μετριο 8 και το χειροτερο 12%. Τι λεμε τωρα? - Δεν θες να δώσεις μεγάλη προκαταβολή (πχ 15.000) για αγορά, ενώ ένα πρώτο μίσθωμα είναι περίπου 6-7.000. Δηλαδή θες ρευστότητα για κάτι άλλο.
ΧΡΟΝΟΜΙΣΘΩΣΗ - Εταιρειες leasing