-
Αν κρίνω από τον τρόπο που περνάνε οι πεζοί στην εγνατία τότε ο οδηγός δεν πρέπει να είχε την παραμικρή ευθύνη.
Τώρα για τέτοιες ζημιές δεν έχω ιδέα τι ορίζει ο νόμος. Ίσως είναι πάρα πολύ δύσκολο και χρονοβόρο να αποδειχθεί υπαίτιος ένας πεζός οπότε και κανένας δεν ασχολείται για ζημιές των 2-3000€ -
@ilias-a said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
@ntinaras said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
@a-d-p said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Θεσσαλονίκη: Ο οδηγός που παρέσυρε τον 32χρονο στην Εγνατία δεν είχε πιει και ήταν εντός ορίου ταχύτητας
Άρα είναι ελάχιστη η ευθύνη του.
Καμια θα ελεγα. Η ερωτηση μου ειναι η εξης, αν εχει ζημια στο αυτοκινητο ποιος θα του τη φτιαξει? Μην παρεξηγηθω απο την αρχη εχω γραψει μεγαλο το κριμα που εφυγε ο ανθρωπος, το υστερα ψαχνω.
H οικογένεια του θανόντος.
-
Θεσσαλονίκη: Ο οδηγός που παρέσυρε τον 32χρονο στην Εγνατία δεν είχε πιει και ήταν εντός ορίου ταχύτητας
Καμια θα ελεγα. Η ερωτηση μου ειναι η εξης, αν εχει ζημια στο αυτοκινητο ποιος θα του τη φτιαξει? Μην παρεξηγηθω απο την αρχη εχω γραψει μεγαλο το κριμα που εφυγε ο ανθρωπος, το υστερα ψαχνω.
δεν νομιζω να κανει κανεις την κινηση να ζητησει αποζημίωση σε τετοια περιπτωση θανατου.
η μικτη το καλύπτει γενικά αυτο ή πρέπει να παραδεχτεις οτι εφταιγες (που δεν θες).
-
@k-m said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
δεν νομιζω να κανει κανεις την κινηση να ζητησει αποζημίωση σε τετοια περιπτωση θανατου.
η μικτη το καλύπτει γενικά αυτο ή πρέπει να παραδεχτεις οτι εφταιγες (που δεν θες).
Γιατί να μη ζητήσεις αποζημίωση?
Μου καταστρέφεις το όχημα και θα τη βγάλεις τσάμπα απλά επειδή πενθείς? NOPE. -
σε τέτοια περίπτωση, ποιος θα πάει αστικα για υλικές, σε οικογένεια πεζού που απεβίωσε,;;;
-
σε τέτοια περίπτωση, ποιος θα πάει αστικα για υλικές, σε οικογένεια πεζού που απεβίωσε,;;;
Το επικουρικο μηπως καλυπτει τετοιες περιπτωσεις?
Συνηθως σε μοτοσυκλετα και πεζο οταν υπαρχει τραυματισμος ή θανατος δυσκολο να μην βγαλει τουλαχιστον συνυπευθυνοτητα το δικαστηριο, απο οσες περιπτωσεις γνωριζω. -
-
Το είδα χθες στο FB.
Φαίνεται λες και γύριζαν ταινία... -
παντα οδηγω προσεκτικα, αλλα πραγματικα οταν πλησιαζω σε περιοχη που υπαρχει τρακαρισμα, εκει σηκωνεται η τριχα μου ορθια και πηγαινω σαν παντελως χεσμενος. Αυτο το πραγμα που γυρνανε να κοιταξουν ολοι τι εγινε, πραγματικα με ξεπερναει.
Αν θεωρεις οτι χρειαζεται βοηθεια καποιος, πατα αλαρμ, σταματα και βοηθησε. Διαφορετικα, δουλεια σου, και συνεχισε την πορεια σου. -
-
@eltonjohn said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Δε θα επρεπε η τροχαια να εχει λαβει μετρα για αυτα τα ατυχηματα?
-
Αθηνέζες, Αθηνέζοι, και λοιποί επισκέπτες, τώρα το καλοκαίρι που θα έρθετε στο Μουνακό του Μπέου, πρέπει να έχετε συναίσθηση που έρχεστε, γιατί μπορεί εκεί στις μεγαλουπόλεις να σκοτωνεστε για πλάκα, αλλά κι εδώ πλέον υπάρχει πλήρης γιδοποιηση, τα STOP ,τα ανάποδα τρίγωνα και λοιπά σχεδιάκια στις λαμαρίνες δεν σημαίνουν τίποτα για τους ψηφοφόρους του Δημάρχου που κάνει το Βόλο μεγάλο ξανά, ομοίως κι αυτά τα στρόγγυλα που βάλανε στις διασταυρώσεις είναι διακοσμητικά όπως τα λουλούδια , να ξέρετε πως εδώ όποιος προλάβει κι έρχεται με μεγαλύτερη φούρια περνάει.
Μη διανοηθείτε να θεωρησετε πως έχετε προτεραιότητα να στρίψετε εσείς κι όχι το μηχανάκι που έρχεται από πίσω σας ή το λεωφορείο που έχει τρίγωνο.Θερμή παράκληση μόνο, θυμηθείτε, όταν κινείστε στο κονβόη 500 αυτοκινήτων πήγαινε έλα στο Πήλιο, κανείς Αθηνέζος δεν πέθανε σηκώνοντας λίγο το πόδι απ το γκαζι ή τσιμπώντας το φρένο, ώστε να προλάβει να διασχίσει το δρόμο κάθετα και κάποιος απ την τοπική κυκλοφορία και να μην περιμένει ένα τέταρτο, γιατί βλέπω ότι προτιμάτε κι εσείς να γίνετε κιμάς στην άσφαλτο παρά να ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΤΕ ηθελημένα κάποιον που βρίσκεται σε δύσκολη θέση, μάλλον πρέπει να θεωρείται πολύ υποτιμητικό στο λεκανοπέδιο το να παρέχεις οποιασδήποτε διευκόλυνση...
-
Τύπε @piliourits δεν κατάλαβα, τελικά οι "Αθηνέζοι" ή οι ντόπιοι είναι χειρότεροι οδηγοί;
Πάντως, δε μου έχει συμβεί κάτι τραγικό στον Βόλο και, πίστεψέ με, έχω έρθει άπειρες φορές λόγω θηλυκού.
Βέβαια, η τελευταία φορά ήταν το 2019. -
Οι μεν χειρότεροι απ τους δε.
Οι εδώ δεν έχουν καμιά αίσθηση προτεραιοτήτων και υποχρεωτικότητας, πλέον σφάζονται δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, κόκκινα φανάρια κάθε μέρα, τα στοπ, το 2πλο 3πλο παρκαρισμα κλπ. είναι αμελητέα, σε πόλη 100+ χιλιαδων κατοίκων συμπεριφερονται λες και βρίσκονται γύρω απ τη πλατεία του χωριού τους.
Οι "Αθηνέζοι" επισκέπτες πηγαίνουν με εγκληματικά υψηλές ταχύτητες σε δρόμους (ο Θεός του Μπέου να τους κάνει) που δεν γνωρίζουν και που οι μισοί δεν μπορούν να πάνε έτσι και διακρίνονται όχι απλά για την επιθετικοτητα και μη συνεργασία τους στο δρόμο, αλλά για τον εθισμό στην εχθρότητα. Δηλαδή, ήρθες "διακοπές" και περνάς, εσύ κι άλλοι 7 χιλιάδες σαν εσένα σε συνεχή ροή, μέσα από κατοικημένα χωριουδάκια. Μην πας με 90+ ρε καραγκιόζη, άσε τον μπάρμπα με το αγροτικό/ μηχανάκι ή τη μάνα με τα παιδιά να περάσουν απέναντι, τσιμπώντας λίγο το φρένο, μην καταντάς το γραφικό χωριουδακι που ήρθες να το χαρείς, λες κι είναι η Χαμοστέρνας ή η Κατεχάκη...Μπαίνω στον κόπο να τα γράψω, γιατί τελευταία έχει ξεφύγει η κατάσταση, είναι αγνώριστη η κατάντια για μένα που έλειψα ένα διάστημα.
-
@piliourits said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Οι μεν χειρότεροι απ τους δε.
Οι εδώ δεν έχουν καμιά αίσθηση προτεραιοτήτων και υποχρεωτικότητας, πλέον σφάζονται δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, κόκκινα φανάρια κάθε μέρα, τα στοπ, το 2πλο 3πλο παρκαρισμα κλπ. είναι αμελητέα, σε πόλη 100+ χιλιαδων κατοίκων συμπεριφερονται λες και βρίσκονται γύρω απ τη πλατεία του χωριού τους.
Οι "Αθηνέζοι" επισκέπτες πηγαίνουν με εγκληματικά υψηλές ταχύτητες σε δρόμους (ο Θεός του Μπέου να τους κάνει) που δεν γνωρίζουν και που οι μισοί δεν μπορούν να πάνε έτσι και διακρίνονται όχι απλά για την επιθετικοτητα και μη συνεργασία τους στο δρόμο, αλλά για τον εθισμό στην εχθρότητα. Δηλαδή, ήρθες "διακοπές" και περνάς, εσύ κι άλλοι 7 χιλιάδες σαν εσένα σε συνεχή ροή, μέσα από κατοικημένα χωριουδάκια. Μην πας με 90+ ρε καραγκιόζη, άσε τον μπάρμπα με το αγροτικό/ μηχανάκι ή τη μάνα με τα παιδιά να περάσουν απέναντι, τσιμπώντας λίγο το φρένο, μην καταντάς το γραφικό χωριουδακι που ήρθες να το χαρείς, λες κι είναι η Χαμοστέρνας ή η Κατεχάκη...Μπαίνω στον κόπο να τα γράψω, γιατί τελευταία έχει ξεφύγει η κατάσταση, είναι αγνώριστη η κατάντια για μένα που έλειψα ένα διάστημα.
Πού το αποδίδεις;
Κι εγώ, πέραν του παρκαρίσματος, δε θυμάμαι τόσο τραγικές συνθήκες κυκλοφορίας στον Βόλο την περίοδο 2006-2010 που ερχόμουν τακτικά. -
Εγω παλι νιώθω πολιτισμό οταν επιστρέφω στη Βεροια. Στην αρχη δυσκολεύομαι να σταματάω σε καθε διαβαση και στα μεσα του τετράγωνου, αλλα σε 24 ωρες εχω εγκλιματιστεί. Και η απόλαυση ειναι όταν είσαι πεζός που με το που κοιτάς το δρόμο, το αυτοκίνητο θα σταματήσει.
Δεν ξερω αν σε καποιο σταρ τρεκ, starwars, back to the future κτλ θα γίνει αυτο στην αθήνα.
-
@k-m said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Εγω παλι νιώθω πολιτισμό οταν επιστρέφω στη Βεροια. Στην αρχη δυσκολεύομαι να σταματάω σε καθε διαβαση και στα μεσα του τετράγωνου, αλλα σε 24 ωρες εχω εγκλιματιστεί. Και η απόλαυση ειναι όταν είσαι πεζός που με το που κοιτάς το δρόμο, το αυτοκίνητο θα σταματήσει.
Δεν ξερω αν σε καποιο σταρτ τρεκ, starwars, back to the future κτλ θα γίνει αυτο στην αθήνα.
Star Trek τύπε.
Με πίκρανες.
Είμαι Trekkie. -
@eltonjohn said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Δε θα επρεπε η τροχαια να εχει λαβει μετρα για αυτα τα ατυχηματα?
Καλά και αυτοί από τύχη ζούνε
-
-
Είναι ζώα. Εγώ πέρασα κατά τις 3 που ακόμα σβηναν τη φωτιά και πάλι θα ξαναγινόταν η στραβή. Κάθομαι αριστερή αργά γιατί βλέπω τι γίνεται, έχω ανάψει και αλαρμ και με περνάει ο μπετοβλακας πατημεμενος από δεξιά.
Βγαίνει ο τροχαίος πιο έξω από εκεί που είχανε κώνους και το βανακι της εθνικής και του κουνάει τα χέρια με μανία, οριακά ξαναμπήκε αριστερή μπροστά μου. Ο τροχαίος όταν πέρασε από μπροστά του κάτι του φώναζε.
Θα γινόταν δηλαδή και δεύτερο ατύχημα, με πλήρη σήμανση, πυροσβεστικά, κώνους οχήματα της εθνικής.
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#