-
@cirus said in Peugeot 208:
@kkostask said in Peugeot 208:
Αυτό το τιμονακι, μόλις κανείς αρκετά χλμ, θα αναρωτηθείς γιατί δεν το βάζουν και οι υπόλοιποι….για το κούμπωμα του λεβιέ άλλαξε βαλβολίνες και θα δεις αρκετή διαφορά. Με το δικό μου πετρέλαιο 100αρι κάνω αρκετά χλμ εθνική καθημερινά όποτε μόλις το μάθεις θα δεις ότι έχει αρκετή δύναμη για ασφαλείς προσπεράσεις. Απλά μην κανείς ούτε στο μυαλό σου τη σύγκριση με το Πούμα….
προς θεού δεν κάνω καμία σύγκριση με το puma.
το συγκρίνω με αντιστοιχα μικρά (που έχω οδηγήσει πολλά) και ανάλογης δύναμης φυσικά. Δεν μαρέσει να συγκρίνω πορτοκάλια με μήλα
τωρα το τιμόνι αδερφέ δεν θα συμφωνήσω, δεν μαρέσουν τα μικρά τιμόνια ούτε τα τόσο μαλακά, είναι πολύ μακριά από τις προτιμήσεις μου. ακόμα και στην γυναίκα μου δεν άρεσε καθόλου το τιμόνι (σε μέγεθος κυρίως). οδηγικά πχ το fiesta και το polo που είχε κάνει test drive της άρεσαν πολύ περισσότερο. αλλά της αρέσει περισσότερο αυτό σε άνεση και ησυχία και εμφάνιση. Και συμφωνώ μαζί της και εγώ
Πάω πάσο, απλά εμένα με βόλεψε απίστευτα τόσο στην πόλη όσο και σε στριφτερούς επαρχιακούς δρόμους. Έχω την αίσθηση ότι το τιμόνι το ελάφρυναν αρκετά στο παρόν μοντέλο,στο προηγούμενο που έχω είναι αρκετά βαρύ και άμεσο…καλοτάξιδο να είναι!
-
Και οι βενζίνες;;;;
Αααα!!! Καταπληκτική επιλογή!!!!
-
@lap said in Peugeot 208:
Και οι βενζίνες;;;;
Αααα!!! Καταπληκτική επιλογή!!!!
ναι και βενζίνες και διόδια
εξαιρετική επιλογή ότι και να ήταν αφού θα ήταν ολοκαίνουργιο
μέχρι πέρσι έδιναν polo αλλά το είχαν ξεφτιλίσει στην vw με τις τιμές και το στάματησαν
πρώτη φορά πήραν ΜΗ γερμανικά αυτοκίνητα. (Γερμανική εταιρεία γαρ.)
στα πιο ακριβα βεβαια μονο γερμανικά
edit : ακυρο για τις βενζίνες. Βενζίνες της δικαιολογούν μόνο για αεροδρόμιο ή οταν έχει κάπου να πάει για την δουλειά, όχι για το σπιτι-δουλειά. ειχα καταλάβει λάθος
-
Εάν πληρώνουν και ενοίκιο πάω και εγώ. Τι προσόντα θέλουν ;;;;
-
Εάν πληρώνουν και ενοίκιο πάω και εγώ. Τι προσόντα θέλουν ;;;;
δουλευει πάρα πολλά χρόνια εκεί και είναι αρκετά ψηλά στην Ιεραρχια της εταιρείας. Πρώτη φορά της έδωσαν τέτοια παροχή.
Και συ είσαι μικρός και είσαι και εξυπνος. Όταν περάσουν τα χρόνια και είσαι σε μια εταιρία που έχει πάει καλά και έχεις βαλει το λιθαράκι σου, μπορεί να πάρεις τα ίδια και περισσότερα
-
Εγώ θα αγοράσω την εταιρία και μετά θα μου βάλω leasing στον εαυτό μου.
Μακάρι να φέρνουν το baleno
-
πουλαω μια σε καλη τιμη
εχει και συμβασεις με ολες τις leasing... -
Τι να την κάνω, δεν ξέρω την τύφλα μου.
Μείνε και άλλο μέχρι την σύνταξη. Μετά λογικά θα έχεις εγγονάκια και δωστα όλα και κανε ζωαρα.
-
@gatoz said in Peugeot 208:
πουλαω μια σε καλη τιμη
εχει και συμβασεις με ολες τις leasing...εταιρία ή γυναίκα?
-
@cirus said in Peugeot 208:
@gatoz said in Peugeot 208:
πουλαω μια σε καλη τιμη
εχει και συμβασεις με ολες τις leasing...εταιρία ή γυναίκα?
και τα δυο
-
μιας και το εχω οδηγήσει πια πολλές φορες να γράψω κάτι ακόμα
Αν και μικρότερη εκδοση με τα 100 αλογα λόγω Turbo τραβαει πολύ καλά και δεν του λείπει καθόλου δύναμη. Ευχάριστο στην οδήγηση μεχρι τα 120
μετά τα 120 επιταχύνει μεν αλλά κόβει ρυθμό.
Δεν εμπνέει σε μεγάλες ταχύτητες ούτε μου εμπνέει εμπιστοσύνη το τιμόνι του. Στα 160 αρχίζει και με τρομάζει.
Τα λάστιχα του γλιστράνε λίγο, φοράει προφανώς τα εργοστασιακα και δεν εχω κοιτάξει τι είναι αλλά δεν πρέπει να είναι τίποτα της προκοπής.
Κόβει πολύ το τιμόνι οπότε το παρκάρισμα, ξεπαρκάρισμα είναι παιχνιδάκι
γενικά είναι ωραίο αμαξάκι και ευχάριστο στην οδήγηση με ένα πολύ ωραίο σαλονάκι για την κατηγορία του. Μονο ο τεμπέλης που δεν μπορώ να ακουμπήσω το δεξί χέρι μου λείπει πολύ. Βεβαια σε πιο πλουσιες εχει, απλά σε αυτή που έχουμε εμείς λείπει.
Πολύ σπαστικό επίσης το κλιματιστικό που το ελέγχεις μόνο από την οθόνη. Δεν μαρέσει καθόλου.
Γενικα τα θετικά είναι περισσότερα από τα αρνητικά απλά πρέπει να αδικείται το αμαξάκι από τα λάστιχα του.
Το γεγονός όμως ότι είναι όμορφο, σπιρτόζο, ανετο με καλές αποσβέσεις κραδασμών για την κατηγορία, με ομορφη καμπίνα και πολύ καλή ηχομόνωση το κάνει γενικά ενα πολύ ωραίο σύνολο για την πόλη.
Ταξιδι με αυτό δεν θα κάνω για να το δοκιμάσω καθώς ούτε με εμπνει πάνω από 140χλμ (πολύ ασταθες) και εχω το puma που ακόμα με κάνει και χαμογελάω στα ταξίδια οπότε δεν έχω λόγο να πάω με χειρότερο αυτοκίνητο
Στο ασταθες που γράφω στα πολλά χιλιόμετρα για να μην παρεξηγηθώ το συγκρίνω με καλύτερα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει ή που είχα οπότε λογικό είναι
Σε συγκριση με IBIZA 2007 1.4 101Hp, opel corsa 1,4 2007 και ford ka 2010 diesel που έχουμε σπίτι είναι πολύ καλύτερο από όλα σε όλους τους τομείς (εκτός ίσως του τιμονιου στο ibiza που μου αρέσει περισσότερο η σκληράδα και αμεσότητα του). Αλλά δεν είναι μέτρο συγκρισής καθώς είναι πολύ παλιά αυτοκίνητα
-
Εμενα μου αρεσε οδηγικα σαν στησιμο και εμφανιση μεσα κι εξω. Σε σχεση με το σιτρονελ αδερφακι του πολυ πιο ισορροπημενο. Μονο οι χωροι του ειναι περιορισμενοι οπως το ειδα. Επειδη το ειχα νοικιαρικη εκδοση για μια εβδομαδα η ποιοτητα των πλαστικων του απαισια ακομη και σε σχεση με του νταστερ. Η εργονομια του επισης μου φανηκε μετρια.
-
@spi_duster said in Peugeot 208:
Εμενα μου αρεσε οδηγικα σαν στησιμο και εμφανιση μεσα κι εξω. Σε σχεση με το σιτρονελ αδερφακι του πολυ πιο ισορροπημενο. Μονο οι χωροι του ειναι περιορισμενοι οπως το ειδα. Επειδη το ειχα νοικιαρικη εκδοση για μια εβδομαδα η ποιοτητα των πλαστικων του απαισια ακομη και σε σχεση με του νταστερ. Η εργονομια του επισης μου φανηκε μετρια.
Εχει μαλάκα στο ταμπλό. Σκληρά έχουν ολα στην κατηγορία γενικά
Στους χώρους συμφωνώ, δεν εγραψα κάτι αλλά ναι ΔΕΝ είναι οι μεγαλύτεροι στην κατηγορία.
Εργονομία το τιμονάκι που δεν βολεύει πολλούς να δουν το κοτπιτ και ο κλιματισμός στην οθόνη χωρις φυσικα χειριστήρια είναι φάουλ, κατα τα άλλα δεν εχει κάτι άλλο να με ενοχλει. Η ελειψη τεμπέλη εχει να κάνει με την έκδοση που έχω οπότε δεν του το χρεώνω αφου στην επόμενη εκδοση από αυτή που έχουμε έχει.
-
Σωστός ο Σπύρος. Το έχω πει ότι τα dacia δεν υπολείπονται σε ποιότητα πλαστικών έναντι του 208.
Το δε μαλακό που λέει ο cirus ειναι ψευτομαλακό. Δεν είναι τελείως μαλακό
-
Πιάσαμε τα 15000 χιλιόμετρα και άναψε το λαμπάκι για service, έχει κανονιστεί ραντεβού στην Leasing σε 15 μέρες για το ετήσιο, να είμαστε έτοιμοι και για τις καλοκαιρινές διακοπές.
Πολύ θετικό το Clima που έχει (κι ας πρέπει να το χειριστείς από την οθόνη), παγώνει τον χώρο άμεσα. Ειδικά αυτές τις μέρες με τον καύσωνα με έβγαλε ασπροπρόσωπο.
Ειδικά μερικά glitches στο software κάποιες στιγμές, όπως όταν πήγα μια φορά να απενεργοποιήσω το auto start/stop που πέταξε ένα κόκκινο "error". Σκέφτηκα τον gatoz εκεί.
Χθες εκδρομή στα ξαφνικά Πάτρα, με 120-140 εθνική και φουλ κλιματισμό, κατανάλωση 4.5 λτ/100. Ούτε στην μέση δεν έφτασε ο δείκτης το βράδυ που γυρίσαμε.
Συμφωνώ με τον cirus, με καλύτερα λάστιχα θα μπορούσαν να ξεδιπλώσουν περισσότερες αρετές του πλαισίου. Αλλά είναι πράγματα που η πλειοψηφία των οδηγών (και δη των εταιρικών leasing) ούτε που θα σκεφτούν να κάνουν.
Επιμένω, ότι το αυτοκίνητο με έναν κινητήρα βενζίνης στα 180-200 άλογα, καλύτερα φρένα, πιο sport αμορτισέρ και μερικά δεσίματα στο πλαίσιο, θα ήταν ένα σύγχρονο "GTi" που πλέον ελλείψει και Fiesta θα έκανε πωλήσεις. Ας του έβαζαν τον υβριδικό κινητήρα που έχουν έτοιμο. -
Το 208 το σκέφτομαι γι΄αντικατάσταση του 307 που έχω τώρα.Θα ήθελα το 308 αλλά δεν πλησιάζεται οικονομικά,και έτσι προσανατολίζομαι στο 208.Δεν το έχω οδηγήσει,μια φορά σε αντιπροσωπεία το είδα από κοντά.Σίγουρα είναι μικρότερο σε χώρους από το 307 που έχω,αλλά δεν ξέρω αν τα 100 άλογα είναι επαρκή για το όχημα,διότι το 307 που έχω έχει ονομαστικα 75 άλογα και δεν τραβάει με τίποτα!Αλλά είμαι ευχαριστημένος με το αμάξι,335.000χλμ έχει και λίγες βλάβες ηλικίας μου έχει εμφανίσει.12000χλμ το χρόνο περίπου κάνω τα περισσότερα σε Εθνική,Αττική Οδό και επαρχιακό δίκτυο Μεσσηνίας.Θέλω να βρω καμία εταιρεία να νοικιάσω το 208 διότι απο τα test drive των εταιρειών δε νομίζω να βγαίνει συμπέρασμα...
Πιο πολύ με ενδιαφέρουν οι εκδόσεις Allure και Allure Plus δύσκολα να πάω στην GT...Αυτό που δε μου αρέσει βλέποντας τη σελίδα είναι ότι οι πιο φθηνές εκδόσεις δεν έχουν το πακέτο Visio Park 2 αλλά το "1"...Δεν ξέρω αν μπορείς να το παραγγείλεις ως έξτρα.Με το χρόνο παραδόσεων ξέρετε τι συμβαίνει στην Peugeot;
Αξίζει να πάρω πετρέλαιο ή θα έχουμε καμία έκπληξη με απαγορεύσεις κυκλοφορίας κλπ στο μέλλον; -
Εχουν παρουσιασει ηδη το facelift , το οποιο δεν εχει κινητηρες diesel . Απο την άλλη πολυ ομορφο το 208 , αλλά 23-24 χιλιαρικα , δεν σου φαινονται πολλά ?
-
@downhill said in Peugeot 208:
Το 208 το σκέφτομαι γι΄αντικατάσταση του 307 που έχω τώρα.Θα ήθελα το 308 αλλά δεν πλησιάζεται οικονομικά,και έτσι προσανατολίζομαι στο 208.Δεν το έχω οδηγήσει,μια φορά σε αντιπροσωπεία το είδα από κοντά.Σίγουρα είναι μικρότερο σε χώρους από το 307 που έχω,αλλά δεν ξέρω αν τα 100 άλογα είναι επαρκή για το όχημα,διότι το 307 που έχω έχει ονομαστικα 75 άλογα και δεν τραβάει με τίποτα!Αλλά είμαι ευχαριστημένος με το αμάξι,335.000χλμ έχει και λίγες βλάβες ηλικίας μου έχει εμφανίσει.12000χλμ το χρόνο περίπου κάνω τα περισσότερα σε Εθνική,Αττική Οδό και επαρχιακό δίκτυο Μεσσηνίας.Θέλω να βρω καμία εταιρεία να νοικιάσω το 208 διότι απο τα test drive των εταιρειών δε νομίζω να βγαίνει συμπέρασμα...
Πιο πολύ με ενδιαφέρουν οι εκδόσεις Allure και Allure Plus δύσκολα να πάω στην GT...Αυτό που δε μου αρέσει βλέποντας τη σελίδα είναι ότι οι πιο φθηνές εκδόσεις δεν έχουν το πακέτο Visio Park 2 αλλά το "1"...Δεν ξέρω αν μπορείς να το παραγγείλεις ως έξτρα.Με το χρόνο παραδόσεων ξέρετε τι συμβαίνει στην Peugeot;
Αξίζει να πάρω πετρέλαιο ή θα έχουμε καμία έκπληξη με απαγορεύσεις κυκλοφορίας κλπ στο μέλλον;Χρησιμοποίησα το 208 για ένα εξάμηνο αλλά στην έκδοση με τα 75 άλογα.Εχει χαμηλό βάρος, οπότε δεν έχεις θέμα με τις επιδόσεις, ειδικά στα 100 άλογα. Με τα χιλιόμετρα που κανείς δε χρειάζεται diesel.Οι βασικές εκδόσεις, όπως αυτή που οδηγούσα, είναι απίστευτα φτωχές, με ποιότητα υλικών άλλων εποχών.Επισης σε γρηγορους ρυθμούς έχει περίεργη νευρικότητα, ίσως και λόγω ελαστικών της έκδοσης που είχα. Δε ξέρω αν με τέτοια ποιότητα υλικών και συναρμολόγησης -τριγμοί - θα το αγόραζα στην τιμή αυτή. Πίστεψέ με, ένα seat ibiza είναι πολύ καλύτερο, ας έχει χρόνια στην αγορά. Ελπίζω να βοήθησα.
-
@alexandros-k said in Peugeot 208:
Εχουν παρουσιασει ηδη το facelift , το οποιο δεν εχει κινητηρες diesel . Απο την άλλη πολυ ομορφο το 208 , αλλά 23-24 χιλιαρικα , δεν σου φαινονται πολλά ?
Πολλά είναι.Αλλά όλα σχεδόν τα αμάξια αυτού του μεγέθους τόσο κοστίζουν.Μικρές διαφορές με την Hyundai την οποία έχω σε εκτίμηση βεβαιως και είναι εναλλακτική.Το facelift δεν το έχω δει καν. Πότε θα κυκλοφορήσει;
-
@kozani76 said in Peugeot 208:
Χρησιμοποίησα το 208 για ένα εξάμηνο αλλά στην έκδοση με τα 75 άλογα.Εχει χαμηλό βάρος, οπότε δεν έχεις θέμα με τις επιδόσεις, ειδικά στα 100 άλογα. Με τα χιλιόμετρα που κανείς δε χρειάζεται diesel.Οι βασικές εκδόσεις, όπως αυτή που οδηγούσα, είναι απίστευτα φτωχές, με ποιότητα υλικών άλλων εποχών.Επισης σε γρηγορους ρυθμούς έχει περίεργη νευρικότητα, ίσως και λόγω ελαστικών της έκδοσης που είχα. Δε ξέρω αν με τέτοια ποιότητα υλικών και συναρμολόγησης -τριγμοί - θα το αγόραζα στην τιμή αυτή. Πίστεψέ με, ένα seat ibiza είναι πολύ καλύτερο, ας έχει χρόνια στην αγορά. Ελπίζω να βοήθησα.
Μπα,αν δεν πάω σε Peugeot θα κοιτάξω σε Hyundai/KIA ή κανά Ιαπωνικό.Τα Γερμανικά δεν τα έχω σ΄εκτίμηση και είναι και πολύ ζημιάρικα!Στο μηχανικό μου που έφτιαχνε Γαλλικά,τώρα βλέπω περισσότερα του γκρουπ VAG παρά κάτι άλλο!
Η ποιότητα υλικών είναι θέμα,δεν το έχω δει λεπτομερώς,είχα πάει σε μια αντιπροσωπία να πάρω ένα ανταλλακτικό και όπως περίμενα έριξα μια ματιά.Καλό μου φάνηκε αλλά δεν ξέρω ποια έκδοση ήταν βεβαίως.
Peugeot 208