-
-
-
@cirus said in Περί Ηλεκτροκίνησης:
Μύθος, τα ηλεκτρικά έχουν καλύτερη απόδοση ακόμη και αν το ρεύμα που τα κινεί το παράγουμε από diesel, λιγνίτη κλπ
"Generating the electricity used to charge EVs, however, may create carbon pollution. The amount varies widely based on how local power is generated, e.g., using coal or natural gas, which emit carbon pollution, versus renewable resources like wind or solar, which do not. Even accounting for these electricity emissions, research shows that an EV is typically responsible for lower levels of greenhouse gases (GHGs) than an average new gasoline car.
"Πηγή ομοσπονδιακή υπηρεσία περιβάλλοντος ΗΠΑ
https://www.epa.gov/greenvehicles/electric-vehicle-myths#Myth1
-
@taxidiwtis said in Περί Ηλεκτροκίνησης:
Μύθος, τα ηλεκτρικά έχουν καλύτερη απόδοση ακόμη και αν το ρεύμα που τα κινεί το παράγουμε από diesel, λιγνίτη κλπ
"Generating the electricity used to charge EVs, however, may create carbon pollution. The amount varies widely based on how local power is generated, e.g., using coal or natural gas, which emit carbon pollution, versus renewable resources like wind or solar, which do not. Even accounting for these electricity emissions, research shows that an EV is typically responsible for lower levels of greenhouse gases (GHGs) than an average new gasoline car.
καθόλου Μύθος
Εσύ απλά λες ότι μολυνουμε λιγότερο το περιβάλλον
Πρασινο δεν είναι το ρεύμα ομως. Πράσινο ρεύμα είναι όταν παράγεται από καθαρές πηγές ενέργειας οχι από diesel, λιγνιτη κτλ. Δέχομαι και την πυρηνική ενέργεια σαν πράσινη
εγώ δεν είμαι πολέμιος των ηλεκτρικών
απλά αν είναι να κάνεις την μετάβαση στα ηλεκτρικά θέλω την ΣΩΣΤΗ ολοκληρωμένη λύση που είναι περισσότερη παραγωγή πραγματικά πράσινης ενέργειας.
Μυθος είναι ότι με ηλεκτρικό είσαι εντελώς πράσινος και καθαρός προς το περιβάλλον που ΔΕΝ ισχύει και κοροιδεύουν τον κόσμο
και δεν μιλάω για την ανακύκλωση των μπαταριών και άλλα πιο δύσκολα θέματα
-
Αλλος ένα ευχαριστμένος κάτοχος που δεν είχε κανένα πρόβλμα και με ταχύτητες στο όριο, χωρίς να σέρνεται!!
-
Πούλησε μια αρχαιολογία και κάνει συγκρίσεις με ηλεκτρικό όπως τον βολεύει, βάζοντας τα μισά κόστη...
Γελάνε και στην hager....
-
@criuser said in Περί Ηλεκτροκίνησης:
Πούλησε μια αρχαιολογία και κάνει συγκρίσεις με ηλεκτρικό όπως τον βολεύει, βάζοντας τα μισά κόστη...
Γελάνε και στην hager....
Δεν έχουν σημασία τα κόστη (που με ότι και να συγκρίνεις είναι συντηρπτικά υπερ του ηλεκτρικού ακόμα και με το δικό σου!!), αλλά κυρίως ότι έκανε μια χαρά το ταξίδι και μάλιστα μακριβό με ταχύτητες κανονικές και όχι 90χαω που λέτε οι αρνητές!!
-
@fanis75 said in Περί Ηλεκτροκίνησης:
Αλλος ένα ευχαριστμένος κάτοχος που δεν είχε κανένα πρόβλμα και με ταχύτητες στο όριο, χωρίς να σέρνεται!!
Θα μείνω στο τεράστιο ψέμα στο τέλος με την ατάκα "πιο ήσυχα χλμ δεν εχω κάνει ποτέ μου"
Αν ήταν ήσυχα δεν θα κοίταζε καν εφαρμογή!!!
Το άγχος αν φτάνει Κυλλήνη στην τελευταία ατάκα επιλέγει να το ξεχάσει κλπ κλπ!!!Οι διαδρομές στην Ζάκυνθο και την Λευκάδα με τα φρεναρίσματα κλπ για τα στροφηλικια σίγουρα παίξανε θετικό ρόλο!!!
-
Με το δικό μου δεν συγκρίνεται γιατί δεν φτάνουν τις ταχύτητες μου...
-
Νικ είναι νέος ο τύπος, αν ήταν λίγο πιο μεγάλος και είχε λίγο αυξημένο τον προστάτη, θα είχε σύνδεση με υδρορροή σε εκείνη την διαδρομή από το άγχος του...
-
@nickthetrib said in Περί Ηλεκτροκίνησης:
Θα μείνω στο τεράστιο ψέμα στο τέλος με την ατάκα "πιο ήσυχα χλμ δεν εχω κάνει ποτέ μου"
Αν ήταν ήσυχα δεν θα κοίταζε καν εφαρμογή!!!Ησυχα πρφανώς εννοεί σε θόρυβο, όχι άγχους.
-
@nickthetrib said in Περί Ηλεκτροκίνησης:
Αν ήταν ήσυχα δεν θα κοίταζε καν εφαρμογή!!!Ησυχα πρφανώς εννοεί σε θόρυβο, όχι άγχους.
Δεν ήταν ήσυχα...
Ακουγόταν το κροτάλισμα των δοντιών του, από την αγωνία...
-
καθόλου Μύθος
Πρασινο δεν είναι το ρεύμα ομως. Πράσινο ρεύμα είναι όταν παράγεται από καθαρές πηγές ενέργειας οχι από diesel, λιγνιτη κτλ. Δέχομαι και την πυρηνική ενέργεια σαν πράσινη
απλά αν είναι να κάνεις την μετάβαση στα ηλεκτρικά θέλω την ΣΩΣΤΗ ολοκληρωμένη λύση που είναι περισσότερη παραγωγή πραγματικά πράσινης ενέργειας.
Μυθος είναι ότι με ηλεκτρικό είσαι εντελώς πράσινος και καθαρός προς το περιβάλλον που ΔΕΝ ισχύει και κοροιδεύουν τον κόσμο
Τα ηλεκτρικά ειναι ο κρικός που λείπει προς τη σωστή - ολοκληρωμένη λύση, μεταφράσαμε την ανάγκη για μεταφορικό έργο σε ανάγκη για ηλεκτρική ενέργεια. Σταδιακά με την εξέλιξη των μονάδων παραγωγής και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας πάμε προς ένα πιο καθαρό μέλλον...
Ακόμα και αν δεν ήταν όμως καθαρότερο, μόνο και μόνο για την αυτάρκεια στην ενέργεια και απαγκιστρωση από τις εισαγωγές πετρελαιου και για τους λοιπούς γεωπολιτικους λόγους θα το έσπρωχναν οι κυβερνήσεις..
Το ότι είναι και καθαρότερη λύση είναι μια ευχάριστη παρενέργεια, που όμως κάνει ωραίο γκελ για διαφημιση στις μαζες -
Μην μπερδεύεσαι με τους κατόχους psa που αγωνιούν εαν θα φτάσουν σπίτι ή θα τους αφήσει το αμάξι από adblue/καδένα/γρανάζι/κιβώτιο/ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά ή λόξυγγα!!
-
Μην μπερδεύεσαι με τους κατόχους psa που αγωνιούν εαν θα φτάσουν σπίτι ή θα τους αφήσει το αμάξι από adblue/καδένα/γρανάζι/κιβώτιο/ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά ή λόξυγγα!!
True
Παρ όλα αυτά το άγχος των κατόχων ηλεκτρικών είναι μεγαλύτερο!!!
Και φαντάσου το λέει ένας υπέρμαχος της τζαπανίλας!! -
καθόλου Μύθος
Τα ηλεκτρικά ειναι ο κρικός που λείπει προς τη σωστή - ολοκληρωμένη λύση, μεταφράσαμε την ανάγκη για μεταφορικό έργο σε ανάγκη για ηλεκτρική ενέργεια. Σταδιακά με την εξέλιξη των μονάδων παραγωγής και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας πάμε προς ένα πιο καθαρό μέλλον...
Ακόμα και αν δεν ήταν όμως καθαρότερο, μόνο και μόνο για την αυτάρκεια στην ενέργεια και απαγκιστρωση από τις εισαγωγές πετρελαιου και για τους λοιπούς γεωπολιτικους λόγους θα το έσπρωχναν οι κυβερνήσεις..
Το ότι είναι και καθαρότερη λύση είναι μια ευχάριστη παρενέργεια, που όμως κάνει ωραίο γκελ για διαφημιση στις μαζεςΕγώ απλά εβαλα ένα σκιτσάκι που δείχνει πόσο παραπληροφορούν τον κόσμο για πρασινη ενέργεια και πράσινα άλογα και μετά απάντησα σε σενα που είπες οτι είναι μυθος (που δεν είναι)
τωρα για να το πιασω από την αρχή και να σου πω που συμφωνώ και που όχι και ολοκληρωμένη άποψη πάνω στην ενεργεια χρειαζομαι πολύ περισσότερο από ενα σκίτσο και θα είναι ενα πολύ μεγάλο ποστ.
προς το παρόν δεν εχω τοσο χρόνο οπότε μένω στο σκιτσάκι
οσο δεν υπάρχει πάντως ολοκληρωμένη λύση όλες οι άλλες είναι κάτι σαν αυτό
-
Αλλος ένα ευτυχισμένος κάτοχος, ότι και να λένε οι μαζουτιέρες!!!
-
....
Εγώ απλά εβαλα ένα σκιτσάκι που δείχνει πόσο παραπληροφορούν τον κόσμο για πρασινη ενέργεια και πράσινα άλογα και μετά απάντησα σε σενα που είπες οτι είναι μυθος (που δεν είναι)τωρα για να το πιασω από την αρχή και να σου πω που συμφωνώ και που όχι και ολοκληρωμένη άποψη πάνω στην ενεργεια χρειαζομαι πολύ περισσότερο από ενα σκίτσο και θα είναι ενα πολύ μεγάλο ποστ.
...Αν με έναν μαγικό τρόπο εξαφανιζόντουσαν αύριο (το 2019 βασικά) όλα τα θερμικά αυτοκίνητα και βανάκια στην Ε.Ε. και γίνουν ηλεκτρικά που φορτίζουν μόνο με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι παγκόσμιες ετήσιες εκπομπές CO2 που λέμε θα είχαν μειωθεί κατά .... 2 %. Που μας γυρίζει αυτό σε απόλυτα νούμερα CO2; Στις παγκόσμιες ετήσιες εκπομπές του .... 2017.
Αξία όμως να γράφεις στα φόρουμς (φόρα ; ) πόσο ανώτερος είσαι, και τι καλό κάνεις στο περιβάλλον που οδηγείς ηλεκτρικό σε σχέση με την πλέμπα; Ανεκτίμητη.
edit, για το παγκόσμιες.
-
@vagnar said in Περί Ηλεκτροκίνησης:
Αξία όμως να γράφεις στα φόρουμς (φόρα ; ) πόσο ανώτερος είσαι, και τι καλό κάνεις στο περιβάλλον που οδηγείς ηλεκτρικό σε σχέση με την πλέμπα; Ανεκτίμητη.
Το αστειο της υποθεσης ειναι οτι τετοια λογια δεν εχω διαβασει/ακουσει ποτε απο καποιον κατοχο ηλεκτρικο οχηματος αυτοκινητου. Αντιθετως, τους προσαπτονται απο τον περιγυρο. Δεν ειμαι σε θεση να ξερω τι σκεφτεται ο καθενας, αλλα δεν τα εχω διαβασει καπου. Το πολυ-πολυ να εχω πετυχει καποιον να λεει οτι "νιωθω ωραια που οδηγω ενα οχημα που αν τροφοδοτειται με ρευμα απο ΑΠΕ, δεν μολυνει το περιβαλλον".
Ουτε αναφορα σε "πλεμπες", ουτε υπεροπτικη συμπεριφορα, ουτε τιποτα αντιστοιχο... -
@vagnar said in Περί Ηλεκτροκίνησης:
....
Εγώ απλά εβαλα ένα σκιτσάκι που δείχνει πόσο παραπληροφορούν τον κόσμο για πρασινη ενέργεια και πράσινα άλογα και μετά απάντησα σε σενα που είπες οτι είναι μυθος (που δεν είναι)τωρα για να το πιασω από την αρχή και να σου πω που συμφωνώ και που όχι και ολοκληρωμένη άποψη πάνω στην ενεργεια χρειαζομαι πολύ περισσότερο από ενα σκίτσο και θα είναι ενα πολύ μεγάλο ποστ.
...Αν με έναν μαγικό τρόπο εξαφανιζόντουσαν αύριο (το 2019 βασικά) όλα τα θερμικά αυτοκίνητα και βανάκια στην Ε.Ε. και γίνουν ηλεκτρικά που φορτίζουν μόνο με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οι ετήσιες εκπομπές CO2 που λέμε θα είχαν μειωθεί κατά .... 2 %. Που μας γυρίζει αυτό σε απόλυτα νούμερα CO2; Στις ετήσιες εκπομπές του .... 2017.
Δώσε μια πηγή για αυτό που λες.
Περί Ηλεκτροκίνησης