Οντως με βοηθάει και η δουλειά μου, αλλά ξερόλες υπάρχουν παντού.
Απλά σε αυτούς γίνομαι επιθετικός και απόλυτος.
Να σου πω ένα παράδειγμα. Πάντα βάζω στις εισόδους ένα σώμα καλοριφέρ.
Αυτό εξυπηρετεί δύο σκοπούς.
Ο ένας είναι να υπάρχει μία θαλπωρή στην είσοδο και να αισθάνεσαι ότι μπαίνεις στο σπίτι σου, ο δεύτερος είναι ότι αυτό λειτουργεί όποτε λειτουργεί η θέρμανση.
Στην θέρμανση έχουμε κάποια θέματα όπως μου έχουν πει έμπειροι μηχανολόγοι.
Εχουμε ένα μεγάλο λέβητα, που μπορεί να σηκώσει όλα μαζί τα διαμερίσματα αν ζητήσουν ταυτόχρονα θέρμανση, αλλά ο ίδιος λέβητας ζεσταίνεται, όταν ζητήσει μόνο ένας.
Οταν αυτός ο ένας κλείσει την θέρμανση του και δεν ζητάει άλλος, ο κυκλοφορητής συνεχίζει να κυκλοφορεί το νερό, μέχρι αυτό να κρυώσει. Προφανώς αυτό κυκλοφορεί μόνο στις κεντρικές στήλες.
Βάζοντας αυτό το σώμα στην είσοδο, έχω μία κατανάλωση ακόμα, οπότε έστω και λίγο βοηθάει να κρυώσει πιο γρήγορα το νερό και να σταματήσει να δουλεύει και ο κυκλοφορητής.
Είχα λοιπόν τον περίεργο, ο οποίος θεωρούσε ότι έκαιγε λεφτά το σώμα της εισόδου, ήθελε να το ξηλώσει, πήγαινε και έκλεινε τον διακόπτη, χωρίς να ξέρουμε ακριβώς ότι είναι αυτός, απλά το υποψιαζόμαστε, γιατί σε συνέλευση είχε ζητήσει να το βγάλουμε, γιατί λέει είχε ρωτήσει και του είχαν πει.
Ε τον έκραξα άσχημα, του είπα εγώ που το έβαλα και κόστισε κάποια κατοστάρικα, η όλη εγκατάσταση, λες να ήθελα να τα πετάξω ?
Τελικά έπαψαν να ασχολούνται, αλλά και σε άλλες πολυκατοικίες τους φαίνεται παράξενο.
Τι να κάνουμε ξερόλες υπάρχουν παντού και πάντα.