-
Ο άλλος είναι ξυστης που δεν ασχολείται με τίποτα... ούτε με την προσωπική του υγιεινή...να το πω κομψά. Δεν είχε σκουπίσει τα μπαλκόνια 15 χρόνια με αποτέλεσμα τα σχαρακια να πιάσουν χορτάρι και σε δυνατή βροχή να γεμίσει το μπαλκόνι του νερό και να περάσει σε εμένα υγρασία που είμαι από κάτω.
Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι μπιχλαίοι, βλέπω συχνά τέτοιες πολυκατοικίες που δεν έχουν βγει ποτέ στο μπαλκόνι.
Και ο διαχειριστής μαζεύει το χρήμα κάτω από το στρώμα, γεροντοπαλικαρο που μένει με τη μαμά ακόμη (50+)...
Μήπως θέλει νύφη να του στείλω τη δικιά μας;
Τραγική κατάσταση....το μόνο παρηγορο είναι ότι το αγόρασα σε τιμή ευκαιρίας...
Βέβαια έχω ρίξει εδώ και 8 χρόνια προσωπική εργασία φουλ, καθάρισμα κοινόχρηστου κήπου κλάδεμα 100 τμ, καθαρισμός φρεατίων αντιπλημμυρικών, συντήρηση καυστήρα από την τσέπη μου... γιατί μόνο εγώ άναβα καλοριφέρ μέχρι πέρυσι.Σε εμάς θα σου είχαμε κάνει μέχρι και μήνυση μη σου πω!
Περιμένω πότε θα πάρω σύνταξη... καλά να είμαστε...να γλιτώσω και να μετακομίσω στην μονοκατοικία μου στο χωριό να ησυχάσω από όλους...
Εμείς δεν έχουμε ούτε αυτή την ελπίδα! Άστα!
-
Η διαχείριση θέλει να έχεις καλή συνεργασία.
Τώρα για το πετρέλαιο και εμένα μου είπαν για 8-11, του λέω 9.45 πρέπει να φύγω, μου είπε 7-9 το πρωί και ήλθαν 6.30. Ευτυχώς που ξυπνάω στις 6.
Οπωσδήποτε όμως έχω πιο ευέλικτο ωράριο από ένα μισθωτό, άσχετα αν στην πράξη δουλεύω περισσότερες ώρες την εβδομάδα.
-
Εσύ φίλτατε @cruiser επαγγελματικά είσαι και σε αυτό το χώρο. Έχεις άκρες, γνωρίζεις, σε ακούνε, έχει βαρύτητα η άποψή σου.
Εγώ πάω να μιλήσω και πετάγεται η κάθε κλανιά, πετά την μπούρδα της και το παίζει επιστήμονας.Και αυτό συμβαίνει καθημερινά και στον εργασιακό μου χώρο. Παντού ξερόλες, παντογνώστες και τύποι & τύπισσες που έχουν μάθει μόνο να καβαλούν άλλους και αντίλογο δεν δέχονται.
Καλά μου τα έλεγε ένα φιλαράκι τότε το 2015. Μην πάρεις, μου έλεγε, διαμέρισμα. Θα σου βγει ξινό. Δεν ξέρεις τι γίνεται στις πολυκατοικίες.
Εμείς, μου έλεγε, ήμαστε μεγαλωμένοι αλλιώς.
Ζούμε σε μονοκατοικίες χωρίς άμπαλους πάνω και κάτω από το κεφάλι μας. Δεν έχουμε μάθει, μου έλεγε, να τσακωνόμαστε,να πλακωνόμαστε στα μπουκέτα και να διεκδικούμε με bullying.Ο μόνος άνθρωπος που είχε δίκιο.
-
@storm said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
Ζούμε σε μονοκατοικίες χωρίς άμπαλους πάνω και κάτω από το κεφάλι μας.Αυτό ίσως έχει μεγάλη σημασία. Γιατί εγώ μόνο σε πολυκατοικία έχω μείνει, εκεί γεννήθηκα και μεγάλωσα (σε μονοκατοικία έμεινα για λίγο στα 30 μου) οπότε α) έχω μάθει αυτό τον τρόπο ζωής και β) δεν έχω μάθει στην γλύκα της μονοκατοικίας!
-
Οντως με βοηθάει και η δουλειά μου, αλλά ξερόλες υπάρχουν παντού.
Απλά σε αυτούς γίνομαι επιθετικός και απόλυτος.
Να σου πω ένα παράδειγμα. Πάντα βάζω στις εισόδους ένα σώμα καλοριφέρ.
Αυτό εξυπηρετεί δύο σκοπούς.
Ο ένας είναι να υπάρχει μία θαλπωρή στην είσοδο και να αισθάνεσαι ότι μπαίνεις στο σπίτι σου, ο δεύτερος είναι ότι αυτό λειτουργεί όποτε λειτουργεί η θέρμανση.
Στην θέρμανση έχουμε κάποια θέματα όπως μου έχουν πει έμπειροι μηχανολόγοι.
Εχουμε ένα μεγάλο λέβητα, που μπορεί να σηκώσει όλα μαζί τα διαμερίσματα αν ζητήσουν ταυτόχρονα θέρμανση, αλλά ο ίδιος λέβητας ζεσταίνεται, όταν ζητήσει μόνο ένας.
Οταν αυτός ο ένας κλείσει την θέρμανση του και δεν ζητάει άλλος, ο κυκλοφορητής συνεχίζει να κυκλοφορεί το νερό, μέχρι αυτό να κρυώσει. Προφανώς αυτό κυκλοφορεί μόνο στις κεντρικές στήλες.
Βάζοντας αυτό το σώμα στην είσοδο, έχω μία κατανάλωση ακόμα, οπότε έστω και λίγο βοηθάει να κρυώσει πιο γρήγορα το νερό και να σταματήσει να δουλεύει και ο κυκλοφορητής.
Είχα λοιπόν τον περίεργο, ο οποίος θεωρούσε ότι έκαιγε λεφτά το σώμα της εισόδου, ήθελε να το ξηλώσει, πήγαινε και έκλεινε τον διακόπτη, χωρίς να ξέρουμε ακριβώς ότι είναι αυτός, απλά το υποψιαζόμαστε, γιατί σε συνέλευση είχε ζητήσει να το βγάλουμε, γιατί λέει είχε ρωτήσει και του είχαν πει.
Ε τον έκραξα άσχημα, του είπα εγώ που το έβαλα και κόστισε κάποια κατοστάρικα, η όλη εγκατάσταση, λες να ήθελα να τα πετάξω ?
Τελικά έπαψαν να ασχολούνται, αλλά και σε άλλες πολυκατοικίες τους φαίνεται παράξενο.
Τι να κάνουμε ξερόλες υπάρχουν παντού και πάντα.
-
@fanis75 φυσικά και έχει μεγάλη σημασία, γιατί στην ουσία μαθαίνεις να ζεις μόνος και όχι με παρέα σαν να είσαι σε κατασκήνωση.
-
Στη δική μου πολυκατοικία δεν ενδιαφερόταν κανείς για τη διαχείριση. Ήταν σε εξωτερική εταιρεία. Πήγαινε όμως το δάγκωμα σύννεφο. Οπότε ανέλαβα τη διαχείριση "πραξικοπηματικά" πριν κάποια χρόνια.
Δεν θα αποκαλύψω τον τρόπο γιατί θα με κακοχαρακτηρίσετε!Μάζεψα κάποια πράγματα που ήταν παρατημένα για χρόνια. Σιγά μην ενδιαφερθεί η εξωτερική εταιρεία για τίποτα άλλο πέρα από το να λειτουργεί στοιχειωδώς η θέρμανση και το ασανσέρ και να χρεώνει 50€ για ν' αλλάξει μια λάμπα στο κλιμακοστάσιο...
Στις συνελεύσεις δεν πάταγε κανείς. Οπότε στην επαναληπτική συνέλευση εγώ και 1-2 ατόμα ακόμα που ενδιαφερόντουσαν, περνάγαμε αποφάσεις με πλειοψηφία των παρόντων, βάση καταστατικού. Όλα νομότυπα.
Και μετά απλώς τους ζήταγα τα λεφτά. Γκρίνιαζαν αλλά τελικά τα έδιναν. Αν διαφωνούσατε τους έλεγα, ας ερχόσασταν στη συνέλευση να καταψηφίσετε. Σιγά μην ερχόντουσαν. Προτιμούσαν να πληρώσουν παρά να χαλάσουν τη ζαχαρένια τους.Φέτος βαρέθηκα και την έδωσα έξω τη διαχείριση. Τους κόλλησα και ανακοίνωση δίπλα στο ασανσέρ με τα στοιχεία της εταιρείας. Ούτε που έχει μπει στον κόπο να τη διαβάσει κανείς. Πλήρης αδιαφορία. Ακόμα νομίζουν ότι είμαι διαχειριστής και με παίρνουν τηλ. για θέματα της πολυκατοικίας.
Μα αναρωτιέμαι, αφού πληρώνουν τα κοινόχρηστα στην εξωτερική εταιρεία, πως δεν καταλαβαίνουν? Τεσπα, λεπτομέρειες...
Έτσι είναι τελικά. Λόγω της αδιαφορίας των ανθρώπων οι δυναμικές μειοψηφίες κάνουν κουμάντο. Η πλειοψηφία παραμένει ουτοπική έννοια, μόνο στα χαρτιά υπάρχει. -
@fanis75 said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
Ζούμε σε μονοκατοικίες χωρίς άμπαλους πάνω και κάτω από το κεφάλι μας.Αυτό ίσως έχει μεγάλη σημασία. Γιατί εγώ μόνο σε πολυκατοικία έχω μείνει, εκεί γεννήθηκα και μεγάλωσα (σε μονοκατοικία έμεινα για λίγο στα 30 μου) οπότε α) έχω μάθει αυτό τον τρόπο ζωής και β) δεν έχω μάθει στην γλύκα της μονοκατοικίας!
Εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα σε μονοκατοικία και είδα γύρω μου να χτίζονται πολυκατοικίες. Οταν παντρεύτηκα πήγα σε διαμέρισμα, βολεύτηκα και δεν το αλλάζω. Απλά κοιτάζω να έχω θέα.
Εδώ παίζει ρόλο, ότι δεν πιάνουν τα χέρια μου καθόλου και δεν μου αρέσουν τα μαστορέματα...
-
@andya3 said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
Φέτος βαρέθηκα και την έδωσα έξω τη διαχείριση. Τους κόλλησα και ανακοίνωση δίπλα στο ασανσέρ με τα στοιχεία της εταιρείας.
Μακάρι να γινόταν αυτό και σε μας. Θα μπορούσα τουλάχιστον να απευθύνομαι στην εταιρεία για θέματα της πολυκατοικίας χωρίς να σκέφτομαι ότι θα στραβωμουτσουνιάσει κάποιος ή θα νοιώσει ότι πάω να τον χώσω.
Και φυσικά θα άνοιγα και το καλοριφέρ και θα είχα ζεστασιά στο κωλόσπιτο.
-
@criuser said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
Εδώ παίζει ρόλο, ότι δεν πιάνουν τα χέρια μου καθόλου και δεν μου αρέσουν τα μαστορέματα...
Αυτό τι σχέση έχει, δεν το κατάλαβα!?! Όλες οι δουλειές ίδιες είναι σε ένα σπίτι...εαν δεν πιάνουν τα χέρια σου βάζεις κάποιον να κάνει την δουλειά.
-
Αυτό θα έκανα, αλλά σε μια πολυκατοικία δεν πρόκειται να ασχοληθείς εσύ με τα κοινόχρηστα.
Σε μια μονοκατοικία δεν υπάρχουν κοινόχρηστα, έτσι κήπους, ακαλύπτους κλπ θα πρέπει να τους συντηρείς εσύ ή να πληρώνεις άλλους και να πληρώνεις το 100 % και όχι το 5-10-15 % που πληρώνεις με την αναλογία σου στην πολυκατοικία.
Τον μόνο συνειδητοποιημένο που έχω γνωρίσει που έκανε μονοκατοικία, είναι φίλος βιομήχανος που αγόρασε κτήμα 4 στρ. και μου είπε ότι θα είχε μόνιμα ένα ζευγάρι ως προσωπικό και θα είχε και ετήσιο κόστος για όλα κοντά στα 40-50000 .
Τα μεταξωτά βρακιά που λέγαμε.
-
Αυτό θα έκανα, αλλά σε μια πολυκατοικία δεν πρόκειται να ασχοληθείς εσύ με τα κοινόχρηστα.
Σε μια μονοκατοικία δεν υπάρχουν κοινόχρηστα, έτσι κήπους, ακαλύπτους κλπ θα πρέπει να τους συντηρείς εσύ ή να πληρώνεις άλλους και να πληρώνεις το 100 % και όχι το 5-10-15 % που πληρώνεις με την αναλογία σου στην πολυκατοικία.
Αααα αυτό εννοείς!! Εεε ναι προφανώς τα κόστη είναι άλλα σε μια μονοκατοικία....αλλά αυτό είναι μέρος της "συμφωνίας", της επιλογής. Ο πατέρας μου π.χ. τα κάνει όλα μόνος του (τα κηπουρικά εννοώ) γιατί του αρέσει και τον κρατάει σε καλή κατάσταση να έχει μποστάνι, κήπο κλπ. Προφανώς τώρα που άλλαξε καυστήρα τον πλήρωσε μόνος του (όμως στο 1/4 της τιμής μια πολυκατοικίας λόγω μεγέθους).
-
Οντως με βοηθάει και η δουλειά μου, αλλά ξερόλες υπάρχουν παντού.
Απλά σε αυτούς γίνομαι επιθετικός και απόλυτος.
Να σου πω ένα παράδειγμα. Πάντα βάζω στις εισόδους ένα σώμα καλοριφέρ.
Αυτό εξυπηρετεί δύο σκοπούς.
Ο ένας είναι να υπάρχει μία θαλπωρή στην είσοδο και να αισθάνεσαι ότι μπαίνεις στο σπίτι σου, ο δεύτερος είναι ότι αυτό λειτουργεί όποτε λειτουργεί η θέρμανση.
Στην θέρμανση έχουμε κάποια θέματα όπως μου έχουν πει έμπειροι μηχανολόγοι.
Εχουμε ένα μεγάλο λέβητα, που μπορεί να σηκώσει όλα μαζί τα διαμερίσματα αν ζητήσουν ταυτόχρονα θέρμανση, αλλά ο ίδιος λέβητας ζεσταίνεται, όταν ζητήσει μόνο ένας.
Οταν αυτός ο ένας κλείσει την θέρμανση του και δεν ζητάει άλλος, ο κυκλοφορητής συνεχίζει να κυκλοφορεί το νερό, μέχρι αυτό να κρυώσει. Προφανώς αυτό κυκλοφορεί μόνο στις κεντρικές στήλες.
Βάζοντας αυτό το σώμα στην είσοδο, έχω μία κατανάλωση ακόμα, οπότε έστω και λίγο βοηθάει να κρυώσει πιο γρήγορα το νερό και να σταματήσει να δουλεύει και ο κυκλοφορητής.
Είχα λοιπόν τον περίεργο, ο οποίος θεωρούσε ότι έκαιγε λεφτά το σώμα της εισόδου, ήθελε να το ξηλώσει, πήγαινε και έκλεινε τον διακόπτη, χωρίς να ξέρουμε ακριβώς ότι είναι αυτός, απλά το υποψιαζόμαστε, γιατί σε συνέλευση είχε ζητήσει να το βγάλουμε, γιατί λέει είχε ρωτήσει και του είχαν πει.
Ε τον έκραξα άσχημα, του είπα εγώ που το έβαλα και κόστισε κάποια κατοστάρικα, η όλη εγκατάσταση, λες να ήθελα να τα πετάξω ?
Τελικά έπαψαν να ασχολούνται, αλλά και σε άλλες πολυκατοικίες τους φαίνεται παράξενο.
Τι να κάνουμε ξερόλες υπάρχουν παντού και πάντα.
Δηλαδή αυτό το σώμα στην είσοδο δεν επιβαρύνει καθόλου την κατανάλωση;
-
Υπάρχουν μονοκατοικίες πολλών τύπων. Ορισμένες έχουν πολύ μικρούς κήπους. Οι κήποι είναι εύκολη υπόθεση και οι επιλογές για την επιλογές φυτών και δέντρων απεριόριστες. Υπάρχουν π.χ. και φυτά και δέντρα για "τεμπέλιδες". Και στο κάτω/κάτω της γραφής δεν είναι και υποχρεωτικό να υπάρχει κήπος. Τσιμέντωμα, αρκετές γλάστρες με φυτά που δεν θέλουν ιδιαίτερη περιποίηση και νερό, και όλα μια χαρά.
-
Δεν φταίει η πολυκατοικία αλλά οι άνθρωποι που μένουν σε αυτή. Κοινώς (και λογικώς) μια πολυκατοικία είναι ένα δείγμα της κοινωνίας. Το θέμα είναι να είναι όλοι καλόβολοι ή τουλάχιστον να μην είναι σπαστικοί.
Σε προηγούμενη πολυκατοικία που έμενα, μία από τις ιδιοκτήτριες του οικοπέδου (που έφτιαξε και (φιλέτο) ισόγειο με τον κήπο όλο δικό της, κλπ.) χρωστούσε πάνω από 2κ. Όπως καταλαβαίνετε από που να βάλουμε πετρέλαιο; Ρε με το καλό, τπτ.
Είδε και απόειδε ο διαχειριστής και τα έδωσε έξω*. Της λένε αυτοί "μην ανησυχείτε, θα τα πάρουμε εμείς". Μα λέγαμε αποκλείεται.
1ος μήνας της έρχεται εξώδικο, δίνει 1000ε. Ε τη γ@μ@ς μετά κύριε πρόεδρε; Είναι αυτό που λέει ο @cruiser , θέλουν με το άγριο μόνο.Εγώ όποιος μου λέει για τίμιους επαγγελματίες τους προτιμώ άμεσα. πχ Άκουσα από 3ο να λέει σε έναν γνωστό μου για έναν συντηρητή καυστήρα και έλεγε ρε συ τι παιδί, τι δουλειά έκανε μπράβο του, δεν το έχω ξαανδεί.
Τσααακ, φέρε το τηλ του. Πήρε τα ίδια $ με τον προηγούμενο, μου λέει δεν τον έχετε συντηρήσει ποτέ; Άλλαξε τρύπια σωληνάκια, μπεκ, κλπ. τζετ!
Μην πω για προηγούμενο διαχειριστή που ούτε που ήξερε τι του έβαζαν στη δεξαμενή, όχι να μετρήσει... ούτε καν!*σε σκίζουν σε κάτι πετρέλαια αυτοί, πάει η κλεψιά σύννεφο!
-
@xenos said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
*σε σκίζουν σε κάτι πετρέλαια αυτοί, πάει η κλεψιά σύννεφο!
Εμάς η εταιρεία διαχείρισης βάζει πετρέλαιο με δικό της βυτίο... φαντάσου.
-
Στην δική μου διαχείριση, στο τέλος έβαλα 300euro από την τσέπη μου για να βγει το ταμείο.
Μέσα στον πανικό των 12 μηνών, το λάθος έγινε.Είτε στα πετρέλαια, είτε με τις αποδείξεις των συνεργείων, είτε με το excel που μάζευα όλη την πληροφορία, κάπως, κάποια στιγμή κάτι πήγε στραβά. Δεν ξέρω. Τα έβαλα από την τσέπη μου, δεν είχα το κουράγιο για ψάξιμο. Ήθελα μόνο να ξεφορτωθώ αυτό το μαρτύριο.
-
Υπάρχουν μονοκατοικίες πολλών τύπων. Ορισμένες έχουν πολύ μικρούς κήπους. Οι κήποι είναι εύκολη υπόθεση και οι επιλογές για την επιλογές φυτών και δέντρων απεριόριστες. Υπάρχουν π.χ. και φυτά και δέντρα για "τεμπέλιδες". Και στο κάτω/κάτω της γραφής δεν είναι και υποχρεωτικό να υπάρχει κήπος. Τσιμέντωμα, αρκετές γλάστρες με φυτά που δεν θέλουν ιδιαίτερη περιποίηση και νερό, και όλα μια χαρά.
A, δεν τα ξέρεις καλά.
Εμάς ο καθένας κάνει ότι θέλει, πχ δίνει οδηγίες στον κηπουρό. Ο προηγούμενος διαχ. είχε ένα δεντράκι, του το έδωσε να το βάλει στον κήπο και ξεράθηκε. Ε λοιπόν δεν τον άφηνε να το πετάξει. Πάω εγώ στον κηπουρό λέω τι είναι αυτό εδώ; Μου λέει δεν με αφήνει ο άλλος να το πετάξω. Καλά του λέω σούταρε το επιτόπου τώρα. -
Ακόμη και για το πετρέλαιο έπρεπε να απολογηθώ στην εργασία μου για μία ώρα το πρωί που έπρεπε να κάτσω να περιμένω το βυτιοφόρο. Και μου ήρθε το βυτιοφόρο στις 8.30 το πρωί και εγώ έπρεπε ήδη να είχα χτυπήσει κάρτα από τις 7.45.
Αυτο εχει λυθεί με το φυσικο αεριο. Ειμαι 16 χρονια διαχειριστής και ασχολουμε ενα σαββατο το μηνα για να στειλω τα ποσα για να βγουν τα κοινοχρηστα και οταν εχουμε καποια βλαβη + 2 απεντωμόσεις και ενα service καυστηρα το χρονο. Είμαστε και 4 όπως ειπα.
Τελευταια βοηθαει και το work from home.
Αθηνα αυτα, γιατι στο Λουτρακι που ειπα με τους 41 τρελους (με εμενα μεσα), ο ενας λεει κοψε τα δενδρα και ο αλλος βαλε αλλα 2 πευκα. Εκει δεν βγαινει ακρη και εχω κανει μονο ενα χρονο.
-
Εγώ τις τελευταίες μέρες παρατήρησα και ένα καινούριο φρούτο.
Οπτικές ίνες και εξοπλισμός παρόχου μέχρι το διαμέρισμα.Αυτά περνούν από κοινόχρηστους χώρους π.χ. σκαλιά. Δεν απαιτείται να γίνει πρώτα κάποια μελέτη ή/και εργασίες που να μην είναι του ποδαριού;
Το κάθε διαμέρισμα δηλαδή θα γεμίζει την πολυκατοικία με πλαστικά κανάλια και συσκευές στους κοινόχρηστους τοίχους;
Δεν ξέρω, αλλά εμένα όλα αυτά μου φαίνονται παράλογα.
Κοινόχρηστα πολυκατοικίας