-
@gatoz said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
εχουμε την ιδια διαχειριστρια απο το 2008 που το κατοικησαμε.
της αρεσει.
στην επομενη προχειρη μαζωξη ομως εχω σκοπο να προτεινω και αμοιβη 100 το μηνα γιατι ειναι κριμα να το κανει ανευ αμοιβης.Αυτή είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση. Και εμείς στο κοινόβιο έχουμε αρκετούς που όλη την ημέρα το ξύνουν μέσα στο κοινόβιο. Δεν πάνε πουθενά. Ούτε καν διακοπές το καλοκαίρι.
Συνταξιούχοι, εισοδηματίες, δημόσιοι υπάλληλοι και διάφοροι άλλοι ξύστες και ξύστριες.Γυροφέρνουν στην πυλωτή, στην γειτονιά, σαν αδέσποτα που ψάχνουν να βρουν κάτι να κάνουν για να περάσει η ώρα.
Ίσως μία αμοιβή τους έπειθε να αναλάβουν την διαχείριση.
Αν και οι περισσότεροι από δαύτους δεν πατάνε το πόδι τους σε συνελεύσεις. -
Άκουσα πρόσφατα για πολυκατοικία που θέλουν να κάνουν διαχειριστές γιατί παίρνουν 5ε/διαμέρισμα. οκ δεν είαι τρομερό, αλλά σε εμάς πχ 5χ20 = 100ε κάποιοι θα τα χρησιμοποιούσαν. Αλλά σε εμάς έχει λίγο τρέξιμο λόγω μεγέθους.
Γενικά όχι άσχημα αλλά όχι και καλά. Προσπαθείς προσπαθείς και μετά πάς στο "δεν πάνε να @#μηθούν όλοι τους; Δεν ασχολούμαι". Προσωπικά δεν είχα το χρόνο αλλά με έχωσαν για 1 χρόνο και ειδικά με χιόνια/πετρέλαιο κλπ έμπλεξα. Μην πω για βλαμμένους. Υπάρχουν παντού και χώνουν τη μύτη τους παντού. Μέχρι και τον κηπουρό του έχοτν πρήξει τα @@, δεν τον αφήνουν να κλαδέψει γιατί ....έτσι. Εγώ του είπα κλάδεψε τα όπως θέλεις και όποιος γκρινιάξει να έρθει σε εμένα. Άσταδυάλα από δω.
Για να καταλάβετε (στορμ άκου)...
Τα ντουλάπια με τα ρολόγια της ΔΕΗ δεν ασφαλίζουν και όταν φυσάει ανοίγουν και σπάνε οι μεντεσέδες. Ήρθε ένας τύπος, άλλαξε 2 μεντεσέδες (2ε) και πήρε 50! Ε άντε γμήσου δλδ.
Μετά από 1 μήνα πάρτο πάλι κάτω το ντουλάπι. Πάω στο πράκτικερ και με 2ε παίρνω μεντεσέδες και με άλλα 1-2 πήρα αυτά τα "Γ" τα βιδωτά (δεν ξέρω πως τα λένε). Και εκεί που τα έβαζα με πετυχαίνει γείτονας:
-Και τι κάνετε εδώ; Και ποιος σας είπε; Και το γνωρίζει ο διαχειριστής;Λέω να του ρίξω κουτουλιά τώρα ή όχι! Να μην τα πολυλογώ, ούτε χρέωσα τπτ εννοείται, ούτε ξαναέσπασε το ντουλάπι από τον αέρα.
-
Και που το θυμήθηκα, έχουμε μια 50άρα (βλαμμένη τη λες σίγουρα) και κάθε φορά που με βλέπει νομίζει ότι είμαι ο Ρωχάμης και μου κάνει ανάκριση ποιος είσαι εσύ, δεν μένεις εδώ, κλπ.
Την τελευταία φορά δεν άντεξα, της τα έχωσα λίγο και της λέω αν έχετε πρόβλημα να πάτε στο διαχειριστή να τον ρωτήσετε ποιος είμαι (εγώ είμαι διαχειριστής, αλλά πληρώνει η μάνα της). -
οι μεγαλες πολυκατοικιες μαλλον εχουν περισσοτερα θεματα...
σε μικρες, εγω μενω σε 5 διαμερισματων, ειναι ισως ευκολοτερη η συνεννοηση καθως συναντιεστε καθε μερα και ξερενοσαστε οποτε μπαινει και λιγο νερο στο κρασι.
αλλωστε ο καθενας εχει να κανει το πολυ με αλλους 4 μονο και οχι 19 οπως του ξενου -
ΜΗΝ λέμε υπερβολές, τι αμοιβή για την διαχείριση ; Άντε σε κάποιες μεγάλες πολυκατοικίες >25-30 διαμερίσματα να μην πληρώνει καθόλου κοινόχρηστα ο εκάστοτε διαχειριστής (εξαιρουμένης της θέρμανσης). Με το ετήσιο ποσόν που θα έδινε μία πολυκατοικία σε εταιρεία για εξωτερική διαχείριση (1200-1750 ευρώ στην περιοχή μου ανάλογα τον αριθμό διαμερισμάτων υπολογίζεται) κάνεις σοβαρές αναβαθμίσεις σε κοινόχρηστους χώρους, βάψιμο, θυροτηλεοράσεις, κάμερες ασφαλείας, ασανσερ κλπ. Παλιότερα διάβαζα και άκουγα τρελές ιστορίες σε πολυκατοικίες με "ετσιθελικά" απλήρωτα κοινόχρηστα ετών χιλιάδων ευρώ που αν παρέλθει πενταετία δεν μπορούν να διεκδικηθούν στα δικαστήρια και μεγάλες καταχρήσεις σε αποθεματικά ή υπερκοστολογήσεις εργασιών για προμήθεια ! Ακόμα μια μικρογραφία της κοινωνίας μας δηλαδή
-
Το θέμα με την διαχείριση είναι το αφμ. Σε περίπτωση αστικών θεμάτων, όχι του ταξιδευτή, αλλά νομικών θεμάτων ποιον θα τρέχουν;
-
ηδη 15 ετων το μικρο διαμερισμα που με τοσο κοπο και δανειο εξυπηρετουμενο αγορασα απο τον λαμογιοεργολαβο
για δυτικα προαστια και πληβειους οπως ο γατος. αλλα χρεωμενα απο τη συντεχνια των εργολαβων πανακριβα.
δεν ειχα να τα φτιαξω απο την αρχη και τωρα που μαζεψα με δυσκολια και 15 χρονια μετα, το εκανα....Και τώρα ακούτε ένα ποτ πουρί από τις μεγάλες επιτυχίες του κατατρεγμένου γατούλη:
Καμαρούλα μια σταλιά - Δραπετσώνα - Άπονη ζωή. -
@xenos said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
Και που το θυμήθηκα, έχουμε μια 50άρα (βλαμμένη τη λες σίγουρα) και κάθε φορά που με βλέπει νομίζει ότι είμαι ο Ρωχάμης και μου κάνει ανάκριση ποιος είσαι εσύ, δεν μένεις εδώ, κλπ.
Την τελευταία φορά δεν άντεξα, της τα έχωσα λίγο και της λέω αν έχετε πρόβλημα να πάτε στο διαχειριστή να τον ρωτήσετε ποιος είμαι (εγώ είμαι διαχειριστής, αλλά πληρώνει η μάνα της).Σε γουστάρει
-
οι μεγαλες πολυκατοικιες μαλλον εχουν περισσοτερα θεματα...
σε μικρες, εγω μενω σε 5 διαμερισματων, ειναι ισως ευκολοτερη η συνεννοηση καθως συναντιεστε καθε μερα και ξερενοσαστε οποτε μπαινει και λιγο νερο στο κρασι.
αλλωστε ο καθενας εχει να κανει το πολυ με αλλους 4 μονο και οχι 19 οπως του ξενουΚαι εγώ μένω σε κατοικία των 4αρων διαμερίσματων 15ετιας και ο ένας πέθανε στην Αμερική και εδώ και τρία χρόνια δεν έχει γίνει αποποίηση κληρονομιάς με αποτέλεσμα να μην ασχολείται κανένας με το ακίνητο.
Ο άλλος είναι ξυστης που δεν ασχολείται με τίποτα... ούτε με την προσωπική του υγιεινή...να το πω κομψά. Δεν είχε σκουπίσει τα μπαλκόνια 15 χρόνια με αποτέλεσμα τα σχαρακια να πιάσουν χορτάρι και σε δυνατή βροχή να γεμίσει το μπαλκόνι του νερό και να περάσει σε εμένα υγρασία που είμαι από κάτω.
Και ο διαχειριστής μαζεύει το χρήμα κάτω από το στρώμα, γεροντοπαλικαρο που μένει με τη μαμά ακόμη (50+)...
Με αποτέλεσμα να μην γίνεται καμμιά εργασία προληπτικής συντήρησης στο κτίριο.... βάψιμο κλπ. Μόνο επισκευή ψιλοβλαβων και να περιμένουμε πότε και αν θα πάρουμε το 1/4 των χρημάτων από τον εκλιπόντα...
Τραγική κατάσταση....το μόνο παρηγορο είναι ότι το αγόρασα σε τιμή ευκαιρίας...
Βέβαια έχω ρίξει εδώ και 8 χρόνια προσωπική εργασία φουλ, καθάρισμα κοινόχρηστου κήπου κλάδεμα 100 τμ, καθαρισμός φρεατίων αντιπλημμυρικών, συντήρηση καυστήρα από την τσέπη μου... γιατί μόνο εγώ άναβα καλοριφέρ μέχρι πέρυσι.
Περιμένω πότε θα πάρω σύνταξη... καλά να είμαστε...να γλιτώσω και να μετακομίσω στην μονοκατοικία μου στο χωριό να ησυχάσω από όλους...
Πότε ξανά ούτε ευρώ ιδιοκτησίας μαζί με άλλους.... -
Για να καταλάβετε (στορμ άκου)...
Ακούω, διαβάζω, συμπάσχω. Κουράγιο σύντροφε! Στο ίδιο καζάνι βράζουμε.
Όλη την ημέρα κάθομαι και σκέφτομαι την γενική συνέλευση. Θα έρθουν οι γνωστοί 5 (από τους 12) και όλοι θα κοιτάνε εμένα για να μου πασάρουν την διαχείριση.
Είτε είμαι στην γαλέρα της δουλειάς, είτε στην γαλέρα του κοινοβίου όλοι τα μπαλάκια θέλουν να πετάνε σε άλλους.
Εγώ καταστρώνω σχέδιο για το απόγευμα του χωσίματος.
Σχέδιο Εξαφανιζόλ... Ψεκάζω και εξαφανίζομαι...Όπως κάνουν μόνιμα 7 διαμερίσματα που την έχουν δει "Μαρίες Αντουανέτες". Ουστ όλοι! Ρε ουστ!
-
Την τελευταία φορά δεν άντεξα, της τα έχωσα λίγο και της λέω αν έχετε πρόβλημα να πάτε στο διαχειριστή να τον ρωτήσετε ποιος είμαι (εγώ είμαι διαχειριστής, αλλά πληρώνει η μάνα της).Πάει έχει ξεφύγει ο κόσμος. Τα ληγμένα δεν κάνουν καλό!!!! Κουράγιο σύντροφε!!!!
-
This post is deleted! -
@georgekn said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
Περιμένω πότε θα πάρω σύνταξη... καλά να είμαστε...να γλιτώσω και να μετακομίσω στην μονοκατοικία μου στο χωριό να ησυχάσω από όλους...
Πότε ξανά ούτε ευρώ ιδιοκτησίας μαζί με άλλους....+1000
-
Δεν μπορώ αν δεν πω την κρυάδα μου, θα σκάσω!
Ρε συ @xenos πως να μη σε ρωτούν που μένεις και ποιος να είσαι; Αφού είσαι.......@xenos
-
Τι λέτε ρε παιδιά ... Ακούω κάτι υπερβολές από φίλους μου μένουν σε πολυκατοικίες και κάνω τον Σταυρό μου .
Καλά μου τα λέει η γυναίκα μου , αν είμασταν σε διαμέρισμα θα είχα 3-4 αυτόφωρα σίγουρα .
Καλύτερα να ζορίζομαι στην παλιά μονοκατοικία παρά έτσι .
-
@yem said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
Τι λέτε ρε παιδιά ... Ακούω κάτι υπερβολές από φίλους μου μένουν σε πολυκατοικίες και κάνω τον Σταυρό μου .
Καλά μου τα λέει η γυναίκα μου , αν είμασταν σε διαμέρισμα θα είχα 3-4 αυτόφωρα σίγουρα .
Καλύτερα να ζορίζομαι στην παλιά μονοκατοικία παρά έτσι .
Η συγκατοίκηση είναι για πολιτισμένες κοινωνίες... όχι για τη διαλυμένη δική μας.
-
@lap said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
Δηλαδή άρα 15 έτη χάλασαν;
οχι, απο την αρχη ηταν μετριας κατασκευης. οκ, οχι αυτο που λεμε τα στατικα, αλλα οι σοφαδες, τα στοκαρισματα, οι πορτες, βρυσες, ντουλαπια κουζινας, ντουλαπες κλπ.
για δυτικα προαστια και πληβειους οπως ο γατος. αλλα χρεωμενα απο τη συντεχνια των εργολαβων πανακριβα.
δεν ειχα να τα φτιαξω απο την αρχη και τωρα που μαζεψα με δυσκολια και 15 χρονια μετα, το εκανα....
αν και πληρωνω εφορια, εφκα και φπα το μηνα οσο το δανειο που ειχα παρει....
βλεπεις ο εργολαβος 'αντικειμενικη τιμη΄ μονο και τα αλλα παντελονι. οπως ολοι τους που φτιαχτηκαν τοτες και σημερα με τις υπερχρεωσεις και τα μαυρα.
οποτε πλερω γατε και μισθωτοι τις μαιζωνετ και τους στολους αυτοκινητων τους....
και κλαιγονται και απο πανω οτι τους θιγεις...κλάψαμε...
-
Λοιπόν το μυστικό στις πολυκατοικίες, είναι όταν σκάσει μύτη ο περίεργος να κλαδευτεί νωρίς..
Γιατί άμα τον αφήσεις πιάνει ρίζες και φιλίες...
Η δικιά μας πολυκατοικία γενικά δουλεύει καλά.
Δηλαδή δουλεύουν οι εγκαταστάσεις, θέρμανση, ασανσέρ, έχουμε έναν ωραίο κήπο, αλλά δίνουμε 1000-2000 νερό το χρόνο, είμαστε 9 σπίτια.
Οι ιδιοκτήτες 7. Οι 2 ενοικιαστές είναι τυπικότατοι.
Γενικά έχουμε ανά καιρούς τα θεματάκια μας με καθυστερήσεις κοινοχρήστων, αλλά μαζεύονται γενικά. Συνήθως υπάρχουν πραγματικά προβλήματα και κάνουμε υπομονή.Είναι 21 ετών η πολυκατοικία, έχω κάνει 5 χρόνια διαχειριστής, 3 από το 2003-2006 και τα 2 τελευταία.
Στα 2 τελευταία είχα στόχο, να κάνω βαριά συντήρηση στην θέρμανση και στην μόνωση της ταράτσας. Μάζεψα λεφτά όταν δεν έχουμε θέρμανση και συνολικά με 2200 τα έφτιαξα όλα.
Τώρα θα παραδώσω. Και θα αργήσω να ξαναπάρω την διαχείριση.
Επόμενος στόχος να έχουμε ένα ταμείο 1-2000 για την περίπτωση που χρειαστεί αλλαγή κάτι σημαντικό στο λεβητοστάσιο.
Πάντα υπάρχουν περίεργοι, ήμουν απόλυτος σε αυτά. Κάποια στιγμή στην κρίση, κάποιος πήγε να πει να σταματήσουμε την θέρμανση.
Επανήλθε πάραυτα στην τάξη και πήρε και μερικές κάμψεις...
Αντίθετα στην γειτονική πολυκατοικία που έχω φτιάξει, είναι μικρότερη, 7 διαμερισμάτων, με 6 ιδιοκτήτες, υπήρξε ένας ξύστης που έπαιρνε πολλά λεφτά προ κρίσης, του τα έκοψαν στην κρίση και τον άφησαν να δημιουργήσει προβλήματα στην θέρμανση.
Πέρσι έβαλαν αέριο οι περισσότεροι και τελείωσε το θέμα.
Σε άλλη γειτονική που έχω φτιάξει είναι 7 διαμερίσματα 5 ιδιοκτήτες, αλλά ο ένας νοικιάζει τα άλλα 2. Εκεί επικρατεί τάξις και ηθική.
-
@lap said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
Δεν μπορώ αν δεν πω την κρυάδα μου, θα σκάσω!
Ρε συ @xenos πως να μη σε ρωτούν που μένεις και ποιος να είσαι; Αφού είσαι.......@xenos
κι όμως αυτό ήταν καλό !
-
@criuser said in Κοινόχρηστα πολυκατοικίας:
Λοιπόν το μυστικό στις πολυκατοικίες, είναι όταν σκάσει μύτη ο περίεργος να κλαδευτεί νωρίς..
Γιατί άμα τον αφήσεις πιάνει ρίζες και φιλίες...
Η δικιά μας πολυκατοικία γενικά δουλεύει καλά.
Δηλαδή δουλεύουν οι εγκαταστάσεις, θέρμανση, ασανσέρ, έχουμε έναν ωραίο κήπο, αλλά δίνουμε 1000-2000 νερό το χρόνο, είμαστε 9 σπίτια.
Οι ιδιοκτήτες 7. Οι 2 ενοικιαστές είναι τυπικότατοι.
Γενικά έχουμε ανά καιρούς τα θεματάκια μας με καθυστερήσεις κοινοχρήστων, αλλά μαζεύονται γενικά. Συνήθως υπάρχουν πραγματικά προβλήματα και κάνουμε υπομονή.Είναι 21 ετών η πολυκατοικία, έχω κάνει 5 χρόνια διαχειριστής, 3 από το 2003-2006 και τα 2 τελευταία.
Στα 2 τελευταία είχα στόχο, να κάνω βαριά συντήρηση στην θέρμανση και στην μόνωση της ταράτσας. Μάζεψα λεφτά όταν δεν έχουμε θέρμανση και συνολικά με 2200 τα έφτιαξα όλα.
Τώρα θα παραδώσω. Και θα αργήσω να ξαναπάρω την διαχείριση.
Επόμενος στόχος να έχουμε ένα ταμείο 1-2000 για την περίπτωση που χρειαστεί αλλαγή κάτι σημαντικό στο λεβητοστάσιο.
Πάντα υπάρχουν περίεργοι, ήμουν απόλυτος σε αυτά. Κάποια στιγμή στην κρίση, κάποιος πήγε να πει να σταματήσουμε την θέρμανση.
Επανήλθε πάραυτα στην τάξη και πήρε και μερικές κάμψεις...
Αντίθετα στην γειτονική πολυκατοικία που έχω φτιάξει, είναι μικρότερη, 7 διαμερισμάτων, με 6 ιδιοκτήτες, υπήρξε ένας ξύστης που έπαιρνε πολλά λεφτά προ κρίσης, του τα έκοψαν στην κρίση και τον άφησαν να δημιουργήσει προβλήματα στην θέρμανση.
Πέρσι έβαλαν αέριο οι περισσότεροι και τελείωσε το θέμα.
Σε άλλη γειτονική που έχω φτιάξει είναι 7 διαμερίσματα 5 ιδιοκτήτες, αλλά ο ένας νοικιάζει τα άλλα 2. Εκεί επικρατεί τάξις και ηθική.
Τα διαβάζω όλα αυτά περί της διαχείρισης και απορώ πραγματικά.
Άλλη δουλειά στη ζωή σας δεν έχετε να κάνετε;Εγώ μία φορά έκανα διαχείριση στο κοινόβιο το 2018.
Ακόμη και για το πετρέλαιο έπρεπε να απολογηθώ στην εργασία μου για μία ώρα το πρωί που έπρεπε να κάτσω να περιμένω το βυτιοφόρο. Και μου ήρθε το βυτιοφόρο στις 8.30 το πρωί και εγώ έπρεπε ήδη να είχα χτυπήσει κάρτα από τις 7.45.Για να μην γράψω για όλα τα υπόλοιπα.
Κάθε τρεις και λίγο χτύπαγε το κινητό μου.Συγνώμη άνθρωποι, αλλά ορισμένοι πολίτες είναι στην πίπα και δεν έχουν χρόνο να συντηρούν άλλους. Τώρα που γράφω είναι 6.41 και ετοιμάζομαι να την κάνω. Θα γυρίσω το βράδυ μετά τις 6, αν δεν προκύψει κάτι. Προέχει το μεροκάματο.
Τι διαχειρίσεις και κουραφέξαλα; Συγνώμη αλλά εγώ δεν μπορώ να αναλάβω και διαχειρίσεις κοινοβίων για να κάθονται ορισμένοι να το ξύνουν μέσα στο κοινόβιο και να γυροφέρνουν με τα κοπρόσκυλα γύρω-γύρω στο τετράγωνο.
Αυτά και αποχωρώ...γιατί πέρασε η ώρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Κοινόχρηστα πολυκατοικίας