-
Ως μη γενόμενο...
Κάπως έτσι θα χαρακτήριζα το test drive που έκανα στην Χ1, επειδή δεν υπήρχε το diesel μοντέλο διαθέσιμο αλλά μόνο το 1600 βενζίνη και μάλιστα σε αυτόματο
Εντυπώσεις ;
Η καμπίνα μετρίων διαστάσεων για αμάξι της κατηγορίας. Ποιότητα καλή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να πω ότι είδα οφθαλμοφανείς διαφορές (με το QQ π.χ.) Η GLA από την άλλη πλευρά μου είχε φανεί πιο ποιοτική μέσα.
Καθίσματα άνετα και βολικά, αλλά μάλλον για 2 άτομα πίσω άνετα. Πορτπαγκάζ μέτριο.
Ποιότητα κύλισης πολύ καλή, στιβαρό αμάξωμα, καλό τιμόνι, η ηχομόνωση, επίσης, δε με εντυπωσίασε. Ένιωθα να περνούν ήχοι στην καμπίνα περισσότερο από ότι θα περίμενα. Όχι ο ήχος του κινητήρα, αλλά οι υπόλοιποι. Να πω ότι σήμερα εβρεχε Γιάννενα και ο δρόμος δεν ήταν σε καλή κατάσταση (αν παίζει ρόλο αυτό...).
Εξαιρετικό το αυτόματο κιβώτιο! Να πω ότι πήγα απίστευτα αρνητικός και γύρισα με τις καλύτερες εντυπώσεις, αλλά πάλι manual θα επέλεγα (δύσκολο να αλλάξεις μια συνήθεια δεκαετιών...)
Ο κινητήρας στα 1600 βενζίνη όπως είπα δεν με εντυπωσίασε καθόλου. Νεκρό δεν τον λες, αλλά δεν είναι γι' αυτό το αυτοκίνητο. Να πω ότι ο εξαιρετικός και φιλικότατος πωλητής μου ανέφερε και για προσφορά ενός diesel μοντέλου 18d με εξοπλισμό που φτάνει τα σχεδόν 40.000 ευρώ στην τιμή των 33.000 ή και στα 30.000 κρατώντας και το δικό μου αμάξι. Την απέρριψα, όπως του είπα, για 3 λόγους :- Το νέο Χ1 είναι κουκλί, το παλιό ελάχιστα μου αρέσει
- Το νέο Χ1 έχει 505 λίτρα πορτπαγκάζ, το παλιό 420
- Προτιμώ τον νέο κινητήρα με τα 190 άλογα (20d) από τον παλιό 18d με τα 143
Έτσι, δώσαμε ραντεβού από Σεπτέμβρη, όταν αναμένεται το νέο Χ1, ελπίζοντας έως τότε σε ανάλογες τιμές με τις σημερινές και σε νόμισμα που δε θα ανατρέψει την τιμή του...
-
Βρε μανία με το qq.....
-
είναι το μόνο που μου αρέσει πολύ από εμφάνιση από την κατηγορία αυτή...και είναι και πρώτο σε πωλήσεις στην κατηγορία του
-
Το έχεις συνειδητοποιήσει ότι εμείς οι δύο θα πάρουμε το ίδιο αμάξι την ίδια μέρα έτσι;Αν τελικά πάρουμε
Το νέο Χ1 είναι ωραιότατο.Αν τυχόν οι φωστήρες δε φέρουν τα πάνω κάτω με παντός είδους χαράτσια και ''καπέλα'',θα είναι μια πολύ καλή επιλογή και με κινητήρες για όλα τα γούστα.Σίγουρα όμως θα είναι (ελαφρώς; )ακριβότερο από το υπάρχον.Διαφορετικά qashqάρα(ή HRV οοοταν το δούμε),εκτός και αν βάλουν φόρο πολυτελείας σε όλα τα αυτοκίνητα με λιανική(όχι εργοστασιακή) τιμή πάνω από 20 χιλιάρικα οπότε θα πάρουμε τα @@ μας και εμείς και αυτοί -
τα πάντα είναι ρευστά αυτή τη στιγμή...ο πωλητής ήταν βέβαιος ότι δε θα χτυπήσουν τον κλάδο του αυτοκινήτου...
Εγώ για το μόνο που είμαι βέβαιος ότι δε υπάρχει βεβαιότητα για τίποτα σε αυτή τη χώρα...(λίγο...Σωκρατικό αυτό ε;;)σημαντικό + ξέχασα να πω τα 5 χρόνια δωρεάν service...
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
τα πάντα είναι ρευστά αυτή τη στιγμή...ο πωλητής ήταν βέβαιος ότι δε θα χτυπήσουν τον κλάδο του αυτοκινήτου...
Εγώ για το μόνο που είμαι βέβαιος ότι δε υπάρχει βεβαιότητα για τίποτα σε αυτή τη χώρα...(λίγο...Σωκρατικό αυτό ε;;)σημαντικό + ξέχασα να πω τα 5 χρόνια δωρεάν service...
Πέρασε η Πρωταπριλιά,πες του!
-
όχι ρε...αλήθεια...ή 5 χρόνια ή 60.000 χλμ (τα οποία βέβαια εμένα δε με καλύπτουν με τίποτα...)
-
Πάντως η αξιοπιστία των bmw είναι κορυφαία και έχω εντυπωσιαστεί από τα τόσα λίγα χλμ εγγύησης καλής λειτουργίας. Απίστευτο...
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Πάντως η αξιοπιστία των bmw είναι κορυφαία και έχω εντυπωσιαστεί από τα τόσα λίγα χλμ εγγύησης καλής λειτουργίας. Απίστευτο...Ο πωλητής - όταν του είπα ότι εγώ κάνω πάνω από 20.000χλμ - μου είπε ότι μέσος όρος χλμ κατ' έτος θεωρούνται τα 10-15.000. Γι' αυτό δίνουν 60.000 χλμ ή 5 χρόνια...
Φυσικά υπάρχει και η δυνατότητα επέκτασης εγγύησης με κόστος που εξασφαλίζει έκπτωση της τάξης του 30% στα σέρβις μετά το πέρας των χλμ ή των 5 ετών... -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Ο πωλητής - όταν του είπα ότι εγώ κάνω πάνω από 20.000χλμ - μου είπε ότι μέσος όρος χλμ κατ' έτος θεωρούνται τα 10-15.000. Γι' αυτό δίνουν 60.000 χλμ ή 5 χρόνια...
Ναι στην Γερμανια μη σου πω και 5000km το ετος ειναι ,πες του.. μαζι με το πρωταπριλιατικο, καταληγω οτι εχουμε να κανουμε με ΑΚΟΜΑ εναν φωστηρα πωλητη...
Κοιτα να παρεις οτι γουσταρεις αδιαφορωντας για αντιπροσωπειες,πωλητες και συμπεριφορες κατα την παρουσιαση.. η εγγυηση σε καλυπτει σε οποιονδηποτε εξουσιοδοτημενο.. Μιλαμε ΠΑΝΤΟΥ σε οπιαδηποτε μαρκα ειναι μονο 'μουρη' απο την εκθεση μεχρι και ΚΥΡΙΩΣ το συνεργειο... -
Στην Ελλάδα όντως ο μέσος όρος είναι κάτω από 15.000 χλμ. Υπάρχει και σχετική έρευνα. Βέβαια αυτό δεν δικαιολογεί την BMW που δίνει μικρές εγγυήσεις αλλά τι να κάνουμε... (Πριν από 20 χρόνια υπήρχαν εταιρείες που έδιναν εγγύηση 100.000 χλμ).
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Ο πωλητής - όταν του είπα ότι εγώ κάνω πάνω από 20.000χλμ - μου είπε ότι μέσος όρος χλμ κατ' έτος θεωρούνται τα 10-15.000. Γι' αυτό δίνουν 60.000 χλμ ή 5 χρόνια...
Ναι στην Γερμανια μη σου πω και 5000km το ετος ειναι ,πες του.. μαζι με το πρωταπριλιατικο, καταληγω οτι εχουμε να κανουμε με ΑΚΟΜΑ εναν φωστηρα πωλητη...
Κοιτα να παρεις οτι γουσταρεις αδιαφορωντας για αντιπροσωπειες,πωλητες και συμπεριφορες κατα την παρουσιαση.. η εγγυηση σε καλυπτει σε οποιονδηποτε εξουσιοδοτημενο.. Μιλαμε ΠΑΝΤΟΥ σε οπιαδηποτε μαρκα ειναι μονο 'μουρη' απο την εκθεση μεχρι και ΚΥΡΙΩΣ το συνεργειο...Το αμάξι μου αρέσει πολύ ομολογώ και με καλύπτει και σε χώρους και από κινητήρα...Εάν ήταν τώρα διαθέσιμο στην τιμή της σημερινής 20d θα το έκλεινα αμέσως, αρκεί να μην υπάρχει ο σημερινός φόρος πολυτελείας (που αναμένεται να καταργηθεί με βάση τα κυβικά). Βέβαια, στους επόμενους μήνες πολλά μπορούν να γίνουν, άρα...αναμονή!
-
Κι εμενα μου αρεσει πολυ το αυτοκινητο (η δευτερη γενια γιατι η πρωτη δε βλεπεται). Αλλα θεωρω σχεδον βεβεαιο οτι θα το πιασει ο φορος πολυτελειας και τα τεκμηρια του Βαρουφακη. Οποιο συστημα και να εφαρμοστει τα επομενα χρονια, με 2λιτρο κινητηρα και τιμη 30.000+ εισαι μεσα. Γι' αυτο θα περιμενω λιγο ακομα για το CR-V να δω αν το πιασει ο φορος απο αποψη τιμης και αν μας τελειωσει και αυτο, HR-V και τα μυαλα στα καγκελα.
-
H συζήτηση περί του νέου Χ1 συνεχίζεται εδώ
-
Παίδες μια σύντομη ερώτηση...
Υπάρχει κάποιο FORUM σχετικά με την Χ1 **Ε84 (2009-2015) ** να ρωτήσω αν είναι αξιόπιστο ή όχι και τι προβλήματα βγάζει?
Με ενδιαφέρει να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο.Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης spypap10 έγραψε:
Παίδες μια σύντομη ερώτηση...Υπάρχει κάποιο FORUM σχετικά με την Χ1 **Ε84 (2009-2015) ** να ρωτήσω αν είναι αξιόπιστο ή όχι και τι προβλήματα βγάζει?
Με ενδιαφέρει να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο.Ευχαριστώ.
-
Έχουμε και δικό μας θέμα: https://www.4troxoi.gr/phpBB3/viewtopic ... &start=180
-
Τα είχα δει και τα δύο τους αλλά δεν έχουν καμία πληροφορία σχετικά με το μοντέλο που ζητάω.
Ευχαριστώ πάντως.
-
Ο χρήστης spypap10 έγραψε:
Παίδες μια σύντομη ερώτηση...Υπάρχει κάποιο FORUM σχετικά με την Χ1 **Ε84 (2009-2015) ** να ρωτήσω αν είναι αξιόπιστο ή όχι και τι προβλήματα βγάζει?
Με ενδιαφέρει να αγοράσω ένα μεταχειρισμένο.Δεν θα βρεις πολλές πληροφορίες...το Χ1 club ασχολείται κυρίως με την F48. Για ποιό κινητήρα ενδιαφέρεσαι?
Η Ε84 βασίζεται στην 3αρα station (e91) οπότε έχει πολλά ίδια μηχανικά και 'πονάει' στα ίδια σημεία, δηλαδή (ανάλογα και με τον κινητήρα): σινεμπλόκ ανάρτησης, αντία νερού και γενικά σύστημα ψύξης, πολλαπλασιαστές, κλαπέτα στα ντίζελ κλπ.
Εαν θές μας λές περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το μοντέλο που σε ενδιαφέρει, μήπως μπορούμε να βοηθήσουμε.
-
Ο χρήστης SoKoFLiKo έγραψε:
Τα είχα δει και τα δύο τους αλλά δεν έχουν καμία πληροφορία σχετικά με το μοντέλο που ζητάω.Ευχαριστώ πάντως.
Εχουμε και αρκετά μελη με Ε84 που θα μπορούσες να ρωτήσεις.
Πάντως γιατί δεν κοιτάς και την F48; αρκετά καλύτερο αμάξι overall
BMW X1 2009-2015 (Ε84)