-
Εχω το E84 20d. Facelift του 2013.
Το πιο αξιοπιστο αμαξι που ειχα ποτε, προσωπικη εμπειρια με 7 αμαξια που εχουν περασει απο την κατοχη μου. Tο μονο αυτοκινητο που εχω κρατησει μετα τα 100κ χλμ. 0 βλαβες/προβληματα. Ο μονος τριγμος που δημιουργηθηκε, ηταν στο ταμπλο και αποδειχτηκε στην κακη τοποθετηση (στη εδω αντιπροσωπεια) του πακετου αποθηκευτικων χωρων.
Εδω βεβαια ειναι τοπικ για το F48, οποτε οτι επιπλεον πληροφορια θες στειλε μου pm.Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να ρωτήσω εντυπώσεις κατόχων για την BMW X1 (E84 Facelift 2012) 20d (184 Hp). Τι θέματα χρήζουν προσοχής σε πιθανή αγορά μεταχειρισμένου, αρνητικά σημεία κλπ. Ευχαριστώ
-
Καλησπέρα στην παρέα - αν υπάρχει κάποιος ιδιοκτήτης Χ1 (Ε84) θα εκτιμούσα μια συμβουλή για ένα θεματάκι:
Μετακόμισα οικογενειακώς στο εξωτερικό (Βέλγιο), όπου θα μείνουμε 2-3 χρόνια, και ψάχνω λύση στο θέμα του αυτοκινήτου για αυτό το διάστημα.
Βρήκα σε σοβαρό έμπορο μεταχειρισμένων μια Χ1 του 2011 (XDrive 18D, δίλιτρη τετρακίνητη με 120.000 χλμ).
Είναι σε καλύτερη τιμή από αντίστοιχα Χ1 στην Ελλάδα (10.000), πράγμα που εξηγείται (σε πρώτη ανάγνωση) επειδή θα απαγορευτούν εδώ τα Euro 5 diesel μετά το 2025 και οι ιδιοκτήτες τα ξεφορτώνονται από τώρα.
Το αυτοκίνητο φαίνεται μια χαρά, πουλιέται από τον πρώτο ιδιοκτήτη, έχει βιβλιάριο συντήρησης ανελλιπώς συμπληρωμένο από τη BMW κλπ.
Όμως ελέγχοντας τα δισκόφρενα παρατήρησα μια ανομοιομορφία στη φθορά τους. Δηλαδή το πίσω αριστερά είχε φανερά λιγότερη φθορά από τα υπόλοιπα (δεν είχε καθόλου "δόντι"), τα δυο μπροστινά είχαν το αναμενόμενο από φυσιολογική χρήση (και ίσο μεταξύ τους) ενώ το πίσω δεξιά ήταν κάπου ανάμεσα (λιγότερη φθορά από τα μπροστινά, περισσότερη από το πίσω αριστερά).
Η δική μου σκέψη πήγε σε τρακάρισμα, που υποχρέωσε τον ιδιοκτήτη να αλλάξει μόνο το πίσω αριστερά δισκόφρενο. Όμως κοιτώντας το αμάξι από κάτω, τα υπόλοιπα στοιχεία γύρω από τον πίσω αριστερό τροχό (ανάρτηση κλπ.) δεν φαίνονται αλλαγμένα, ενώ και το λάστιχο είναι ίδιο με τα άλλα και ομοιόμορφα φθαρμένο. Εννοείται ότι ο πωλητής διαβεβαιώνει ότι το αμάξι δεν είναι τρακαρισμένο.
Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν κάποιος ιδιοκτήτης Χ1 με βάση τη δική του εμπειρία έχει κάποια άλλη εξήγηση (εκτός από τρακάρισμα) για έλλειψη φθοράς στο πίσω αριστερά δισκόφρενο.
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τυχόν απαντήσεις-συμβουλές. -
@sk-0 said in BMW X1 2009-2015 (Ε84):
Καλησπέρα στην παρέα - αν υπάρχει κάποιος ιδιοκτήτης Χ1 (Ε84) θα εκτιμούσα μια συμβουλή για ένα θεματάκι:
Μετακόμισα οικογενειακώς στο εξωτερικό (Βέλγιο), όπου θα μείνουμε 2-3 χρόνια, και ψάχνω λύση στο θέμα του αυτοκινήτου για αυτό το διάστημα.
Βρήκα σε σοβαρό έμπορο μεταχειρισμένων μια Χ1 του 2011 (XDrive 18D, δίλιτρη τετρακίνητη με 120.000 χλμ).
Είναι σε καλύτερη τιμή από αντίστοιχα Χ1 στην Ελλάδα (10.000), πράγμα που εξηγείται (σε πρώτη ανάγνωση) επειδή θα απαγορευτούν εδώ τα Euro 5 diesel μετά το 2025 και οι ιδιοκτήτες τα ξεφορτώνονται από τώρα.
Το αυτοκίνητο φαίνεται μια χαρά, πουλιέται από τον πρώτο ιδιοκτήτη, έχει βιβλιάριο συντήρησης ανελλιπώς συμπληρωμένο από τη BMW κλπ.
Όμως ελέγχοντας τα δισκόφρενα παρατήρησα μια ανομοιομορφία στη φθορά τους. Δηλαδή το πίσω αριστερά είχε φανερά λιγότερη φθορά από τα υπόλοιπα (δεν είχε καθόλου "δόντι"), τα δυο μπροστινά είχαν το αναμενόμενο από φυσιολογική χρήση (και ίσο μεταξύ τους) ενώ το πίσω δεξιά ήταν κάπου ανάμεσα (λιγότερη φθορά από τα μπροστινά, περισσότερη από το πίσω αριστερά).
Η δική μου σκέψη πήγε σε τρακάρισμα, που υποχρέωσε τον ιδιοκτήτη να αλλάξει μόνο το πίσω αριστερά δισκόφρενο. Όμως κοιτώντας το αμάξι από κάτω, τα υπόλοιπα στοιχεία γύρω από τον πίσω αριστερό τροχό (ανάρτηση κλπ.) δεν φαίνονται αλλαγμένα, ενώ και το λάστιχο είναι ίδιο με τα άλλα και ομοιόμορφα φθαρμένο. Εννοείται ότι ο πωλητής διαβεβαιώνει ότι το αμάξι δεν είναι τρακαρισμένο.
Ήθελα λοιπόν να ρωτήσω αν κάποιος ιδιοκτήτης Χ1 με βάση τη δική του εμπειρία έχει κάποια άλλη εξήγηση (εκτός από τρακάρισμα) για έλλειψη φθοράς στο πίσω αριστερά δισκόφρενο.
Ευχαριστώ προκαταβολικά για τυχόν απαντήσεις-συμβουλές.Καλησπέρα. Απάντηση δεν έχω, μπορώ όμως να σου μεταφέρω την εμπειρία μου μια και είχα ακριβώς το ίδιο αυτοκίνητο (xdrive 18d) από 7/2011 ως 11/2018 με μόνη διαφορά ότι είχα βάλει παράλληλο εγκέφαλο της Shnitzer (πράγματι βελτίωσε θεαματικά την συνολική απόδοση). Το έδωσα με 125,000Km, και ομολογώ ότι η συντήρησή του δεν ήταν ακριβή ούτε κουραστική. Αλλαζα λάδια στα 12,000 και δεν μου έβγαλε τίποτα έξτρα. Η μπαταρία μόνο που παράδωσε το πνεύμα το καλοκαίρι του '18, λίγο πριν το δώσω ήταν πανάκριβη. Οσο αφορά τα φρένα που ρωτάς μου συνέβη το εξής παράδοξο, άλλαξα τα πίσω πρώτη φορά στα 120,000km μαζί με δισκόπλακες και δεν είχα αλλάξει ακόμα τα μπροστινά. Το πούλησα με τα εργοστασιακά μπροστινά τακάκια. Οταν τους ρώτησα γιατί φθάρηκαν πρώτα τα πίσω δεν μου έδωσαν σοβαρή απάντηση και μου είπαν ότι μάλλον με τον τρόπο που οδηγώ ενεργοποιείται συχνά το ESP! Tέλος πάντων δεν με πείραξε η πρώτη αλλαγή των ...μισών φρένων στα 120,000. Τίποτα άλλο μέχρι το τέλος. Καλό αυτοκίνητο. Ευχαριστημένος. Αγορασέ το. Θυμίζει και λίγο στο προφίλ το απωθημένο μου: GTV.
Υ.Γ. Θυμάμαι σε ένα test μακράς διαρκείας του ότο-Τρίτη ότι το μόνο που τους παρουσίασε στα 100,000 του test ήταν στραβές δισκόπλακες.
-
@manast said in BMW X1 2009-2015 (Ε84):
Οσο αφορά τα φρένα που ρωτάς μου συνέβη το εξής παράδοξο, άλλαξα τα πίσω πρώτη φορά στα 120,000km μαζί με δισκόπλακες και δεν είχα αλλάξει ακόμα τα μπροστινά. Το πούλησα με τα εργοστασιακά μπροστινά τακάκια. Οταν τους ρώτησα γιατί φθάρηκαν πρώτα τα πίσω δεν μου έδωσαν σοβαρή απάντηση και μου είπαν ότι μάλλον με τον τρόπο που οδηγώ ενεργοποιείται συχνά το ESP!
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και τη συμβουλή.
Κάποια τέτοια εξήγηση ψάχνω κι εγώ, χωρίς να την έχω βρει. Αλλά τουλάχιστον βοηθάει που μου λες ότι κι εσύ τα άλλαξες πίσω στα 120.000.
BMW X1 2009-2015 (Ε84)