-
To Mini (r50) στα 235.000χλμ που πουλήθηκε, δεν ειχε παρουσιάσει κανένα πρόβλημα στον κινητηρα...και δεν ειχε και την φημη του αξιοπιστου φημη ή ιδιαίτερα ποιοτικού αυτοκινήτου. Μετα τα 200.00χλμεκαιγε ελαχιστο λαδι.
-
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
c230 210.000 τα τελευταια 10,000 με αεριο και συνεχιζει ακαθεκτο μιας και αποφασισα να το κρατησω μεχρι να λιωσει ολο το αυτοκινητο.
M271 μοτερ,χωρις καμια επισκευη και καμια πτωση αποδοσης.Έχω τον ίδιο κινητήρα c230 σε sport coupe 2003 αυτόματο με 225/45/17 συμμετρικές, η πραγματική κατανάλωση σε βενζίνα είναι 7l/100KM με ΜΩΤ 70, το τριπ γράφει 6,8 l/100KM, από ότι διάβασα στο αντίστοιχο τοπικ εσύ έχεις χοντρικά 6,5-6,8 l/100KM για ποιό λογο έβαλες αέριο; πόσα ΚΜ κάνεις ανα έτος; ποιό κιτ έβαλες και πόσο (αν επιτρέπεται), σκέφτομαι και εγώ για ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ και όχι lpg καθώς με βολεύει αφάνταστα το πρατήριο στην Ανατ. Θεσσαλονίκη (κάνω 16-18.000ΚΜ/έτος) αλλά φοβάμαι την ''ξηρή καύση'' στον Μ271 και το κόστος με σιδερένια φιάλη με περίπου 11 κιλά cng και 70 βάρος βγαίνει 2000 +, πολλά με φαίνονται και ψάχνω κονέ για Βουλγαρία (εκεί πλέον όλοι βάζουν cng)
-
Ο χρήστης 106S16 έγραψε:
c230 210.000 τα τελευταια 10,000 με αεριο και συνεχιζει ακαθεκτο μιας και αποφασισα να το κρατησω μεχρι να λιωσει ολο το αυτοκινητο.
M271 μοτερ,χωρις καμια επισκευη και καμια πτωση αποδοσης.Έχω τον ίδιο κινητήρα c230 σε sport coupe 2003 αυτόματο με 225/45/17 συμμετρικές, η πραγματική κατανάλωση σε βενζίνα είναι 7l/100KM με ΜΩΤ 70, το τριπ γράφει 6,8 l/100KM, από ότι διάβασα στο αντίστοιχο τοπικ εσύ έχεις χοντρικά 6,5-6,8 l/100KM για ποιό λογο έβαλες αέριο; πόσα ΚΜ κάνεις ανα έτος; ποιό κιτ έβαλες και πόσο (αν επιτρέπεται), σκέφτομαι και εγώ για ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ και όχι lpg καθώς με βολεύει αφάνταστα το πρατήριο στην Ανατ. Θεσσαλονίκη (κάνω 16-18.000ΚΜ/έτος) αλλά φοβάμαι την ''ξηρή καύση'' στον Μ271 και το κόστος με σιδερένια φιάλη με περίπου 11 κιλά cng και 70 βάρος βγαίνει 2000 +, πολλά με φαίνονται και ψάχνω κονέ για Βουλγαρία (εκεί πλέον όλοι βάζουν cng)
Κανω 22-24,000,το 6,5-6,8 ειναι στην Εθνική αλλα δυστηχως δεν ειναι ολα τα χιλιομετρα εκει,εβαλα της Lovato το κόστος δεν μπορω να το πως μιας και ο εγκαταστατης ειναι φιλος και η τιμη απεχει αρκετα απο την τιμη που κανει κανονικα.
Οσον αφορα το μοτερ,με το αεριο το παω τοσο οικονομικα και χαλαρα που καιω περιπου 1 λιτρο πάνω απ οτι με βενζινη και αν χρειαστει να το πιεσω το γυρναω σε βενζινη.
Τα τελευταία 10,000 χιλιομετρα μου εχουν κοστισει περιπου 700-750 ευρω αντι για 1200 με βενζινη . -
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
Κανω 22-24,000,το 6,5-6,8 ειναι στην Εθνική αλλα δυστηχως δεν ειναι ολα τα χιλιομετρα εκει,εβαλα της Lovato το κόστος δεν μπορω να το πως μιας και ο εγκαταστατης ειναι φιλος και η τιμη απεχει αρκετα απο την τιμη που κανει κανονικα.
Οσον αφορα το μοτερ,με το αεριο το παω τοσο οικονομικα και χαλαρα που καιω περιπου 1 λιτρο πάνω απ οτι με βενζινη και αν χρειαστει να το πιεσω το γυρναω σε βενζινη.
Τα τελευταία 10,000 χιλιομετρα μου εχουν κοστισει περιπου 700-750 ευρω αντι για 1200 με βενζινη .OK, Ευχαριστώ, κράτα μας ενήμερους
-
Honda Accord 2003.
350.000 χλμ μέχρι τώρα. Βλάβες μόνο 1 αισθητηρας λάμδα + 1 γρύλος παραθύρου στα 13 χρόνια.
Έχουν γίνει ήδη 50.000 χλμ με υγράεριο σε 1 χρόνο, χωρίς κανένα πρόβλημα.2ο αμάξι
Opel Corsa C 2004 1200cc, κινητήρας Ζ12XE
Αγοράστηκε 2ο χέρι, πιθανόν να είχαν γυριστει τα χιλιομετρα.
Το κράτησα στα χέρια μου 8 χρόνια.
Το έφτασα στις 225.000χλμ
Βλάβες που έβγαλε: 2 φορές αντλία βενζίνης, 1 βαλβιδα πίεσης λαδιου -
Peugeot 309, 1991 - 2014.
135000 χιλιόμετρα, το οδηγούσα από το 2001 έως το 2009 και μετά περιστασιακά μέχρι την απόσυρσή του. Του πατρός οπότε δεν ασχολιόμουν εγώ με τη συντήρησή του. 60.000 χιλιόμετρα περίπου του έκανα.
Έχω μείνει αρκετές φορές, τα προβλήματα όμως που έβγαλε αφορούσαν ελλειπή συντήρηση και παλαιότητα. Δεν είναι μόνο τα χιλιόμετρα αλλά και τα χρόνια.- Καπάκι διανομέα. Με έχει αφήσει 2 φορές, μία επειδή έφταιγε το καπάκι και μία δεύτερη επειδή είχε τρυπήσει ένα κολάρο και έσταζε ψυκτικό πάνω στο καπάκι
- Αλτερνέητορ, όπου έκανε κόλπα για 5-6 μήνες και τελικά με άφησε 2-3 φορές.
- Φλάτζα κεφαλής, έχανε λάδια/νερά, κράταγε κάποια νερά στον κύλινδρο και δεν έπαινρε μπρος εύκολα ζεστό. Δεν επισκευάστηκε ποτέ, αποσύρθηκε έτσι. Το αυτοκίνητο πάντα έχανε κάποια νερά στο ζεστό καλοκαίρι, αλλά επειδή είχε ένδειξη χαμηλής στάθμης ψυκτικού δεν είχε μείνει ποτέ. Το πρόβλημα λογικά δημιουργήθηκε όταν μου είχε σηκώσει θερμοκρασία λόγω κολλημένου θερμοστάτη.
- Μετά τα 120κ ακουγόταν το διαφορικό κρύο.
- Στα 4-5 χρόνια του αυτοκινήτου είχαν στραβώσει βαλβίδες από αποτυχημένη απόπειρα αλλαγής ιμάντα, οπότε και είχαν αλλαχθεί βαλβίδες/φλάτζα κεφαλής κλπ.
Από περιφερειακά προβλήματα κάμποσα δεν τα θυμάμαι καν.
Μία υποσημείωση, το αυτοκίνητο όσο το οδηγούσα εγώ το οδηγούσα αλύπητα. Καθημερινά κόφτες (7000 rpm), τρελό ζόρισμα μιας και σε αυτό έμαθα και στο δρόμο μου άρεσε πολύ (κλασσικός γάλλος!). Τα προβλήματα που θα έπρεπε να χει βγάλει με τη χρήση που είχε κάνει (πρακτικά πίστας) ήταν πολύ περισσότερα και ακόμη μου κάνει εντύπωση πώς τη γλίτωσαν βαλβίδες όταν κατέβασα 2α αντί να ανεβάσω 4η με 3η στον κόφτη (130) όπου το στροφόμετρο τερμάτισε (8000).
Fiat Punto 1.4 2003 mk2b sporting
Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιώ και σήμερα, το αγόρασα το 2009 με 61000 κμ και το έχω ακόμη, έχει διανύσει 150.000 κμ. Δεν το πιέζω όπως πίεζα το 309 μιας και μεγάλωσα ηλικιακά αλλά λόγω πολύ μεγάλης σταθερότητας το οδηγώ συχνά με >4000 rpm ακόμη και σε εθνική. Προβλήματα κινητήρα δεν έχω, έχει μια τυπική κατανάλωση λαδιού 1 λίτρο στα 5000 κμ από τότε που το πήρα και παραμένει η ίδια. Είναι πολύ ευαίσθητο στο λάδι, έχω δοκιμάσει σχεδόν ό,τι λάδι υπάρχει, και παρατηρώ ότι μέχρι τις 3000 κμ σχεδόν δεν καίει τπτ και μετά αρχίζει να καταναλώνει. Κατέληξα να βάζω τα πιο φτηνά που βρίσκω, Total Quartz 9000, ώστε να τα αλλάζω όσο πιο συχνά γίνεται. Το αυτοκίνητο είναι ευλαβικά συντηρημένο (όλα τα υγρά σωστά / γνήσια, αλλαγή βαλβολινών ανά 50κ, αλλαγή υγρών φρένων ανά 2 χρόνια, αλλαγή λαδιών 7000, αλλαγή μπουζί 20κ, φίλτρο αέρα ανά 20κ κλπ.). Έχω μείνει:- Μια φορά από μπαταρία (στα τελευταία της όπου και την ξελίγωσα στο city).
- Δυο φορές από καλωδίωση πολλαπλασιαστών όπου μου έκαιγε μια συγκεκριμένη ασφάλεια συνέχεια μέχρι να βρω τι έφταιγε, ευτυχώς και τις δύο σπίτι.
Γενικά το αυτοκίνητο έχει πρόβλημα με την ποιότητα των καλωδίων του στην πλεξούδα της μηχανής και με τη σχεδίαση απ'όπου περνάνε τα καλώδια των πολλαπλασιαστών, περνάνε κοντά σχετικά από την πολλαπλή εξαγωγής και το μπλοκ του κινητήρα και ψήνονται. Τελικά τα επισκεύασα μόνος μου, αλλά η διαδικασία μου πήρε ~8 ώρες (γδύσιμο, μονωτική, θερμοσυστελλόμενα, προστατευτικά, κανάλια κλπ.). Επίσης πέρασα και heat tape στην πολλαπλή πριν τον καταλύτη να γλιτώσω λίγους βαθμούς θερμοκρασία.
Δεν έχω ξεπεράσει τα 200κ, αλλά ελπίζω να έχω τόσα σε 2 χρόνια ώστε να ξαναγράψω στο παρόν thread!
Fiat Stilo Abarth 2.4 20v
Αυτό το αγόρασα στην Αγγλία όσο δούλευα και το έφερα Ελλάδα για λίγο διάστημα (
-
Toyota Corolla XLi 1.3 12v (6ης γενιάς, EE90) του 1990.
Το αυτοκίνητο είναι του πάτερα μου. Το αγόρασε το 2005, μεταχειρισμένο ως '4ο χέρι'. Το αμάξι αυτή την στιγμή έχει κάνει 386.000+ χιλιόμετρα και όσα χρόνια το έχει τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει έχουν γίνει κυρίως σε πόλη και σε ταξίδια κοντινών αποστάσεων, ενώ όσες φορές χρειάστηκε να κάνει μακρινά ταξίδια τα έχει κάνει με αυτό. Τα πρώτα χρόνια τα σέρβις γινόντουσαν σχεδόν σε φυσιολογικά πλαίσια, ενώ τα τελευταία 5+ χρόνια περίπου αραιά και που έως καθόλου πολλές φορές. Το αμάξι δεν έχει βγάλει την παραμικρή ζημιά στον κινητήρα και χωρίς να καίει λάδι. Τα μονά έχουν αλλαχτεί και δεν ήταν στα πλαίσια του σέρβις, είναι το ψυγείο πριν 2 χρόνια γιατί είχε τρυπήσει και οι δίσκοι του συμπλέκτη πρόσφατα γιατί άρχιζε να πατινάρει.
Γενικά πιστεύω πως το αμάξι αυτό είναι προικισμένο με ποιότητα υλικού και αξιοπιστία και είναι με όλη την σημασία της λέξης αυτό που λέμε 'σκυλί'. Πέρα από το μοτέρ και τα μηχανικά μέρη γενικά, που εξάλλου λίγο-πολύ όλοι γνωρίζουν την ανθεκτικότητα τους ως κλασικά Toyota, έχω να πω και για το σύνολο (αν και θα ξεφύγω ως προς το θέμα που αφορά τον κινητήρα), από τα πλαστικά μέρη που δεν τρίζουν και διατηρούνται άριστα, το ταμπλό που δεν έχει σκάσει πουθενά, τις ταπετσαρίες που δεν φθείρονται εύκολα, την βαφή του που δεν έχει ξεθωριάσει έως και το αμάξωμα που δεν έχει σαπίσματα, το τιμόνι που δεν έχει 'τζόγο' αλλά και την ευκολία που μπαίνουν οι ταχύτητες χωρίς να τρίζουν στο ελάχιστο πότε (οι ευχάριστες και 'μαλακές' αλλαγές καθώς και το σασμάν γενικά και οι σχέσεις του είναι στα τεράστια ατού του αμαξιού αυτού) και μιλάμε πάντα για ένα αμάξι μαζικής παραγωγής να τονίσω και όχι απ' τα ακριβότερα. Αυτά από εμένα.
-
Audi A4 μοντέλο 1996, 1.600 - 105hp.
305.000χλμ. χωρίς καμία βλάβη.
Κάνει την προγραμματισμένη συντήρηση και λάδια ανα 7,5χιλ. χλμ.
Πρόκειται να αλλάξει όλο το σύστημα ψυγείο / σωληνώσεις, περισσότερο προληπτικά, γιατί υπάρχει μια υποψία διαρροής.Αυτό που με εντυπωσιάζει είναι η κατάσταση του. Φαίνεται σαν αυτοκίνητο πενταετίας και δεν μπορώ να πω ότι γίνεται κάποια ιδιαίτερη συντήρηση. Τα πλαστικά του ταμπλό, καθίσματα, διακόπτες, όλα χωρίς φθορά.
Καταλαβαίνεις το πόσο καλοφτιαγμένο είναι. -
Το ιδιο ακριβως A4 ,αντε να ναι του 97 αλλα με το ιδιο μοτερ (101 αλογα νομιζω βγαζει) ,κοντα στις 360.000km (καθε μερα Πατρα-Κατω Αχαια) εχει βγαλει τις απειρες ζημιες στα χερια του πατερα μιας φιλης 2 φορες ανοιγμα σασμαν, κρεμασμενη ταπετσαρια οροφης, ξεκολλημενοι ταμπλαδες πορτων, απειρα ηλεκτρολογικα θεματα θυμαμαι προχειρα, μαζι με μια μονιμη γκρινια απο τη κοπελα που δυστυχως δεν υπαρχει και ανεση να το αλλαξουν. Αλλο ενα ξερω με ουτε 120.000km απο καινουργιο και αψογο μεσα-εξω , μηδενικες ζημιες, με το θεμα οτι καιει λαδια.Παντως σα μοντελο σε γενικες γραμμες εχει βγει αρκετα αξιοπιστο. Θυμαμαι επαιζα με ενα καποτε στη Κορινθου-Πατρων και με τη λιγη παραπανω ροπη της γαλλιδας και το λιγο καλυτερο στησιμο ,γιατι απο δυναμη ειναι πολυ ιδια, δε μπορουσε...
-
Honda Accord του 2003.
400.000χλμ και απο αυτα 75.000χλμ με υγραέριο.
Έχει ζητήσει μόνο αναλώσιμα, π.χ.(ψυγείο, αντλία, θερμοστατη, δισκοπλακες στις 300.000)
Τώρα μου έχει παρουσιάσει κάποιο θέμα με τα μπέκ της βενζίνης. Δέν τα έχω καθαρίσει ποτέ. -
Passat Station Wagon 1.8 το έσπρωξα στα 420.000χλμ όταν 2 από τα 4 μπεκ της μηχανής παρέδωσαν ψυχή. Αγοράστηκε από άλλον, επισκευάστηκε και συνεχίζει τη ζωή του. Σκυλί μαύρο λυσσασμένο!
-
toyota corolla 1984. 360.000+ οταν το δωσαμε στον 2ο ιδιοκτητη. Ζημιες ελαχιστες. Λαδια καθε 5κ. Εκανε κ αγροτικες δουλειες!
-
Άφησε την τελευταία της πνοή η αντλία βενζίνης στο elantra του πατέρα μου. Το κοντέρ έγραψε 200.656χλμ. Ευτυχώς μας έκανε το χατίρι και γύρισε από Κόστα ενώ είχαμε ειδοποιήσει την οδική. Αλλάχτηκε σήμερα με κόστος 170€.
-
Nissan Micra K10 (1ο χέρι) , έχει γράψει μέχρι στιγμής 446.000.Στα 430Κ του άλλαξα φλάτζα κεφαλής.Αν γνώριζα από την αρχή οτι δεν κάνει να του βάζω νερό βρύσης στο ψυγείο , πολύ πιθανό να μην είχε θέμα με τη φλάτζα.Κατά τα άλλα , ούτε σταγόνα λάδι δεν καίει.
-
Ο τρόπος χρήσης και το μέρος που κινείται ένα αυτοκίνητο παίζει τεράστιο ρόλο στην καταπόνηση του αυτοκινήτου και στα έξοδα που αυτή συνεπάγεται.
Fiat panda 1.1 2007 μοντ. της αδερφής μου. Κινείται κάθε μέρα στο κέντρο αθήνας και διανυκτερεύει εξάρχεια έξω στο δρόμο. Έχει 87000 κμ. Σέτ συμπλέκτη στα 67 κμ (είχαν φαγωθεί τα χτένια), αμορτισέρ στα 65 κμ, τακάκια κάθε 15 κμ, 1 τρόμπα βενζίνης στα 72 κμ. Και εκτός από τα αναλώσιμα της το έχουν ανοίξει 3 φορές. Τις 2 δεν πήραν τπτ αλλά χρειάστηκε επισκευή η κλειδαριά του οδηγού (2χ30=60 ευρώ). Την τρίτη της έκλεψαν εγκέφαλο και μπαταρία (320 μεταχ εγκέφαλος + 60 μπαταρία=380). Μετά έβαλε συναγερμό (250 ευρώ). 2 φορές σκισμένο λάστιχο με μαχαίρι - κατσαβίδι (120 ευρώ). Επίσης κατά καιρούς της έχουν λείψει 2 τάσια, 1 κεραία κ ένας καθρέφτης (στην αρχή ρώταγε, τώρα ξέρει τα μαγαζιά της φραντζή ένα ένα).
Fiat panda 1.2 2009 της ξαδέρφης που μένει σε χωριό και πάει κάθε μέρα για δουλειά σε κοντινή πόλη. Έχει 210 κμ. Αμορτισέρ στα 140 κμ, συμπλέκτη δεν έχει αλλάξει ακόμα, τακάκια κάθε 40 κμ. Και το αυτοκίνητο φαίνεται σαν καινούργιο χωρίς ίχνος γρατσουνιάς. -
Κλασική τακτική στα Εξάρχεια ...
Πως θα δουλέψουν τα πάρκινγκ της περιοχής;
Κλέφτες θα γίνουν οι άνθρωποι;Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Peugeot 307 1400cc 75hp!Μοντέλο 2001,το αγόρασα μεταχειρισμένο με 144.000χλμ περίπου.Τώρα έχει 260.000χλμ.Η πιο σοβαρή βλάβη που με άφησε στο δρόμο και χρειάστηκα οδική βοήθεια,ήταν πέρσι το Σεπτέμβριο όπου τελείωσαν τα καρβουνάκια του δυναμό.Με 60€ ανταλλακτικό κι εργασία 'καθάρισα'.Εχθές άλλαξα λάδια και ο μηχανικός το άκουσε σαν καινούριο απ΄ότι μου είπε.Φυσικά το συντηρώ όπως πρέπει.Λάδια κάθε 10.000χλμ,αντί 15.000χλμ που λέει ο κατασκευαστής,Βαλβολίνες στις 40.000χλμ μπουζί στις 30.000χλμ.Άλλαξα πέρσι ιμάντα χρονισμού,αντλία νερού και ιμάντα δυναμό.Βλάβη ευτυχώς δεν έχει βγάλει.Αλλά πλέον είναι 'ηλικιωμένο' και δεν αποκλείεται να βγάλει κάτι.
-
Ο χρήστης downhill έγραψε:
Peugeot 307 1400cc 75hp!Μοντέλο 2001,το αγόρασα μεταχειρισμένο με 144.000χλμ περίπου.Τώρα έχει 260.000χλμ.Η πιο σοβαρή βλάβη που με άφησε στο δρόμο και χρειάστηκα οδική βοήθεια,ήταν πέρσι το Σεπτέμβριο όπου τελείωσαν τα καρβουνάκια του δυναμό.Με 60€ ανταλλακτικό κι εργασία 'καθάρισα'.Εχθές άλλαξα λάδια και ο μηχανικός το άκουσε σαν καινούριο απ΄ότι μου είπε.Φυσικά το συντηρώ όπως πρέπει.Λάδια κάθε 10.000χλμ,αντί 15.000χλμ που λέει ο κατασκευαστής,Βαλβολίνες στις 40.000χλμ μπουζί στις 30.000χλμ.Άλλαξα πέρσι ιμάντα χρονισμού,αντλία νερού και ιμάντα δυναμό.Βλάβη ευτυχώς δεν έχει βγάλει.Αλλά πλέον είναι 'ηλικιωμένο' και δεν αποκλείεται να βγάλει κάτι.Δεν το συντηρείς όπως πρέπει. Το συντηρείς όπως θέλεις (και δικαίωμά σου).
Μην νομίζεις όμως ότι αν δεν έκανες πρόωρες αλλαγές λαδιών, θα σου έβγαζε πρόβλημα το μοτέρ σου.
Πρόωρες αλλαγές μπουζί γενικά είναι τελείως αχρείαστες (αρκεί βέβαια να μπαίνουν τα κατάλληλα μπουζί).
Επίσης βαλβολίνες ανά 40.000χλμ. είναι υπερβολή (εκτός και αν το 'τρέχεις')
Αν θέλεις να κάνεις κάτι καλό στο αυτοκίνητό σου, κατέβασε και καθάρισε το ντεπόζιτο και μην ξεχνάς να αλλάξεις το φίλτρο καυσίμου αν υπάρχει. -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Peugeot 307 1400cc 75hp!Μοντέλο 2001,το αγόρασα μεταχειρισμένο με 144.000χλμ περίπου.Τώρα έχει 260.000χλμ.Η πιο σοβαρή βλάβη που με άφησε στο δρόμο και χρειάστηκα οδική βοήθεια,ήταν πέρσι το Σεπτέμβριο όπου τελείωσαν τα καρβουνάκια του δυναμό.Με 60€ ανταλλακτικό κι εργασία 'καθάρισα'.Εχθές άλλαξα λάδια και ο μηχανικός το άκουσε σαν καινούριο απ΄ότι μου είπε.Φυσικά το συντηρώ όπως πρέπει.Λάδια κάθε 10.000χλμ,αντί 15.000χλμ που λέει ο κατασκευαστής,Βαλβολίνες στις 40.000χλμ μπουζί στις 30.000χλμ.Άλλαξα πέρσι ιμάντα χρονισμού,αντλία νερού και ιμάντα δυναμό.Βλάβη ευτυχώς δεν έχει βγάλει.Αλλά πλέον είναι 'ηλικιωμένο' και δεν αποκλείεται να βγάλει κάτι.
Δεν το συντηρείς όπως πρέπει. Το συντηρείς όπως θέλεις (και δικαίωμά σου).
Μην νομίζεις όμως ότι αν δεν έκανες πρόωρες αλλαγές λαδιών, θα σου έβγαζε πρόβλημα το μοτέρ σου.
Πρόωρες αλλαγές μπουζί γενικά είναι τελείως αχρείαστες (αρκεί βέβαια να μπαίνουν τα κατάλληλα μπουζί).
Αν θέλεις να κάνεις κάτι καλό στο αυτοκίνητό σου, κατέβασε και καθάρισε το ντεπόζιτο και μην ξεχνάς να αλλάξεις το φίλτρο καυσίμου αν υπάρχει.Είναι ενα πράγμα που λέγεται αίσθηση. Η βαλβολινη και στα 100.000 θα σε πάει στο προορισμό σου, και το λάδι στα 15.000 θα λιπαινει, όμως σε κάποιους αρέσει να κουμπωνουν οι ταχύτητες σαν βούτυρο και το μοτέρ να ακούγεται σαν βελούδο. Αυτό βέβαια κοστίζει.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Δεν το συντηρείς όπως πρέπει. Το συντηρείς όπως θέλεις (και δικαίωμά σου).
Αν θέλεις να κάνεις κάτι καλό στο αυτοκίνητό σου, κατέβασε και καθάρισε το ντεπόζιτο και μην ξεχνάς να αλλάξεις το φίλτρο καυσίμου αν υπάρχει.Το service book της Haynes αναφέρει:
Αλλαγή λιπαντικών:Κάθε 15000χλμ ή 12 μήνες,ότι έρθει πρώτο
Αλλαγή ιμάντα χρονισμού:Κάθε 60000χλμ
Αλλαγή υγρών φρένων,Αλλαγή μπουζί,Αλλαγή φίλτρου καυσίμου (το δικό μου δεν έχει είναι στην αντλία),αλλαγή του παραφλού,έλεγχο βαλβολίνες,αλλαγή φίλτρου αέρα κινητήρα:Κάθε 60.000χλμ ή 4 χρόνια ότι έρθει πρώτο.Αντί για έλεγχο,κάνω μια αλλαγή στις βαλβολίνες.Δεν είναι δύσκολο ούτε μεγάλο κόστος έχεις.Το χρόνο περίπου 10.000-12.000χλμ κάνω.Όσο για τα μπουζί βάζω αυτά που προβλέπει ο κατασκευαστής.Για κατέβασμα του ντεπόζιτου δεν το είχα σκεφτεί..Έχω ρίξει κατά καιρούς καθαριστικά όταν έχω γεμίσει το ντεπόζιτο.Δεν ξέρω αν βοηθάνε όπως λένε.
Πόσο άντεξε ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας;