-
@realzeus said in Οδήγησα....:
@fanis75 said in Οδήγησα....:
ειναι αισθητά πιο αργό ακόμα και από π.χ. την Κορόλα Κρος που ειναι επίσης υβριδική με 197 άλογα με πολύ μεγαλύτερο βάρος
Χμμμ: https://zeperfs.com/en/duel12162-10579.htm
Φαίνεται ότι η δίλιτρη CC ξεκινάει πιο δυνατά, αλλά μετά τα 80 χ.α.ω. παίρνει κεφάλι το MG. Ίσως για αυτό ένιωσες αρχικά έναν δισταγμό. Όμως το MG φαίνεται πιο γρήγορο συνολικά. Καλά, σε σχέση με το Yaris δεν υπάρχει καμία σύγκριση. Αφού μου κέντρισε κι εμένα το ενδιαφέρον το MG...
Πως καταφέρνει όντως 300 κιλά ελαφρύτερο να πηγαίνει πιο αργά από το cc είναι άξιο απορίας ίσως έχει να κάνει με το 3αρι κιβώτιο ακόμα και το γιαρις στο 0-50 είναι αργότερο.
Μετά φυσικά ξεφεύγει. -
Πρόσθεσα κάτι που ξέχασα για την ανάκτηση κατά το φρενάρισμα.
@lap said in Οδήγησα....:
Υπάρχει ένας δισταγμός στην εκκίνηση ;;;
Ναι, αυτό ένιωσα εγώ.
Μα φαίνεται και από τα νούμερα από στάση συγκριτικά με cc και γιαρις. Αν και πολύ ελαφρυτερο από το πρώτο και πολύ ισχυρότερο από το δεύτερο έχει το αργότερο 0-50.
Και φυσικά παραμένει το θέμα με την απώλεια ισχύος που καταγράφηκε σε προηγούμενο βίντεο εκει μετά τα110.... -
@tkin73 said in Οδήγησα....:
Πως καταφέρνει όντως 300 κιλά ελαφρύτερο να πηγαίνει πιο αργά από το cc είναι άξιο απορίας ίσως έχει να κάνει με το 3αρι κιβώτιο ακόμα και το γιαρις στο 0-50 είναι αργότερο.
Μάλλον έχει να κάνει με την διαχείριση της απόδοσης της ισχύος. Ξεκινάει δηλαδή πιο απαλά.
@tkin73 said in Οδήγησα....:
Αν και πολύ ελαφρυτερο από το πρώτο και πολύ ισχυρότερο από το δεύτερο έχει το αργότερο 0-50.
Ελαφρώς καλύτερο 0-50 βλέπω να έχει το MG σε σχέση με το Yaris: https://zeperfs.com/en/duel12162-8761.htm
Αλλά πραγματικά δεν βλέπω γιατί το 0-50 είναι τόσο σημαντικό.@tkin73 said in Οδήγησα....:
Και φυσικά παραμένει το θέμα με την απώλεια ισχύος που καταγράφηκε σε προηγούμενο βίντεο εκει μετά τα110....
Πράγμα που δεν καταγράφεται ακριβώς έτσι στις μετρήσεις. Το Autocar όμως αναφέρει όντως μια περίεργη συμπεριφορά:
"It’s not unusual for cars to better their quoted acceleration times by a little when we test them, but rarely do they beat them by this margin. MG quotes 8.0sec for the 3’s 0-62mph sprint. That’s already significantly quicker than the hybrid versions of the Renault Clio (9.3sec), Toyota Yaris (9.7sec in basic form), Honda Jazz (9.6sec) or Vauxhall Corsa (10.7sec in basic form). In perfect test conditions, the MG 3 took just 7.1sec, and it didn’t run out of puff after that, either, storming on past its official top speed to 110mph.
However, because it has much more electric power than rivals but only a three-speed gearbox (and a slow-shifting one at that), the way it delivers its power is quite unusual. It gets going fairly gently on its electric motor, but receives a second wind soon after, as the petrol engine enters its powerband in the very long first gear. From about 65mph, acceleration dies off markedly as the gearbox makes its first very slow gearchange and the electric motor has to hold the fort by itself. As a result, 60-70mph takes over a second longer than 50-60mph.
Acceleration picks up again from 72mph until about 85mph, at which point we presume the electric motor is past its useful rev range and the engine needs to cope with less assistance. The MG 3 keeps accelerating after that, just at a gentler pace. Similarly to the Lexus LBX we tested a few weeks ago, subsequent acceleration runs were slower, particularly during the gearchange phase, as the battery didn’t get much of a chance to recharge."
https://www.autocar.co.uk/car-review/mg-motor/mg-3Πάλι όμως παραμένει ταχύτερο από τον ανταγωνισμό.
-
Το θέμα είναι να μάθουμε και για πόσο θα δουλέυει ολο αυτό.
Για τη Τoyota ξέρουμε πχ οτι το σύστημα ουσιαστικά δε βγαζει προβλήματα.Εδώ τι γίνετε? -
@kostis20 said in Οδήγησα....:
Για τη Τoyota ξέρουμε πχ οτι το σύστημα ουσιαστικά δε βγαζει προβλήματα.Εδώ τι γίνετε?Για μενα το πιο σωστο ερωτημα.
-
Φαίνεται ότι η δίλιτρη CC ξεκινάει πιο δυνατά, αλλά μετά τα 80 χ.α.ω. παίρνει κεφάλι το MG. Ίσως για αυτό ένιωσες αρχικά έναν δισταγμό. Όμως το MG φαίνεται πιο γρήγορο συνολικά. Καλά, σε σχέση με το Yaris δεν υπάρχει καμία σύγκριση. Αφού μου κέντρισε κι εμένα το ενδιαφέρον το MG...
Πάντως τα ονομαστικά άλογα δεν έχουν σχέση με τις επιδόσεις του αυτοκίνητου. Και σε προσπέραση από τα 80 στα 110 που πήγα, δεν έφυγε ιδιαίτερα γρήγορα. Θα περίμενα 195 ίπποι σε τέτοιο αμάξωμα να το κάνουν να πετάει - εεε δεν το κάνουν. Εαν το οδηγήσεις θα διαπίστώσεις ότι κάτι λείπει στην όλη υλοποίηση, σαν να είναι στα σπαργανα ακόμα, κάτι σαν δοκιμαστική τεχνολογία. Δεν έχει το ραφινάρισμα και την ομαλή ροή των υβριδίων της Τογιότα.
Αυτό που θέλω να διαπιστώσω ειναι εαν όντως ξεμένει από δύναμη - αυτό θα ήταν μεγάλο φάουλ.
Για τη Τoyota ξέρουμε πχ οτι το σύστημα ουσιαστικά δε βγαζει προβλήματα.Εδώ τι γίνετε?Δεν έχει σημασία με 7 χρόνια εγγύηση. Το κρατάς 3-4-5-6 χρόνια και το δίνεις όσο ειναι ακόμα στην εγγύηση. Τέτοια beta testers δεν έχει νόημα κάποιος να τα κρατάει πέρα από την εγγύηση. Άσε που ειναι διασκεδαστικό, το παίρνεις για 2-3 χρόνια να κάνεις κέφι και πλάκα και μετά το δίνεις. Προφανώς δεν ειναι αμάξι που θα πάρει κάποιος για να το κρατήσει 10+ χρόνια, δεν απευθύνεται σε αυτό το κοινό.
-
Φάνη, το χρονόμετρο μετράει!!!
-
Πάντως τα ονομαστικά άλογα δεν έχουν σχέση με τις επιδόσεις του αυτοκίνητου. Και σε προσπέραση από τα 80 στα 110 που πήγα, δεν έφυγε ιδιαίτερα γρήγορα. Θα περίμενα 195 ίπποι σε τέτοιο αμάξωμα να το κάνουν να πετάει - εεε δεν το κάνουν. Εαν το οδηγήσεις θα διαπίστώσεις ότι κάτι λείπει στην όλη υλοποίηση, σαν να είναι στα σπαργανα ακόμα, κάτι σαν δοκιμαστική τεχνολογία. Δεν έχει το ραφινάρισμα και την ομαλή ροή των υβριδίων της Τογιότα.
Αυτό που θέλω να διαπιστώσω ειναι εαν όντως ξεμένει από δύναμη - αυτό θα ήταν μεγάλο φάουλ.
Για τη Τoyota ξέρουμε πχ οτι το σύστημα ουσιαστικά δε βγαζει προβλήματα.Εδώ τι γίνετε?Δεν έχει σημασία με 7 χρόνια εγγύηση. Το κρατάς 3-4-5-6 χρόνια και το δίνεις όσο ειναι ακόμα στην εγγύηση. Τέτοια beta testers δεν έχει νόημα κάποιος να τα κρατάει πέρα από την εγγύηση. Άσε που ειναι διασκεδαστικό, το παίρνεις για 2-3 χρόνια να κάνεις κέφι και πλάκα και μετά το δίνεις. Προφανώς δεν ειναι αμάξι που θα πάρει κάποιος για να το κρατήσει 10+ χρόνια, δεν απευθύνεται σε αυτό το κοινό.
Δεν είναι έτσι ακριβώς γιατί αν χρειάζεται να το πηγαίνεις συχνά συνεργείο, δεν υπάρχουν ανταλλακτικά κτλ ,μιλάμε για ταλαιπωρία.
-
Φάνη, το χρονόμετρο μετράει!!!
Μπα! Το χρονομετρο για να μετραει πρεπει να γινει με ιδιες συνθηκες, ιδιο οδηγό και ιδιο μηχανημα και τροπο μετρησης. Και το ερώτημα παραμένει: εαν η μπαταρία αδειάσει οι επιδόσει υποφέρουν (οπως λενε αρκετες δοκιμές);
Σε καθε περιπτωση δεχομαι κοντρα με μια 2λιτρη Κορολα που ειναι λιγο πιο βαρια και ιδια ονομαστικά αλογα. -
Σε καθε περιπτωση δεχομαι κοντρα με μια 2λιτρη Κορολα που ειναι λιγο πιο βαρια και ιδια ονομαστικά αλογα.
Κόντρα με ένα Yaris θα έπρεπε να δεχόμαστε, που κοστίζει τα ίδια (και περισσότερο)...
-
Κόντρα με ένα Yaris θα έπρεπε να δεχόμαστε, που κοστίζει τα ίδια (και περισσότερο)...
Μα δεν μιλησα για τιμη, εξάλλου εγραψα οτι για εμενα ειναι η καλυτερη επιλογή στην κατηγορία του!
Εγραψα οτι τα 195 αλογα δεν χαριζουν αντιστοιχες επιδοσεις, με τον τροπο που φτάνουν στον δρόμο.
Δηλαδη εγω το σκεφτηκα για να αλλάξω την Κορόλα, ωστε να εχω ενα υβριδικο χοτ χατς αυτοματο, αλλα δεν με επεισε για τετοια χρηση. Ομως, οπως εγραψα και στην αρχη το οδηγησα λιγο. Θα το ηθελα για 1 ημέρα ωστε να βγάλω ασφαλές συμπέρασμα.
-
Μα δεν μιλησα για τιμη, εξάλλου εγραψα οτι για εμενα ειναι η καλυτερη επιλογή στην κατηγορία του!
Εγραψα οτι τα 195 αλογα δεν χαριζουν αντιστοιχες επιδοσεις, με τον τροπο που φτάνουν στον δρόμο.
Δηλαδη εγω το σκεφτηκα για να αλλάξω την Κορόλα, ωστε να εχω ενα υβριδικο χοτ χατς αυτοματο, αλλα δεν με επεισε για τετοια χρηση. Ομως, οπως εγραψα και στην αρχη το οδηγησα λιγο. Θα το ηθελα για 1 ημέρα ωστε να βγάλω ασφαλές συμπέρασμα.
Ε πως να στο δωσουν αφου δεν αφηνουν πανω απο 20 λεπτα.Ρωτησες ποσο χρεωνει χρωμα και τα λοιπα εξοδα?
-
To 8αράκι (7,5 κάτι κατά άλλους) για τα 100 άλλο λέει. Δες τι έγραψε στο Autocar. 1/4 mile σε 15,7''!!! Ναι, και ας χάνει 1'' στην 3η προσπάθεια, πάλι ξεσκίζει τα Τογιοτάκια!
-
@chris__7 said in Οδήγησα....:
Ε πως να στο δωσουν αφου δεν αφηνουν πανω απο 20 λεπτα.Ρωτησες ποσο χρεωνει χρωμα και τα λοιπα εξοδα?
- Μπορει να το δινει αλλος εμπορος.
- Εαν ζητησεις πολλες φορες τα δινουν, οπως πχ ειχα παρει το chr και το φόκους.
- Δεν ρωτησα τιποτα, δεν πηρα καν προσφορά. Αλλα επιασα ωραια κουβεντα με τον πωλητή.
To 8αράκι (7,5 κάτι κατά άλλους) για τα 100 άλλο λέει. Δες τι έγραψε στο Autocar. 1/4 mile σε 15,7''!!! Ναι, και ας χάνει 1'' στην 3η προσπάθεια, πάλι ξεσκίζει τα Τογιοτάκια!
Τα ειπα πιο πανω. Μονο σε ιδιες συνθηκες με ιδιο οδηγο και μηχανημα. Αλλιως εχω δει και 7αρια για την Κορολα. Οδηγησε το και θα δεις. Για εμενα μετραει η αισθηση που αποκομίζω. Με τις αισθησεις αγοραζω αμαξι οχι με τα νουμερα!
-
πάλι ξεσκίζει τα Τογιοτάκια!
Εγώ το βλέπω ως πολύ θετική εξέλιξη να βγαίνουν στην αγορά τέτοιες αξιοσημείωτες προτάσεις, μπας και ξυπνήσουν και οι υπόλοιποι. Πρώτον σε θέμα τιμής, δεν το συζητώ, δεν υπάρχει λόγος να πάρεις κάτι άλλο για εντός πόλης και να μην σε ενδιαφέρει και πού θα το αφήσεις ή αν θα στο γρατζουνίσουν, και φυσικά θα έχεις την ποιότητα και την οικονομία της ηλεκτροκίνησης.
Το ότι όλες οι υπόλοιπες hev εφαρμογές κάνουν οικονομία στην μπαταρία, (γιατί περισσότερες kwh και μεγαλύτεροι ηλεκτροκινητήρες σημαίνουν κόστος παραγωγής και υψηλότερη τελικά κατανάλωση) και έχουν μπει σε διαγωνισμό χαμηλής κατανάλωσης, είναι κάτι που θα πρέπει να σταματήσει και να δώσουν έστω σε ειδικές εκδόσεις το κάτι παραπάνω όπως κάνει τώρα η MG, ακόμα και αν ξεμένεις από δύναμη μετά από μισό πάτημα.
Η Toyota για παράδειγμα βάζει οριακά τις απαραίτητες kwh για την επίτευξη της χαμηλότερης κατανάλωσης εις βάρος φυσικά των επιδόσεων. Στα μόνα που δεν ακολουθεί την παραπάνω πολιτική είναι τα phev όπου εκεί η μεγάλη μπαταρία είναι προαπαιτούμενο. Στα phev λοιπόν έχει μεγάλους ηλεκτροκινητήρες και καλύτερες επιδόσεις, το chr phev (+50hp στον mg2) για παράδειγμα είναι πολύ πιο γρήγορο από το mg3 hybrid αν και αρκετά βαρύτερο.
Εδώ μια σύγκριση στο zperf του mg3 7,1kg/ps με το prius phev 7,6kg/ps
https://zeperfs.com/en/duel12162-10613.htm -
Για εμενα μετραει η αισθηση που αποκομίζω. Με τις αισθησεις αγοραζω αμαξι οχι με τα νουμερα!
Αυτό λέγεται cognitive fallacy. Τα όργανα πάντα λένε την αλήθεια!
-
Για εμενα μετραει η αισθηση που αποκομίζω. Με τις αισθησεις αγοραζω αμαξι οχι με τα νουμερα!
Αυτό λέγεται cognitive fallacy. Τα όργανα πάντα λένε την αλήθεια!
Δεν με απασχολεί πως λεγεται αλλα το τι εισπράττω εγω οταν το οδηγώ! Οταν οδηγώ με ενδιαφέρει η εμπειρία και οχι τα νουμερα. Αλλοως θα επαιρνα μηχανη, αλλα η εμπειρία οδηγησης μηχανης δεν μου αρέσει!
Γι’ αυτό εξαρχής μίλησα τι μου αρέσει και δε μου αρέσει εμένα και για αίσθηση και δεν είπα πουθενά για νούμερα γιατί προφανώς δεν έχω κάνει μέτρηση σε κανένα τεστ ντραηβ.
-
Εγω αυτο που ξερω ειναι πως πηρα γιαπωνεζικο χορτοκοπτικο και μεχρι να μου το κλεψουν 16 χρονια δουλευε ρολοϊ Εχω παρει κινεζικα δουλευουν 2 φορες χαλανε και μετα δεν βρισκεις ποιος θα το φτιαξει.
Ξερω ξερω αλλο το ενα αλλο το αλλο -
Μια χαρά τα λες Αλέκο!! Εται ειναι.
-
@alex-mix said in Οδήγησα....:
γιαπωνεζικο χορτοκοπτικο
Mitsubishi είναι το δικό μου, οπότε ξέρω από Ιαπωνική ποιότητα. Δεν διαφωνώ, αλλά οι μετρήσεις είναι μετρήσεις. Τώρα αν θα αντέξει 20 χρόνια... κανείς δεν ξέρει. Αν όμως μετράει μόνον αυτό ---> Mazda!!!
Οδήγησα....