-
Σε αυτο επαυξάνω... Θα σε πεισω για dacia στο τέλος.
Και εγώ τα ίδια σκέφτομαι...Με ενδιαφέρουν πλεον αλλά πραγματα. Γέρασα
-
-
Εγώ το λέω αλλάζουν οι προτεραιότητες. Δε θα ρισκάρω π.χ. τις πιθανές σπουδές του γιού μου για να μου τα φάνε οι Γερμανικές οι άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Έτσι κι αλλιώς οι υποχρεώσεις δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για να χαρείς οδήγηση. Το γκαράζ θα το φάει, για 5-10 φορές το χρόνο που θα έχω ευκαιρία να το χαρώ και πάλι θα έχω την οικογένεια μέσα, που να τρέξεις και που να το χαρείς.
Γι' αυτό λέω στους νεότερους, κάθε πράγμα στον καιρό του κι ο κολιός... τον Αύγουστο. Αν δεν το είχα κάνει μικρότερος, τώρα μπορεί να μου είχε μείνει ποθημένο και να έκανα μ.... -
Εγώ έχω άλλες απόψεις. Και οι γύρω μου είχαν παρόμοιες με εμένα και είναι σήμερα αυτοί που προσπαθούν να μιμηθούν οι νεολαίοι με ξένα λεφτά. Βέβαια στην δική μου άποψη τα εισοδήματα ενός 50αρη με ένα 20αρη είναι πάνω από *10 οπότε όλα βγαίνουν μια χαρά στην ώρα τους. Για να βγάλεις αυτά τα *10 παραπάνω από έναν 20 Άρη πρέπει να μπορείς, να παλέψεις και να έχεις και τύχη, άρα στα 20 +++ προετοιμάζεσαι για αυτό όσο μπορείς και δεν το παίζεις κάτι που δεν είσαι. Άρα καλά κάνεις. Κρατά τα για τη μόρφωση του παιδιού.
Τεσπά άλλα λόγια να αγαπιόμαστε -
Δηλ. Lap αν ένας 20αρης παίρνει 400€,πιστεύεις ότι στα 50 του θα βγαζει πάνω από ×10 = παραπάνω από 4.000;
Μην το δέσεις και κόμπο,γιατί όταν με το καλό φτάσεις εκεί, το πιθανότερο -αν και το απεύχομαι- είναι ν'αλλάξεις γνώμη... -
Αυτό που λες ιδανικά είναι σωστό, να υπάρχει μία εξελικτική διαδικασία. Ξεκινάς από πιο μικρό αυτοκίνητο και μεγαλώνοντας το μεγαλώνεις κι αυτό.
Δυστυχώς στην πράξη δεν λειτουργεί έτσι, γιατί αυξάνονται μεν τα εισοδήματα όσο μεγαλώνεις (συνήθως), αλλά αλλάζουν και τα δεδομένα της ζωής και τα παραπάνω χρήματα πάλι δεν τα δίνεις για αυτοκίνητο.
Θα πέσει παντόφλα απ' τη γυναίκα πρώτα απ' όλα. Είναι σαν τo Audi που λέγαμε, αν πας να περάσεις τα όρια αρχίζεις να μην πατάς καλά μέσα στο... σπίτι, σου λέει κόψε μακάκα..
Όπως είπες όμως, άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε... -
@andya3 said in Οδήγησα....:
Αυτό που λες ιδανικά είναι σωστό, να υπάρχει μία εξελικτική διαδικασία. Ξεκινάς από πιο μικρό αυτοκίνητο και μεγαλώνοντας το μεγαλώνεις κι αυτό.
Δυστυχώς στην πράξη δεν λειτουργεί έτσι, γιατί αυξάνονται μεν τα εισοδήματα όσο μεγαλώνεις (συνήθως), αλλά αλλάζουν και τα δεδομένα της ζωής και τα παραπάνω χρήματα πάλι δεν τα δίνεις για αυτοκίνητο.Πάρα πολύ σωστά!! Και εγώ με πολύ πιο ακριβά (και γρήγορα) αυτοκίνητα ξεκίνησα, γιατί όταν ήμουν μόνος μου (και χωρίς ενοίκιο) όλος ο μισθός πήγαινε για καυλάντα! Τώρα πάει σε σχολεία, ρούχα, παιχνίδια, δραστηριότητες, διακοπές, ρεύματα, σουπερμαρκετ κλπ.
-
@γιατρε
Και η εναλλακτική ποια είναι;;;
Να ξοδέψω τα λεφτά των γονιών μου ή και δικά μου για να ζήσω μια ψευδαίσθηση ως προς το πώς ζουν οι πετυχημένοι; Αντί δηλαδή να προσπαθήσω εγώ να πετύχω και να ψάχνομαι να βελτιωθώ;
Άλλοι βλέπουν τη δεκαετία των 20 ως yolo και άλλοι ως στάδιο προετοιμασίας.
Είναι απλά μια διαφορετική προσέγγιση στην ζωή.Όσο για τον βασικό μισθό ενός 20 Άρη και τα εισοδήματα που βλέπω σε κάποιους πετυχημένους γύρω μου, αν θες στα λέω με προσωπικό μήνυμα. Να κάθεσε σε καρέκλα όμως με ένα ποτήρι νερό.
-
Κάποτε όταν ήμουν 25 μου λέει ένας 50. Από 20 έως 30 διασκεδάζεις, από 30 έως 40 δημιουργείς (δουλειά, σπίτι, οικογένεια), από 40 και έπειτα απολαμβάνεις, βέβαια όλα αυτά ήταν προ κρίσης. Αλλά έχει νόημα, ίσως όσο μεγαλώνεις να έχεις περισσότερα έξοδα και άγχος αλλά ταυτόχρονα έχεις και τα τυχερά σου όπως οικογένεια φίλους, εμπειρίες κτλ κτλ. Τεσπα είναι μεγάλη συζήτηση αυτή.
-
@lap said in Οδήγησα....:
Να ξοδέψω τα λεφτά των γονιών μου ή και δικά μου για να ζήσω μια ψευδαίσθηση ως προς το πώς ζουν οι πετυχημένοι; Αντί δηλαδή να προσπαθήσω εγώ να πετύχω και να ψάχνομαι να βελτιωθώ;Δεν λέμε αυτό - εγώ τουλάχιστον. Λέω ότι στα 30 μου είχα ένα καλό μισθό (2004 μην ξεχνάμε!!) και μπορούσα να αγοράσω αυτοκίνητο των 25-30.000 και με αυτό "μαγια" να αλλάζω αυτοκίνητα (μεταχειρισμένα) κάθε 2 χρόνια για να βγάζω γούστα. Φυσικά και βελτιώθηκα, έκανα και 2ο μεταπτυχιακό, άλλαξα δουλειά κλπ. κλπ. Όμως τα έξοδά μου ήταν πολύ συγκεκριμένα και το βασικότερο, ελαστικά! Εαν δεν μου έβγαινε δεν έκανα κάτι, δεν είχα π.χ. υποχρέωση να πληρώσω σχολείο ή φροντιστήριο ή δραστηριότητες ή πάρτυ. Είχα χάλαγα, δεν είχα καθόμουν σπίτι.
Αλλά κάθε ηλικία έχει και τα πράγματα που μπορείς να κάνεις και μου δεν μπορείς. Τότε ξύπναγα Κυριακή πρωί και πήγαινα για καφέ και φαγητό στο Χρυσοβίτσι, έτσι μονοήμερο. Τώρα δεν μπορώ να το κάνω αυτό...ή πιο σωστά δεν έχω την διάθεση και τις άντοχές. Πλέον χαίρομαι άλλα πράγματα στην ζωή μου. Όχι λόγω ηλικίας, αλλά λόγω οικογένειας και υποχρεώσεων.
-
Δεν απήντησα σε εσένα Φάνη μου. Εσένα σε θαυμάζω να στο πω και στα ίσα. Έκανες πολλά πράγματα και όπως λες ανέβαινες τα σκαλοπάτια σταδιακά.
Το να ανεβαίνεις σταδιακά είναι ότι πιο όμορφο για έναν άντρα. Τον γεμίζει απίστευτα μέσα του. Καμία λαμαρίνα δεν θα προσφέρει αυτό το συναίσθημα. Το κάθε έτος και πιο πάνω, και περισσότερες δυνατότητες. Δημιουργεί ψυχικά ήρεμους ανθρώπους.Αν και κάποιες επιλογές που έκανες δεν θα τις έκανα και θα έκανα άλλα πράγματα για εμένα αλλά οκ, σου είπα είσαι εξαίρεση εσύ.
Εγώ μιλώ για τις ατέλειωτες άλλες περιπτώσεις που βλέπουμε τριγύρω μας, πάνε μια βόλτα το βράδυ και δες τι κυκλοφορεί στους δρόμους ψάχνοντας αφορμή να βγάλουν οδηγικά γούστα. Το επόμενο πρωί ψάχνουν από τους γονείς 20 άρικο για να βάλουν βενζίνη.
Τεσπά, έχω άλλη φιλοσοφία για τη ζωή. Δεν είμαι ο μόνος πάντως, υπάρχουν αρκετοί σαν εμένα.Φυσικά κάθε ηλικία έχει τις χαρές της. Αλλά ως προς τα αυτοκίνητα μια χαρά 45-50 Άρης μπορείς να είσαι και να ευχαριστηθείς ένα πραγματικά καλό και πανάκριβο αυτοκίνητο. Για τα αυτοκίνητα μιλάμε.
Για τα άλλα πίστεψέ με αυτά που κάναμε στα 20 δεν γίνονται πλέον, και όντως τα κάναμε. -
@fanis75 said in Οδήγησα....:
To i30 που οδήγησε ο limited είναι το παλιό, δεν έχει σχέση με το τωρινό μοντέλο.
Όλα τα Αουδι είναι ερπιβόητα για το άθλιο τιμόνι τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ασφαλή ή με καλό κράτημα, πάρα πολύ καλά είναι σταθερά. Απλά το τιμόνι δεν δίνει καμία πληροφορία για του που βρίσκονται οι ρόδες, αλλά δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό...σε πολλούς οδηγούς αρέσει.
Έχω την εντύπωση ότι το τωρινό ειναι το fl αυτού που οδήγησα Φάνη.
Edit: όντως είναι έτσι.
-
@andya3 said in Οδήγησα....:
@limited_one said in Οδήγησα....:
Η ενοικίαση αυτοκινήτου μου επιφύλαξε ένα Ηyundai ι30 με 80000 στο κοντέρ, υποθέτω ότι ήταν περίπου 3 με 4 ετών το αυτοκίνητο.
Όταν έψαχνα αυτοκίνητο τον Αύγουστο πέρασε σαν σκέψη να πάω να δω το ι30 αλλά όταν είδα ότι σε αυτόματο η τιμή του έφτανε πολύ κοντά στο golf δεν μπήκα καν στη διαδικασία να ασχοληθώ.
Όσον αφορά το κομμάτι οδήγηση στέκεται καλά σε δρόμους χωρίς ανωμαλίες, αλλά μέχρι εκεί. Κοπανάει αρκετά σε ανωμαλίες και στην καμπίνα περνά αρκετός θόρυβος από την ανάρτηση.
Πάσχει πολύ στο κομμάτι ηχομόνωση και σε τραχύ οδόστρωμα ειδικά στην άνοδο στο ποτάμι ο ήχος ήταν πάρα πολύ ενοχλητικός.
Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε αυτόματα φώτα και όταν το διαπίστωσα το άφησα εκεί, η διαφορά με την λειτουργία τους σε σχέση με το golf ήταν απελπιστικά αργή όμως.
Με ξίνισε πολύ η οθόνη του ραδιοφώνου γιατί όπως οδηγούσα ένιωθα οτι ήταν τοποθετημένη λοξά προς την μεριά του συνοδηγού.
Η εντύπωση που μου άφησε ήταν πως πρόκειται για ένα μετριότατο αυτοκίνητο.Edit : Πάντα αναρωτιόμουν γιατί όλοι θέλουν να απενεργοποιούν το start & stop. Οδηγώντας το i30 κατάλαβα το γιατί.
Πολύ καιρό θέλω να οδηγήσω το i30 και δεν έχω βρει χρόνο. Το i20 πάντως δεν μου άρεσε καθόλου, π.χ. το clio μπροστά του ήταν λιμουζίνα.
Έχεις το νέο Golf απ' ότι θυμάμαι και οδήγησες τώρα και το i30, άρα έχεις μέτρο σύγκρισης για την ερώτηση που θέλω να κάνω. Τo Golf είναι αρκετά ακριβότερο από το i30 κατά κάποιες χιλιάδες €. Την αξίζει τη διαφορά, ή με κάποιους συμβιβασμούς μπορείς να πεις οκ, μιά χαρά παέι και το i30. Σχετικό είναι βέβαια το ερώτημα, αλλά θα ήταν ενδιαφέρον να ακούσω την άποψή σου.
Το ρωτάω κυρίως γιατί το Golf το 1,0 mild hybrid έχει περίπου ίδια τιμή με το i30 το Nline 1.5, 48V 160ps DCT και τα πάντα από εξοπλισμό. Εσύ μπορεί να οδήγησες άλλη έκδοση του i30, αλλά τα βασικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου δεν νομίζω να αλλάζουν και πολύ.Εγώ θα επέλεγα golf γιατί είναι πιο ολοκληρωμένο.
-
@γιατρε
Να ξοδέψω τα λεφτά των γονιών μου ή και δικά μου για να ζήσω μια ψευδαίσθηση ως προς το πώς ζουν οι πετυχημένοι; Αντί δηλαδή να προσπαθήσω εγώ να πετύχω και να ψάχνομαι να βελτιωθώ;
Άλλοι βλέπουν τη δεκαετία των 20 ως yolo και άλλοι ως στάδιο προετοιμασίας.
Είναι απλά μια διαφορετική προσέγγιση στην ζωή.Όσο για τον βασικό μισθό ενός 20 Άρη και τα εισοδήματα που βλέπω σε κάποιους πετυχημένους γύρω μου, αν θες στα λέω με προσωπικό μήνυμα. Να κάθεσε σε καρέκλα όμως με ένα ποτήρι νερό.
Εγώ δεν είπα να ξοδέψει ο νέος τα όποια λεφτά του -ή τον γονιών του- δίχως αύριο.Φυσικά και να χαρεί αυτά που μπορεί,με βάση τις δυνατότητες του.Κι εγώ στο αγροτικό είχα ένα ταπεινό Fiat Punto 1200κ.εκ.,αλλά το καταχάρηκα με τις βολτίτσες που έκανα όταν δεν είχα υπηρεσία,σ'ολη τη Βοιωτία με τους και τις συναδέλφους/φίλους μου.
Εγώ είπα για το ότι είναι πολύ δύσκολο να αυξηθεί το εισόδημά σου χ10 στα 50 σου.Κι επιστήμονας να είσαι,άντε ν'αυξηθεί χ3-4 φορές η απολαβή σου μετά από 20-25 χρόνια.Αλλά έχουν αυξηθεί τουλάχιστον εις διπλούν κι οι υποχρεώσεις σου...Μιλάμε για την πλειοψηφία των περιπτώσεων.
-
Πρώτον να σε ευχαριστήσω για τις ευχές σου, στο προηγούμενο ποστ. Αμήν και εγώ ευχομαι τα ίδια και για τις επόμενες δεκαετίες.
Άρα συμφωνούμε, και εγώ τα ίδια έκανα.Αλλωστε αν έχεις καλουτσικα κυβικά ( και όχι στον κινητήρα) μια χαρά επιτυχίες έχεις και πολλές και ονειρικές. Και ας έχεις παλιό φιατακι. Αυτό για τους νέους που ψάχνουν να βρουν ταιρι με ένα κλειδί. Τα έλεγα σε συμφορουμιτη και του έτρεχαν τα σάλια.....χαχαχα
Όσο για τα εισοδήματα, αν θες κάποια στιγμή να το ανατπυξιυμε σε τσατ.
Και *4 να είναι και πάλι μια χαρά είναι, φυσικά....
Επίσης σε μια σύγχρονη οικογένεια εργάζονται δύο. Οπότε μπορεί να αυξάνονται πολύ τα έξοδα αλλά μοιράζονται και καλύτερα σε δύο εισοδήματα.Δεν είναι όλοι έτσι φυσικά. Ούτε καν οι μισοί σε αυτό συμφωνώ. Εγώ μιλώ για το ποιες προτεραιότητες πρέπει να έχει ένας τη δεκαετία των 20.
-
καπου διαβασε ο γατος μισθο στα 50 4 χιλιαρικα?
ειμαι 55, θα παρω κατι παραπανω? ε?
τι λετε ρε παιδια, που ζειτε σε ποια χωρα...
ξεκινησε ενας καθηγητης/δυ/ιδ υπαλληλος με 950 που ηταν νιος και γερασε να φτασει τα 1500. αντε επιστημοναρας να παρει και 2 και 2.5 σπανιοτατα
τι λεμε τωρα...
να αρχισουμε τα παραδειγματα οτι ξερω αυτον και εκεινον που το καταφεραν ειναι σαν πωλειται αμερικαν ντρημ και ετς για να μας εχουν να κοιμωμαστε ησυχα τη κυριακη το βραδυ με ονειρο τη μαιζωνετ, τη πισινα και τις γκομενες ολογυρα και να μην το σκασουμε σε κανενα Αγιο Ορος, -
Ποιος μίλησε για μισθό;;;;
Δεν είναι όλοι μισθωτοί.
-
Ποιος μίλησε για μισθό;;;;
Δεν είναι όλοι μισθωτοί
ρε συ λαπη αλλα γραφεις παραπανω, γενικα μιλας για το μεσο εισοδημα.
εισαι σαν τις διαφημισεις στο ημιχρονο του ντερμπυ... καμμια σχεση με μπαλιτσα.
αντε καληνυχτα -
Εισόδημα..... Όχι μισθό.
Πως νομίζετε βγαίνουν τέτοια σπίτια και αυτοκίνητα που βλέπετε γύρω σας;
Από μισθωτούς;Σε ποιους απευθύνεται ο ταξιδευτής με διαμερίσματα 700.000 ευρώ;;;
Υπάρχουν πολλοί γύρω σας.
Αν έχει ικανότητες ένας νέος, πνευματικές και εργατικότητας, ας ετοιμαστεί την δεκαετία των 20 με σπουδές και εμπειρίες που θα τον βοηθήσουν έστω ένα κομμάτι αυτών να το επιτύχει.
Αυτό λέω. Τίποτα παραπάνω.
Τελείως βαρετό ματσάκι.
Εγώ το άλλαξα.
-
Εχω πελατών και με 1200000. Και με 2500000.
Οδήγησα....