Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Οδήγησα....
    1. Home
    2. Κατασκευαστές και Μοντέλα
    3. Οδήγησα....
    • 1
    • 2
    • 453
    • 454
    • 455
    • 456
    • 457
    • 524
    • 525
    • 455 / 525
    Κατασκευαστές και Μοντέλα
    121
    10496
    163635
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • fanis75
      fanis75 moderator @andya3 last edited by fanis75

@andya3 said in Οδήγησα....:

Αυτό που λες ιδανικά είναι σωστό, να υπάρχει μία εξελικτική διαδικασία. Ξεκινάς από πιο μικρό αυτοκίνητο και μεγαλώνοντας το μεγαλώνεις κι αυτό.
      Δυστυχώς στην πράξη δεν λειτουργεί έτσι, γιατί αυξάνονται μεν τα εισοδήματα όσο μεγαλώνεις (συνήθως), αλλά αλλάζουν και τα δεδομένα της ζωής και τα παραπάνω χρήματα πάλι δεν τα δίνεις για αυτοκίνητο.

Πάρα πολύ σωστά!! Και εγώ με πολύ πιο ακριβά (και γρήγορα) αυτοκίνητα ξεκίνησα, γιατί όταν ήμουν μόνος μου (και χωρίς ενοίκιο) όλος ο μισθός πήγαινε για καυλάντα! Τώρα πάει σε σχολεία, ρούχα, παιχνίδια, δραστηριότητες, διακοπές, ρεύματα, σουπερμαρκετ κλπ.

We are one, We are a universe. Forebears of what will be, Scions of the Devonian sea...

1 Reply Last reply Reply Quote 4
      • L
        lap Banned last edited by lap

@γιατρε

Και η εναλλακτική ποια είναι;;;
        Να ξοδέψω τα λεφτά των γονιών μου ή και δικά μου για να ζήσω μια ψευδαίσθηση ως προς το πώς ζουν οι πετυχημένοι; Αντί δηλαδή να προσπαθήσω εγώ να πετύχω και να ψάχνομαι να βελτιωθώ;
        Άλλοι βλέπουν τη δεκαετία των 20 ως yolo και άλλοι ως στάδιο προετοιμασίας.
        Είναι απλά μια διαφορετική προσέγγιση στην ζωή.

Όσο για τον βασικό μισθό ενός 20 Άρη και τα εισοδήματα που βλέπω σε κάποιους πετυχημένους γύρω μου, αν θες στα λέω με προσωπικό μήνυμα. Να κάθεσε σε καρέκλα όμως με ένα ποτήρι νερό.

fanis75 P 2 Replies Last reply Reply Quote 0
        • alex-mix
          alex-mix last edited by

Κάποτε όταν ήμουν 25 μου λέει ένας 50. Από 20 έως 30 διασκεδάζεις, από 30 έως 40 δημιουργείς (δουλειά, σπίτι, οικογένεια), από 40 και έπειτα απολαμβάνεις, βέβαια όλα αυτά ήταν προ κρίσης. Αλλά έχει νόημα, ίσως όσο μεγαλώνεις να έχεις περισσότερα έξοδα και άγχος αλλά ταυτόχρονα έχεις και τα τυχερά σου όπως οικογένεια φίλους, εμπειρίες κτλ κτλ. Τεσπα είναι μεγάλη συζήτηση αυτή.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
          • fanis75
            fanis75 moderator @lap last edited by

@lap said in Οδήγησα....:

Να ξοδέψω τα λεφτά των γονιών μου ή και δικά μου για να ζήσω μια ψευδαίσθηση ως προς το πώς ζουν οι πετυχημένοι; Αντί δηλαδή να προσπαθήσω εγώ να πετύχω και να ψάχνομαι να βελτιωθώ;

Δεν λέμε αυτό - εγώ τουλάχιστον. Λέω ότι στα 30 μου είχα ένα καλό μισθό (2004 μην ξεχνάμε!!) και μπορούσα να αγοράσω αυτοκίνητο των 25-30.000 και με αυτό "μαγια" να αλλάζω αυτοκίνητα (μεταχειρισμένα) κάθε 2 χρόνια για να βγάζω γούστα. Φυσικά και βελτιώθηκα, έκανα και 2ο μεταπτυχιακό, άλλαξα δουλειά κλπ. κλπ. Όμως τα έξοδά μου ήταν πολύ συγκεκριμένα και το βασικότερο, ελαστικά! Εαν δεν μου έβγαινε δεν έκανα κάτι, δεν είχα π.χ. υποχρέωση να πληρώσω σχολείο ή φροντιστήριο ή δραστηριότητες ή πάρτυ. Είχα χάλαγα, δεν είχα καθόμουν σπίτι.

Αλλά κάθε ηλικία έχει και τα πράγματα που μπορείς να κάνεις και μου δεν μπορείς. Τότε ξύπναγα Κυριακή πρωί και πήγαινα για καφέ και φαγητό στο Χρυσοβίτσι, έτσι μονοήμερο. Τώρα δεν μπορώ να το κάνω αυτό...ή πιο σωστά δεν έχω την διάθεση και τις άντοχές. Πλέον χαίρομαι άλλα πράγματα στην ζωή μου. Όχι λόγω ηλικίας, αλλά λόγω οικογένειας και υποχρεώσεων.

We are one, We are a universe. Forebears of what will be, Scions of the Devonian sea...

1 Reply Last reply Reply Quote 5
            • L

Δεν απήντησα σε εσένα Φάνη μου. Εσένα σε θαυμάζω να στο πω και στα ίσα. Έκανες πολλά πράγματα και όπως λες ανέβαινες τα σκαλοπάτια σταδιακά.
              Το να ανεβαίνεις σταδιακά είναι ότι πιο όμορφο για έναν άντρα. Τον γεμίζει απίστευτα μέσα του. Καμία λαμαρίνα δεν θα προσφέρει αυτό το συναίσθημα. Το κάθε έτος και πιο πάνω, και περισσότερες δυνατότητες. Δημιουργεί ψυχικά ήρεμους ανθρώπους.

Αν και κάποιες επιλογές που έκανες δεν θα τις έκανα και θα έκανα άλλα πράγματα για εμένα αλλά οκ, σου είπα είσαι εξαίρεση εσύ.

Εγώ μιλώ για τις ατέλειωτες άλλες περιπτώσεις που βλέπουμε τριγύρω μας, πάνε μια βόλτα το βράδυ και δες τι κυκλοφορεί στους δρόμους ψάχνοντας αφορμή να βγάλουν οδηγικά γούστα. Το επόμενο πρωί ψάχνουν από τους γονείς 20 άρικο για να βάλουν βενζίνη.
              Τεσπά, έχω άλλη φιλοσοφία για τη ζωή. Δεν είμαι ο μόνος πάντως, υπάρχουν αρκετοί σαν εμένα.

Φυσικά κάθε ηλικία έχει τις χαρές της. Αλλά ως προς τα αυτοκίνητα μια χαρά 45-50 Άρης μπορείς να είσαι και να ευχαριστηθείς ένα πραγματικά καλό και πανάκριβο αυτοκίνητο. Για τα αυτοκίνητα μιλάμε.
              Για τα άλλα πίστεψέ με αυτά που κάναμε στα 20 δεν γίνονται πλέον, και όντως τα κάναμε.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
              • limited_one
                limited_one moderator @fanis75 last edited by limited_one

@fanis75 said in Οδήγησα....:

To i30 που οδήγησε ο limited είναι το παλιό, δεν έχει σχέση με το τωρινό μοντέλο.

Όλα τα Αουδι είναι ερπιβόητα για το άθλιο τιμόνι τους. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ασφαλή ή με καλό κράτημα, πάρα πολύ καλά είναι σταθερά. Απλά το τιμόνι δεν δίνει καμία πληροφορία για του που βρίσκονται οι ρόδες, αλλά δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό...σε πολλούς οδηγούς αρέσει.

Έχω την εντύπωση ότι το τωρινό ειναι το fl αυτού που οδήγησα Φάνη.

Edit: όντως είναι έτσι.

• limited_one
                  limited_one moderator @andya3 last edited by

@limited_one said in Οδήγησα....:

Η ενοικίαση αυτοκινήτου μου επιφύλαξε ένα Ηyundai ι30 με 80000 στο κοντέρ, υποθέτω ότι ήταν περίπου 3 με 4 ετών το αυτοκίνητο.

Όταν έψαχνα αυτοκίνητο τον Αύγουστο πέρασε σαν σκέψη να πάω να δω το ι30 αλλά όταν είδα ότι σε αυτόματο η τιμή του έφτανε πολύ κοντά στο golf δεν μπήκα καν στη διαδικασία να ασχοληθώ.

Όσον αφορά το κομμάτι οδήγηση στέκεται καλά σε δρόμους χωρίς ανωμαλίες, αλλά μέχρι εκεί. Κοπανάει αρκετά σε ανωμαλίες και στην καμπίνα περνά αρκετός θόρυβος από την ανάρτηση.
                  Πάσχει πολύ στο κομμάτι ηχομόνωση και σε τραχύ οδόστρωμα ειδικά στην άνοδο στο ποτάμι ο ήχος ήταν πάρα πολύ ενοχλητικός.
                  Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε αυτόματα φώτα και όταν το διαπίστωσα το άφησα εκεί, η διαφορά με την λειτουργία τους σε σχέση με το golf ήταν απελπιστικά αργή όμως.
                  Με ξίνισε πολύ η οθόνη του ραδιοφώνου γιατί όπως οδηγούσα ένιωθα οτι ήταν τοποθετημένη λοξά προς την μεριά του συνοδηγού.
                  Η εντύπωση που μου άφησε ήταν πως πρόκειται για ένα μετριότατο αυτοκίνητο.

Edit : Πάντα αναρωτιόμουν γιατί όλοι θέλουν να απενεργοποιούν το start & stop. Οδηγώντας το i30 κατάλαβα το γιατί.

Πολύ καιρό θέλω να οδηγήσω το i30 και δεν έχω βρει χρόνο. Το i20 πάντως δεν μου άρεσε καθόλου, π.χ. το clio μπροστά του ήταν λιμουζίνα.
                  Έχεις το νέο Golf απ' ότι θυμάμαι και οδήγησες τώρα και το i30, άρα έχεις μέτρο σύγκρισης για την ερώτηση που θέλω να κάνω. Τo Golf είναι αρκετά ακριβότερο από το i30 κατά κάποιες χιλιάδες €. Την αξίζει τη διαφορά, ή με κάποιους συμβιβασμούς μπορείς να πεις οκ, μιά χαρά παέι και το i30. Σχετικό είναι βέβαια το ερώτημα, αλλά θα ήταν ενδιαφέρον να ακούσω την άποψή σου.
                  Το ρωτάω κυρίως γιατί το Golf το 1,0 mild hybrid έχει περίπου ίδια τιμή με το i30 το Nline 1.5, 48V 160ps DCT και τα πάντα από εξοπλισμό. Εσύ μπορεί να οδήγησες άλλη έκδοση του i30, αλλά τα βασικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου δεν νομίζω να αλλάζουν και πολύ.

Εγώ θα επέλεγα golf γιατί είναι πιο ολοκληρωμένο.

A 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                  • P
                    panormus772 @lap last edited by panormus772

@γιατρε

Άλλοι βλέπουν τη δεκαετία των 20 ως yolo και άλλοι ως στάδιο προετοιμασίας.
                    Είναι απλά μια διαφορετική προσέγγιση στην ζωή.

Όσο για τον βασικό μισθό ενός 20 Άρη και τα εισοδήματα που βλέπω σε κάποιους πετυχημένους γύρω μου, αν θες στα λέω με προσωπικό μήνυμα. Να κάθεσε σε καρέκλα όμως με ένα ποτήρι νερό.

Εγώ δεν είπα να ξοδέψει ο νέος τα όποια λεφτά του -ή τον γονιών του- δίχως αύριο.Φυσικά και να χαρεί αυτά που μπορεί,με βάση τις δυνατότητες του.Κι εγώ στο αγροτικό είχα ένα ταπεινό Fiat Punto 1200κ.εκ.,αλλά το καταχάρηκα με τις βολτίτσες που έκανα όταν δεν είχα υπηρεσία,σ'ολη τη Βοιωτία με τους και τις συναδέλφους/φίλους μου.
                    Εγώ είπα για το ότι είναι πολύ δύσκολο να αυξηθεί το εισόδημά σου χ10 στα 50 σου.Κι επιστήμονας να είσαι,άντε ν'αυξηθεί χ3-4 φορές η απολαβή σου μετά από 20-25 χρόνια.Αλλά έχουν αυξηθεί τουλάχιστον εις διπλούν κι οι υποχρεώσεις σου...

Μιλάμε για την πλειοψηφία των περιπτώσεων.

1 Reply Last reply Reply Quote 3
                    • L

Πρώτον να σε ευχαριστήσω για τις ευχές σου, στο προηγούμενο ποστ. Αμήν και εγώ ευχομαι τα ίδια και για τις επόμενες δεκαετίες.

Άρα συμφωνούμε, και εγώ τα ίδια έκανα.Αλλωστε αν έχεις καλουτσικα κυβικά ( και όχι στον κινητήρα) μια χαρά επιτυχίες έχεις και πολλές και ονειρικές. Και ας έχεις παλιό φιατακι. Αυτό για τους νέους που ψάχνουν να βρουν ταιρι με ένα κλειδί. Τα έλεγα σε συμφορουμιτη και του έτρεχαν τα σάλια.....χαχαχα

Όσο για τα εισοδήματα, αν θες κάποια στιγμή να το ανατπυξιυμε σε τσατ.
                      Και *4 να είναι και πάλι μια χαρά είναι, φυσικά....
                      Επίσης σε μια σύγχρονη οικογένεια εργάζονται δύο. Οπότε μπορεί να αυξάνονται πολύ τα έξοδα αλλά μοιράζονται και καλύτερα σε δύο εισοδήματα.

Δεν είναι όλοι έτσι φυσικά. Ούτε καν οι μισοί σε αυτό συμφωνώ. Εγώ μιλώ για το ποιες προτεραιότητες πρέπει να έχει ένας τη δεκαετία των 20.

1 Reply Last reply Reply Quote 0
                      • gatoz
                        gatoz Banned last edited by

καπου διαβασε ο γατος μισθο στα 50 4 χιλιαρικα?
                        ειμαι 55, θα παρω κατι παραπανω? ε?
                        τι λετε ρε παιδια, που ζειτε σε ποια χωρα...
                        ξεκινησε ενας καθηγητης/δυ/ιδ υπαλληλος με 950 που ηταν νιος και γερασε να φτασει τα 1500. αντε επιστημοναρας να παρει και 2 και 2.5 σπανιοτατα
                        τι λεμε τωρα...
                        να αρχισουμε τα παραδειγματα οτι ξερω αυτον και εκεινον που το καταφεραν ειναι σαν πωλειται αμερικαν ντρημ και ετς για να μας εχουν να κοιμωμαστε ησυχα τη κυριακη το βραδυ με ονειρο τη μαιζωνετ, τη πισινα και τις γκομενες ολογυρα και να μην το σκασουμε σε κανενα Αγιο Ορος,

1 Reply Last reply Reply Quote 5
                        • L

Ποιος μίλησε για μισθό;;;;

Δεν είναι όλοι μισθωτοί.

gatoz 1 Reply Last reply Reply Quote 0
                          • gatoz
                            gatoz Banned @lap last edited by

Ποιος μίλησε για μισθό;;;;

Δεν είναι όλοι μισθωτοί

ρε συ λαπη αλλα γραφεις παραπανω, γενικα μιλας για το μεσο εισοδημα.
                            εισαι σαν τις διαφημισεις στο ημιχρονο του ντερμπυ... καμμια σχεση με μπαλιτσα.
                            αντε καληνυχτα

• L

Εισόδημα..... Όχι μισθό.

Πως νομίζετε βγαίνουν τέτοια σπίτια και αυτοκίνητα που βλέπετε γύρω σας;
                              Από μισθωτούς;

Σε ποιους απευθύνεται ο ταξιδευτής με διαμερίσματα 700.000 ευρώ;;;

Υπάρχουν πολλοί γύρω σας.

Αν έχει ικανότητες ένας νέος, πνευματικές και εργατικότητας, ας ετοιμαστεί την δεκαετία των 20 με σπουδές και εμπειρίες που θα τον βοηθήσουν έστω ένα κομμάτι αυτών να το επιτύχει.

Αυτό λέω. Τίποτα παραπάνω.

Τελείως βαρετό ματσάκι.

Εγώ το άλλαξα.

• C
                                criuser Banned last edited by

Εχω πελατών και με 1200000. Και με 2500000.

• L

Το παραχ@@@τε και εσείς ....
                                  Αυτά ακόμα και για μη μισθωτούς αλλά πετυχημένους είναι πολλά.....πάρα πολλά.

Διαμέρισμα 2.5 εκ; Τι σκατα έχει;

• C
                                    criuser Banned last edited by

Δεν είναι διαμέρισμα. Είναι διατηρητέα γωνιακή μονοκατοικία 430 τμ στην Ακρόπολη , με θέα την Ακρόπολη...

• P
                                      panormus772 last edited by

Ποια κρίση και μίρλα λοιπόν για ακριβή ενέργεια,καύσιμα κ.ά.;

Λεφτά υπάρχουν! 😁

Υ.Γ. Παντως παραβγήκαμε off topic...

• L

Υπάρχουν φυσικά, δεν είναι φυσικά μισθωτοί και κάποιοι είναι από οικογενειακές επιχειρήσεις και κάποιοι είναι κυριολεκτικά από τον αγώνα και τις σπουδές τους.

Ιατροί, επιχειρηματίες, ε.ε σε διάφορους κλάδους κτλ.
                                        Μη σου πω πόσα βγάζουν τα πετυχημένα κομμωτήρια.....θα σου πέσουν τα μαλλιά!!!!

Οι περισσότεροι όμως είναι μισθωτοί και αυτοί υποφέρουν!

Όντως βγήκαμε εκτός θέματος. Το θέμα για εμένα είναι πως στην ηλικία των 20 να ετοιμάζεσαι για τα καλύτερα που μπορείς και όχι να τα ζήσεις όλα χωρίς να ετοιμάζεσαι για την μετέπειτα ζωή. Μέσα στη προετοιμασία προσωπικά περιλαμβάνω και την ανεξαρτητοποίηση του ατόμου.

• A
                                          andya3 @limited_one last edited by

Η ενοικίαση αυτοκινήτου μου επιφύλαξε ένα Ηyundai ι30 με 80000 στο κοντέρ, υποθέτω ότι ήταν περίπου 3 με 4 ετών το αυτοκίνητο.

Όταν έψαχνα αυτοκίνητο τον Αύγουστο πέρασε σαν σκέψη να πάω να δω το ι30 αλλά όταν είδα ότι σε αυτόματο η τιμή του έφτανε πολύ κοντά στο golf δεν μπήκα καν στη διαδικασία να ασχοληθώ.

Όσον αφορά το κομμάτι οδήγηση στέκεται καλά σε δρόμους χωρίς ανωμαλίες, αλλά μέχρι εκεί. Κοπανάει αρκετά σε ανωμαλίες και στην καμπίνα περνά αρκετός θόρυβος από την ανάρτηση.
                                          Πάσχει πολύ στο κομμάτι ηχομόνωση και σε τραχύ οδόστρωμα ειδικά στην άνοδο στο ποτάμι ο ήχος ήταν πάρα πολύ ενοχλητικός.
                                          Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε αυτόματα φώτα και όταν το διαπίστωσα το άφησα εκεί, η διαφορά με την λειτουργία τους σε σχέση με το golf ήταν απελπιστικά αργή όμως.
                                          Με ξίνισε πολύ η οθόνη του ραδιοφώνου γιατί όπως οδηγούσα ένιωθα οτι ήταν τοποθετημένη λοξά προς την μεριά του συνοδηγού.
                                          Η εντύπωση που μου άφησε ήταν πως πρόκειται για ένα μετριότατο αυτοκίνητο.

Edit : Πάντα αναρωτιόμουν γιατί όλοι θέλουν να απενεργοποιούν το start & stop. Οδηγώντας το i30 κατάλαβα το γιατί.

Πολύ καιρό θέλω να οδηγήσω το i30 και δεν έχω βρει χρόνο. Το i20 πάντως δεν μου άρεσε καθόλου, π.χ. το clio μπροστά του ήταν λιμουζίνα.
                                          Έχεις το νέο Golf απ' ότι θυμάμαι και οδήγησες τώρα και το i30, άρα έχεις μέτρο σύγκρισης για την ερώτηση που θέλω να κάνω. Τo Golf είναι αρκετά ακριβότερο από το i30 κατά κάποιες χιλιάδες €. Την αξίζει τη διαφορά, ή με κάποιους συμβιβασμούς μπορείς να πεις οκ, μιά χαρά παέι και το i30. Σχετικό είναι βέβαια το ερώτημα, αλλά θα ήταν ενδιαφέρον να ακούσω την άποψή σου.
                                          Το ρωτάω κυρίως γιατί το Golf το 1,0 mild hybrid έχει περίπου ίδια τιμή με το i30 το Nline 1.5, 48V 160ps DCT και τα πάντα από εξοπλισμό. Εσύ μπορεί να οδήγησες άλλη έκδοση του i30, αλλά τα βασικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου δεν νομίζω να αλλάζουν και πολύ.

Εγώ θα επέλεγα golf γιατί είναι πιο ολοκληρωμένο.

Λιτή και περιεκτική απάντηση. Κάπως έτσι το σκέφτομαι κι εγώ. Μικρότερο μοτέρ, αλλά καλύτερο αυτοκίνητο. Σάμπως θα τρέχω στη Β. Σοφίας ή την Πανεπιστημίου? Άντε να περνάω από Αττική Οδό που και που να ξεχαρμανιάζω στα 120...😊

Ουίνστον Τσόρτσιλ: Υπάρχουν μόνο δύο μέρη στα οποία θα “δουλέψει” ο σοσιαλισμός: στον παράδεισο, όπου δεν είναι απαραίτητος και στην κόλαση, όπου ήδη τον έχουν.

limited_one 1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                          • L
                                            lap Banned @andya3 last edited by lap

Αυτό που λες ιδανικά είναι σωστό, να υπάρχει μία εξελικτική διαδικασία. Ξεκινάς από πιο μικρό αυτοκίνητο και μεγαλώνοντας το μεγαλώνεις κι αυτό.
                                            Δυστυχώς στην πράξη δεν λειτουργεί έτσι, γιατί αυξάνονται μεν τα εισοδήματα όσο μεγαλώνεις (συνήθως), αλλά αλλάζουν και τα δεδομένα της ζωής και τα παραπάνω χρήματα πάλι δεν τα δίνεις για αυτοκίνητο.
                                            Θα πέσει παντόφλα απ' τη γυναίκα πρώτα απ' όλα. Είναι σαν τo Audi που λέγαμε, αν πας να περάσεις τα όρια αρχίζεις να μην πατάς καλά μέσα στο... σπίτι, σου λέει κόψε μακάκα..😊
                                            Όπως είπες όμως, άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε...

Πως φαίνεται πως ο καθένας έχει διαφορετικές προσλαμβανουσες.

Όσο μεγαλώνεις και τελικά οντως έχεις την δυνατότητα για αγορά ενός audi η παντόφλα θα πέσει για το αν θα είναι μικρή a class και όχι κάποιο audi. Ξέρεις πως η Μερσεντές είναι πιο φανταχτερή στις φιλενάδες της κυρίας του σπιτιού

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 453
                                            • 454
                                            • 455
                                            • 456
                                            • 457
                                            • 524
                                            • 525