-
Η ίδια η Ford έχει πει πάντως ότι ο τρικύλινδρος 1500 δεν είναι ελαφρύτερος από τον τετρακύλινδρο που αντικαθιστά, λόγω των αξόνων εξισορρόπησης που έχει και που δεν χρειάζεται ένας τετρακύλινδρος. Εδώ ο 3κύλινδρος 100άρης και έχει μόλις 17 κιλά διαφορά από τον 1600άρη 4κύλινδρο.
Όσο για τον ήχο, είναι θέμα γούστου, αλλά όπως και να το κάνουμε οι περισσότεροι κύλινδροι δίνουν πιο σοφιστικέ αποτέλεσμα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Η ίδια η Ford έχει πει πάντως ότι ο τρικύλινδρος 1500 δεν είναι ελαφρύτερος από τον τετρακύλινδρο που αντικαθιστά, λόγω των αξόνων εξισορρόπησης που έχει και που δεν χρειάζεται ένας τετρακύλινδρος. Εδώ ο 3κύλινδρος 100άρης και έχει μόλις 17 κιλά διαφορά από τον 1600άρη 4κύλινδρο.Όσο για τον ήχο, είναι θέμα γούστου, αλλά όπως και να το κάνουμε οι περισσότεροι κύλινδροι δίνουν πιο σοφιστικέ αποτέλεσμα.
Αν ισχύει αυτό με το βαρος (δεν κατάφερα να βρω στοιχεια) έχω κάνει λάθος και ζητώ συγνώμη για την επιμονή μου.
Για τον ήχο, όπως είπες, όλα είναι σχετικά. Εμένα ας πούμε μου αρέσει πιο πολύ ο ήχος του V8 μιας C63 AMG από του V10 μιας M5.
-
Αυτό με το βάρος το έχω διαβάσει και εγώ ότι είναι ίδιο μεταξύ τρικυλινδρου και τετρακυλινδρου αλλά δε θυμάμαι που.
Κατά τα άλλα, μου αρέσει πολύ ο ήχος του τρικυλινδρου fiesta st όπως τον ακούω στα βίντεο. -
Citroen C4 1.6 Hdi αυτόματο, 2ης γενιάς
Το οδήγησα για 40χλμ περίπου και μου άφησε αναμενόμενα θετικές εντυπώσεις. Μιας και έχω κάνει αρκετά χιλιόμετρα με το 308 οι διαφορές δεν ήταν πολλές. Όσον αφορά τη συμπεριφορά στο δρόμο κλασσικά εξαιρετικό στις στροφές με άνετη ανάρτηση στις ανωμαλίες του δρόμου αλλά ανύπαρκτες κλίσεις στις στροφές. Φρένα επίσης καλά.
Εσωτερικά η θέση οδήγησης είναι άψογη, μπορείς να γράφεις χιλιόμετρα ξεκούραστα. Τα πλαστικά είναι ΟΚ, μαλακούτσικα αλλά έχουν μια περίεργη σαγρέ αίσθηση, ενώ με την παραμικρή σκόνη γκριζάρουν. Στην κεντρική κονσόλα πλαστικά και κουμπάκια είναι ποιοτικά. Στα συν το ψυγειάκι που βρίσκεται στο τούνελ της κονσόλας και δε χρειάζεται να τεντώνεσαι μέχρι το ντουλαπάκι όπου πιάνει και χώρο όπως στο 308 (και το MX5 ) Όσον αφορά την ηχομόνωση μου έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση καθώς δεν ακούγεται τίποτα ούτε από αεροδυναμικούς θορύβους, ούτε από κύλιση, ούτε από μοτέρ. Αυτά μετά τα 140χλμ.
Στα του μοτέρ, ο γνωστός hdi της PSA με τα 110 άλογα, απλά αποδεκτός, μια ικανοποιητική ροπή και επαρκής δύναμη σε πιο απαιτητικές συνθήκες. Η κατανάλωση είναι γύρω στα 6.5 λίτρα.
Όσον αφορά το κιβώτιο δεν έχω μεγάλη εμπειρία με σειριακά, στις αυτόματες αλλαγές είχε ένα μικρό ''λόξιγκα''. Δοκίμασα και με paddles, εκεί αν άφηνες λίγο το γκάζι στην αλλαγή δεν καταλάβαινες απολύτως τίποτα. Το δούλεψα για λίγο και το ξαναγύρισα στο αυτόματο, όχι γιατί δε μ άρεσε αλλά λόγω της πολύ καλής ηχομόνωσης και του μικροσκοπικού στροφομέτρου κάτω αριστερά στο καντράν δεν ήξερα πότε να κάνω αλλαγή
-
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
νάις ποστ!Ακριβως οπως επρεπε να ειναι ενα ποστ σ αυτο το θεμα και οχι του τυπου '' Παρελαβα σημερα απο εκλεκτο μελος το Χ κουβα.... Εκ πρωτης οψης αισθανεσαι δεος μπροστα στη βαρια μπαροκ σχεδιαση εξωτερικα με μινιμαλιστικες λεπτομερειες στο εσωτερικο... Εντυπωση προκαλει η στιβαροτητα του αμαξωματος...''
Ναι νταξ, ξερναμε... -
Οδήγησα (μάλλον μετακίνησα) κι εγώ το νέο Fiesta ST για κανά τεταρτάκι εντός πόλης.
Μάλλον το ίδιο κόκκινο πεντάπορτο ST-2 χωρίς μπλοκέ, που οδήγησε και ο steering. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορώ να το κρίνω όπως ο steering, γιατί δεν είχα τη δυνατότητα ούτε να το πατήσω επί μακρόν ούτε να το στρίψω.Εν συντομία (γιατί ντρεπομαι να γράψω κάτω από το πολύ ωραίο κείμενο του steering) μου άρεσε πολύ. Αυτό που μου έμεινε είναι ότι μπορεί να αποτελέσει ακόμη και καθημερινό αυτοκίνητο για κάποιον μερακλή, χωρίς να τον κουράσει. Είναι τέτοια η ρύθμιση της ανάρτησης και το κάθισμα (οριακά χωρούσα με την 'αρχοντιά' του 1,91 μου) που έχεις παντού μια σφιχτή αίσθηση, χωρίς όμως να κοπανάει πουθενά.
Για μένα ιδανική επιλογή για να μην ξεφύγει η τιμή, ένα λευκό πεντάπορτο ST-2 με το Performance Pack στα 22,5 χιλιάρικα.
-
Οδήγησα χ1 2.0 xline στην Κύπρο λόγω αβαρίας της leasing. (ειχα κλείσει C μοντέλο αυτόματο και πήγαν να μου φέρουν χειροκίνητο, με γκρίνια πληρώσα κάτι παραπάνω (αρκετα) και πηρα μια λευκή Χ1.
Έαν και το οδικό δίκτυο της Κύπρου δεν μπορεί να εξαντλήσει τις δυνατότητες του μοντέλου - οι κουμπάροι γράφουν ασύστολα στο εθνικό τους δίκτυο όποτε πολλά χλμ έγιναν με το cruise control στα 110.α)Αρχοντικό πάτημα
Β)Πολυ ωραίος κινητήρας
γ) Πολυ καλό αυτόματο κιβώτιο (αναγκαστικά στην Κύπρο καθώς δεν μπορώ να οδηγήσω χειροκίνητο )
δ) Πολυ ωραίο το head up display.Από την άλλη στο οδικό δίκτυο της Κύπρου τα run flat βγάζουν πολυ κακό εαυτό και μέσα στην βαρεμάρα να πηγαίνεις με 110 στην βαράει λίγο στα νεύρα (ευτυχώς που η ηχομόνωση είναι υποδειγματική και γκρινιάζεις λιγότερο)
Εντύπωση μου έκανε επίσης οτι παρότι το μοντέλο είχε μόνο 50.000 φαινόταν πολύ ταλαιπωρημένο από τους Ρώσους βλαχοτουρίστες που κατακλύζουν το νησί. (δεν υπήρχε γωνία χωρίς γρατσουνια, πόρτες όλες χτυπημένες, μια κατάσταση να έχεις με λεξοτανιλ το Στέφανο σε καταστολή για να την αντέξει).
Τα πιο ωραία χιλιομετρα έγιναν προς το Τροοδος και βάζοντας λιγο πιο δυνατά την μουσική για να ξενερώνεις από τα run flat χαράζεις ωραίες διαδρομές ανάβασης.
ΓΙα Λεμεσο το αυτοκίνητο δεν μετράει .Για να εντυπωσιάσεις τα Ρωσάκια που έχουν εθιστεί σε γαλάζιες Φερράρι , πρέπει να παίζεις από Λεξους ΡΞ και πάνω.
Ωραίο αυτοκίνητο σε γενικές γραμμές, εξυπηρετεί και χαουζγουαιφς της εργατικής τάξης ενώ το ωραίο αυτόματο κιβώτιο ξεκουράζει τους ταξιδιώτες.
-
'χαουζγουαιφς της εργατικής τάξης'
πω πω, φτιαχτηκα τωρα ζωρζ... -
Mustang 2018 ecoboost convertible για 1500 χλμ. στην Καλιφορνια. Δεν τα καταλαβαινα τα αλογα. Παλιοτερα ειχα 996. Τελειως δαιφορετικη η αισθηση δυναμης. Ισως ειναι το +200 κιλα. Στην Αμερικη βεβαια πανω απο 200 αλογα (για τις προσπερασεις) δεν ξερω που μπορει να τα χρησιμοποιησει κανεις. Και στα Β roads (Περιφερειακα του Big Sur) ειχε αστυνομια. Αμαξι για βολτες μια και οταν το πιεζα σε στροφες ηταν αισθητη η μετακινηση μαζας. Κοπαναγε αρκετα, και οχι ιδιαιτερα ανετο. Παρα πολυ δημοφιλες. Το εσωτερικο σε νοικιαρικο με μολις 30Κ χλμ ειχε αρχισει να δειχνει οτι δεν αντεχει σε κακομεταχειριση. Σε τιμη Αμερικης με τιμη βενζινης Αμερικης σε μερος με καλο καιρο, θα το επαιρνα επειδη μου αρεσει πολυ, αλλα αντικειμενικα δεν αντεχει στον Γερμανικο ανταγωνισμο, αν και δεν εχω δει ποσο εχουν οι αντιστοιχες προτασεις εκει.
Υ.Γ Αν ειχαμε στα stop το ιδιο συστημα οπου προτεραιοτητα εχει οποιος φτανει πιο πριν απο τους αλλους, θα ειχαμε σκοτωθει ολοι.
-
Ο χρήστης georgie69 έγραψε:
Υ.Γ Αν ειχαμε στα stop το ιδιο συστημα οπου προτεραιοτητα εχει οποιος φτανει πιο πριν απο τους αλλους, θα ειχαμε σκοτωθει ολοι.Τόσο χάλια οδηγικά, ε; Οι φωτό σου δε φαίνονται.
-
Εκει οπου υπαρχει ο μεγιστος σεβασμος στις ουρες το συστημα λειτουργει μια χαρα και ειναι πιο λειτουργικο απο το 'Εκ δεξιων' αλλα στην Ελλαδα με την νοοτροπια μας, μαλλον αυτο που ισχυει ειναι το καλυτερο.
-
Αμαξι για βολτες μια και οταν το πιεζα σε στροφες ηταν αισθητη η μετακινηση μαζας.Αναμενόμενο αυτό γιατί ήταν το cabrio.
Παρολ' αυτά πανέμορφο. -
Υ.Γ Αν ειχαμε στα stop το ιδιο συστημα οπου προτεραιοτητα εχει οποιος φτανει πιο πριν απο τους αλλους, θα ειχαμε σκοτωθει ολοι.
Το σύστημα με τα 4 stop σε σταυροδρόμι προφανώς είναι δυσλειτουργικό και εάν εφαρμοζόταν εδώ θα έλυνε το ασφαλιστικό .
Με δεδομένη την ανάγκη να οδηγούν όλοι εκεί, άρα το μέσο επίπεδο οδηγού δεν είναι καλό, προφανώς ούτε εκεί λειτουργεί… -
Οδήγησα το SUBARU XV 1.6 CVT AWD.
Να σημειώσω ότι έχωσε μεγάλη εκτίμηση την εταιρεία και τα αυτοκίνητά της και επίσης έχει κερδίσει και τον σεβασμό μου για την προσήλωση σε συγκεκριμένες τεχνολογίες και μηχανολογικές πρακτικές. Παρόλα ταύτα, δεν είχα οδηγήσει ποτέ κάποιο Subaru (με εξαίρεση το Justy που έκανα μαθήματα οδήγησης το 1993!).
Επίσης, το test drive ήταν πραγματικό test drive διαρκείας 45’ που περιελάβανε κίνηση στην Κηφισιάς, Α.Ο, Περιφ Υμηττού και off road.
Για όποιον δεν θέλει να διαβάσει παρακάτω (λέμε τώρα…) να πώς ότι το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικό και πραγματικά με άφησε άφωνο, δεν το περίμενα!
Πάμε τώρα στα πιο αναλυτικά:
Ξεκινάω με το φλέγον θέμα του κιβωτίου και του κινητήρα, γιατί ήταν οι μεγαλύτεροι ενδοιασμοί μου αλλά και τα 2 σημεία και με την μεγαλύτερη αρνητική κριτική. Το κιβώτιο ΔΕΝ καταλαβαίνεις ότι είναι CVT, πραγματικά δεν το πίστευα. Δεν έχει καμία σχέση με τα CVT που γνωρίζουμε (έχω οδηγήσει CVT σε QQ, Toyota Hybrid & Jazz). Δεν πατινάρει, δεν βουίζει, δεν κρατάει σταθερές στροφές αλλά ουσιαστικά «αλλάζει» σχέσεις και στο kick down πάει μέχρι τον κόφτη (6.500 σαλ περίπου) και μετά «αλλάζει» σχέση. Πραγματική αποκάλυψη αυτό το κιβώτιο, από τα πολύ ωραία αυτόματα που έχω οδηγήσει (και έχω οδηγήσει πολλά, κυρίως δικά μου), πραγματικά το χάρηκα. Μου θύμισε στην λειτουργία του καλό πλανητικό αυτόματο κιβώτιο με μετατροπέα ροπής. Στην θέση L (Low) επίσης φρενάρει ικανοποιητικά με τον κινητήρα και βοηθάει στην εκτός δρόμου κίνηση.
Ο κινητήρας – το μεγαλύτερο μειονέκτημα του αυτοκινήτου – είναι πολύ καλύτερος από αυτό που περιμένει κάποιος διαβάζοντας τα νούμερα και τις προδιαγραφές του. Τον βοηθάει βέβαια πάρα πολύ το κιβώτιο και η άριστη συνεργασία που έχει με αυτό, πραγματικά φαίνεται ότι έχει γίνει τρομερά λεπτομερής δουλειά σε αυτό τον τομέα. Το αυτοκίνητο δεν είναι επ’ ουδενί γρήγορο, αλλά δεν σέρνεται όπως θα περίμενε κανείς. Επίσης ο κινητήρας είναι εύστροφος, φτάνει για πλάκα στον κόφτη και έχει εξαιρετικό ήχο, χρόνια είχα να ακούσω 4κύλινδρο μοτέρ με τόσο ωραίο ήχο. Σίγουρα θα ζοριστεί για προσπέραση σε επαρχιακό δρόμο, αλλά διατηρεί άνετα μια ταχύτητα ταξιδιού 140-160 χαω. και γενικά δεν μου φάνηκε ότι οδηγώ κάτι απελπιστικά αργό.
Αφού λοιπόν αφήσαμε πίσω μας αυτά τα 2, πάμε και στα υπόλοιπα. Εδώ τι να πρωτοπώ και να μην ακουστεί σαν διαφήμιση!?! Πραγματικά τα λόγια είναι φτωχά. Το αυτοκίνητο δίνει μεγάλη αίσθηση στιβαρότητας και είναι και στην πράξη. Το βάρος του δεν φαίνεται και οι κλίσεις είναι ελάχιστες παρόλα τα 22 εκ. απόστασης από το δρόμο. Ταυτόχρονα η ποιότητα κύλισης είναι υψηλότατου επιπέδου (αυτοκινήτου τουλάχιστον 1 κατηγορία επάνω, μην πω και 2…ό,τι καλύτερο έχω οδηγήσει σε αυτή την κατηγορία όπως και η άνεση. Λακκούβες, ανωμαλίες, χαντάκια, σπασίματα στον δρόμο κλπ. απλά δεν υπάρχουν.
Το ταξίδι είναι άνετο σε ταχύτητες μέχρι 150-160 χαω, μετά κάνει περισσότερο θόρυβο από όσο θα ήθελα. Επίσης κρατάει κεκτημένη ταχύτητα και το adaptive cc έχει πλάκα, δουλεύει καλά αλλά στην αρχή με τρόμαξε γιατί δεν το είχα ξαναδεί σε λειτουργία.Η πρώτη αποκάλυψη ήρθε όταν αρχίσαμε τις στροφές στον Περιφ. Υμηττού (της Α.Ο) όπου το αυτοκίνητο απλά μπορεί να στρίψει με πολύ περισσότερα χιλιόμετρα από αυτά που θα αρχίσει να φοβάται ένας οδηγός! Εγώ μπήκα με 100, ο πωλητής μου έλεγα να το πατήσω και άλλο και να μην αφήνω το γκάζι ώσπου τις τελευταίες στροφές τις πήραμε με 140 περίπου….παραπάνω εγώ φοβήθηκα, αλλά όχι λόγω του αυτοκινήτου. Το αυτοκίνητο έδειχνε να έχει περιθώριο να στρίψει ανετά με περισσότερα χιλιόμετρα ακόμα και της τελικής του! Δεν ένοιωσα καμία ανασφάλεια, καμία υποψία υπερστροφής ή υποστροφής, απλά σημάδευα και το αυτοκίνητο άκουγε…και μετά σκεφτόμουνα και το ύψος του και απλά δεν το πίστευα. Πραγματικά κάποιος χρειάζεται να το οδηγήσει για να εκτιμήσει την απίστευτη δουλειά και προσοχή στην λεπτομέρεια που έχει γίνει στον σχεδιασμό του πλαισίου, των αναρτήσεων, του κέντρου βάρους, τα πάντα.
Μετά πήγαμε και σε μια δασική έκταση (μάλλον) κάπου στον Χολαργό κάτω από τον Περιφ. Υμηττού όπου πραγματικά λυπήθηκα το αυτοκίνητο. Μιλάμε για μεγάλα νεροφαγώματα, χαντάκια, λακκούβες, πέτρες, τα πάντα όλα. Το αυτοκίνητο τα κατάπιε όλα (προφανώς έχουν ξαναπάει εκεί, αλλά εγώ εντυπωσιάστηκα) και παρόλο που είχε βραδιάσει και δεν έβλεπα και τόσο καλά (άρα έκανα και 2-3 λάθος περάσματα) δεν κολλήσαμε ούτε προβληματιστήκαμε πουθενά. Το xmode δουλεύει άψογα και πραγματικά πιστεύω ότι το αυτοκίνητο πάει πολύ πιο μακριά από εκεί που θα το πάει το 99% των αγοραστών του. Κάναμε και «τραμπάλα» με την 1 ρόδα στον αέρα και το πλαίσιο γρανίτης, άνοιγαν και έκλειναν κανονικά όλες οι πόρτες και ο χώρος αποσκευών. Το αυτοκίνητο πραγματικά είναι για ΟΛΟΥΣ τους δρόμους, ελβετικός σουγιάς, κάνει για τα πάντα και τα κάνει όχι απλώς καλά αλλά σχεδόν τέλεια….υποκλίνομαι στους σχιστομάτηδες!
Με μια λέξη είναι ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ και ταυτόχρονα διασκεδαστικό ή χαλαρωτικό …ανάλογα της διάθεσης του οδηγού.
Το εσωτερικό εγώ το βρήκα πολύ όμορφο, με εξαιρετική ποιότητα και πολύ καλή εργονομία. Έχει βέβαια αρκετά κουμπάκια (ειδικά το τιμόνι πρέπει να έχει καμια 15αρια!!), αλλά είναι θέμα εξοικείωσης. H θέση οδήγησης είναι πάρα πολύ καλή και γενικά το εσωτερικό αποπνέει ποιότητα και είναι καλοφτιαγμένο με σπορ πνελιές. Έχει 3 οθόνες (!!), δηλαδή πέρα από την κεντρική (6.5” ή 8” ανάλογα με την έκδοση) έχει άλλη μια οθόνη στον πίνακα οργάνων και μια 3η οθόνη στο κέντρο, πάνω από την μεγάλη με πληροφορίες για τον κλιματισμό, κλίση οχήματος, λειτουργια 4κίνησης, trip computer, θερμοκρασία νερού, θερμοκρασία λαδιού κλπ.
Ο εξοπλισμός είναι πολύ καλός ήδη από την (ακριβή) βασική έκδοση των €22.600, με την έκδοση Style (την 2η δηλαδή) των €28.635 να είναι το καλύτερο vfm, αφού με προσφέρει LED φώτα, μεγάλη οθόνη 8”, διζωνικό κλιματισμό, ηλεκτρικά αναδιπλούμενος καθρέπτες και κάποια ακόμα. Μετά υπάρχει και η Syle Navi και τέλος η Premium η οποία έχει κυριολεκτικά τα πάντα (ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα, δερμάτινα καθίσματα, ηλιοροφή, ναβι κλπ.). Το μεταλλικό χρώμα είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις. Επίσης καλή τιμή για 2λιτρο έχει και το 2λιτρο Premium στα €36.200 (μόνο €1.000 πιο ακριβό από το αντίστοιχο 1.600), απλά το μειονέκτημα είναι ότι έχει μείνει ένα τελευταίο αυτοκίνητο! Μετά τέρμα το 2λιτρο μοτέρ, εκτός εάν καταφέρουν να το εναρμονίσουν με τους Euro 6d ρύπους.
Τώρα, σίγουρα μετά από όλα αυτά θα ρωτήσετε, «μα καλά μειονεκτήματα δεν έχει». Φυσικά και έχει! Το κυριότερο είναι ο κινητήρας του (και όχι το κιβώτιο το οποίο είναι εξαιρετικό), θέλει οπωσδήποτε περισσότερη δύναμη αυτό το αυτοκίνητο. Επίσης καίει λόγω 4κίνησης και κιβωτίου. Ο Turbo 1.6 του Levorg με μειωμένη απόδοση (άρα και ρύπους) στα 140-150 άλογα αλλά με 50% παραπάνω ροπή θα ήταν ιδανικός. Επίσης, λόγω ανάρτησης (διπλά ψαλίδια) και διαφορικού πίσω, ο χώρος αποσκευών είναι μικρός και για το μήκος του αλλά και για οικογενειακό αυτοκίνητο, στα 385λτ. Τουλάχιστον είναι πλήρως εκμεταλλεύσιμος και με πολύ καλό σχήμα. Τέλος, και η τιμή του (ενώ δεν το θεωρώ ακριβό για αυτά που προσφέρει) είναι στο άνω άκρο του ανταγωνισμού και εντείνει το πόσο ιδιαίτερο αυτοκίνητο είναι και σε ποιους απευθύνεται.
Προσωπικά ενθουσιάστηκα με το αυτοκίνητο και θα ήταν στην 1η τριάδα των επιλογών μου άνετα, μην πω ότι θα ήταν και η 1η μου επιλογή! Είναι ένα αυτοκίνητο για να πας εκδρομή, να πας εκτός δρόμου, να μην φοβηθείς και στο τέλος να βγεις ατσαλάκωτος. Όμως να σημειώσω ότι απευθύνεται σε πολύ συνειδητοποιημένους αγοραστές. Σε ανθρώπους που θα εκτιμήσουν το κράτημά του, την ασφάλεια που προσφέρει και τις δυνατότητες εκτός δρόμου και θα τις χρησιμοποιήσουν. Είναι κρίμα ένα τέτοιο αυτοκίνητο να περάσει όλη του την ζωή σε άσφαλτο. Με αυτό το πρίσμα, δεν το λέω ακριβό, αλλά το λέω «ειδικό» αυτοκίνητο.
Δεν κάνει για όσους:
- Θέλουν SUV γιατί είναι μόδα ή γιατί έχουν ψηλή θέση οδήγησης
- Ασχολούνται σχολαστικά με την κατανάλωση
- Θέλουν επιδόσεις
- Δεν ενδιαφέρονται για κίνηση εκτός δρόμου
- Δεν είναι της εκδρομής και της «περιπέτειας»
- Θέλουν χώρο αποσκευών για διακοπές με μωρό ή για διακοπές με όλο τον οικιακό εξοπλισμό
- Θέλουν premium μάρκα και σήμα (γιατί το αυτοκίνητο σε ποιότητα και τεχνολογία βάζει τα γυαλιά σε πάρα πολλά premium)
- Δεν τους αρέσει να οδηγούν
Τέλος να σημειώσω ότι η Subaru μπορεί στην Ευρώπη να σχεδόν ανύπαρκτη, αλλά πουλάει πάνω από 1 εκατ. αυτοκίνητα τον χρόνο (με αυξητικές τάσεις συνεχώς), κυρίως Αμερική και Ασία…στην Ευρώπη πουλάει περί τις 50.000/έτος! Ααα και επίσης, η πλατφόρμα (SGP – Subaru Global Platform) που βασίζεται το XV & Impreza είναι απίστευτα άκαμπτη και είχε τα καλύτερα αποτελέσματα στις δοκιμές πρόσκρουσης το 2017 για αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας.
Πραγματικά συστήνω σε όποιον έχει επιφυλάξεις ή του αρέσει να οδηγεί και να πάει και στα κατσάβραχα (Γάτε τρέχα όπωσδήποτε….πρέπει να το οδηγήσεις!!), να περάσει για μια δοκιμή.
-
Respect στη Subaru που σαν εταιρεία γα@εί και δέρνει και στον Φάνη για την εξαιρετική κριτική.
Χώρος αποσκευών, κινητήρας και εμφάνιση τα μόνα αρνητικα για μένα.
Φάνη οδηγα impreza sti και θα αποκτήσεις ψυχολογικά... -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Respect στη Subaru που σαν εταιρεία γα@εί και δέρνει και στον Φάνη για την εξαιρετική κριτική.
Φάνη οδηγα impreza sti και θα αποκτήσεις ψυχολογικά...+1
Εγώ έχω οδηγήσει sti και τα έχω τα ψυχολογικά μου.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Φάνη οδηγα impreza sti και θα αποκτήσεις ψυχολογικά...Ευχαριστώ αγορίνα!!
Συμφωνώ για τα 2 πρώτα, προσωπικά η εμφάνισή του μου αρέσει! Είναι περίεργο και ατσούμπαλο, αλλά εμένα μου αρέσει....και περιέργως, αρέσει και στην γυναίκα μου!
Σιγά μην οδηγήσω STI, μετά θα ψάχνω να πουλήσω το σπίτι, ένα νεφρό....κάτι τέλος πάντων...άστο καλύτερα!
-
Να συνεχίσω με 'γιαπωνεζο' μετα τον Φανή μιας και βρίσκομαι Ιαπωνια αυτή τη στιγμη. Παρεπιπτόντως να πω οτι Ασία η Σουμπαρου πετάει. Χαμός στη Ταιβαν αλλάι και Ιαπωνια βλέπω αρκετά. Είδα και το νεο Φόρεστερ, Πολυ καλο.
Τωρα, για τις ανάγκες των ημερών πήγα να νοίκιασα απο τη Τογιότα (που εχει ενοικιάσεις) έναν Τογιότα Πάσο που δεν κυκλοφορεί Ελλαδα. Βασικα ήθελα κανα βίτσιοζικο κ-καρ αλλα η Τογιότα παίζει να ειναι η πιο βαρετή μάρκα στην Ιαπωνια.Το τιμόνι εχει 200 κύκλους στροφής, γύριζα, γύριζα, και τιποτα. Τα φρένα, πρεπει να πετάξεις άγκυρα. Επιτάχυνση; Χαχαχ , Κοιτάς μαν δεις αν εχει κινητήρα. Ωστόσο, εχει τρομερές μαλακές αναρτήσεις επιπέδου Γαλλικού αυτοκινήτου. Τα Τογιότα τα ήξεραν κάπως ξερά, αυτο ειναι σα να οδηγεις κανα Σιτροέν. Επιςης, εχει το πιο αγχολυτικό εσωτερικό που εχω μπει ποτε. Ταπετσαρία σε στυλ καναπέ, μπροστινό κάθισμα που γίνεται πάγκος και μοκέτα πάχους επιπέδου Μπέντλεϊ. Επισης το gps ειναι φοβερά γρήγορο και ακριβές.
Η πλακα ειναι οτι αν και λεω, οκ μικρό ειναι, λίγη ώραο οδήγησης απλα με έκαναν μα πιστεύω οτι οδηγώ Αβεταβτορ σε θέμα πλάτους! Οι δρόμοι στην Ιαπωνια ειναι απλα θεοστενοι ακομα και σε επαρχιακό δίκτυο .. διασταυρώνεται με κ-καρ και νομιζεις οτι το Τογιοτα ειναι νταλίκα.
Συνάδελφος Ιαπωνεζος με ενημέρωσε πτι μπορώ να εχω ταμπέλα πισω οτι ειμαι ξένος και μαν με προσέχουν ... πράγματα που το ζήτησα απο την Τογιότα και μου το κοτσαραν στο πισω τζαμί. Παντως ειναι λιγότερο τρομακτική η οδήγηση δεξιοτίμονου απο οτι νόμιζα. -
φανη παιζεις με τη ψυχολογια μου...
τα σουμπι ειναι γαργαλημα στο υπογαστριο.
να μην ηταν ο αλαξης με το σκισιμο στα ληζ μονον
α,
κουγκα ε? αγορασμενο και καινουργιο ακομη ε?
ποσα να πιανει?
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/deta ... fea0aba020 -
Οδήγησα πρόσφατα τα παρακάτω 2 αυτοκίνητα:
- Citroen C3 Aircross Feel (χειροκίνητο)
- Seat Arona 1.0 TSi Xcellence (με αρκετά έξτρα)
Να σημειώσω επίσης, ότι το Arona το οδήγησα για 20’ περίπου μαζί με το πωλητή σε μια κλασσική διαδρομή στον Γέρακα που είχε λίγο από όλα, αλλά όχι αρκετό ανοιχτό δρόμο. Το C3 Aircross το οδήγησα μόνος μου για 40’ και έτσι μπόρεσα να οδηγήσω και στην Λαυρίου, να ανέβω προς το σπήλαιο Παιανίας και γενικά το αξιολόγησα καλύτερα και σε περισσότερες συνθήκες (έκανα 26 χιλιόμετρα).
C3 Aircross
Καταρχάς το αυτοκίνητο έχει ιδιαίτερη σχεδίαση, η οποία προσωπικά μου αρέσει. Επίσης φαίνεται αρκετά μεγαλύτερο, γιατί έχει όγκο και ύψος, συγκριτικά π.χ. με το Arona φαίνεται μεγαλύτερο αυτοκίνητο. Το εσωτερικό είναι ΟΚ, χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο ποιοτικά ή σχεδιαστικά. Με την προσθήκη καλύτερης ταπετσαρίας (ή δέρματος) βελτιώνεται λίγο η κατάσταση αφού αλλάζουν και οι επενδύσει στο ταμπλό.Οι χώροι είναι πολύ καλοί (ακόμα και το πορτ μπαγκάζ), ειδικά εάν σκεφτεί κανείς το μήκος του. Είναι μια χαρά για μια 3μελή οικογένεια, ίσως και 4μελή εάν είναι φειδωλοί με τις αποσκευές. Εργονομικά δεν βρήκα κάποιο φάουλ, με εξαίρεση την οθόνη η οποία όπως έχουμε ξαναπεί χρησιμοποιείται για όλες τις λειτουργίες, ακόμα και τον κλιματισμό. Θέμα εξοικείωσης είναι, αλλά συνεχίζω να προτιμώ τα κλασσικά χωριστά χειριστήρια.
Τα 3 σημεία που πραγματικά ήταν αποκάλυψη (τηρουμένων των αναλογιών) και δεν τα περίμενα από το αυτοκίνητο είναι ο κινητήρας του, η ποιότητα κύλισης και η οδική συμπεριφορά.
O κινητήρας είναι ψυχωμένος και δεν πίστευα ότι έχει μόνο 110 ίππους, για αυτό ξανακοίταξα το μπρελόκ που έγραφε το μοντέλο και ρώτησα και τον πωλητή όταν επέστρεψα, γιατί νόμιζα ότι μου είχαν δώσει τον 130αρη, τόσο καλός είναι! Πιστεύω ότι κάποιος δεν έχει λόγο να προτιμήσει τον 130αρη έναντι του 110αρη. Τραβάει από χαμηλά, ανεβάζει εύκολα και γρήγορα μέχρι τον κόφτη και έχει και αρκετά καλό ήχο / χροιά. Προσωπικά μου άρεσε περισσότερο από τον 1.000αρη του Arona.
Η ποιότητα κύλισης και η άνεση είναι πολύ υψηλού επιπέδου (οδήγησα την έκδοση με τις 16αρες ζάντες, 205/60/16 ελαστικά, οπότε αυτό βοηθάει, δεν ξέρω πως είναι με τις 17αρες), σαφώς αυτοκινήτου ανώτερης κατηγορίας και καλύτερη από όποιο άλλο SUV αυτής της κατηγορίας έχω οδηγήσει (δλδ. Arona, Captur, Vitara pro facelift). Έπεφτα σε κάθε λακκούβα που έβρισκα και πραγματικά τις κατάπινε. Μόνο σε κάτι λακκούβες / χαντάκια στον δρόμο για το σπήλαιο Παιανίας (για όποιον γνωρίζει) ένιωσα ότι η ανάρτηση έφτασε στα όριά της (πήγαινα σχετικά γρήγορα όμως).
H οδική ήταν η επόμενη ευχάριστη έκπληξη. Σε απότομες αλλαγές λωρίδας, δεν έννοιωθα καμία αποσταθεροποίηση ή ασάφεια του πίσω μέρους, ενώ και η μούρη πήγαινε εκεί που ήθελα. Οι κλίσει είναι υπαρκτές, αλλά όχι σε ενοχλητικό βαθμό. Θα ήθελα λίγο πιο σαφές τιμόνι και λίγο καλύτερη στήριξη από τα καθίσματα, τα οποία όμως είναι υπερ-άνετα και ιδανικά για μεγάλα ταξίδια. Το κιβώτιο δεν μου άρεσε πολύ (έχω συνηθίσει πιο σφιχτά κιβώτια και με καλύτερη αίσθηση στο κούμπωμα της σχέσης), αλλά ο συμπλέκτης ήταν πολύ καλός, μαλακός και προοδευτικός.
Το βρήκα ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο για την κατηγορία του και άνετα συγκρίσιμο με κάποιο της αμέσως μεγαλύτερης. Μπορεί να σταθεί επάξια στον ρόλο του μοναδικού οικογενειακού αυτοκινήτου τόσο σε χώρους όσο και σε άνεση και ποιότητα ταξιδιού, ενώ είναι και ευχάριστο οδηγικά τηρουμένων των αναλογιών. Προσωπικά, χωρίς να έχω οδηγήσει όλα της κατηγορίας (θα το κάνω κάποια στιγμή!), θα ήταν σαφώς η προτίμησή μου, παρόλα τα αρνητικά του αυτοκινήτου. Δηλαδή τι με ενόχλησε: Το υποβραχιόνιο (μόνο στην έκδοση Shine) είναι αστείο, σαν λεωφορείου. Δεν είναι τόσο βολικό και χάνεις και αποθηκευτικό χώρο εάν ήταν σταθερό στην κονσόλα. Δεν έχει πολλές βολικές θήκες για μικροαντικείμενα. Ποιοτικά είναι στα στάνταρ της κατηγορίας (κούφιο πάνω μέρος ταμπλό, σκληρά πλαστικά κλπ.), δεν θα έλεγα ότι είναι καλύτερο ή χειρότερο.
Επειδή ρώτησα για αυτόματο κιβώτιο, θα πρέπει να πώ ότι η τιμολόγηση της Shine είναι οριακή για έξτρα εξοπλισμό (μένουν περίπου €800 ΛΠΤΦ για επιπλέον εξοπλισμό), δηλαδή με μεταλλικό και κάποια επένδυση δεν μπορείς δυστυχώς να προσθέσεις κάτι άλλο. Με την Feel έχεις περιθώριο €1.900 για επιπλέον εξοπλισμό (όπου το Grip Control συνδυάζεται με - τις προτιμότερες για εμένα – 16αρες ζάντες), όπως ηλιοροφή, αισθητήρες παρκαρίσμαστος εμπρός και κάμερα, κλπ. Προσωπικά 2 πράγματα με ενόχλησαν: Το σημαντικότερο, ότι δεν προσφέρονται τα φώτα LED (μιλάω για πορείας) ούτε ως έξτρα εξοπλισμός και λιγότερο, ότι τα περιθώρια προσθήκης έξτρα εξοπλισμού (έχει κάποια ωραία πράγματα) είναι πολύ περιορισμένα. Ένα Shine με ηλιοροφή και Metropolitan εσωτερικό που υπήρχε στην έκθεση, έβγαινε στα €25.300 (πάρα πολλά χρήματα).
Από εκπτώσεις, ξεκινάνε στα €750 και το συζητάμε. Αυτοκίνητα υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα, αλλά θα πρέπει κάποιος να πάρει ότι υπάρχει σε χρώμα και εξοπλισμό, αλλιώς 4+ μήνες για παραγγελία. Η αντιπροσωπεία ήταν «περίεργη» με την έννοια ότι μου απάντησαν ότι ρώτησα, μου έδωσαν το αυτοκίνητο να το οδηγήσω μόνος μου για όση ώρα (σχεδόν) ήθελα και δέχτηκαν αμέσως να μου βρούν αυτοκίνητο για test drive, όπως και να με ειδοποιήσουν όταν βρουν αυτόματο για test drive. Αλλά μου έδωσαν και μια αίσθηση αδιαφορίας και ότι δεν γνωρίζουν και πολύ καλά τι πουλάνε, με ατάκες του στυλ «δεν είμαι σίγουρος τι μπορείς να προσθέσεις», «να δούμε πόσο πάει η τιμή, αλλά δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς είναι αυτό το έξτρα» και κάτι τέτοια.
Seat Arona 1.0 TSi Xcellence
Το αυτοκίνητο έχει πολύ καλούς χώρους, με καλό χώρο αποσκευών σε σχήμα και μέγεθος. Φαίνεται μικρότερο από ότι είναι, κυρίως λόγω ύψους και σχεδίασης. Με την διχρωμία γίνεται πιο όμορφο. Στα μάτια μου είναι ωραιο σχέδιο, αλλά κάπου τα χαλάει, στο πίσω μέρος…δεν μπορώ να το εντοπίσω ακριβώς, αλλά κάτι με χαλάει.Το εσωτερικό, πάρα πολύ λιτό και απλό. Βέβαια η έκδοση που οδήγησα με όλο τον έξτρα εξοπλισμό, ήταν σαφώς καλύτερη μέσα, ειδικά με την οθόνη 8” και το navigation. To αυτοκίνητο φόραγε τις έξτρα 17αρες ζάντες.
Ο κινητήρας τραβάει αρκετά καλά (μόνο στις πολύ χαμηλές στροφές έχει ένα μικρό lag, αλλά όχι κάτι το φοβερό) και το κιβώτιο έχει θετική αίσθηση και καλή κλιμάκωση. Αρκετά δυνατό μοτέρ, δεν το περίμενα τόσο καλό αλλά σαφώς υστερεί (σαν αίσθηση τουλάχιστον) από τον 1.2 (110αρη) του PSA. Η άνεση της ανάρτησης ήταν αρκετά ικανοποιητική, και μόνο σε μεγάλες εγκάρσιες εγκοπές ένιωθα τον πίσω άξονα να κοπανάει. Το περίμενα πιο σκληρό, οπότε μου άρεσε αυτή η συμπεριφορά. Επίσης, απομονώνει πολύ καλά τους θορύβους από έξω (τόσο αεροδυναμικούς όσο και από την ανάρτηση) και ο πωλητής μου έλεγε ότι είναι σε επίπεδο Audi (αχαχα, λόγω τεχνολογίας που μοιράζονται).
Το τιμόνι (όσο μπόρεσα να δώ) είναι αρκετά καλό και άμεσο και βοηθάει στον έλεγχο του αυτοκινήτου. Γενικα η οδήγησή του δίνει την αίσθηση ενός Hatchback και όχι ένος SUV, ακόμα και η θέση οδήγησης είναι χαμηλά, κάθεσαι μέσα και όχι πάνω στο αυτοκίνητο. Για κάποιον που του αρέσει αυτό, είναι θετικό. Για όποιον θέλει SUV και για την ψηλή θέση οδήγησης, ίσως να αποτελεί μειονέκτημα. Η εργονομία είναι πάρα πολύ καλή και το κάθισμα αρκετά άνετο.
Το αυτοκίνητο μου άρεσε, περισσότερο από ότι περίμενα, γιατί όταν το είχα δει στατικά στην έκθεση είχα απογοητευτεί από το εσωτερικό του (με τον έξτρα εξοπλισμό βελτιώνεται). Επίσης, μεγάλο θετικό είναι ότι έχει πολύ χαμηλή ΛΤΠΦ και φτηνά έξτρα, οπότε υπάρχει τεράστιο περιθώριο (€3.800 στην Style και €2.400 στην Xcellence!!) για προσθήκη έξτρα εξοπλισμού (σχεδόν όλο τον κατάλογο!) και πολύ σημαντικό προσφέρονται και full LED φώτα με €600. Δυστυχώς και εδώ το αυτόματο κιβώτιο χρεώνεται αρκετά (€2.000 στην τελική τιμή, €1.400 στην ΛΤΠΦ) οπότε τα περιθώρια για προσθήκη έξτρα εξοπλισμού είναι πιο περιορισμένα. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι φοβερό vfm (ειδικά με τον 1.500αρη με τους 150 ίππου με τιμή κάτω από €20.000!) και με πολλά περιθώρια εξατομίκευσης και προσθήκη επιπλέον εξοπλισμού από αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας.
Όπως είπα, δεν έχω οδηγήσει πολλά της κατηγορίας, αλλά το Arona στέκεται πολύ κοντά στην κορυφή, ειδικά εφόσον το οικονομικό κομμάτι είναι σημαντικό κριτήριο αγοράς όπως και η επιλογή επιπλέον εξοπλισμού. Υπάρχει μια έκπτωση περί τα €800 και πάντα με κάποιο περιθώριο για κάτι παραπάνω.
Οδήγησα....