-
@GGAB Το θέμα δεν είναι τι προσφέρει αλλά η κουτοπονηριά. Και εσύ αυτό μου έγραψες 14.500 παει το 100αρι full. Aλλα 15 παει τελικά. Όπως όλοι -σχεδόν- οι υπόλοιποι.
Η ΚΙΑ για παράδειγμα είναι πιο σωστή σε αυτό το κομμάτι. Σου λέει φουλ και διαχωρίζει μετά το navi.
@Storm Στις αντιπροσωπείες οταν τους έλεγα οτι μου φαίνονται πολλά τα λεφτά για αμάξι που θα βγεί f/l οταν έγω θα παραλαμβάνω (αν προχωρούσα) ορκίζονταν οτι δεν παίζει κάτι τέτοιο, ξου ξου μακριά από μάς, εμείς δεν είμαστε σαν τους αλλους καθε τόσο f\l, τσίζ - κακό το f/l κτλ..
-
Παρακαλώ κρατήστε αυτό το θέμα για οδηγικές εμπειρίες. Τα τιμολογιακά και εξοπλιστικά θέματα κάθε μοντέλου μπορούν να συζητηθούν στο αντίστοιχο θέμα αυτών. [Admin]
-
Εδώ και καιρό 'κρατιόμουν' να το δω από κοντά αλλά πριν λίγες μέρες βρέθηκε μπροστά μου το νέο Micra. Ένα πανέμορφο πορτοκαλί, 1,5 diesel σε μεσαία έκδοση με 16αρες ζάντες.
Σε εμφάνιση μέσα και έξω από τις φωτογραφίες το [emoji7] και live ακόμα παραπάνω! [emoji16]
Μέσα ωραία η διχρωμια του ταμπλό και του σαλονιού του και οι μπροστά κάθονται και νιώθουν άνετα. Χαμηλή θέση οδήγησης, μεγάλη η απόσταση από το παρμπριζ και ένα πολύ όμορφο σε εμφάνιση και πιασιμο τιμόνι. Λίγα δέρματα που από εμπειρία μου τα δέρματα τις Nissan δεν λένε και πολλά, αλλά τα υφάσματα τους φαίνονται (και είναι) ποιοτικά. Έχει και τα ινοξ του μέσα οπότε εγώ ευχαριστημένος!!! Πίσω.... στενά μάλλον τα πράγματα. Δύο θα ψιλοβολευτουν ανάλογα με το ύψος τους. Κλειστοφοβικο. Χαμηλοταβανο και σκοτεινό λόγω φιμε πίσω τζαμιων.
Στα οδηγικα η πρώτη θετική εντύπωση ότι είναι αθόρυβο. Καλή η μόνωση του. Ξέρω πολύ καλά τον δυνατότερο 1,5 με το 6ταχυτο κιβώτιο και αυτό με λιγότερα άλογα (90hp) και 5ταχυτο δείχνει αδύναμο. Νευρικό στην εκκίνηση του μόνο αλλά μετά τίποτα. Στον ανοιχτό δρόμο στα 120 ο θορυβος είναι έντονος. Στο σταματα ξεκινα θέλει ανέβασμα στις στροφές του και έχει (κουραστικά) μακριές σχέσεις.
Μου άρεσε όμως η συμπεριφορά του στον δρόμο. Πατάει καλά και γέρνει λίγο. Μου θύμισε πολύ το Megane μου! Νομίζω ότι η συμπεριφορά του ευνοείται από τους μεγάλους τροχούς. Φρενάρει επίσης καλά.
Συγκριτικά βέβαια με τα Κ12 (5θυρο και CC) σε όλα του ανώτερο εκτός των αδιαφορων μηχανικών του.
Σαν συμπέρασμα, παραμένει πανέμορφο, ΙΜΟ το θεωρώ το ωραιότερο supermini αυτή την στιγμή, θα το ήθελα πολύ με 120 ή παραπάνω άλογα, αλλά με 90 άλογα το δέχομαι ως εταιρικό ή δεύτερο αλλά όχι για βασικό.
A!!! Και ακριβό. Με ενόχλησε η τσιμπημενη του τιμή για τα εξοπλιστικα φρουφρου του και όχι για τα μηχανικά του. Μετά τα παράλογα ακριβά 136 άλογα της BMW που είδα πριν λίγο καιρό είδα και τα επίσης ακριβά 90 άλογα της Nissan. -
Seat Leon 1.8 / 180 Fr 5dr (MKIII, Fl)
'Iσπανικό GTI !'
Ξεκινοντας αναποδα, ο παραπανω τιτλος αποτελει και το πλεον συντομο συμπερασμα, για οσους δεν θελουν να διαβαζουν πολλα και να μπλεκουν με λεπτομερεις αναλυσεις...
Για τους υπολοιπους παρατιθενται οι παρακατω διαπιστωσεις, σκεψεις και συναισθηματα για το συγκεκριμενο αυτοκινητο.
Σαββατο πρωι και ο Γιαννης (Giussepe Busso) βρισκεται ηδη κατω απο το σπιτι μου, με το Leon να δειχνει καλυτερο, πιο γυαλισμενο και κερωμενο, απ' οτι το παρελαβε απο την αντιπ/σωπεια, οπου σημειωτεον, ειχα την χαρα -για πρωτη φορα- να βρεθω σε παραλαβη ολοκαινουργιου αυτοκινητου.
Μια διαδικασια που εμεινε αξεχαστη, απιστευτη :s_yes , ακομα και για εμενα που τυγχανω απλως φιλος του κατοχου του συγκεκριμενου αυτοκινητου.Απο την αρχη λοιπον της βολτας μας, -η οποια και ηταν κανονισμενη μερες πριν, με προορισμο την ευχαριστη διαδρομη της Πεντελης προς Νεα μακρη-, ειχα την δυνατοτητα να οδηγησω το αυτοκινητο, μεσα στα στενα και την κινηση της περιοχης και των Βορειων προαστειων.
Μπαινοντας στην θεση του οδηγου, βρηκα ομορφο και συγχρονο το εσωτερικο, με την γενικοτερη σχεδιαση να ειναι μοντερνα μεν, χωρις ομως παραλληλα να ειναι φαντεζι / φλυαρη με πολλα χρωματα, νικελ κτλ και να προσπαθει να δειξει κατι παραπανω απο αυτο που ειναι. Που ειναι τι δηλαδη?
Ενα συγχρονο καλοφτιαγμενο σπορτιφ μικρομεσαιο, με εξαιρετικη εργονομια και -ειδικα στο Fl του MKIII Leon-
προσεγμενο φινιρισμα, σε 'επικινδυνα' επιπεδα μαλιστα σε σχεση με τον...εξαδελφο λεγε με και Golf.To ματι πεφτει κατευθειαν στην οθονη αφης των 8 ιντσων -αν θυμαμαι καλα- αλλα και στο οτι πολυ σωστα κατα την γνωμη μου, αυτη βρισκεται οχι απλως κεντρικα του ταμπλω,αλλα και στο ιδιο υψος με την οθονη οργανων, 'εντιχοισμενη' σχεδιαστικα, δημιουργοντας ενα ομορφο οπτικο αλλα και λειτουργικο αποτελεσμα, σε σχεση με αυτες αλλων κατασκευαστων, που φανταζουν ως after market Κινεζικες με βεντουζα στο κεντρικο ταμπλω, ή με κολημμενη την βαση τους σε ενα σκαμμενο τμημα του ταμπλω.
Πολυ καλη η θεση οδηγησης, την βρηκα ευκολα, με ολες τις δυνατες ρυθμισεις σε καθισμα και τιμονι.
Ξεκινησαμε την βολτα με τις πλεον αγχολυτικες ρυθμισεις (ΕCO) σε οτι αφορα την αισθηση βαρους τιμονιου, αποκρισης γκαζιου, λειτουργιας ESP, χαρτογραφησης κινητηρα(?) και η πρωτη διαπιστωση ηταν η απροσμενη ευκολια με την οποια γινονταν οι αλλαγες ταχυτητων, το οχι τοσο ελαφρυ τιμονι που συνηθιζε να εχει το group vag στα Audi συνηθως, αλλα και την πολυ καλη λειτουργια της σπορ αναρτησης με τις 18αρες και το 45αρι προφιλ στις μικρες συνεχομενες κακοτεχνιες καποιων τοπικων οδων.
Με ανασηκωμενη την γυαλινη (αλλα και ανοιγομενη αν το θελησεις) οροφη το αυτοκινητο περναγε σαν ενα μασιφ κομματι, απο λακουβες και μπαλωματα του δρομου, με την αναρτηση να τα διαβαζει αρκετα πιο 'αφρατα', απ' οτι περιμενα για τον συνδυασμο αναρτησης-διαστασης τροχων.
Το start-stop σε συνδυασμο με την υποβοηθηση εκκινησης, (το λεω σωστα?) εκανε ακομα πιο ανετη-χαλαρη την μετακινηση στα πρωτα φαναρια, συστηματα που μπορει μεν οι περισσοτεροι απο εμας που ειναι στην ηλικια ανω των 35-40 , να μην δινουμε μεγαλη σημασια, αφου 'μαθαμε και αλλιως', αλλα σιγουρα σε εντονη κυκλοφοριακη κινηση αποδεικνυονται σημερα εξοχως αγχολυτικοι συμμαχοι.
Εχουμε πλεον ηδη βγει στην ανοδο της Κηφησιας, στο υψος του Αμαρουσιου και ενω εγω απολαμβανω την ανεση και ευκολια με την οποια μετακινουμαι, -σαν να οδηγουσα μαλιστα το αυτοκινητο αυτο εδω και καιρο!- , ο Γιαννης μου υπενθυμιζει οτι ειναι καιρος να επιλεξω τις πιο σπορ ρυθμισεις, μιας και ο δρομος μπροστα μας δειχνει να εχει τωρα λιγοτερη κινηση.
Ολα λοιπον στις σπορ ρυθμισεις κατευθειαν, βλεποντας παραλληλα μεσω του μενου παραμετροποιησης, οτι υπαρχει και η δυνατοτητα προσωπικου συνδυασμου, οπως και ηθελα στην συνεχεια, δηλαδη με ολα στο σπορ (αποκριση γκαζιου, λειτουργια ESP) πλην αισθησης βαρους τιμονιου, οπου και προτιμησα στην θεση 'Normal'.
Kαθοτι για τα γουστα μου τουλαχιστον, το τιμονι στην ρυθμιση 'Sport' μου φανηκε ενα κλικ πιο τεχνητα βαρυ απ'΄οσο ηθελα.
Ηδη στην θεση ECO και επειτα ιδανικα για εμενα στην Normal, θεωρω οτι παρεχει μια πολυ καλη ισορροπια μεταξυ ακριβειας-αισθησης βαρους και πληροφορησης, συνολικα μια ευχαριστηση αισθηση, για τα δεδομενα της κατηγοριας, αλλα και ηλεκτρικων τιμονιων.Αυτο που κυριαρχει ομως απο την πρωτη κιολας αναζητηση οδηγικης χαρας, ειναι ο κινητηρας και αμεσως μετα το ακριβεστατο σε αισθηση κιβωτιο ταχυτητων.
Παροτι η αισθηση μου ηταν οτι ακομα δεν πρεπει να εχει 'ανοιξει' πληρως (γυρω στα 1,900χλμ στο οδομετρο)
τα χαρακτηριστικα λειτουργιας του, ακομα και ετσι εδειχναν οτι προκειται για ενα συνολο σαφως ανωτερο απο την πλειοψηφια των tsi που κινουνται γυρω μας, θυμιζοντας μου πολυ τον διλιτρο των 200ps του GTI ΜΚV, σε ελαστικοτητα, δυναμη, με αισθηση ακομα καλυτερου στροφαρισματος συγκριτικα, μεχρι λιγο πριν τις 7,000σαλ!Εχοντας ταυτοχρονα ενα κιβωτιο με μικρες διαδρομες και ακριβεστατο κουμπωμα, χωρις την παραμικρη λαστιχενια αισθηση για την οποια φημιζονται καμποσα vag, η ολη διαδικασια του να στροφαρεις τον κινητηρα ψηλα, αλλα και να αλλαζεις γρηγορα ταχυτητες, συντομα γινεται εθιστικη!
Με τις πρωτες στροφες να πλησιαζουν, ερχονται και οι πρωτες πληροφοριες για την συμπεριφορα της αναρτησης, του πλαισιου, αλλα και των ελαστικων.
Ενα ανεπαισθητο αρχικο body-roll, (παροτι imo ενισχυεται η αισθηση του απο τα καπως 'ξυλινα'-ξερα σε αποκριση και με πιο σκληρα πλαινα -συγκριτικα με αλλα Ευρωπαικα σπορτιφ ελαστικα- Bridge S001), δεν αρκει για να χαλασει την συνολικα πολυ καλη συμπεριφορα του αυτοκινητου.
Η ευελιξια σε καθε αλλαγη κατευθυνσης, (χαρις και την ελαφρυτερη πλατφορμα MQB) αλλα ταυτοχρονα το στιβαρο πατημα του, (φαρδια μετατροχια και σχετικα μακρυ μεταξονιο στην κατηγορια) πρωταγωνιστουν σε καθε επομενη στροφη με ενα σχετικα σβελτο σταθερο ρυθμο.
Το σημαντικοτερο για εμενα ειναι οτι η αναρτηση νιωθω να σφιγγει οσο πρεπει κατα την συμπιεση και κυριως να μην εχει καθολου τασεις πλευσης ουτε στο παραμικρο, αυξανοντας την αυτοπεποιθηση, σε συνδυασμο με την πολυ διακριτικη -σε λιγες περιπτωσεις- λειτουργια του ηλεκτρομπλοκε (XDS) που φροντιζε να εκμηδενιζει τις οποιες αρχικες τασεις υποστροφης, στα ορια της πλευρικης προσφυσης.Το αποτελεσμα ηταν, με αυτο το στυλ οδηγησης, με γραμμες και οχι ιδιαιτερα αποτομες τιμονιες και αντιδρασεις, να κινουμαστε σε αρκετα υψηλες ταχυτητες, με αρκετες δοσεις σπορ αισθησης, χωρις παραλληλα να υπαρχει η παραμικρη υπονοια φοβου οτι πχ θα ξεκολλησει καποια στιγμη ατσαλα, τουλαχιστον οπως ενιωθα εγω πισω απο το τιμονι του.
Αν κατι φανηκε να μην στεκεται στο υψος του συνολου, νομιζω οτι ηταν ουσιαστικα τα ελαστικα του.
Τα συγκεκριμενα τα εχω στριψει και με αλλα αυτοκινητα (και τα ιδια αυτοκινητα, επειτα με αλλα ελαστικα... ) και η γενικοτερη μου διαπιστωση ειναι οτι προκειται για ατυχη συνδυασμο σε σπορτιφ προτασεις, ειδικα για την πλειοψηφια των δρομων μας, που απεχουν αρκετα απο το να παρεχουν την προσφυση ενος...γυαλοχαρτου. Η δε φιλοσοφια τους θυμιζει περισσοτερο αγωνιστικα ελαστικα με σχετικα σκληρη γομα, που απαιτουν περισσοτερο χρονο αλλα και πιο αγρια επιφανεια για να ζεσταθουν και να προσφερουν την βελτιστη αποδοση τους.Προσωπικα θεωρω οτι επερχομενη επιλογη σπορτιφ ελαστικων ειτε της Michelin, ειτε της Pirelli, θα δωσει πλουσιοτερη αισθηση στο τιμονι, αλλα και γενικοτερα μια πιο ισορροποημενη αποκριση στην αναρτηση, προσφεροντας μεγαλυτερες δοσεις ευχαριστησης.
Τελος, απ' οσο τουλαχιστον διαπιστωσαμε και με τον Γιαννη, εαν δεν υπαρχει καποια δυνατοτητα ρυθμισης που να ξεχασαμε, θεωρω υπερβολη την αδυναμια απενεργοποιησης του αντισπιν (ASR) οταν το ESP εχει επιλεγει στην ρυθμιση σπορ. Πιθανολογω βεβαια οτι συντομα με το καταλληλο διαγνωστικο καλωδιο, εαν και οποτε υπαρχει η θεληση, αυτο το υπερπροστατευτικο συστημα θα μπορει να απενεργοποιειται.
Κατα τα αλλα, για την κατηγορια των σπορτιφ μικρομεσαιων, αυτη την στιγμη νομιζω οτι προκειται για την πλεον -εκνευριστικα - ολοκληρωμενη προταση, σε μια τιμη 'κλοπη' για την Ελληνικη πραγματικοτητα, αυτη της γενικευμενης υπερφορολογησης και των κλιμακουμενων τελων ταξινομησης.
Ευχαριστω πολυ τον GB για την εμπιστοσυνη και ανοχη του, ελπιζοντας παραλληλα να μην τον κοψοχολιασα ιδιαιτερα , αφου τουλαχιστον προσπαθησα να παω οσο πιο στρωτα σε σβελτο ρυθμο γινεται, παροτι το αυτοκινητο 'παρακαλαγε' για το κατι παραπανω...
-
Οδήγησα μέσα στην Ρώμη και πέριξ αυτής (σύνολο 300 χλμ περίπου) ένα a4 2.0 tdi dsg avant (150αρι). Καταρχήν να πω ότι σχεδιαστικά το προτιμώ σαφώς από το sedan με bonus την εκπληκτική πρακτικότητα (και με ηλεκτρική εταζέρα παρακαλώ). 4 άτομα και 4 μεγάλες βαλίτσες+κάτι ψιλά βολευτήκαμε μια χαρά. Το επόμενο που με εντυπωσίασε είναι η καθολική ποιότητα εντός. Ότι και αν ακουμπήσεις, όποιον διακόπτη και αν πιέσεις το εισπράττεις αυτό. Άριστα υλικά λοιπόν παντού (ακόμα και χαμηλά), άριστη ηχομόνωση (ακόμα και στις 4.000 στροφές ίσα που αγουγόταν ο tdi) και πραγματικά ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ συναργμογή. Το εν λόγο αυτοκίνητο είχε 20.000 χλμ και δεν άκουσα ούτε ένα τριγμό/περίεργο θόρυβο ακόμα και όταν πήγαινα αέρα στα πλακόστρωτα της Ρώμης, ακόμα και όταν περνούσα από μεγάλες εγκάρσιες λακούβες. Σου δημιουργεί την εντύπωση ενός μασίφ μετάλλου και -πιστέψτε με- έχω πολύ ευαίσθητα αυτιά. Αρκετά εύχρηστο (αν και λιγότερο πρακτικό από το αντίστοιχο της bmw) το εργοστασιακό navigation.
Δεύτερη ευχάριστη έκπληξη το 7αρι dsg. Ήταν η πρώτη ουσιαστικά εμπειρία μου με αυτό το κιβώτιο και κατάφερε να με κερδίσει. Εξαιρετικά γρήγορο και πολύ smooth ακόμα και σε βαρύ μποτιλιάρισμα. Δεν μπερδεύεται ποτέ, επιλέγει πάντα την σωστή σχέση ώστε να μην μένεις από δύναμη αλλά και για βελτιστοποίηση της οικονομίας (στα 50 χλμ είχε ήδη κουμπώσει πέμπτη!) και έχει άμεσο kick down. Με την overdrive 7η ταξιδεύαμε στην autostrada με 150 και περίπου 2000 στροφές με απόλυτη ησυχία εντός. Τα αυτάκια για τις manual αλλαγές πίσω από το τιμόνι έπρεπε να είναι πιο μεγάλα σε μέγεθος.
Το μοτέρ δεν ζορίστηκε πουθενά, είναι απόλυτα επαρκές και ικανό να κινεί το μεγάλο station με σβέλτους ρυθμούς όποτε αυτό ζητηθεί. Bonus η πολύ κατανάλωση, μετά από 100 χλμ στην autostrada με ταχύτητες πέριξ των 150, 100 χλμ μέσα στη Ρώμη με αρκετή κίνηση (start stop στο on) και 100 χλμ σε ορεινές επαρχιακές διαδρομές το trip έγραψε ένα 6.7.
Στο οδηγικό κομμάτι οι προσδοκίες μου ήταν αρκετά χαμηλές ομολογουμένως. Καταρχήν φορούσε 17αρες με 225/50 λάστιχα pirelli σχετικά ταλαιπωρημένα. Ανάρτηση η βασική προφανώς. Ποιότητα κύλισης και άνεση πολύ καλή παρά το σχετικά χαμηλό προφίλ. Δεν περνάει σχεδόν καθόλου θόρυβος από τον δρόμο, ακόμα και στα πλακόστρωτα με τις άπειρες λακούβες τα πήγε πολύ καλά. Αυτά ήταν λίγο πολύ αναμενόμενα. Ότι κατάφερα να κρατηθώ πίσω από έναν θερμόαιμο ιταλό με alfa romeo 147 (diesel!) σε ορεινό σφιχτό επαρχιακό στροφιλίκι δεν το περίμενα. Για 3-4 χιλιόμετρα πίεσα πραγματικά το αυτοκίνητο, γέρνει λίγο, έχει πρόσφυση και μάλιστα μπόλικη, το τιμόνι καμία επαφή με άλλα audi που έχω οδηγήσει (με σωστό βάρος και καλή αναλογικά πληροφόρηση). Απλά ακολούθησα τις γραμμές του ιταλού, σημάδευα κορυφή, καθαρές γραμμές και το αυτοκίνητο απλά κράταγε. Fun to drive προφανώς δεν είναι (όπως μια giulia ή μια 3αρα) αλλά μπορείς να κινηθείς ταχύτατα και να το ευχαριστηθείς (τηρουμένων των αναλογιών).
Πλεονεκτήματα : ποιότητα κατασκευής/συναρμογής, χώροι γενικά, ηχομόνωση/άνεση/ποιότητα κύλισης, dsg, οικονομία tdi, θετικό τιμόνι και -σχετικά- ευχάριστο στην σβέλτη οδήγηση, απολαυστικό στην εθνική ανεξαρτήτως ρυθμού (χιλιομετροφάγος)
Μειονεκτήματα : όγκος (αν και με τους αισθητήρες εμπρός-πίσω το παρκάρεις εύκολα), άτολμο σχεδιαστικά, αξιοπιστία dsg (?), τιμή στην Ελλάδα -
Ωραιο review και με αληθινη γλωσσα ,οχι ξυλινη σα καποιους που νομιζουν οτι ειναι ''ειδικοι'' και θα πρεπε να χουν στηλη..
-
Αυτό είναι άλλο από το 8αρι dsg που έχουν στη βενζινοκίνητη έκδοση με τα 1.8 λίτρα;;
Το συγκεκριμένο το οδήγησα (σε σεντάν βερσιον) περσι και έχω και εγώ αντίστοιχη εικόνα με αυτή που περιγράφεις. -
Ο χρήστης citastak έγραψε:
Αυτό είναι άλλο από το 8αρι dsg που έχουν στη βενζινοκίνητη έκδοση με τα 1.8 λίτρα;;Εάν θυμάμαι καλά τα DSG βγαίνουν σε 6αρια και 7αρια, δεν υπάρχει 8αρι DSG (μόνο κανονικό αυτόματο με μετατροπέα ροπής).
-
Alfa Romeo Giulietta 1.6 120 PS diesel
Ομολογώ ότι η 'σχέση' μου με την αλφα μοιάζει να είναι σαν έναν 'ερωτα' που ξέρω ότι θα ολοκληρωθει στο μέλλον, χωρίς να εδράζεται σε καποιο λογικο επιχείρημα, αλλά σε μια 'καρμική' ελξη...
Πήγα στην αντιπροσωπεία σαν σε ραντεβού με κοπέλα που ελάχιστα την ξέρω, αλλά που με έχει γοητευσει με την πρώτη ματιά. Η giullieta δεν είναι νέο αμάξι, αλλά παραμενει απίστευτα γοητευτική...ιδιως απέξω.
Η καμπίνα της είναι γερασμένη, σίγουρα πίσω από τον ανταγωνισμό, με μετριας ποιότητας υλικά και απλά καλη - πια - σχεδίαση που σε καμία περίπτωση δεν εντυπωσιάζει. Οι χώροι περιορισμένοι. Στη θέση του οδηγού βολευτηκα καλά. Πίσω δεν χωρεσα, τα γόνατά μου έσπρωχναν το καθισμα του οδηγού, μπαινοντας πίσω το κεφάλι μου βρήκε πάνω ενώ και καθιστός το κεφάλι μου ακουμπουσε στην οροφή, ενώ έπρεπε και να σκυβω για να χωρέσω.
Το πορτ παγκάζ επίσης απλά οκ. Η giullieta ΔΕΝ είναι οικογενειακό αμάξι .-Όταν έμαθα ότι το test drive μοντέλο είναι diesel κ μάλιστα με 'μόνο' 120 άλογα, απογοητευτηκα. Εντούτοις ξεκινησα με ανυπομονησία..
Ο κινητήρας αν και diesel δεν ακούγεται πολύ. Η ηχομόνωση επίσης δεν ειναι κορυφαία, αλλά σε καλό επίπεδο.
Το κιβώτιο ταχυτήτων μου φάνηκε αρκετά καλό, δεν εντυπωσιαστηκα, αλλά ανταποκρίθηκε άριστα ακόμη και στα πιο απότομα ανεβοκατεβάσματα που δοκίμασα. Δεν σε κρεμάει...
Τα 120 άλογα ισως μοιάζουν λίγα 'ονομαστικά' αλλά στην πράξη ομολογώ ότι εντυπωσιαζουν ιδιως 'χαμηλά'. Το αμάξι με τα 32 κιλά ροπης τραβάει ΠΟΛΥ ΚΑΛΆ μέχρι οι στροφες να φτασουν τις 3.500. Εκεί οντως το αμάξι ' τελειώνει' κ μου εκανε εντύπωση αυτό...ειναι πολύ νωρίς...Αλλά μέχρι τότε έχεις κάνει τη 'δουλειά' σου. Έχεις επιταχύνει πραγματικά ικανοποιητικά και το αμάξι δεν δείχνει να στερείται δυναμης. Ιδίως ο μεσος οδηγός θα καλυφθεί 100% και θα του περισσεύει και δύναμη. Ο πραγματικός αλφίστι απλά θα πάρει βενζίνη...
Όλα τα προηγούμενα - με εξαίρεση τον κινητήρα - είναι όμως μόνο το...περιτύλιγμα...Όλη η ουσία είναι στο τιμόνι και στο κράτημα του αυτοκινήτου. Το τιμόνι είναι ΑΜΕΣΟ, ΚΟΦΤΕΡΟ με πολλή πληροφόρηση. Ομολογώ ότι δεν ένιωσα μεγάλες διαφορές από το τιμόνι των τελευταίων BMW που έχω οδηγήσει, μάλλον θα έλεγα ότι τα αμάξια αν και έχουν διαφορές, στην πραγματικότητα έχουν παρόμοιους στόχους. Πιθανώς η giullieta να είναι ακόμη πιο κοντά στον στόχο, έστω και με ελάχιστη διαφορά
Μην ξεχνάμε ότι είναι και μοντέλο αρκετα παλιό πια.Το κράτημά της ειναι για σεμινάριο. Δεν γέρνει, δεν πλέει, εμπνέει σιγουριά κάθε στιγμή. Χαίρεσαι την κύλισή της ενω δεν μου φάνηκε καθόλου κουραστική ούτε να κοπανάει. Το σφιχτο στήσιμο και του δικού μου αμαξιού δεν πιστεύω ότι με κάνει να έχω λανθασμενη εντύπωση.
Τα φρένα είναι πολυ καλά, αν και πρέπει να βυθισεις αρκετά το πόδι για να φρενάρεις.
Ο τύπος που ψάχνει 'εξοπλισμους' και 'σαλόνια' δεν θα περάσει καν έξω από την αντιπροσωπεία. Και αν συγκρίνεις την giullieta στα περισσότερα σημεία με τον ανταγωνισμό, μάλλον υστερεί στα περισσότερα. Στο οδηγικο κομμάτι όμως πιθανότατα είναι ακόμη στην κορυφή της κατηγορίας της. Και έτσι όλα τα άλλα μειονεκτήματα μοιαζουν δευτερευοντα για αυτόν που συνειδητοποιημένος πάει εκεί. Δεν ρώτησα καν για εξοπλισμό...θα ηταν το τελευταίο που θα με ενοιαζε...
Είμαι βέβαιος ότι τα βενζινοκίνητα θα κάνουν άλλο αμαξι τη giullieta!!
Είμαι βέβαιος ότι η επόμενη giullieta θα είναι απίστευτα βελτιωμένη σε όλα και πολύ ακριβότερη όμως... Ελπίζω και πιστευω να έχει το ίδιο DNA...Πήγα γοητευμένος...και έφυγα ερωτευμένος με ενα αμάξι στο οποίο βρήκα πολλά μειονεκτήματα, αλλά τρία τεσσερα απίστευτα συν...
Η σχέση αυτη νομοτελειακά θα καταληξει σε γαμο...
ΥΓ: μπήκα και στη Julia και την περιεργαστηκα λεπτομερώς. Μέσα δεν έχει καμιά σχέση με τη giullieta. Είναι τρια επίπεδα πάνω σαν αμάξι. Ωστόσο, παρά την απίστευτη βελτίωση, πρέπει να πω ότι ποιοτικά ΔΕΝ είναι BMW. Την 4αρα και την 5αρα στην καμπίνα ΔΕΝ τις πιάνει. Στον δρόμο από αυτά που διαβαζω είναι καλύτερη. Σύντομα θα έχω την ευκαιρία να το διαπιστώσω...
-
Kαλώς ήλθες Emperor, στον κόσμο της AR !
Έτσι όπως τα λες είναι (και σου λέει ένας πρώην κάτοχος 147 1.6 TS,Giulietta 170 multiair κι έχοντας οδηγήσει 156 -του πατέρα- και μεγαλώσει σε Giulia Super 1.6 του 72' )
Για το τιμόνι: αν θεωρείς ότι της Giulietta -που είναι όντως στα σύγχρονα μικρομεσαία, πολύ καλό έως ίσως το καλύτερο- είναι ισάξιο των τωρινών BMW, της 147 και 156 θα σου φαινόταν απλά ΑΡΙΣΤΟ,στην ουσία χάραζε το οδόστρωμα! (όπως πιθανά είναι και της νέας Giulia).
Και σίγουρα τα βενζινοκίνητα,όπως αναφέρεις,έχουν σαφώς καλύτερη αίσθηση και στο τιμόνι και γενικότερα στην οδήγηση!
Υ.Γ. Τελείωσε, κόλλησες τον υιό πλέον και δεν υπάρχει αντίδοτο!
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Kαλώς ήλθες Emperor, στον κόσμο της AR !Έτσι όπως τα λες είναι (και σου λέει ένας πρώην κάτοχος 147 1.6 TS,Giulietta 170 multiair κι έχοντας οδηγήσει 156 -του πατέρα- και μεγαλώσει σε Giulia Super 1.6 του 72' )
Για το τιμόνι: αν θεωρείς ότι της Giulietta -που είναι όντως στα σύγχρονα μικρομεσαία, πολύ καλό έως ίσως το καλύτερο- είναι ισάξιο των τωρινών BMW, της 147 και 156 θα σου φαινόταν απλά ΑΡΙΣΤΟ,στην ουσία χάραζε το οδόστρωμα! (όπως πιθανά είναι και της νέας Giulia).
Και σίγουρα τα βενζινοκίνητα,όπως αναφέρεις,έχουν σαφώς καλύτερη αίσθηση και στο τιμόνι και γενικότερα στην οδήγηση!
Υ.Γ. Τελείωσε, κόλλησες τον υιό πλέον και δεν υπάρχει αντίδοτο!
Με είχαν προειδοποιήσει - ο Δίας γαρ - αλλά δεν τον άκουσα και η...ζημιά έγινε!
-
Ζημιά, που δεν χαλιέσαι να την παθείς, προσθέτω εγώ.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Δωσε την Χ1 εμενα και παρε Στελβιο
-
Ο χρήστης alexandros.K έγραψε:
Δωσε την Χ1 εμενα και παρε ΣτελβιοΤόσα λεφτά για αμάξι δεν (ξανα)δίνω. Βασικά δύσκολο να ξαναγορασω καινουριο, όχι απο οικονομική αδυναμία, αλλά συμφέρει να παίρνεις μεταχειρισμένα μισοτιμής, παρά να πληρώνεις τα διπλά και τρίδιπλα...
Επίσης όταν αλλάξω αμάξι θα αλλάξω πάλι κατηγορία...βαριέμαι τα ίδια...Για τη stelvio πάντως κ ο πωλητης - ετρεχε κ σε αγωνες μου είπε - μου έλεγε: φοβερή μεν, αλλά Julia δεν είναι...
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
συμφέρει να παίρνεις μεταχειρισμένα μισοτιμής, παρά να πληρώνεις τα διπλά και τρίδιπλα...+1
Για τη stelvio πάντως κ ο πωλητης - ετρεχε κ σε αγωνες μου είπε - μου έλεγε: φοβερή μεν, αλλά Julia δεν είναι...
Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Η stelvio και το κάθε SUV που θεωρείται εξαιρετικό οδηγικά ισχύει καθαρά και μόνο για την κατηγορία του.
-
Για να παρεις μεταχειρισμενο , πρεπει πρωτα απ ολα, καποιος αλλος να το εχει παρει καινουριο
Ασε που μιση τιμη θα το παρεις οταν θα κοντευει 10ετιας αμαξι
Καθε περιπτωση εχει τα συν και τα πλην
Δεν ειναι χαζοι οσοι τα παιρνουν καινουρια...
Εξαρταται το μοντελο και την περιπτωση καθε φορα -
Το 'μιση τιμη' ερχεται πολυ πιο γρηγορα απο τη δεκαετια.
-
Σωστός
Στη δεκαετία πας για το 1/3 με 1/4 της αρχικηςSent from my iPhone using Tapatalk
-
Στα 15ετιας, σου δινουν και λεφτα απο πανω για να τα παρεις
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Το 'μιση τιμη' ερχεται πολυ πιο γρηγορα απο τη δεκαετια.Σωστός
Στη δεκαετία πας για το 1/3 με 1/4 της αρχικηςΣτα 15ετιας, σου δινουν και λεφτα απο πανω για να τα παρεις
Έχει μεγάλη σημασία και το αυτοκίνητο (όχι μόνο σε τι κατάσταση είναι αλλά και μάρκα / μοντέλο). Εφόσον μιλάμε για σωστά συντηρημένα οχήματα, τείνω να συμφωνήσω με Σπύρο και Χρήστο. Από προσωπική μου εμπειρία:
-
BMW 325ti (πολύ ειδικό αυτοκίνητο και άσχημο για πολλούς): Αρχική τιμή με τον εξοπλισμό που είχε €49.000, το αγόρασα με €6.000χλμ μετά από 1 χρόνο που έγραφε η άδεια, στις €27.000 από τον Σπανό.
-
BMW Z4 2.5si, τιμή αγοράς το 2007 €52.000, το πήρα μετά από 2 χρόνια και €34.000χλμ στις €26.000
-
Mini Cooper S R56, το αγόρασα καινούργιο το 2007 στις €31.000 και το πούλησα μετά από 2 χρόνια και €30.000χλμ στις €22.000 (ανταλλαγή στον Σπανό, ιδιωτικά έπιανε λίγο παραπάνω).
-
BMW 116i f20 αγορασμένη το 2011 €31.500, πουλήθηκε μετά από 5 χρόνια και 75.000χλμ στα €16.500.
Όσο πιο ακριβό το αυτοκίνητο, τόσο περισσότερο (σε %) χάνει στην μεταπώληση.
-
Οδήγησα....