-
@cirus said in Οδήγησα....:
Η επιθυμία σου θα πραγματοποιηθει αν κερνας καφεδάκι κανα σκ πρωι που θα είμαι Ελλάδα (τωρα είμαι Κίνα)
Και καφέ και μπύρα και ψητά....!!!
-
@fanis75 οι πίσω χώροι στο LBX πως σου φάνηκαν; Αντίστοιχοι με το μέσο όρο της κατηγορίας;
Θεωρείς ότι αξίζει η τετρακίνηση; Έχει και την καλή ανάρτηση με διπλά ψαλίδια στο AWD αλλά τα νούμερα λένε ότι είναι λίγο πιο αργό στην επιτάχυνση και έχει μικρότερο χώρο αποσκευών.
Είναι πάντως πανέμορφο μέσα έξω στα δικά μου μάτια τουλάχιστον.
-
@fanis75 said in Οδήγησα....:
Η επιθυμία σου θα πραγματοποιηθει αν κερνας καφεδάκι κανα σκ πρωι που θα είμαι Ελλάδα (τωρα είμαι Κίνα)
το σημειωνω αυτο. και προς ποιον απευθυνεται.
-
@gatoz said in Οδήγησα....:
το σημειωνω αυτο. και προς ποιον απευθυνεται.
καλά και για σένα ισχύει. μόνο καφες ειναι αρκετός , ούτε ψητα ούτε τίποτα
-
Το LBX το χάζεψα στατικό στο golden το Σάββατο. Συμπαθητικό αμαξάκι, αστεία τιμή. Κάποτε ρίχναμε φανατικά ανάθεμα σε VAG, τώρα σε Stellantis, για ακραίο rebadging οπότε μου είναι κάπως να μην κάνω το ίδιο με τα κουβαδάκια της Τουότα.
Οδηγικά δεν έχω άποψη αλλά αυτό με το μουγκριτό είναι σαν την υποστροφή στα 911. Κάθε γενιά μειωμένο κατά 50% και βάλε. Τώρα έπρεπε να είναι αρνητικό εάν πήγαινε έτσι. Έπρεπε να εκπέμπει συχνότητες μόνο για νυχτερίδες.
Όσο φουτουριστικό και να είναι απ' εξω (βοηθούσε και το χρώμα που δε θα το επιλέξει κανείς, όλοι λευκά και μαύρα θα πάρουν) τόσο δε βλέπω που υπερτερεί έναντι ενός 2008 GT-line. Τέλος πάντων ειδική επιλογή για λίγους όπως και όλα τα Lexus. Να χεις δώσει 40Κ για b-suv, να είναι τάφος, να μην έχει χώρους, να μουγκρίζει σα γαϊδούρι για να καις 5λτ έχοντας αξιοπρεπή πλαστικά, δεν το λες και έξυπνη επιλογή. But that's just me.
Εάν εξυπηρετεί ηλεκτρικό και κάποιος θέλει μαζεμένες διαστάσεις, το ΕΧ30 είναι απείρως σοβαρότερο όχημα σ' αυτά τα λεφτά.
-
@green-power said in Οδήγησα....:
@fanis75 οι πίσω χώροι στο LBX πως σου φάνηκαν; Αντίστοιχοι με το μέσο όρο της κατηγορίας;
Θεωρείς ότι αξίζει η τετρακίνηση; Έχει και την καλή ανάρτηση με διπλά ψαλίδια στο AWD αλλά τα νούμερα λένε ότι είναι λίγο πιο αργό στην επιτάχυνση και έχει μικρότερο χώρο αποσκευών.
Είναι πάντως πανέμορφο μέσα έξω στα δικά μου μάτια τουλάχιστον.
Το έχω ξαναπεί, δεν είμαι τυπικός αγοραστής, αφού ποτέ δεν ασχολήθηκα με χώρους σε κανένα αυτοκίνητο που πήρα, μου είναι παντελώς αδιάφοροι! Αλλά όσο το είδα, θα έλεγα σαν το Yaris Cross περίπου, δηλαδή στον Μ.Ο της κατηγορίας, π.χ. σαν το Puma. Αλλά δεν έχει π.χ. τους χώρους ενός C3 Aircross.
H 4κίνηση αξίζει σαν feature, κυρίως λόγω της ανάρτησης πίσω, αλλά για εμένα δεν αξίζει τις €4.000 διαφορά. Επίσης, έχω διαβάσει ότι το δικίνητο λόγω μειωμένου βάρους (ειναι πολλά τα 85 κιλά επιπλέον για το AWD) ειναι πιο καλό στον δρόμο...θα μάθω όταν το οδηγήσω.
Ναι πανέμορφο ειναι, το αμάξι σχεδιαστικά ειναι αλλού, το χαζεύεις! όπως οδηγούσα σε μια πλατεία πέρασαν 3 παιδιά (κάπου στα 15) με ποδήλατα και έκοψαν ταχύτητα να το χαζέψουν και μου έκαναν approve (thumbs up)....χαχα!!
-
@stefan147 said in Οδήγησα....:
τόσο δε βλέπω που υπερτερεί έναντι ενός 2008 GT-line. Τέλος πάντων ειδική επιλογή για λίγους όπως και όλα τα Lexus. Να χεις δώσει 40Κ για b-suv, να είναι τάφος, να μην έχει χώρους, να μουγκρίζει σα γαϊδούρι για να καις 5λτ έχοντας αξιοπρεπή πλαστικά, δεν το λες και έξυπνη επιλογή. But that's just me.
Έναντι ενός 2008 υπερτερεί σε:
- Ποιότητα κατασκευής (μέρα με την νυχτα τα 2 αμάξια)
- Εσωτερικό
- Ανάρτηση / οδική συμπεριφορά
- Εξοπλισμό
- Εγγύηση και αξιοπιστία
- Εξυπηρέτηση
- Ομορφιά
- Προσοχή στην λεπτομέρεια
- Στιβαρότητα
Επίσης, τάφος δεν είναι, τουλάχιστον συγκριτικά με το 2008 π.χ., δεν μουγκρίζει πλέον και ναι χώρους δεν έχει. Τώρα για το εαν είναι έξυπνη επιλογή, όσο ειναι και ένα Κλιό στις 30.000€ ή ένα Puma στις €38.000. Είπαμε τα μικρά suv είναι υπερτιμημένα....τουλάχιστον στο Lexus παίρνεις (σχεδόν) ό,τι πληρώνεις, πολύ τίμιο.
-
Όλα αυτά είναι εντελώς υποκειμενικά όμως ή βασισμένα σε αυθαίρετες παραδοχές και κλισέ. Μόνο την ανάρτηση δέχομαι κι αυτό μόνο για τα 4κινητα. Δέχομαι και την κατανάλωση. Δέχομαι και το ινφοτέϊνμεντ γιατί είναι ίδιο με το ΨΨ που είναι οκ αντίθετα τα pug που είναι για κλωτσές.
Με την ίδια λογική υπερ 2008:
- πολύ καλύτεροι χώροι (σούπερ σημαντικό για τους πολλούς)
- πιο όμορφο
- πιο γρήγορο
- απείρως καλύτερο κιβώτιο και drivetrain γενικότερα
- πιο ήσυχο (παροδοχή καθώς ακόμα κι ένα Sunny των 90ς είναι μάλλον πιο ήσυχο από hybrid Toyota)
Και πάει λέγοντας...
Οπότε δε γίνεται να λέμε ότι με LBX παίρνεις ότι πληρώνεις και Puma σε κοροϊδεύουν (ναι οκ, σε κοροϊδευουν εάν ζητάνε 40Κ για το 1000αρι). Not even close. Είναι σα να λέμε αμαξάρα το Q2 πχ που είναι ότι χειρότερο έχει πατήσει σε MBQ, επειδή το έντυσε λίγο καλύτερα το vag.
-
Όλα αυτά είναι εντελώς υποκειμενικά όμως ή βασισμένα σε αυθαίρετες παραδοχές και κλισέ.
Για τα αντικειμενικά μίλησα, όχι για τα υποκειμενικά (που ειναι η ομορφιά και το δέχομαι).
- πολύ καλύτεροι χώροι (σούπερ σημαντικό για τους πολλούς)
- πιο όμορφο
- πιο γρήγορο
- απείρως καλύτερο κιβώτιο και drivetrain γενικότερα
- πιο ήσυχο (παροδοχή καθώς ακόμα κι ένα Sunny των 90ς είναι μάλλον πιο ήσυχο από hybrid Toyota)
Για τους χώρους συμφωνώ 100%. Πιο όμορφο δεν ειναι (υποκειμενικό βέβαια), πιο γρήγορο δεν ειναι, καλύτερο drivetrain θέμα γούστο, για εμένα έχει χειρότερο. Πιο ήσυχο δεν θα το έλεγα, το LBX ειναι απίστευτα ήσυχο, σαν 3αρα bmw.
Οπότε δε γίνεται να λέμε ότι με LBX παίρνεις ότι πληρώνεις και Puma σε κοροϊδεύουν (ναι οκ, σε κοροϊδευουν εάν ζητάνε 40Κ για το 1000αρι). Not even close. Είναι σα να λέμε αμαξάρα το Q2 πχ που είναι ότι χειρότερο έχει πατήσει σε MBQ, επειδή το έντυσε λίγο καλύτερα το vag.
Για το Πούμα το είπα όταν φτάνει να ζητάνε 38.000 για το 125αρι αυτόματο με τον εξοπλισμό του LBX. Για το Q2 συμφωνώ, ειναι μάπα αμάξι και απάτη, αλλά δεν έχει σχέση με το LBX. Στο Q2 απλά έβαλαν τους κύκλους και έμεινε μάπα από κάτω και φαίνεται μόλις το οδηγήσεις. Στο LBX εχουν κάνει σοβαρή δουλειά και φαίνεται αμέσως μόλις το οδηγήσεις.
-
Είναι τόσο κακή η βάση που όσο δουλειά και να χει γίνει, είναι αδύνατο να χει προκύψει κάτι σπουδαίο. Δεν είναι 3αρα που με βελτιώσεις στα σημεία γίνεται άνετα Μ3. Rebadging είναι με ομορφότερο περιτύλιγμα γιατί σ αυτό τον τομέα είχε μείνει αρκετά πίσω η Τούοτα και δεν είναι χαζοί να μένουν στην από έξω. Όταν μου κρατάς ιδιο το απαράδεκτο drivetrain που μόνο πριμιουμ εμπειρία δεν προσφέρει, ε πως να εκτιμήσω τα υπόλοιπα?
-
Ωραία κουβέντα γίνεται αλλά νομίζω είστε υπερβολικοί και οι δύο.
Εννοείται ότι το lbx είναι καλύτερο από το yc και εννοείται δεν θα είναι τόσο χάλια όσο υπονοεί ο Στεφάν. -
Δεν είπα πουθενά ότι είναι κακό. Είπα ότι είναι πολύ ακριβό γι αυτά που προσφέρει (προφανες) και δε μπορεί να είναι και ιδιαίτερα καλό δεδομένης της κακιστης βάσης του. Το να είναι καλύτερο του yc...ε δεν το λες και επίτευγμα.
-
Δεν είπα πουθενά ότι είναι κακό. Είπα ότι είναι πολύ ακριβό γι αυτά που προσφέρει (προφανες) και δε μπορεί να είναι και ιδιαίτερα καλό δεδομένης της κακιστης βάσης του. Το να είναι καλύτερο του yc...ε δεν το λες και επίτευγμα.
Εξαιρετική είναι η πλατφόρμα τη Τογιότα, από τις καλύτερες στην κατηγορία. Οπότε η βάση ειναι πολύ καλή και ως Lexus εγινε άριστη. Το Drivetrain μια χαρά ειναι, το καλύτερο υβριδικό σύστημα και ό,τι καλύτερο για την πόλη και περιαστικό coasting. Για σπορ καταστάσεις, δεν κάνει χρειάζεται κάποιος να κοιτάξει αλλού. Για όποιον θέλει να κινείται με στυλ και άνεση είναι ταμάμ.
-
Με 40Κ τα βρίσκεις κι αλλού αυτά και με το παραπανω. Αυτό έλειπε.
Μου στείλανε προϊοντικο προχθές του Μίνι Aceman. Αυτό κι αν είναι ταμάμ για στυλ και άνεση.
-
Με 40Κ τα βρίσκεις κι αλλού αυτά και με το παραπανω. Αυτό έλειπε.
Μου στείλανε προϊοντικο προχθές του Μίνι Aceman. Αυτό κι αν είναι ταμάμ για στυλ και άνεση.
Ποιο μοντελο ειναι αυτα?
Το ΕΧ30 δηλ ποσο κανει?
-
Βλέπει η Lexus την ποιότητα (και αξιοπιστία) του Mini και απλά γελάει!
-
Έγραψα ότι υπονοεις , όντως δεν είπες.
Έχουν ακριβυνει όλα τα αυτοκίνητα τόσο πολύ που σχεδόν κανένα δεν προσφέρει αυτά που πληρώνεις.
Εννοείται ότι υπάρχουν πολύ καλύτερα αυτοκίνητα στα ίδια λεφτά.
Στις διαστάσεις του όμως μάλλον είναι το καλύτερο και το ακριβότερο.
Και όπως έγραψε και ο Φάνης δεν έχει και πολλούς ανταγωνιστές στο κοινό που απευθύνεται. -
@gtsartsal said in Οδήγησα....:
Έχουν ακριβυνει όλα τα αυτοκίνητα τόσο πολύ που σχεδόν κανένα δεν προσφέρει αυτά που πληρώνεις.
Στις διαστάσεις του όμως μάλλον είναι το καλύτερο και το ακριβότερο.Ακριβώς! Αν και δεν ειναι το ακριβότερο.
Πάμε με ενα παράδειγμα τον φιλο μου τον παγωμένο που θελει και μικρο και σουβ (αρα b suv) και αυτοματο και τοπ ποιοτικα και με καλο εξοπλισμό κλπ. Και στα €38.000 μπορει να πάρει Πούμα 125αρι, DS3 130αρι, Q2 ή LBX. ΟΛΑ υπερτιμημένα και πανάκριβα. Ποιο ειναι όμως τελικά το καλύτερο vfm; Εγώ ξέρω ποιο θα επελεγα αναμεσα σε αυτα (ασχετα εαν στα τοσα χρηματα μονο Τέσλα θα κοίταγα!!).
-
@gtsartsal said in Οδήγησα....:
Στις διαστάσεις του όμως μάλλον είναι το καλύτερο και το ακριβότερο.
στα €38.000 μπορει να πάρει Πούμα 125αρι, DS3 130αρι, Q2 ή LBX. ΟΛΑ υπερτιμημένα και πανάκριβα.Από τα παραπάνω κι εγώ το λεξους θα διάλεγα.
-
Το lbx θα ήταν πραγματικά αξιοπρόσεκτο αν είχε έναν εύηχο v6 σε κύκλο otto, dedicated πλατφόρμα, δίπλα ψαλίδια, τριγύρω, πίσω κίνηση και τιμή κάτω από 23κ. Τα έχει πει ο Cammissa, you can't have nice things.
Οδήγησα....