-
@sabas_thess said in Οδήγησα....:
~> Ford Kuga (έκθεση phev, td 1.5Τ titanium):
Στην έκθεση δεν πήγαν καλά τα πράγματα. Ξεκινώντας από το πρώτο άνοιγμα της πόρτας καρυδότσουφλο κατάλαβα ότι η γκρίνια που παίζει στο YtB για την ποιότητα συναρμογής του (κυρίως) έχει βάση. Ο χειρότερος συνδυασμός ποιότητας υλικών συναρμογής μπροστά-πίσω. Καλά πίσω η συναρμογή και η ποιότητα είναι για γέλια και «συναγωνίζεται» το Arkana. Μπροστά το σώζει η τίμια ποιότητα υλικών στο πάνω μέρος του ταμπλό. Από τη μέση του ταμπλό και κάτω πολύ μέτρια όλα ενώ οι πόρτες κουδούνια. Είναι σαν τα επίπεδα κατασκευής τους να μην έχουν κουμπώσει μεταξύ τους. Το αυτοκίνητο το είχα οδηγήσει το 2019 με το ίδιο μοτέρ ως st-line, δεν το θυμάμαι τόσο χάλια. Οι χώροι μπρος πίσω καλοί, ο χώρος των αποσκευών αναντίστοιχος με αυτό που περίμενα. Γενικά δεν τα πάει καλά με την εκμετάλλευση των εσωτερικών του χώρων σε σχέση με τις πραγματικές του διαστάσεις. Η θέση οδήγησης υψηλή τόσο όσο χωρίς να σε κάνει να νιώθεις αποκομμένος από το όχημα.
Παρά την παγωμάρα επεδίωξα td καθώς αν για κάτι φημίζονται τα ford είναι τα οδηγικά τους χαρακτηριστικά. Td είχε αυτό που θα ήθελα. 1.5T titanium ασημί 186ps eat8. Το αμάξι είναι νορμάλ σε εμφάνιση. Βλέπεται μπροστά, παρωχημένο και αντιεργονομικό πίσω. Εξέχει 5-6 δάκτυλα από το αμάξωμα, άνευ λόγου, ο προφυλακτήρας. Εξού και ο χαρακτηρισμός μου ως αντιεργονομικό. Δηλαδή σαν να μην έφτανε που δεν νιώθουν να εκμεταλλευτούν το τεράστιο αμάξωμα ώστε να αντιστοιχούν οι χώροι των αποσκευών σε αυτό μου βάζεις και εμπόδιο την κουμούτσα να πρέπει να κάνω υπερέκταση για να φορτώσω ένα βαρύ αντικείμενο. Ότι νάναι όμως, δεν ξεκινήσαμε καλά…
Συνεχίζουμε τα στραβά όταν πριν προλάβουμε να βγούμε από τον περιβάλλοντα χώρο της αντιπροσωπείας ξεπαρκάρω και ακούγεται μικρός τριγμός κατά την απεμπλοκή των φρένων. Λίγα μέτρα παρακάτω φρενάρω να παρκάρει ένα τέρας Raptor (πανέμορφο μπλέ ηλεκτρίκ με ένα τύπου black pack) όταν ακούω τα φρένα του να πιάνουν τρίζοντας απίστευτα! Κοιταχτήκαμε με τον πωλητή αλλά δεν μίλησα.
Εδώ να πω ότι 2019 όταν είχα οδηγήσει το st-line είχε ηχομονωτικά κρύσταλλά. Τώρα το Titanium μάλλον δεν έχει καθώς η ηχομόνωση ήταν μέτρια. Περνούσε και λίγος θόρυβος κύλισης από τους τροχούς, λίγο παραπάνω από ότι θα ήθελα δεδομένου ότι φοράει 17΄΄ ζάντες. Στα του κιβωτίου τώρα. Περίμενα πιο ομαλές αλλαγές από το eat8 του μετατροπέα ροπής. Η προηγούμενες εμπειρίες μου από αντίστοιχα ήταν του psa και ήταν απίστευτα ομαλά, παρότι αργά σε σχέση με τα dct (το kuga st-line το 2019 ήταν manual). Εδώ εκτός του ότι οι αλλαγές γινόταν αργά (τα προγράμματα οδήγησης sport γενικότερα κρατάνε υψηλότερα στροφές, κάνουν downshift και επεμβαίνουν στην πιο άμεση απόκριση του γκαζιού ήτοι οι «χρόνοι αλλαγών» δεν επηρεάζονται πράγμα το οποίο ξεκαθάρισα μέσα μου σε αυτόν τον κύκλο tds) το κιβώτιο «κλοτσούσε» σαν τα αυτόματα προ 20ετίας και βάλε. Το συνηθίζεις είμαι σίγουρος αλλά συγκριτικά είναι πολύ ενοχλητικό ως πρώτη αίσθηση.
Τα αποθέματα δύναμης του κινητήρα είναι εκεί και κινούν άνετα το βαρύ αμάξωμα. Προσωπικά το προφίλ θα το είχα μόνιμα στο sport στα ταξίδια ώστε η αίσθηση απόκρισης του γκαζιού να μου μετριάζει τους αργούς χρόνους του κιβωτίου. Το αμάξι είναι ευθύβολο με πολύ καλό και ακριβές τιμόνι. Το set-up της ανάρτησης είναι τόσο όσο μαλακό ώστε να συνάδει με τον χαρακτήρα του οικογενειακού προφίλ του οχήματος χωρίς να υπάρχει υποψία έντονου body roll. Εδώ πάντα πρέπει να έχουμε κατά νου τι οδηγάμε. Δεν είναι ούτε Puma ούτε φυσικά focus. Για αυτό που είναι κρατάει καλά. Γενικά σε αυτό τον κύκλο tds πλεύσεις ένιωσα λίγες από το Tuscon και δυστυχώς αρκετές από το X-Trail. Κανένα άλλο δεν με προβλημάτισε. Ο ημιάκαμπτος πίσω γίνεται αντιληπτός σε κάποιες εγκάρσιες ανωμαλίες αλλά όχι τίποτα το ιδιαίτερο. Δεν ένιωσα αναπηδήσεις ή να «διαμαρτύρεται» το πλαίσιο όπως στο 408 πχ. Πολλαπλοί δεν είναι αλλά για ημιάκαμπτος είναι πολύ καλός.
Συνολικά λοιπόν η ποιότητα κύλισης του οχήματος ήταν καλή χωρίς ύπαρξη τριγμών, όπως περίμενα επηρεασμένος από την αρχικώς διαπιστούμενη μέτρια συνολική ποιότητα της καμπίνας. Βέβαια το όχημα είχε ελάχιστα χιλιόμετρα αλλά πχ αντίστοιχα το X-Trail έτριζε με 6k km. Ούτε στα φρένα θυμάμαι να είχα κατά το td άλλο τρίξιμο φρένων μετά τα αρχικά στον περιβάλλοντα χώρο της αντιπροσωπείας. Για τους τριγμούς στα φρένα και τους πιθανούς τριγμούς συναρμογής όμως δεν θα έβαζα το χέρι μου στη φωτιά ότι αποκλείεται να κάνουν σύντομα την εμφάνισή τους.
Το αυτοκίνητο της δομικής έφερε το πακέτο drive assist pack το οποίο εμπεριέχει μεταξύ άλλων τα απαραίτητα για εμένα (σε αυτόματα οχήματα) acc/bs. Το bs λειτουργούσε άψογα, ακριβώς όπως το θέλω. Έχω αναφερθεί και άλλες φορές στο θέμα. Τα bs έχουν δύο σχολές. Η μια σε προειδοποιεί ελάχιστα πριν μπει το όχημα στο τυφλό σημείο ενώ η άλλη είναι περισσότερο κατασταλτική και «περιμένει» να μπει το όχημα στο τυφλό σου σημείο ώστε να ενεργοποιηθεί. Προσωπικά προτιμώ την πρώτη και τέτοια είναι του Kuga.
Η συνολική εμπειρία του αυτοκινήτου δεν ήταν ούτε κακή ούτε από τις καλύτερες. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα περισσότερα, ή απλά είχα μνήμες καλύτερες από την προηγούμενη δοκιμή του αντίστοιχου st-line του 2019. Εκείνο το όχημα είχε το εκπληκτικό μηχανικό κιβώτιο, πολλαπλούς συνδέσμους ανάρτηση, φυσικούς διακόπτες clima, σπορ ανάρτηση και ηχομονωτικά κρύσταλλα. Είναι λογικό να είχα τότε καλύτερη εμπειρία. Σήμερα δεν θα ήμουν αποτρεπτικός προς κάποιον αλλά σίγουρα δεν θα του έλεγα να τρέξει να το δοκιμάσει όπως την εκδοχή του 2019.
Ετοιμοπαράδοτα οχήματα υπάρχουν και με μηχανικό 150 ίππων και με αυτόματο 186 ίππων και phev σε διάφορα χρώματα. Θεωρώ ότι το αυτόματο επιβάλλεται να το πάρει κάποιος με το πακέτο driver assist. Τυχαίνει λοιπόν να έχει κομμάτια στην Ελλάδα αυτόματα με το πακέτο driver assist 1.5t titanium ασημί (όπως θα το ήθελα). Η προσφορά είναι κλειδί 36.6κ με 2 χρόνια οδική, σκαφάκια μπρος πίσω και αντιηλιακές μεμβράνες μπρός-πίσω. Pas mal. Αν θα το πρότεινα; Πολύ οριακά ναι γιατί είναι vfm αλλά με επιφύλαξη ως προς την ποιότητα της καμπίνας του, για όποιον έχει την λόξα μου…~> Χ1 x-line advanced premium (μονο έκθεση):
Αφού ουσιαστικά τελείωσα από όλα τα άλλα πήγα να δω και το μωρό μόνο και μόνο για να πω ότι το έκανα. Δεν θα την αγόραζα ποτέ καθώς δεν συνάδει με το life style μου ενώ δεν θα ήθελα να φορτωθώ το κόστος συντήρησης ενός Bmw. Αυτό που μπορώ να πω μετά βεβαιότητας είναι ότι η συγκεκριμένη έκδοση στην έκθεση σε ένα υπέροχο μπλε ήταν φανταστική. Σε απόλυτη ισορροπία μεταξύ συντηρητικού και δυναμικού σε κερδίζει με την πρώτη ματιά. Ασύγκριτα ποιοτικότερο εσωτερικό από τα υπόλοιπα. Μόνο «θέμα» που βρήκα ήταν ότι θα ήθελα λίγο περισσότερο διαθέσιμο χώρο για τα πόδια των πίσω. Μια κατηγορία μόνη της και τα συγχαρητήριά μου για όποιον την αγόρασε. Έχει βέβαια γεμίσει ο τόπος από αυτές, κοντεύουν να γίνουν περισσότερες και από τα QQ αλλά χαλάλι. Τιμή 43κ ετοιμοπαράδοτη ούτε για δείγμα. 4+ μήνες αναμονή (non-custom)…
Έχεις υπολογίσει το κόστος συντήρησης μεταξύ tig και x1;για karenta μιλάμε....που σε πονεί και που σε σφάζει
-
@criuser said in Οδήγησα....:
Έτσι για την οικονομία της συζήτησης θα πρέπει να καταλάβουμε ότι πλέον τα αυτοκίνητα σε κάθε γενιά μεγαλώνουν γίνονται πιο βαριά αλλά ταυτόχρονα φιμώνονται για να έχουν λιγότερους ρύπους.
Με αυτή τη λογική τα 150 άλογα του tiguan από 1.500 κυβικά είναι μία καλύτερη επιλογή σε σχέση με τον 1,2 με 136 των γάλλων για αυτού του μεγέθους αμάξια και αυτής κατηγορίας.
Από την άλλη ποιος χρειάζεται σήμερα αυτοκίνητο μήκος 4,60 m ?
Έρχεται όμως και μία άλλη επιλογή για μένα για τον περισσότερο κόσμο το μέλλον είναι τα καινούργια 3 αιρκρος και frontera.
Μήκος 4,40 μεταξόνιο 2,67 πολύ πιο άνετο από τα προηγούμενα β σουβ και στις υβριδικές εκδόσεις επιδόσεις κάτω από 9 δευτερόλεπτα 0-100 και πάνω από 190 η τελική.
Λεφτά από 24 μέχρι 28 χιλιάρικα.
Επειδή αυτή την περίοδο ένας φίλος οδηγεί ένα μόκα με τα 136 και του αρέσει πολύ οδήγησα και εγώ και για αυτά τα μεγέθη είναι μία χαρά.
Η κατανάλωση πέφτει εύκολα κάτω από 6.
Είχε 5,9 με 48 χαω μωτ και είναι τέστ ντραιβ αμάξι.Οπότε μέχρι τα ηλεκτρικά να βρουν μία ισορροπία αποδεκτή για όλους μας η επιλογή των μεγάλων β σουβ πού είναι πλέον σε χώρους όσο τα προηγούμενα μοντέλα της επόμενης κατηγορίας είναι νομίζω η καλύτερη επιλογή γιατί παραμένουν σε τιμές της β σουβ.
Το μοκα έχει τους πιο αστείους χώρους στην κατηγορία. Για τις δικιες μου προσλαμβάνουσες έχει και παντελώς λανθασμένες αναλογίες.
-
Με το καλό Χρήστο!
Εκανες καλή επιλογή και κυρίως αμεσα παραδοτέο χωρις ανοησιες αναμονής.
Η μονη επιφυλαξή μου για το νεο tig θα ήταν οτι είναι νεο μοντέλο (γενικά προτιμώ τα f/l) και ότι ειναι και αυτο πελώριο.
Προσπαθώντας να συμβίωσω με τη μαούνα των 4,72 μετρων, κατέληξα με μια ακόμα garage queen και κυκλοφορώ με το μαζντογιαρις!Νομίζω οτι τα σερβις στην Ελλαδα ειναι ανα έτος στο πλαίσιο της 4ετους εγγύησης. Αυτο μας ειπαν για το tcross. Αρα την επεκταση εγγυησης στην παίρνουν με άλλο τρόπο.
Οχι οτι δεν θα αλλαζα λάδια στο έτος αλλα στη Χ1 που εκανα το προτεινόμενο σερβις ανα 2ετία δεν ειχα κανένα προβλημα (είχα και λίγα χλμ).
Τωρα οσον αφορά τη συγκριση με τη Χ1, εγω σεβομαι αυτό που λες οτι δεν σου ταιριάζει το lifestyle.. Και εγω ενίοτε "ντρεπόμουν" να λέω ότι έχω BMW παρότι αυτό που προσφερε με ικανοποιούσε απίστευτα (γι αυτό και ελάχιστοι το ήξεραν)!
Εντυπωση μου εκανε αυτό που εγραψες για την ποιοτητα συγκριτικά με τα αλλα! Τοσο χάλια τα άλλα; και ρωτάω έτσι γιατι η απτή ποιοτητα της U11 υπολείπεται κατά πολύ και από τα μεγαλύτερα αδέφια της και από την προηγουμενη F48...
Τα WV σίγουρα δεν έχουν τα υλικά BMW αλλα σε σχέση με τα τογιοτα πχ τα λες premium.Οπως και να έχει συνειδητοποιημένη επιλογή και ευχομαι να το ευχαριστηθείς και να σε εξυπηρετήσει!
-
Νομιζω τα βασικα ειναι αξιοπιστια κινητηρα και κιβωτιου, τωρα αν βγαλει κανενα μικρο θεμα εχει 4 χρονια εγγυηση πχ να κολησει η οθονη.
Το Χ1 καταρχας ειναι ακριβοτερο, δεν ξερω τι λεει ο κινητηρας των 170 αλλα αυτος των 136 ειναι σε αποδοση πολυ πισω απο τον 4κυλινδρο των 150 αλλα ομως ισως να ειναι ποιο αξιοπιστος. Το κιβωτιο της Χ1 ειναι το ξηρο οποτε δεν ξερω τι γινεται με την αξιοπιστια αν ακομα δεν εχουν ακουστει θεματα.
Σε γενικες γραμμες πολυ ανταγωνιστικα τα δυο αυτοκινητα με το Χ1 οπως και τα Κουπρα.
-
@red_monster said in Οδήγησα....:
Γιατί σας απασχολούν τόσο πολύ τα τέλη ; Είναι αστείο ετήσιο έξοδο σε σχέση με τα λοιπά λειτουργικά έξοδα ενός σύγχρονου - ή όχι τόσο σύγχρονου- ΙΧ.
Μου φαίνεται υπερβολικό που αναφέρεις συνέχεια το μωρό, ένα μωρό έχει τόσο ζόρι ; Εκτός αν είστε και οι δύο μεγάλοι σε ηλικία ή έχετε κάποιο θέμα οπότε ανακαλώ την ερώτηση
Σε ζηλεύω που είχες όρεξη να τα δεις, να τα οδηγήσεις και να τα σχολιάσεις όλα. Εδώ είδες μέχρι και τουρκικό ριβιου !
Υπάρχει κάποιος λόγος που τα βαγκ πουλάνε μιλουνια, φοβερά μοτέρ, αμαξώματα για όλα τα γούστα, ανταγωνιστικές τιμές ή επιλογή για όλα τα βαλάντια, πληθώρα ανταλλακτικών ΑΜΕΣΑ διαθέσιμων και αν εισαι και λίγο καγκουρας, bolt on από μεγαλύτερα μοντέλα ή πιο πριμιουμ φίρμες.
Πέστα χρυσόστομε με τα τέλη και τα τέλη. Γύρω στο 100ρικο είναι. Άντε να πάνε 110€ τα γ@μημενα γιατί το έφεραν με 18". Αν υποθέσουμε ότι αλλάζεις λάστιχα ανά 4ετια και για να βάλεις της προκοπής θες 8-900€ πιο πολλά σου βγαίνουν τα λάστιχα ανά έτος! Άσε που τα σέρβις φαντάζομαι θα ξεκινάνε από κανένα 150ρι ενώ δεν είμαι σε καμία περίπτωση διατεθειμένος θα ασπαστώ την παρανοϊκή οδηγία του VAG για αλλαγή λαδιών κάθε 2 έτη...
Όχι δεν είμαστε μεγάλοι σε ηλικία. Το μωρό είναι 14 μηνών, εγώ 42 και η σύζυγος 37. Δόξα τον μεγαλοδύναμο χαίρουμε όλοι άκρας υγείας. Η αναφορά μου στο μωρό έχει να κάνει με το καλό καθισματάκι που πιάνει πολύ περισσότερο χώρο από ένα μέσο ενήλικα με αποτέλεσμα στο 308 που του λείπουν πίσω χώροι να οδηγάω σαν να γ@μ@ω το τιμόνι! Αυτό είναι τιμωρία δεν είναι οδήγηση. Επίσης ο χώρος των αποσκευών εκτός από τα θεωρητικά λίτρα οφείλει να έχει και πρακτικό σχήμα εργονομική είσοδο κλπ κλπ. Μάλλον δεν έχεις δικά σου παιδιά γι'αυτό ρωτάς.
Κάγκουρας δεν υπήρξα ούτε στα 23 όταν αγόρασα το πρώτο μου καινούργιο όχημα. Το Tig θα πάρει εσωτερικά all weather πατάκια/κάλυμμα αποσκευών, εξωτερικά μόνο προστασία από αλοιφές (μη κεραμικές) και ppf μεμβράνες σε φώτα/info.
Όσο για την όρεξη αυτό δεν είναι τίποτα. Αν είχα χρόνο μέχρι σε άλλες πόλεις θα πήγαινα για να οδηγήσω Tonale κλπ καθώς η Θεσσαλονίκη δεν έχει.
Καλοτάξιδο, να το χαρείτε !
Μέχρι ενός έτους τα βάζαμε στο αυγό γυρισμένο ανάποδα και πιασμένο -όπως ορίζει ο κατασκευαστής- από τη ζώνη ασφαλείας και πέραν τούτου με ένα απλό καθισματάκι (χωρίς να γυρίζει) το οποίο θα μας πάει μέχρι τα 36 kg.
Τι να σου πω, εμείς δεν είχαμε χωροταξιακό πρόβλημα σε κανένα ιχ, ουτε σε σούπερ μίνι -
@criuser said in Οδήγησα....:
Έτσι για την οικονομία της συζήτησης θα πρέπει να καταλάβουμε ότι πλέον τα αυτοκίνητα σε κάθε γενιά μεγαλώνουν γίνονται πιο βαριά αλλά ταυτόχρονα φιμώνονται για να έχουν λιγότερους ρύπους.
Με αυτή τη λογική τα 150 άλογα του tiguan από 1.500 κυβικά είναι μία καλύτερη επιλογή σε σχέση με τον 1,2 με 136 των γάλλων για αυτού του μεγέθους αμάξια και αυτής κατηγορίας.
Από την άλλη ποιος χρειάζεται σήμερα αυτοκίνητο μήκος 4,60 m ?
Έρχεται όμως και μία άλλη επιλογή για μένα για τον περισσότερο κόσμο το μέλλον είναι τα καινούργια 3 αιρκρος και frontera.
Μήκος 4,40 μεταξόνιο 2,67 πολύ πιο άνετο από τα προηγούμενα β σουβ και στις υβριδικές εκδόσεις επιδόσεις κάτω από 9 δευτερόλεπτα 0-100 και πάνω από 190 η τελική.
Λεφτά από 24 μέχρι 28 χιλιάρικα.
Επειδή αυτή την περίοδο ένας φίλος οδηγεί ένα μόκα με τα 136 και του αρέσει πολύ οδήγησα και εγώ και για αυτά τα μεγέθη είναι μία χαρά.
Η κατανάλωση πέφτει εύκολα κάτω από 6.
Είχε 5,9 με 48 χαω μωτ και είναι τέστ ντραιβ αμάξι.Οπότε μέχρι τα ηλεκτρικά να βρουν μία ισορροπία αποδεκτή για όλους μας η επιλογή των μεγάλων β σουβ πού είναι πλέον σε χώρους όσο τα προηγούμενα μοντέλα της επόμενης κατηγορίας είναι νομίζω η καλύτερη επιλογή γιατί παραμένουν σε τιμές της β σουβ.
Το μοκα έχει τους πιο αστείους χώρους στην κατηγορία. Για τις δικιες μου προσλαμβάνουσες έχει και παντελώς λανθασμένες αναλογίες.
Δεν το ανέφερα το μόκα για τους χώρους για το υβριδικό κινητήρα μόνο μίλησα και τις καταναλώσεις που έχει. Το βάρος του συγκεκριμένου αυτοκινήτου δεν διαφέρει πολύ aircross και frontera
-
@sabas_thess Το καθισματάκι μπορείς να το βάλεις πίσω από τη θέση του συνοδηγού. Ειδικά αν μιλάμε για ένα παιδί. Άσε που είναι από την δεξιά πλευρά με ότι συνεπάγεται.
-
Πως γίνεται να μην χωρατε ρε ‘σείς ;
Πάτε και παίρνετε αυτά τα κτηνη με κίνηση 360, γιατί ; -
This post is deleted! -
@chrisk6 said in Οδήγησα....:
@sabas_thess Το καθισματάκι μπορείς να το βάλεις πίσω από τη θέση του συνοδηγού. Ειδικά αν μιλάμε για ένα παιδί. Άσε που είναι από την δεξιά πλευρά με ότι συνεπάγεται.
Πίσω το βάζω ώστε η γυναίκα να κάθεται πίσω δεξιά και να μην είναι 200κιλα στη μία πλευρά του αυτοκίνητου. Πλέον έρχονται οχήματα με εμπρός isofix, μήπως να βάλω το παιδί μπροστά για να μην δώσω την δέουσα σημασία στους πίσω χώρους; Ρητορικό το ερώτημα.
Είναι μεγάλο για να θέλει επίβλεψη με γονέα πίσω κατά την γνώμη μου. Τζάμπα ταλαιπωρία. Άσε που θα συνηθίσει και στο τέλος θα ταξιδεύετε μπρος πίσω με τη γυναίκα. Παθών ο κουμπάρος μου που έφτασε 5 και θέλει τη μάνα του πίσω.
Ο χώρος μετά τα 1.5 έτη που αλλάζει κάθισμα (κοιτάει μπροστά)είναι πλέον μη αναγκαίος. -
Πίσω το βάζω ώστε η γυναίκα να κάθεται πίσω δεξιά και να μην είναι 200κιλα στη μία πλευρά του αυτοκίνητου. Πλέον έρχονται οχήματα με εμπρός isofix, μήπως να βάλω το παιδί μπροστά για να μην δώσω την δέουσα σημασία στους πίσω χώρους; Ρητορικό το ερώτημα.
@red_monster διαβάσαμε και κρίναμε ως νέοι γονείς ότι αυτού του τύπου τα καθισματάκια "Σκανδιναβικής" σχολής είναι ότι καλύτερο για το μονάκριβο παιδί μας που με τόσο κόπο αποκτήσαμε.
Έχουμε χάσμα οκ. Εγώ είμαι της σχολής ΑΝΤΙ Μοντεσσορι.
Τα παιδάκια στη Σκανδιναβια γέννιουνται σε δημόσια νοσοκομεία από γιατρούς που οι γονείς τους βλέπουν πρώτη φορα, Τα αφήνουν να κοιμούνται στα καρότσια εκτός εστιατόρων και καφέ κλπ κλπ. -
Είναι μεγάλο για να θέλει επίβλεψη με γονέα πίσω κατά την γνώμη μου. Τζάμπα ταλαιπωρία. Άσε που θα συνηθίσει και στο τέλος θα ταξιδεύετε μπρος πίσω με τη γυναίκα. Παθών ο κουμπάρος μου που έφτασε 5 και θέλει τη μάνα του πίσω.
Ο χώρος μετά τα 1.5 έτη που αλλάζει κάθισμα (κοιτάει μπροστά)είναι πλέον μη αναγκαίος.Εμας χώραγε άνετα στο Σουίτ των 3,7 m, μάλιστα έχουμε πάει και σε νησί 5-6 ημέρες
-
Ο χώρος μετά τα 1.5 έτη που αλλάζει κάθισμα (κοιτάει μπροστά)είναι πλέον μη αναγκαίος.Εμας χώραγε άνετα στο Σουίτ των 3,7 m, μάλιστα έχουμε πάει και σε νησί 5-6 ημέρες
2 παιδιά σε κορσα του 10.
Και με ανάποδο(αυγουλάκι) και κανονικό απέναντι πλευρά. Και για πολλές μέρες διακοπές. Με σωστή κατανομή χώρου όλα γίνονται. -
@wantone said in Οδήγησα....:
Τα κοστολογια να τρεξεις ενα θερμικο ειναι πολλα και αθροιστικα μαζευοντε. Δηλ εχεις ασφαλεια τελη κυκλοφοριας, λαδια, φιλτρα, διαφορα υγρα να αλλαξεις περιοδικα, υψηλο κοστος βενζινης και διοδια. Συνολικα μαζευονται τα ποσα και δεν ειναι καθολου αμελητεα. Παλια που η βενζινη και τα διοδια ηταν χαμηλα κανενας δεν ασχολουνταν με κοστολογια, εχουν αλλαξει τωρα οι εποχες.
Αυτή είναι η μία πλευρά γιατί από την άλλη πρέπει να το φορτίζεις σε δικό σου χώρο αλλιώς δεν συμφέρει, το ρεύμα είναι ακριβό πλέον και θα ακριβύνει κι άλλο.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι όταν χαλάσει η μπαταρία γιατί τότε το κόστος είναι τεράστιο. Προτιμότερο για τον πολύ κόσμο είναι να δίνει λίγο λίγο για όλα όσα κοστίζει το θερμικό παρά να πάθει εγκεφαλικό με κανα 10χιλιαρο και βάλε για να αλλάξει την μπαταρία.
Τώρα τι θα γίνει στο μέλλον και αν θα πέσουν δραματικά οι τιμές των μπαταριών και θα αυξηθεί η αυτονομία μάντης δεν είμαι οπότε μιλάμε με τα δεδομένα του σήμερα.
-
This post is deleted! -
Ίσως απλά ΓΟΥΣΤΑΡΩ τα μεγάλα αυτοκίνητα με χώρους; Λέω εγώ τώρα...
Εσύ ξέρεις καλύτερα τις ανάγκες σου από τον καθένα και πολύ σωστά έκανες και κινήθηκες με γνώμονα αυτές. Όσο για τις επιδόσεις η κρίσιμη παράμετρος είναι η ροπή αυτή χρειάζεσαι κυρίως για τις επιταχύνσεις και του tig είναι μια χαρά.
-
Έχετε κολλήσει με τους χώρους ότι δεν τους χρειάζομουν και το βρήκα πρόφαση για να πάρω Tiguan. Καταρχάς αν ίσχυε κάτι τέτοιο γιατί να μπω στον κόπο; Αναφορά θα σας έδινα τι θα κάνω με τα λεφτά μου; Επιπροσθέτως στα 24 χωρίς καμία βλέψη για παιδί και ενώ 11 μήνες πριν είχα αγοράσει καινούργια Corolla hatch 1.6 vvti πήγα να αλλάξω όχημα με υποψήφια Octavia mk ii (την οποία και αγόρασα), Vectra GTS & Alfa 159 Ti (ναι συμφωνώ έπρεπε να είχα πάρει την Ti).
Ίσως απλά ΓΟΥΣΤΑΡΩ τα μεγάλα αυτοκίνητα με χώρους; Λέω εγώ τώρα...
ΥΓ1: Για τον φίλο που είπε για τις X1 των 136 & 170ps σχετικά με την αξιοπιστία. Αν δεν κάνω κάποιο σοβαρό λάθος είναι το ίδιο μοτέρ με άλλες ρυθμίσεις.
ΥΓ2: Για να λήξουμε και το θέμα των επιδόσεων του 1.5Tsi σε κουβέντα κατά το td του For με τον τσακαλάκο τον πωλητή της Cupra μου συζητούσαμε ότι παίρνει stage1 το οποίο κόβει κάποια φίλτρα που το μπουκώνουν και πάει χαλαρά 180ps, ΜΗ ανιχνεύσιμο από τις αντιπροσωπείες. Δεν υπάρχει πιο μπουκωμένο μοτέρ στην αγορά. Σε Octavia preF/L έβγαζε 8" 0-100 και δεν νομίζω να είναι πιο ελαφριά από το Tig....
λοιπον εγω εγραψα για Χ1 136, εχω αυτο το μοτερ στην αρχικη του εκδοση απο το 2015 οποτε δεν μιλαω φιλολογικα.
Πωλητες μην πιστευεις, χωρις να το εχω ψαξει το OPF πρεπει να το κοψεις για να το βγαλεις και μετα δεν ξερω τι προγραμμα εχει για να ξεγελα το αμαξι οτι δεν υπαρχει. Παντως με απλο προγραμμα δεν ξεμπουκωνει ενα αμαξι με φιλτρο αν δεν αλλαξεις το τμημα εκεινο της εξαγωγης.
Συνηθως τα σενταν ειναι 150-200 κιλα ελαφρυτερα απο τα Σουβ.
-
This post is deleted! -
This post is deleted! -
@wantone said in Οδήγησα....:
το εχω ψαξει το OPF πρεπει να το κοψεις για να το βγαλεις και μετα δεν ξερω τι προγραμμα εχει για να ξεγελα το αμαξι οτι δεν υπαρχει. Παντως με απλο προγραμμα δεν ξεμπουκωνει ενα αμαξι με φιλτρο αν δεν αλλαξεις το τμημα εκεινο της εξαγωγης.
Συνηθως τα σενταν ειναι 150-200 κιλα ελαφρυτερα απο τα Σουβ.
Μετέφερα την κουβέντα που έγινε, δεν είπα ότι θα το κάνω. Δεν είμαι τρελός να πειράξω κατά αυτό τον τρόπο το αμάξι...
Αν η Octavia είναι 150-200 κιλά από το Tig πάω πάσο. Δεν το λέω ειρωνικά βαριέμαι να ψάχνω.
ουτε εγω θα το ψαξω αλλα γενικα ισχυει, πως θα μπορουσαν να εχουν το ιδιο βαρος αλλωστε? αφου ειναι μεγαλυτερα σε διαστασεις και σηκωμενα αρα εχουν διαφορετικη αναρτηση και υποπλαισια.
Οδήγησα....