-
@johanndelta said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
Μόλις πέρασε από πάνω μου Ραφαλ για προσγείωση...
Το ριξες στις χαμηλές πτήσεις;
-
@piliourits said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
και παλι φεβ δεν φτανει....
-
@gatoz said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
@piliourits said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
και παλι φεβ δεν φτανει....
Αυτά κάνετε εσείς αι ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΑΙ !!1!
-
Αυτό κατέβηκε πολύ, λες και θα πλήρωνε στα πρώην διόδια του Σχηματαρίου.
(Ακούστηκε καμπανα μέσα στο σάξο που δεν έχει τίποτα πλέον από μονώσεις , τσεκαρα καιρό πριν πάω Χαλκίδα σήμερα, αλλιώς δεν παλευεται)
-
Κουκλα η Χαλκιδα σημερα
-
Δεν μπορώ να μην κάνω ένα σχόλιο για την άσκηση ΗΠΑ- Ελλαδας στη Κρήτη. Ο ήχος που κάνει ένα F16 στην απογείωση μοιάζει σα να περνάει μοτοποδήλατο σε σύγκριση με το θόρυβο των F35 και F15. Tρίζει ο κόσμος όλος!!!
-
Ενδιαφέρουσα ανάλυση, ειδικά περί της αξίας των F35, ειδικά σε ρόλο air superiority. Αυτά που λέμε εδώ και χρόνια... (Έμφαση στο 27:45)
-
@realzeus said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
Ενδιαφέρουσα ανάλυση, ειδικά περί της αξίας των F35, ειδικά σε ρόλος air superiority. Αυτά που λέμε εδώ και χρόνια... (Έμφαση στο 27:45)
ξέρει αυτός
πέταξε με F-35 και εχει πρόσβαση σε απόρρητα χαρακτηριστικάαυτοί που έφτασαν στο τελευταίο δευτερόλεπτο να τα αποκτήσουν και τα έχασαν μέσα απο τα χέρια τους (Τούρκοι) κλαίνε ή μάλλον αλυχτάνε...
Γαλάζια πατρίδα αλλα και 12νμ δεν υπάρχουν χωρίς τα F-35...
"μετράς" αλλιώς στην διεθνή σκηνή πρέπει να είσαι με την σωστή πλευρά -με αποδείξεις- για να τα πάρεις . -
Άλλα τόσα ξέρουν και οι Τούρκοι. Βασικά οι Τούρκοι μεσάζοντες, που θα χάσουν την μίζα, κλαίνε... Μια χαρά τα λέει ο Πτέραρχος!
-
Άλλα τόσα ξέρουν και οι Τούρκοι. Βασικά οι Τούρκοι μεσάζοντες, που θα χάσουν την μίζα, κλαίνε... Μια χαρά τα λέει ο Πτέραρχος!
Έλληνες πιλότοι που έκαναν (και θα ξανακάνουν) ασκήσεις πριν λίγες μέρες με αμερικάνικα F-35 ξέρουν ... και ξεφυσάνε απο ανακούφιση!
Να ζήσει ο Ερντογάν μεχρι τα 90 και να συνεχίσει τις βλακείες!
-
@monman2 said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
Έλληνες πιλότοι που έκαναν (και θα ξανακάνουν) ασκήσεις πριν λίγες μέρες με αμερικάνικα F-35 ξέρουν ... και ξεφυσάνε απο ανακούφιση!
Να ζήσει ο Ερντογάν μεχρι τα 90 και να συνεχίσει τις βλακείες!
Η μόνη ανακούφιση είναι ότι δεν ζορίζονται, καθώς δεν χρειάζεται να τραβήξουν πολλά g για να πάρουν την ουρά του φορτηγού που λέγεται F35.
-
Η μόνη ανακούφιση είναι ότι δεν ζορίζονται, καθώς δεν χρειάζεται να τραβήξουν πολλά g για να πάρουν την ουρά του φορτηγού που λέγεται F35.
Αλέξανδρε, ο αντιαμερικανισμός σου θολώνει την κρίση σου. Κάνε τον κόπο να διαβάσεις κάποια πιο εξειδικευμένα sites.
Η άποψη σχεδόν όλων των ειδικών είναι ότι οι αερομαχίες, όπως τις ξέραμε εδώ και 100+ χρόνια και μέχρι σχετικά πρόσφατα, έχουν πεθάνει! Πλέον όλα γίνονται BVR (beyond visual range). Όταν λοιπόν εσύ με το F35 θα βλέπεις τον αντίπαλο πολύ πριν σε δει εκείνος, όλα θα έχουν τελειώσει πολύ πριν εμπλακείς σε αερομαχία.
Μην μπερδεύεσαι από σενάρια ασκήσεων όπου επίτηδες τα F35 "κοινοποιούν" τη θέση τους και εμπλέκονται σε αερομαχίες από κοντά. Στην πράξη αυτό δεν θα συμβεί στο 99% των περιπτώσεων. Όσοι πιλότοι μαχητικών 4ης γενιάς έχουν εμπλακεί σε ασκήσεις με αντιπάλους με F35 έχουν δηλώσει ότι "καταρρίφθηκαν" πολύ πριν αντιληφθούν την παρουσία των F35.
-
Βρε Χάρη μου. η δουλειά μου ήταν, λες να μην διαβάζω σχετικά; Και μάλιστα δικά μας, στρατιωτικά περιοδικά, όχι αυτά που είναι διαθέσιμα στους πολίτες.
Η άποψη αυτή που αναφέρεις είναι απλά λανθασμένη. Το ίδιο πίστευαν οι Αμερικανοί και στο Βιετνάμ, για αυτό η 1η έκδοση του F4 δεν είχε καν πυροβόλο. Μετά που έφαγαν την παπάρα, έβαλαν πυροβόλο... Νομοτελειακά μια αερομαχία μεταξύ ισοδύναμων αντιπάλων θα φτάσει στο merge (κλειστή αερομαχία). Λες και ο Πτέραρχος παραπάνω να μην ξέρει τι λέει; Μην τρώτε τον αμερικανικό "παπά", πάλιωσε αυτό το παραμυθάκι του BVR. Οι ίδιοι οι Αμερικανοί λένε ότι τα F35 χρειάζονται προστασία από F22 όταν επιχειρούν σε contested environment!!!
-
Μα πάρουμε MIG που στρίβουν και φρενάρουν καλύτερα!
Oh wait ...
-
Wait for what?
-
Βρε Χάρη μου. η δουλειά μου ήταν, λες να μην διαβάζω σχετικά; Και μάλιστα δικά μας, στρατιωτικά περιοδικά, όχι αυτά που είναι διαθέσιμα στους πολίτες.
Η άποψη αυτή που αναφέρεις είναι απλά λανθασμένη. Το ίδιο πίστευαν οι Αμερικανοί και στο Βιετνάμ, για αυτό η 1η έκδοση του F4 δεν είχε καν πυροβόλο. Μετά που έφαγαν την παπάρα, έβαλαν πυροβόλο... Νομοτελειακά μια αερομαχία μεταξύ ισοδύναμων αντιπάλων θα φτάσει στο merge (κλειστή αερομαχία). Λες και ο Πτέραρχος παραπάνω να μην ξέρει τι λέει; Μην τρώτε τον αμερικανικό "παπά", πάλιωσε αυτό το παραμυθάκι του BVR. Οι ίδιοι οι Αμερικανοί λένε ότι τα F35 χρειάζονται προστασία από F22 όταν επιχειρούν σε contested environment!!!
Βρε Αλέξανδρε, άσε να ξέρουμε κι εμείς κάτι... Σε τελική ανάλυση, εσύ μπορεί να ήσουν στα τανκς αλλά εγώ υπηρέτησα δίπλα στα μαχητικά (111 ΠΜ).
Πρώτα από όλα, η ιστορία με τα Phantoms και το Βιετνάμ είναι γνωστή, αλλά irrelevant!
Όσο για το BVR, νομίζω ότι "πάλιωσε" μόνο για τους φίλους σου τους Ρώσους, που ακόμη δεν έχουν καταφέρει ούτε να αποκτήσουν έστω μισή μοίρα ούτε να πουλήσουν έστω ένα κομμάτι. Απλώς ανέκδοτο έχει καταντήσει το SU-57 και βεβαίως "όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια"...
Επίσης βλέπεις πόσο τσούζει ο αποκλεισμός των Τούρκων από τα F35. Θα γινόταν τέτοιο θέμα για σαπάκια;
-
@harisma23 said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
Βρε Αλέξανδρε, άσε να ξέρουμε κι εμείς κάτι... Σε τελική ανάλυση, εσύ μπορεί να ήσουν στα τανκς αλλά εγώ υπηρέτησα δίπλα στα μαχητικά (111 ΠΜ).
Πρώτα από όλα, η ιστορία με τα Phantoms και το Βιετνάμ είναι γνωστή, αλλά irrelevant!
Όσο για το BVR, νομίζω ότι "πάλιωσε" μόνο για τους φίλους σου τους Ρώσους, που ακόμη δεν έχουν καταφέρει ούτε να αποκτήσουν έστω μισή μοίρα ούτε να πουλήσουν έστω ένα κομμάτι. Απλώς ανέκδοτο έχει καταντήσει το SU-57 και βεβαίως "όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια"...
Επίσης βλέπεις πόσο τσούζει ο αποκλεισμός των Τούρκων από τα F35. Θα γινόταν τέτοιο θέμα για σαπάκια;
Εσύ Χάρη μου υπηρέτησες για 1-2 χρόνια, αλλά εγώ μιλούσα για χρόνια και ακόμα μιλάω με συναδέλφους αεροπόρους.
Η ιστορία των F4 απλά επαναλαμβάνεται.
Οι Ρώσοι που λες έχουν αυτήν την στιγμή τα πιο εξελιγμένα βλήματα αέρος-αέρος στον κόσμο, τους R37, με δραστικό βεληνεκές ως 400 χλμ! Επειδή όμως δεν είναι χαζοί, ξέρουν ότι ένα μαχητικό πρέπει και να... μάχεται (το λέει και το όνομα εξάλλου... μαχητικό)!!!! Για αυτό και έχουν ενσωματώσει το super-manoeuvrability στα MiG-35, Su-30, Su-35 και Su-57.
Κρεμαστάρια τα κάνουν οι Αμερικανοί που πρέπει να στείλουν άλλα μαχητικά για να προστατεύσουν το μαχητικό που πάει για επιθετική αποστολή. Ουσιαστικά παραδέχονται ότι δεν είναι μαχητικό, αλλά βομβαρδιστικό.Ξαναλέω, οι Τούρκοι έμποροι σκούζουν. Άλλωστε προτίμησαν τους S400 από τα F35, αν θες να το δεις έτσι...
-
@spiros-0 said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
Μα πάρουμε MIG που στρίβουν και φρενάρουν καλύτερα!
Oh wait ...
Χαχαχχαχα τι μου θύμισες
-
Αλέξανδρε, ότι επιχείρημα κι αν είχες, το έχασες όταν έβαλες στην κουβέντα τα SU-57.
Τα SU-57!!! ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ, το πιο σύντομο ρώσικο ανέκδοτο. Έχουν φτιάξει 5-6 κομμάτια όλα κι όλα, μαζί με τα πρωτότυπα. Ίσως υπάρχουν 2 ή 3 επιχειρησιακά έτοιμα. Ίσως!
-
Και μια και πιάσαμε τα αεροπορικά, σήμερα το πρωί πέρασε ένα Phantom από πάνω μας. Πρέπει να είχε μάλιστα τους νεώτερους κινητήρες, γιατί δεν κάπνιζε. Τι υπέροχο αεροπλάνο...
Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί)