-
κυριοι που δηλωνετε στρατιωτικοι. ή και οχι.
ποιος θα φτιαξει τον γατογιο να περασει ζαχαρη και μιλφ, τον αλλονα οχι τον γιομ, στη μοναδα του που θα παρουσιαστει στις 7 του μηνα? ε? λεσβο? υγειονομικο? -
@gatoz said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
κυριου που δηλωνετε στρατιωτικοι. ή και οχι.
ποιος θα φτιαξει τον γατογιο να περασει ζαχαρη και μιλφ, τον αλλονα οχι τον γιομ, στη μοναδα του που θα παρουσιαστει στις 7 του μηνα? ε? λεσβο? υγειονομικο?Α πα πα! Αριστερός να ζητάει ευνοιοκρατία για το μανάρι του;
Εγώ πάντως αν είχα τρόπο να σε βοηθήσω (που δεν έχω) δεν θα σε βοηθούσα να προδώσεις την ατομική σου ακεραιότητα και την ηθική ανωτερότητα σου, ως αριστερού.
-
@harisma23 said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
Α πα πα! Αριστερός να ζητάει ευνοιοκρατία για το μανάρι του;
Eαν δεν ζητήσει ο αριστερός (που τα θέλει όλα από τους άλλους και έτοιμα) ποιος θα ζητήσει??
-
γεματοι αγαπη βλεπω... παντεληδες
-
κυριοι που δηλωνετε στρατιωτικοι. ή και οχι.
ποιος θα φτιαξει τον γατογιο να περασει ζαχαρη και μιλφ, τον αλλονα οχι τον γιομ, στη μοναδα του που θα παρουσιαστει στις 7 του μηνα? ε? λεσβο? υγειονομικο?Αφόδευσε τους αποδεπάνω.. Δευτέρα θα σε έχω έτοιμο
-
Κοπτοραπτικη ΚΑΙ στο στράτευμα οι Κύριοι βλέπω...
-
Του Αλυφαντή τις δηλώσεις τις ακούσατε, που είπε πως αυτά που αγοράζουμε, είναι για τις παρελάσεις και τους Ρώσους;Χώρια ότι ξεφτίλησε τον τζιτζιφιόγκο τον Κατρούγκαλο...πω πωω!
Meanwhile, ο Ιγνατίου γράφει για ένα ακόμα «μήνυμα» που στέλνουμε με τα Raptor.
Άσχετο, αλλά η βράβευση του Μάζη από τους γάλλους, είχε καμία σχέση, με τον «αγώνα» που έκανε για τις Μπελαρά;
-
@piliourits said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/364429_taxiarhos-eton-73-tha-anastisei-ippiko-ston-strato?amp
73 ετών και υπερήλικος;
Στην Εφ. των Συν. μήπως είναι όλοι 15χρονοι; -
γεματοι αγαπη βλεπω... παντεληδες
Άστους αυτούς.. λοιπόν πές μου που βολεύει, θα είμαι με τον φίλο τον Κυριάκο αύριο που πολύ τον #agapo.. τώρα που γυρίζει!
-
Ο Αϋφαντής επιμένει πως θα βάλουμε την ουρά στα σκέλια (δική μου έκφραση):
Και καλά θα κάνουμε.Δεν είναι τώρα εποχές να μας βομβαρδίσουν τις μεζονέτες, και να γκρεμιστούν τα πάρκινκ με τα suv.
Youtube Video -
Είχα μια ενδιαφέρουσα επίσκεψη στην γιορτή των ενόπλλεων δυνάμεων στην φρεγατα Κανάρης που είχε δέσει στη Σούδα.
Δυστυχώς δεν μας άφησαν να μπούμε μέσα. Μια βόλτα γύρω γύρω κάναμε σε γκρούπ με ένα αξιωματικό.
Το συμπέρασμα είναι ότι για πλοίο 40 ετών, είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Η οργανική δύναμη του πλοίου είναι 120 άτομα αλλά αυτή τη στιγμή υπηρετούν 90 από τα οποία αν θυμάμαι καλά οι 20 περίπου είναι γυναίκες.
Ο νεαρός αξιωματικός μας είπε ότι πιθανόν θα είναι το πρώτο πλοίο που θα βγει στη σύνταξη με την άφιξη των Μπελαρά.
Των ρώτησα για το ραντάρ. Μου φάνηκε ότι δεν ταιριάζει με το σκαρί του πλοίου. Μου φάνηκε υπερβολικά μεγάλο και αναρωτήθηκα αν υπήρχε παλαιότερα άλλο μικρότερο και αν ΄χει τοποθετηθεί μεταγενέστερα αλλά δεν ήξερε να μου απαντήσει. -
Αυτό με την σλαβομακεδονική μειονότητα, είναι ενδιαφέρον.
Έχεις κανά σύνδεσμο; -
Πάντως σε κάτι χωριά της Μακεδονίας (της δική μας) υπάρχουν κάτι παππούδες που δεν μιλάνε λέξη Ελληνικά και μιλάνε αυτά που οι ίδιοι αποκαλλούν "Μακεδονίτικα".
-
@realzeus said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
Πάντως σε κάτι χωριά της Μακεδονίας (της δική μας) υπάρχουν κάτι παππούδες που δεν μιλάνε λέξη Ελληνικά και μιλάνε αυτά που οι ίδιοι αποκαλλούν "Μακεδονίτικα".
Και γω το θυμαμαι αυτο... οταν ειμασταν μικροι και πηγαιναμε στο χωριο ... καμια φορα,μιλουσαν μεταξυ τους "Μακεδονιτικα" οταν δεν ηθελαν να καταλαβουμε τι λενε....
-
Δηλαδή τι γλώσσα είναι αυτή? Όπως λέμε βλάχικα? Κρητικά? Ή μήπως κάποια... σλαβόφωνη "διάλεκτος" ?
-
Πήγαινε σε κάνα μακρινο χωρίο απομακρυσμένο (διαλεξε εσύ που) και αν ακούσεις παπουδια να μιλάνε και καταλάβεις γρι χαιρέτα μου τον πλάτανο.
Που θες, κρήτη? Πελλοποννησο ? οπου θες το ίδιο.
αντε να καταλάβεις ένα 20-30% το πολύ. Και η γλώσσα είναι Ελληνικά έτσι
-
Και που ειναι το νεο? Υπηρχαν διγλωσσοι πριν χρονια, καποιοι απο αυτους ηταν με τους αλλους οι περισσοτεροι ομως ηταν Ελληνες στην συντριπτικη τους πλειοψηφεια.
Ειναι σαν τους Αρβανιτες που μιλουν την διαλεκτο αλλα εχουν 100αδες χρονια Ελληνικη εθνικη συνειδηση.
Για να μην μιλησουμε για χιλιαδες αλλους Ελληνες που μιλουν και μια αλλη γλωσσα επηδη ενας γονεας ηταν ξενος. Τιποτα δεν σημαινει αν ειναι καποιοι σε καποια χωρια και μιλουν και αλλη γλωσσοι. Και προσφυγες μιλαγαν τουρκικα σε καμμα περιπτωση δεν ηταν τουρκοι ουτε καποιοι τουρκοι που μιλαγαν Ελληνικα δεν ηταν Ελληνες.
-
@wantone said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
Και που ειναι το νεο? Υπηρχαν διγλωσσοι πριν χρονια, καποιοι απο αυτους ηταν με τους αλλους οι περισσοτεροι ομως ηταν Ελληνες στην συντριπτικη τους πλειοψηφεια.
Ειναι σαν τους Αρβανιτες που μιλουν την διαλεκτο αλλα εχουν 100αδες χρονια Ελληνικη εθνικη συνειδηση.
Για να μην μιλησουμε για χιλιαδες αλλους Ελληνες που μιλουν και μια αλλη γλωσσα επηδη ενας γονεας ηταν ξενος. Τιποτα δεν σημαινει αν ειναι καποιοι σε καποια χωρια και μιλουν και αλλη γλωσσοι. Και προσφυγες μιλαγαν τουρκικα σε καμμα περιπτωση δεν ηταν τουρκοι ουτε καποιοι τουρκοι που μιλαγαν Ελληνικα δεν ηταν Ελληνες.
πολλά πράγματα φαινόντουσαν περίεργα όταν ήμουν μικρός...θυμάμαι ο παππούς περνούσε τα σύνορα και πήγαινε σε ένα παζάρι και αγόραζε διάφορα εργαλεία και πράγματα..και αναρωτιομουνα ..πως τον αφήνουν να περάσει τα σύνορα,και να γυρισει....ακομα απορία το έχω ..χαχαχαχα....
δεκαετία 80, Σύνορα με Βουλγαρία
Υ.γ.Να πάτε στο οχυρό Ρούπελ,αξίζει. -
@megane98hp said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
Δηλαδή τι γλώσσα είναι αυτή? Όπως λέμε βλάχικα? Κρητικά? Ή μήπως κάποια... σλαβόφωνη "διάλεκτος" ?
Σλαβομακεδονικά. Οι Βούλγαροι λένε ότι διάλεκτος της Βουλγαρικής έτσι κι αλλιώς αυτό που μιλάνε στην Β. Μακεδονία.
@cirus said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
Πήγαινε σε κάνα μακρινο χωρίο απομακρυσμένο (διαλεξε εσύ που) και αν ακούσεις παπουδια να μιλάνε και καταλάβεις γρι χαιρέτα μου τον πλάτανο.
Τοπικές διάλεκτοι είναι εκείνες, που δεν ξέρω κατά πόσον έχουν πολλές ελληνικές λέξεις. Εγώ μιλάω για καθαρά ξένη γλώσσα όμως, όπως έγραψα πιο πάνω.
-
@megane98hp said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
Σλαβομακεδονικά. Οι Βούλγαροι λένε ότι διάλεκτος της Βουλγαρικής έτσι κι αλλιώς αυτό που μιλάνε στην Β. Μακεδονία.
@cirus said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
Τοπικές διάλεκτοι είναι εκείνοι, που δεν ξέρω κατά πόσον έχουν πολλές ελληνικές λέξεις. Εγώ μιλάω για καθαρά ξένη γλώσσα όμως, όπως έγραψα πιο πάνω.
δεν διαφωνω αλλά δεν καταλαβαίνεις τίποτα παρολο που είναι τοπική διαλεκτος Ελληνικών
Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί)