-
... θα τη συνέχιζα την τηλεεργασια ακόμα και με μείωση μισθού μιας και κάποια ποιοτικα πράγματα δεν αποτιμώνται
Ήδη μία(τουλάχιστον) από τις 4 συστημικές τράπεζες το πρότεινε σε υπαλλήλους για μείωση 10% του μισθού σε περίπτωση εργασίας από το σπίτι.
-
Τώρα βρε Κουαντρα θα σου έλεγα να δεις τα επίσημα στοιχεία της χώρας για τον δανεισμό, την ανάπτυξη, τον πληθωρισμό και θα πέσεις από τα σύννεφα για αυτά που μας λες σαν ποίημα κάθε φορά για τις εποχές των Πασοκων.
Το θέμα είναι αν μπορείς να τα διαβάσεις χωρίς φανατισμό. και παρωπίδες.
δεν θέλω τα στοιχεία που λες γιατί δεν είναι ενδεικτικά, να μου βάλεις το ισοζύγιο εξωτερικών πληρωμών, το ισοζύγιο εισαγωγών - εξαγωγών, που θα μας δείξει πόσα χρήματα βγάλαμε και πόσα ξοδέψαμε, τον πληθωρισμό τον -έπαιζαν - όπως ήθελαν πρίν το € με τις υποτιμήσεις.
Να βάλεις όλα τα στοιχεία της ανάπτυξης να δούμε τι εννοούμε ανάπτυξη, γιατί ανάπτυξη δεν νοούνται οι εισαγωγές, τα σουβλατζίδικα και τα νυχάδικα, αλλά ο παραγωγικός και ο πρωτογενής τομέας.
Να βάλεις χρονικά τα στοιχεία δανεισμού από το 1981 - 2004 και μετά το 2004.
Να τα βάλεις στο τοπικό της πολιτικής, όχι εδώ.
-
Πάμε τώρα στους αφορισμούς του τουρισμού .
Αρχικά μόλις πέρσι έφτασε το 20 % το ΑΕΠ . Στην αρχή της κρίσης ήταν στο 10 % .
Criu, όταν είπα ότι ο τουρισμός είναι το 80% -ή τελοσπάντων τα 2/3 της οικονομίας- είναι γιατί συμπεριλαμβάνω εκτός από ξενοδοχεία,ταξιδιωτικά πρακτορεία και rooms too let,εστιατόρια,ταβέρνες,καφετέριες,κλαμπ,beach bar,εταιρείες ενοικίασης οχημάτων,καταστήματα τουριστικών ειδών,μουσεία κι άλλα πολλά, δηλαδή παροχή υπηρεσιών. Κι όλοι αυτοί κονομάνε -κυρίως αν όχι αποκλειστικά- από τον τουρισμό των ξένων. Δεν λέω ότι είναι κακό,αλλά δεν μπορεί αν είναι βασικά και μόνο αυτό η οικονομία.
Μου θυμίζει έντονα την ελλην. ταινία 'καλώς ήρθε το δολλάριο', που τη δεκαετία του 60' όλοι περίμεναν να βγάλουν χρήματα από τον αμερικ. στόλο που ερχόταν στο λιμάνι (υπάρχει κι ατάκα από το γκαρσόνι που λέει στην Καλουτά 'Μαντάμ Φούλη,αν δεν βγάλουμε κανένα φράγκο και τώρα,εγώ πρέπει να εξαφανιστώ...Ο μπακάλης,ο μανάβης,όλοι στη γειτονιά μου το στόλο περιμένουν...). Έτσι καταντήσαμε κι η πλειοψηφία ημών, όλοι τους ξένους τουρίστες περιμένουμε...
Αλλά,ας μη χαλάμε το topic με τα ιατρικά. Καλύτερα αυτά να μεταφερθούν αλλού.
-
Προσωπικά η τηλεργασία με βόλεψε. Δυο ώρες λιγότερες χαμένες στο δρόμο, 10 ευρώ την ημέρα μείον σε βενζίνες και διόδια, μην βάλω και καφεδες/φαγητά κ.λ.π. Εκει που δουλεύω ετσι κι αλλιώς οι λίγοι ειμαστε Αθήνα και οι πολλοί Πάτρα και Θεσσαλονίκη, οπότε δεν άλλαξαν πολλά. Και πριν με Skype και Teams την βγάζαμε. Τώρα βέβαια κατανοώ ότι για τους εργένηδες αυτό όλο ηταν μια φρίκη μοναξιας. Λένε ότι θα μας χωρίσουν τώρα σε ομάδες και όσοι δεν αντέχουν θα πάνε πρώτοι. Εγώ θα προσπαθήσω να πάω τελευταίος.
Στην καραντίνα μου έλειψαν προφανώς οι φίλοι μου. Αλλά μιλάμε για περισσότερο ύπνο, λιγότερο άγχος και πολυ περισσοτερο προσωπικο χρονο (που τον αφιερωνα σε τρεξιμο και ποδηλαταδες, συχνά με τον μεγάλο γυιο). Αυτή η ιστορία με τις δραστηριότητες των παιδιών που γυρνάς σαν τον τρελλό από την δουλεια για να προλάβεις να τα πας εδώ κι εκεί είναι μεγάλο σκότωμα. Και Σάββατο πρωί να ξυπνάς και να μην έχεις τίποτα και να πίνεις καφέδες σε βεραντα/ταράτσα παρεα με τα λουλούδια. Μιλάμε για ποιότητα ζωής!
Αν δεν ήταν σοβαρή η κατάσταση να κινδυνεύουμε, να πεθαίνει κόσμος αλλά και να μένει κόσμος άνεργος (κανείς μας δεν θα την γλυτώσει ετσι ευκολα σε αυτή την κριση), θα έλεγα ότι μια χαρά ξεκουράστηκα και δεν έπαθα και κάτι κακό, τουναντίον.
-
Megane98hp wrote:
Έχει δει κανείς την μίνι σειρά Band of Brothers πριν 20 χρόνια?
Τρομερή παραγωγή, η κορυφαία για μένα. Δύσκολα θα ξαναβγει κάτι καλύτερο.
Νομίζω στο τελευταίο επεισόδιο λέει ο πρωταγωνιστής ότι τώρα που τελείωσε ο πόλεμος και όσοι επιζήσαμε θα πρέπει να επιστρέψουμε πίσω και να ζήσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας 'as best we can'
Όποιος θέλει να 'πέσει' είναι επιλογή του. Έχει λογική να πέσεις, είναι ανθρώπινο, αλλά όσα κακά κι αν συμβαίνουν γύρω μας πρέπει να προχωρήσουμε.
Η σειρά όντως κορυφαία! Νομίζω όμως πως πρόκειται για μεγάλη παρανόηση πως 'τέλειωσε ο πόλεμος' και τώρα πρέπει οι βετεράνοι να γυρίσουμε στις κανονικές ζωές μας... αν αποφασίσουμε να συνεχίσουμε τη ζωή όπως πριν, είναι σαν να αποφασίζουμε 'όποιος ζήσει κι όποιος πεθάνει', το αφήνουμε στα χέρια της Θείας Πρόνοιας κι ελπίζουμε για το καλύτερο... Αν το κάνουμε αυτό πρέπει όμως να είμαστε έτοιμοι για να ζήσουμε καταστάσεις όπως της Ιταλίας ανά πάσα στιγμή.
Είναι τόση η μέριμνα και επιθυμία να ΜΗΝ αλλάξει τίποτα στην οικονομική ζωή όπως ήταν πριν λίγους μήνες, που είμαστε έτοιμοι να ρισκάρουμε και να υποκριθούμε πως δεν έγινε και τίποτα... κι είναι αξιοπερίεργη η τακτική 'βλέποντας και κάνοντας' για τη διαχείριση όλων των χωρών. Μαρτυρά πως κανείς δεν γνωρίζει πραγματικά, με επιστημονικό τρόπο, τα του ιού και η μόνη μέθοδος είναι το trial & error.
Σωστό, απλά εγώ πάω πιο πίσω και βάζω και τα χρόνια της κρίσης μετά το 2008/9 όπου όλοι έχουμε χάσει σε πολλούς τομείς, οικονομικούς και μη. Ένα παραπάνω τώρα, όπου η πίεση αυξάνεται και περιλαμβάνει εκτός από οικονομικά και υγεία.
-
Κορωνοϊός: Ενα εκπληκτικό ελληνικό ραπ τραγούδι τα σπάει -«Για κοίτα μας πώς γίναμε καλύτεροι στα δύσκολα» Και είναι αφιερωμένο σε κάποιον Παναγιώτη, ευχαριστώ παιδιά από ένα γέρο της ευπαθούς κατηγορίας που καταφέρατε να τον συγκινήσετε με την τρυφεράδα και την καθαρή ματιά σας.
-
Η τηλε-εργασία έχει πολλά πλεονεκτήματα αλλά για ορισμένους ένα ΣΟΒΑΡΟ μειονέκτημα: Έλλειψη χώρου και ησυχίας. Πολύ λίγοι άνθρωποι που έχουν οικογένεια (γιατί εαν κάποιος ζει μόνος του είναι ευκολάκι) έχουν την οικονομική δυνατότητα (να μην πω πολυτέλεια) να έχουν ξεχωριστό χώρο για γραφείο, ώστε να μπορούν να εργάζονται ανενόχλητοι για 8-10 ώρες την ημέρα.
-
Θα συμφωνήσω με τον Φάνη. Να προσπαθείς να σκεφτείς και να τρέχουν τα μικρά πέρα δώθε και να φωνάζουν. Αποτέλεσμα είναι να σπαταλάς πολύ περισσότερο χρόνο για μια δουλειά.
Βέβαια μην είμαι και αχάριστος, θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα. Περισσότερος ύπνος, περισσότερος χρόνος με τα μικρά, κάνεις και καμιά δουλειά που αναβάλλεις μήνες...
-
Καλά, εγώ είμαι σε φάση να μην είναι τα παιδιά μικρά (οπότε εξυπηρετούνται στα πάντα μόνα τους και δεν με απασχολούν, μόνο φαγητό πρέπει να φτιάχονυμε), ούτε όμως και πολύ μεγάλα (εφηβοι+) να τα βαρέσει η κλεισούρα στο κεφάλι και να γίνει πόλεμος στο σπίτι. Ειδικά με παιδιά μικρά η τηλεεργασία από το σπίτι είναι αδύνατη προφανώς.
Η μόνη λύση που θα έβλεπε για αυτούς τους εργαζόμενους (δεδομένου του ότι δεν μπορούν να τα πάνε σε παππούδες και σε παιδικό σταθμό) θα ήταν άδεια μετ' αποδοχών επ αόριστον.
-
Η τηλε-εργασία έχει πολλά πλεονεκτήματα αλλά για ορισμένους ένα ΣΟΒΑΡΟ μειονέκτημα: Έλλειψη χώρου και ησυχίας. Πολύ λίγοι άνθρωποι που έχουν οικογένεια (γιατί εαν κάποιος ζει μόνος του είναι ευκολάκι) έχουν την οικονομική δυνατότητα (να μην πω πολυτέλεια) να έχουν ξεχωριστό χώρο για γραφείο, ώστε να μπορούν να εργάζονται ανενόχλητοι για 8-10 ώρες την ημέρα.
Θα συμφωνήσω με τον Φάνη. Να προσπαθείς να σκεφτείς και να τρέχουν τα μικρά πέρα δώθε και να φωνάζουν. Αποτέλεσμα είναι να σπαταλάς πολύ περισσότερο χρόνο για μια δουλειά.
Νομίζω ότι και οι δύο σας ξεχνάτε κάτι: Ακόμη και αυτοί που δεν έχουν ξεχωριστό χώρο για γραφείο, όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση θα έχουν τουλάχιστον 6 ώρες την ημέρα που θα λείπουν τα παιδιά στο σχολείο και θα μπορούν να δουλεύουν ανενόχλητα στην τραπεζαρία τους π.χ. Ε, τώρα οι 2-3 ώρες που θα τους υπολείπονται, ας είναι λίγο πιο δύσκολες. Μπροστά στο οικονομικό και κυρίως χρονικό όφελος που θα έχουν από την εξάλειψη του commuting, ας κάνουν και κάποιο συμβιβασμό.
-
εγω παντως βλεπω στο crm πτωση στη παραγωγικοτητα 80% τις πρωτες ημερες, πηγε σε ενα αξιοπρεπες -40% και που εκατσε τελικα στο -50%. δεν μιλαω για tickets πελατων γιατι ειχαν και αυτα πτωση και σε αριθμο και σε πιγιοτητα, αλλα σε tickets ε&τ.
απο σημερα που ξεκινησαν απο κοντα καμποσοι, ηδη κοντευουν στα νουμερα φεβρουαριου, μη σου πω θα τα σκισουν.
-
Νομίζω ότι και οι δύο σας ξεχνάτε κάτι: Ακόμη και αυτοί που δεν έχουν ξεχωριστό χώρο για γραφείο, όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση θα έχουν τουλάχιστον 6 ώρες την ημέρα που θα λείπουν τα παιδιά στο σχολείο και θα μπορούν να δουλεύουν ανενόχλητα στην τραπεζαρία τους π.χ. Ε, τώρα οι 2-3 ώρες που θα τους υπολείπονται, ας είναι λίγο πιο δύσκολες. Μπροστά στο οικονομικό και κυρίως χρονικό όφελος που θα έχουν από την εξάλειψη του commuting, ας κάνουν και κάποιο συμβιβασμό.
Ναι μεν αλλά, φίλε μου!
-
Εαν μιλάμε βραχυπρόθεσμα, τότε α) το σχολείο τελειώνει σε 2 μήνες (άρα μένουν άλλοι 2 μήνες που τα παιδιά δεν έχουν σχολείο) ή β) εαν μιλάμε για παιδιά Δημοτικού και κάτω, τότε μάλλον δεν θα έχουν σχολείο και άρα μιλάμε για τους επόμενους 4 μήνες. Δεν είναι και λίγο.
-
Μακροπρόθεσμα, ισχύει αυτό που λές εαν και εφόσον από Σεπτέμβριο ομαλοποιηθεί η κατάσταση και δεν έχουμε 2ο κύμα με κλείσιμο σχολείων.
-
Ακόμα και να λείπουν τα παιδιά, εαν δουλεύουν και οι 2 γονείς από το σπίτι μπορεί να μην μπορούν να εργαστούν ταυτόχρονα, λόγω έλλειψης χώρου.
Στα υπόλοιπα συμφωνώ!!!
ΥΓ: Προσωπικά είμαι ΟΚ με την εργασία από το σπίτι, αλλά οφείλω να δώ κάποια αντικειμενικά προβλήματα.
-
-
διαβαζω αυτα που λεει ο νιάου και μ αρεσουν. Έτσι πατήστε γκάζι και ρίξτε χρημα μη φοαβαστε
-
εγω παντως βλεπω στο crm πτωση στη παραγωγικοτητα 80% τις πρωτες ημερες, πηγε σε ενα αξιοπρεπες -40% και που εκατσε τελικα στο -50%. δεν μιλαω για tickets πελατων γιατι ειχαν και αυτα πτωση και σε αριθμο και σε πιγιοτητα, αλλα σε tickets ε&τ.
απο σημερα που ξεκινησαν απο κοντα καμποσοι, ηδη κοντευουν στα νουμερα φεβρουαριου, μη σου πω θα τα σκισουν.
Και που να γράψω τα δικά μας στατιστικά. Σήμερα επιβεβαιώθηκε ότι όσοι δουλεύουν από το σπίτι όχι μόνο λουφάρουν αλλά κυρίως αδιαφορούν. Δεν δίνουν σημασία. Σφυρίζουν αδιάφορα. Και είχαμε και τραγελαφικά περιστατικά. Πολλοί σηκώθηκαν και έφυγαν από το τόπο κατοικίας και πήγαν σε εξοχικά. Το κορυφαίο είναι ότι ορισμένοι τσαντίστηκαν που τους είπαν να επιστρέψουν και αναζητούν τρόπο για να παραμείνουν εκεί που βρίσκονται.
Με αποτέλεσμα να βγει άμεσα γενική ανακοίνωση ότι από αύριο γενική επιστροφή, με αποκορύφωμα το τέλος της άλλης βδομάδας.
3500 άτομα άμεση επιστροφή...
Έτσι. Να σφίξουν λίγοι οι κώλοι γιατί καλομάθανε ορισμένοι που θεωρούσαν ότι μπορούν μόνιμα να είναι αραγμένοι στα σπίτια τους, το παραδάκι να πέφτει και κάποια κορόιδα να βγάζουν όλη την δουλειά.
Όποιος δεν θέλει να επιστρέψει μπορεί να παραιτηθεί. Απλά τα πράγματα.
-
Και φύγανε κουβαλώντας τον ιό στην επαρχία και δεν δούλευαν και δεν θέλουν να γυρίσουν πίσω (μην τους κολλήσουμε εμείς που μείναμε εδώ);
Εμάς πάντως η 'διοίκισις' λέει ότι όλα βαίνουν πρίμα και τίποτα δεν έμεινε σε καθυστέρηση. Ίδωμεν βέβαια... Από προϊστάμενο σε IT operations σε μεγάλη συστημική τράπεζα που μίλαγα την προηγούμενη εβδομάδα μου έλεγε ότι και οι 'μέτριοι' (σε ζήλο) πλέον σκίζονταν ποιος θα πρωτοπάρει ticket για να το εξυπηρετήσει (και μούτρωναν αν τους το έπαιρνε άλλος)!. Λίγο η βαρεμάρα, λίγο η ανασφάλεια, ποιος ξέρει... Μυστήρια πράγματα.
Πάντως Κ βράδυ από κάτω μου στον δρόμο χαμός. Κοριτσάκια να αγκαλιάζονται, αγοράκια σε παρέες 6-7 ατόμων, δεν μας βλέπω καλά...
-
Μπράβο, πείτε και αλλα τέτοια θετικά για την οικονομία Δεν φανταζεσται τι καλο κανετε, μην ρα κρατάτε για εσάς, διότι η καταστροφολογία των καναλιών εκβιάζουν τις καταστάσεις και μετα θα είναι προφήτες εκ των υστέρων.
-
Εγώ ξέρω να πω ότι σήμερα έλιωσα 10 ώρες στο γραφείο και να τρέχω πέρα/δώθε. Ατελείωτα αιτήματα, ατελείωτες βλάβες, τα τηλέφωνα χτύπαγαν ασταμάτητα. Χάλι μαύρο.
Και κάποια στιγμή το μεσημέρι ήμουν έτοιμος να δηλώσω παραίτηση. Σηκώθηκα και πήγα στον Γενικό να τα χώσω και σε αυτόν και να του φέρω τις οθόνες κολάρο στο κεφάλι.
Αυτό το αστειάκι με τις μπουρδελοκαραντίνες πρέπει να τελειώσει τώρα.
Διαφορετικά **όλοι **να κάτσουμε σπίτια μας και να εργαζόμαστε **όλοι **με τους ίδιους ρυθμούς. Και όχι να υπάρχουν οι **μαλaκες **που τους υποχρεώνουν να πηγαίνουν στο γραφείο χωρίς καν να ρωτήσουν αν υπάρχει κάποιος λόγος που πρέπει να κάτσουν και αυτοί στο σπίτι.
Τα χουντικά «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» να τα κάνουν στις οικογένειές τους. Στα παιδιά τους και στις γυναίκες τους. Άι σιχτίρ στο φινάλε.
Και επιπλέον δεν είμαι υποχρεωμένος κάθε χρόνο να αγοράζω καινούρια κινητά και φορητούς υπολογιστές και σούπερ-ντούπερ εξοπλισμούς για να βολεύεται ο κάθε εργοδότης. Ούτε στο γραφείο μπορώ να πάω να αγοράσω καινούριο υπολογιστή τελευταίας τεχνολογίας με ηχεία, μικρόφωνα. Αυτά τα εργασιακά γυφταριά μόνο στην Ελλάδα.
-
Ο κόσμος ξεσάλωσε σήμερα και δεν κυκλοφόρησα πολύ , μόνο στο Χαλάνδρι .
Η νεολαία βγαίνει παρέες , αγκαλιάζονται , φιλιούνται , καλά κάνουν και ανοίγουν τα σχολεία . Εχουν αργήσει . Μιλάω για παιδιά που κυκλοφορούν μόνα τους , δηλαδή όλο το γυμνάσιο και πάνω και ίσως και οι μεγάλοι του δημοτικού .
Αυριο που θα κυκλοφορήσω σε πολλές περιοχές να δούμε τι θα δω .
-
@Storm: έτυχε εκεί που δουλεύεις πιστεύω, δεν είναι στάνταρ παντού. Επίσης το ότι είναι στα εξοχικά τους τι σε ενοχλέι εσένα; Αρκεί να δουλεύουν αποδοτικά. Καταλαβαίνω ότι είναι θέμα οργάνωσης και διοίκησης της εταιρίας σας.
Σιγά σιγά (ή και γρήγορα γρήγορα) θα επιστρέψουμε όλοι πίσω. Εμένα η δουλειά μου γίνεται για παράδειγμα χωρίς πρόβλημα, μιας και δεν έχω να κάνω με 'πελάτες'. Έτυχε βέβαια. Σίγουρα η απόδοση ίσως είναι χαμηλότερη ανά ώρα, αλλά μπορώ να κάτσω και παραπάνω χωρίς να με κουράζει υπερβολικά, δεν έχω να φάω κίνηση να επιστρέψω σπίτι, κλπ. Πρέπει ο εργαζόμενος να κρατάει μια ισορροπία. Αν δεν κάνω τη δουλειά μου ή δεν έχω καλή γραμμή ιντερνετ σπίτι μου, καλά θα κάνει το αφεντικό μου να με γυρίσει στο γραφείο. Αν και στο γραφείο που είμαι εγώ δεν υπάρχει ούτε παράθυρο!
-
Καλα μην το ξεφτιλιζουμε με το θέμα τηλεεργασιας! Μια χαρα εξυπηρετεί αν υπάρχει σωστή παρακολουθηση !
Εγώ μολις τελειωσα για σημερα και αν ημουν γραφειο θα ειχα βελάξει και θα είχα και την επιστροφή, τώρα μια χαρα!
Οι εφηβοι ειναι καιρο σε τετοια φαση αραλίκι και αρνταν σε παρεακια κλπ
Τωρα, χωρις φοβο και περιορισμό θα το σκίσουν!
Παμε για ανοσία αγέλης με πολλά θυματα εκτός αν προλάβουν να διώξουν παπούα εκτός ή επιστροφή στα σπίτια!
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες