-
Τελικά...τσάμπα ο χαμός στα σούπερ...
Πέτσας: Δεν θα είναι υποχρεωτικές οι μάσκες στα σούπερ μάρκετ για τους πελάτες
02 Μαϊ. 20 (11:37)
Δεν θα είναι υποχρεωτικές οι μάσκες στο σούπερ μάρκετ για τους πελάτες, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στον ΣΚΑΪ.
'Στα σούπερ μάρκετ η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους εργαζομένους όχι για τους πελάτες, ωστόσο θα υπάρχει αυστηρή σύσταση για τη χρήση της.'
-
ώρα 12.40...
Τώρα ο Παπαθανάσης (υφυπουργός) λέει ότι για τα κουρεία/κομμωτήρια **μάλλον **θα είναι ισχυρή σύσταση και όχι υποχρεωτική η μάσκα για τους πελάτες.
Δεν ξέρει ακόμη. Το σκέφτονται... Θα αποφασίσουν το βράδυ στο τραπέζι όταν θα τρώνε...
update ώρα 13.05
Τελικά ο υφυπουργός είτε δεν ήξερε, είτε το θεώρησε Kinder έκπληξη.
Η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική σε κουρεία/κομμωτήρια...
https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-ygieini-herion-apostaseis-hrisi-maskas
-
Για φαρμακεια τελικα ειναι υποχρεωτικη η μασκα;
Σουπερ μαρκετ οντως ειδα οτι το ειπε ο Πετσας οτι δεν ειναι υποχρεωτικη,ευτυχως δεν πεταξα χρηματα σε μασκες.
-
Το ενδιαφέρον είναι για ποιο λόγο έκανε πίσω η κυβέρνηση...
χε!χε!... Εγώ πάντως δεν πιστεύω ότι έκανε πίσω λόγω των δύο βιομηχανιών. Αλλού πάει το μυαλό μου...χε!χε!
Έτσι και το αναφέρω ο Quadra θα με 'αποκηρύξει' από το φόρουμ! χα!χα!
-
Το ενδιαφέρον είναι για ποιο λόγο έκανε πίσω η κυβέρνηση...
χε!χε!... Εγώ πάντως δεν πιστεύω ότι έκανε πίσω λόγω των δύο βιομηχανιών. Αλλού πάει το μυαλό μου...χε!χε!
Έτσι και το αναφέρω ο Quadra θα με 'αποκηρύξει' από το φόρουμ! χα!χα!
;Eλα βρε ! βγάλτο από μέσα σου, μη το κρατάς, θα είμαι επιεικής.
-
Εγώ πάντως θα απέχω της μασκοσυζητησης. Ας είμαστε ειλικρινείς: Όταν σταματάς την καραντινα και προσπαθείς να επανεκκινησεις την οικονομία αλλά και τις καταναλωτικές συνήθειες εν γένει, καλώς δε φοριέται η μάσκα από τον πελάτη. Αλλιώς δεν έχει νοημα να ανοίξει τίποτα. Καλώς επίσης φοριέται στα ΜΜΜ που είναι και το βασικό, ειδικά αφού θα αυξηθεί και ο αριθμός επιβατών που θα κουβαλούν+τον κλιματισμό αφού αρχίζουν οι ζέστες.
Όπως και να έχει, ο κόσμος από προχθές περίπου (που συμπτωματικά ο αριθμός των αναρρωθεντων ξεπέρασε αυτόν των 'ενεργών' περιστατικων) είναι πιο χαλαρός. Κυκλοφορεί, τρέχει, βγάζει τα παιδάκια του και γενικώς 'αλλάζει'.
Είναι καλό αυτό για την ψυχολογία μας πρώτα απ' όλα. Η πολιτική κριτική μπορει να περιμένει για την ώρα, είμαστε στα απόνερα του ιατρικού σκέλους.
-
Έχει δει κανείς την μίνι σειρά Band of Brothers πριν 20 χρόνια?
Τρομερή παραγωγή, η κορυφαία για μένα. Δύσκολα θα ξαναβγει κάτι καλύτερο.
Νομίζω στο τελευταίο επεισόδιο λέει ο πρωταγωνιστής ότι τώρα που τελείωσε ο πόλεμος και όσοι επιζήσαμε θα πρέπει να επιστρέψουμε πίσω και να ζήσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας 'as best we can'
Όποιος θέλει να 'πέσει' είναι επιλογή του. Έχει λογική να πέσεις, είναι ανθρώπινο, αλλά όσα κακά κι αν συμβαίνουν γύρω μας πρέπει να προχωρήσουμε.
-
;Eλα βρε ! βγάλτο από μέσα σου, μη το κρατάς, θα είμαι επιεικής.
χε!χε!
Φτιάχνω έναν διάλογο στο μυαλό μου:
- Μπουμπούκο μου δεν ξέρω τι θα κάνεις αλλά από Δευτέρα κομμωτήριο και για νύχι δεν πρόκειται να πάω με μάσκα. Εγώ μόνο μάσκες ομορφιάς. Για αυτό πες και στον άλλο εκεί στο Μαξίμου ότι εμείς οι καθώς πρέπει μπλε κυρίες πάνω από όλα η ομορφάδα. Μην μας τραβήξουν και οι παπαράτσι καμιά φωτό και μετά δεν θα ξέρουμε που να κρυφτούμε.
(απάντηση Μπουμπούκου) - Ωχ! Τον ήπιαμε! Πως θα το πάρουμε πίσω τώρα;;;
Και τώρα που το ξανασκέφτομαι, μου έρχονται στο μυαλό διάφορες μπλε στρουμφίτες που αποκλείεται να έβγαιναν έξω με μάσκα να πάνε κομμωτήριο και κέντρο αισθητικής. Très banal!!!
-
-
Έχει δει κανείς την μίνι σειρά Band of Brothers πριν 20 χρόνια?
Τρομερή παραγωγή, η κορυφαία για μένα. Δύσκολα θα ξαναβγει κάτι καλύτερο.
Νομίζω στο τελευταίο επεισόδιο λέει ο πρωταγωνιστής ότι τώρα που τελείωσε ο πόλεμος και όσοι επιζήσαμε θα πρέπει να επιστρέψουμε πίσω και να ζήσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας 'as best we can'
Όποιος θέλει να 'πέσει' είναι επιλογή του. Έχει λογική να πέσεις, είναι ανθρώπινο, αλλά όσα κακά κι αν συμβαίνουν γύρω μας πρέπει να προχωρήσουμε.
Η σειρά όντως κορυφαία! Νομίζω όμως πως πρόκειται για μεγάλη παρανόηση πως 'τέλειωσε ο πόλεμος' και τώρα πρέπει οι βετεράνοι να γυρίσουμε στις κανονικές ζωές μας... αν αποφασίσουμε να συνεχίσουμε τη ζωή όπως πριν, είναι σαν να αποφασίζουμε 'όποιος ζήσει κι όποιος πεθάνει', το αφήνουμε στα χέρια της Θείας Πρόνοιας κι ελπίζουμε για το καλύτερο... Αν το κάνουμε αυτό πρέπει όμως να είμαστε έτοιμοι για να ζήσουμε καταστάσεις όπως της Ιταλίας ανά πάσα στιγμή.
Είναι τόση η μέριμνα και επιθυμία να ΜΗΝ αλλάξει τίποτα στην οικονομική ζωή όπως ήταν πριν λίγους μήνες, που είμαστε έτοιμοι να ρισκάρουμε και να υποκριθούμε πως δεν έγινε και τίποτα... κι είναι αξιοπερίεργη η τακτική 'βλέποντας και κάνοντας' για τη διαχείριση όλων των χωρών. Μαρτυρά πως κανείς δεν γνωρίζει πραγματικά, με επιστημονικό τρόπο, τα του ιού και η μόνη μέθοδος είναι το trial & error.
-
Έτσι!
Μετά από μια επιτυχημένη αν και αυστηρή διαχείριση της καταστασης, γύρισαμε στη δεξιά ιδεοληψία, στην ελευθερία της αγορας και στο ταξικό μίσος από την ανάποδη τώρα (κηφήνες, ξυστες κλπ)Μια από τα ίδια για την ταλαιπωρημένη αυτή χώρα.
Αν δεν είχε καταρρεύσει παγκοσμιως το σύστημα πτησεων μέχρι και τουρίστες θα έφερναν για να παίξουμε ξανά το έργο business as usual.
Είμαι στα όρια παρεξηγησεως με δεξιούς φίλους για τις 'μαλακιες της τηλεεργασιας που πρέπει αν τελειώνει γιατί δεν γίνεται δουλειά' και την άρνηση να αντιληφθούν τις ανοησίες που γίνονται στην εκπαίδευση με τη δικαιολογία ότι η ΟΛΜΕ διεκδικεί το δικαίωμα στο αέναο αραλίκι.
Οκ δεκτά για συζήτηση τα ανώτερω αλλά όχι ως βάση για τη λήψη αποφάσεωνΗ τηλεεργασια είναι το μέλλον σε μη χειρωνακτικές δουλειές. Τέλος στο χάσιμο χρόνου του περα δώθε, οικονομίες για τις εταιρείες και περισσότερος ποιοτικός χρόνος για τον εργαζόμενο.
Τα δε πειράματα με τα σχολεία είναι για να λέμε ότι κάνουμε κάτι και να πιέσουμε μαμάδες να κατέβουν για δουλειά βάζοντας σε κίνδυνο και την υγεία και πρωτίστως τις πανελλαδικές αν πάει κάτι στραβά.
Γυρναμε στα κλασσικά για να μην μας την πουν οι ψηφοφόροι αντί να επενδύσουμε και να βελτιώσουμε περισσότερο στην τηλεκπαίδευση (για την οποία είμασταν και έτοιμοι υποτίθεται).
Αντι να εκμεταλλευτούμε τη συγκυρία κυνηγαμε ανεμόμυλους λες και θα δουλέψει η χώρα το καλοκαίρι βασισμένη όπως είναι τόσο μονοπαντα από το τουρισμό, που αντικειμενικά δεν μπορεί να λειτουργήσει. -
Έτσι!
Μετά από μια επιτυχημένη αν και αυστηρή διαχείριση της καταστασης, γύρισαμε στη δεξιά ιδεοληψία, στην ελευθερία της αγορας και στο ταξικό μίσος από την ανάποδη τώρα (κηφήνες, ξυστες κλπ)Μια από τα ίδια για την ταλαιπωρημένη αυτή χώρα.
Αν δεν είχε καταρρεύσει παγκοσμιως το σύστημα πτησεων μέχρι και τουρίστες θα έφερναν για να παίξουμε ξανά το έργο business as usual.
Είμαι στα όρια παρεξηγησεως με δεξιούς φίλους για τις 'μαλακιες της τηλεεργασιας που πρέπει αν τελειώνει γιατί δεν γίνεται δουλειά' και την άρνηση να αντιληφθούν τις ανοησίες που γίνονται στην εκπαίδευση με τη δικαιολογία ότι η ΟΛΜΕ διεκδικεί το δικαίωμα στο αέναο αραλίκι.
Οκ δεκτά για συζήτηση τα ανώτερω αλλά όχι ως βάση για τη λήψη αποφάσεωνΗ τηλεεργασια είναι το μέλλον σε μη χειρωνακτικές δουλειές. Τέλος στο χάσιμο χρόνου του περα δώθε, οικονομίες για τις εταιρείες και περισσότερος ποιοτικός χρόνος για τον εργαζόμενο.
Τα δε πειράματα με τα σχολεία είναι για να λέμε ότι κάνουμε κάτι και να πιέσουμε μαμάδες να κατέβουν για δουλειά βάζοντας σε κίνδυνο και την υγεία και πρωτίστως τις πανελλαδικές αν πάει κάτι στραβά.
Γυρναμε στα κλασσικά για να μην μας την πουν οι ψηφοφόροι αντί να επενδύσουμε και να βελτιώσουμε περισσότερο στην τηλεκπαίδευση (για την οποία είμασταν και έτοιμοι υποτίθεται).
Αντι να εκμεταλλευτούμε τη συγκυρία κυνηγαμε ανεμόμυλους λες και θα δουλέψει η χώρα το καλοκαίρι βασισμένη όπως είναι τόσο μονοπαντα από το τουρισμό, που αντικειμενικά δεν μπορεί να λειτουργήσει.Eργασια απο το σπιτι εφαρμοζεται στην Αμερικη απο το 1995 και εχουν γινει μελετες οτι δεν ειναι το ιδιο αποδοτικη οσο το γραφειο. Συν οτι αν κατσεις στο σπιτι για παρατεταμενο καιρο θα παθεις καταθλιψη. Πολλα πραγματα κινουντε με το να βλεπεις αλλο κοσμο και σε ψυχολογια αλλα και σε business. Tην εργασια απο το σπιτι ομως την θελουν οι εταιρειες γιατι μειωνει δραματικα τα κοστολογια σε γραφεια.
-
Σε εμάς η Διοίκηση, τα Διευθυντικά στελέχη και οι προϊστάμενοι προσπαθούν να πείσουν ότι έχει πετύχει η εργασία από το σπίτι.
Εγώ θεωρώ ότι η εργασία από το σπίτι προκαλεί πολλά προβλήματα εντός των ομάδων εργασίας γιατί δεν υπάρχει ούτε αξιοκρατία, ούτε ισοκατανομή εργασιών, ούτε καν αναγνωρίζουν ότι τελικά κάποια κορόιδα πάνε κανονικά στο γραφείο και κάνουν δουλειές που δεν μπορούν να γίνουν από το σπίτι και φορτώνονται και επιπλέον δουλειές από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.
Σχεδόν όλη την δουλειά την κάνει αυτός που πάει στο γραφείο. Οι άλλοι βοηθούν επικουρικά, αν και εφόσον είναι φιλότιμοι και δεν βρίσκουν ευκαιρία για λούφα, κοπάνα και αδιαφορία.
Το χειρότερο που έχω δει όλο αυτό το διάστημα;
Να είσαι σε ομάδα 4 ατόμων, να σου λένε ότι θα πηγαίνεις κανονικά στο γραφείο, οι άλλοι τρεις να είναι στα σπίτια τους και να είσαι στο γραφείο με τον προϊστάμενο που μόνο εντολές ξέρει να δίνει. Και φυσικά να θεωρεί ότι μπορεί ένα άτομο να κάνει την δουλειά τεσσάρων ατόμων.
Η τηλεργασία έχει αξία μόνο όταν αφορά αμιγώς εργασία μέσω υπολογιστή και τηλεφώνου, δεν απαιτεί ομαδική συνεργασία και δεν σχετίζεται και με άλλα καθήκοντα.
-
Στην εταιρεία που είμαι εγώ είναι όλοι τηλεεργασια.
γραφείο πάει εκ περιτροπής μια γραμματέας και ένας ΙΤ.
Η διοίκηση θεωρεί ότι έχει πετύχει το μοντέλο και δεν έχει καμφθεί η παραγωγικότητα.
Στέλεχος θα κατέβει μόνο αν είναι απολυτως αναγκαίο.
Έτσι θα συνεχιστεί. Λόγω κρίσης που θα μειωθούν τα έσοδα έτσι μειώνουμε και τα έξοδα ατομικά και εταιρικά και δεν χαλάμε λεφτά ουσιας στα γραφεία για το θεαθηναι αλλά για την ουσία.
παραλληλα γλυτωνουμε τουλάχιστον 2 ώρες ημερησίως ο καθένας commuting, κόβουμε τα ηλίθια έξοδα για καφεδες, φαγητό. Τρεφόμαστε πιο σωστά σπίτι, ξεκουραζόμαστε περισσότερο, δεν μοιραζόμαστε τουαλέτες και άλλους κοινόχρηστους χώρους με άλλους.
τελεια για όλους.
προσωπικά θα το συνεχίσω όσο πάει.
ειδικα κιολας επειδή κατεβαίνω κέντρο Αθήνας τα τελευταία 20 χρονια το έχω σιχαθεί τόσο χαλια κιολας που είναι και αναπνέω πια κανονικά.
Μόνο σε χώρους παραγωγης θα έπρεπε να υπάρχει φυσική εργασία.
μας όλο το υπόλοιπο φάσμα παροχής υπηρεσιών που δεν απαιτούν παρουσία πελάτη εκ του σύνεγγυς η τηλεεργασια θα έλυνε παρα πολλά προβλήματα (και περιβαλλοντικά).Και σε θέμα κόστους πάντως όσο τα βάζω κάτω τόσο πιο συμφέρουσα ήταν η καραντίνα οικονομικά.
Παρότι έχασα χρήματα από την ιδιωτική πελατεία (λόγω κλεισίματος δικαστηρίων) εξοικονόμησα λεφτά από:βενζίνες
πάρκινγκ
καφεδες
φαγητο - ποτό
καθαριστηριο
ψωνια (ανούσια)
καθαρίστρια στο σπίτι
Αν προσθέσω το κέρδος του καθημερινού δίωρου μέσα στην κίνηση και το λιγότερο στρες μέσα στους καφρους και την σαφως καλύτερη ατμόσφαιρα στα ΒΠ από το τρισαθλιο κέντρο, θα τη συνέχιζα την τηλεεργασια ακόμα και με μείωση μισθού μιας και κάποια ποιοτικα πράγματα δεν αποτιμώνται
-
Αντι να εκμεταλλευτούμε τη συγκυρία κυνηγαμε ανεμόμυλους λες και θα δουλέψει η χώρα το καλοκαίρι βασισμένη όπως είναι τόσο μονοπαντα από το τουρισμό, που αντικειμενικά δεν μπορεί να λειτουργήσει.
+1
To έχω ξαναπεί. Αυτό το 'ανέκδοτο' με τη βαριά βιομηχανία της χώρας που είναι ο τουρισμός έλαβε τέλος.Κι αν δεν ήταν ο κορονοιός,θα ήταν το μεταναστευτικό,του χρόνου η Τουρκία κ.τ.λ.
Κι οι άλλες μεσογειακές χώρες Ιταλία,Ισπανία,Γαλλία έχουν τουρισμό,αλλά δεν βασίζονται 80% σ'αυτόν για την οικονομία τους.Εδώ,λόγω και της ιδιοσυγκρασίας μας,βρήκαμε την κότα με τα χρυσά αυγά.Κυρίως 3-4 μήνες 'αρπαχτή' για να καθόμαστε τον υπόλοιπο χρόνο αραχτοί,να μασάμε τα κέρδη.Δεν είναι αυτό οικονομία σοβαρού κράτους.10+χρόνια ούτε μια κίνηση από οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν έγινε για την ανάπτυξη της παραγωγής,να γίνουν έστω μικρές μονάδες,βιοτεχνίες κ.τ.λ.
Είπαμε ο.κ.,τουρισμός για να συνεπικουρεί ένα 20-30% στην οικονομία,αλλά εδώ το βγάλαμε από τα μάτια. Τώρα πια που δεν μπορούμε να ζήσουμε έτσι,ίσως και εξ' ανάγκης δημιουργηθούν πιο παραγωγικές εργασίες.
-
Μόνο σε χώρους παραγωγης θα έπρεπε να υπάρχει φυσική εργασία.
Και σε χώρους υποστήριξης πελατών (εσωτερικών ή εξωτερικών), σε χώρους υποστήριξης συστημάτων, ασφαλείας, συντήρησης, αποστολών εξοπλισμού, διαχείρισης αποθήκης, αρχείου, έργων, συνεργατών, αναβαθμίσεων, εξωτερικών εργασιών, συναντήσεων κλπ...κλπ...
Η χειρότερή μου τις ημέρες που ήμουν στο σπίτι, να χτυπάει το τηλέφωνο και να προσπαθώ να δικαιολογήσω την παρουσία μου στο σπίτι και ότι δεν είχα την δυνατότητα αποστολής υλικών, οπτικό έλεγχο συστημάτων, έλεγχο με δοκιμές υλικού και εξοπλισμού και διάφορα άλλα.
Όλα έμειναν πίσω, εκκρεμότητες δεκάδες, εργασία στο πόδι...
Τσακώθηκα και με κάποια νομική υπηρεσία (με γυναίκες δικηγόρους) εταιρείας επειδή δεν μπορούσα να στείλω εξοπλισμό με κούριερ εκείνη την στιγμή που με κάλεσαν και θα έπρεπε να περιμένουν μία μέρα.
Δεν ξέρω, αλλά η εργασία από το σπίτι πολύ εύκολα από εταιρική ευθύνη μετατρέπεται σε προσωπική ευθύνη. Σαν να χάνεται η εταιρεία και οι κανόνες λειτουργίας της.
-
Γιατρέ, στη δεκαετία 1970 -180 ξέρεις πόσες μικρές μονάδες έφτιαχναν φαρμακευτικό υλικό, ορούς, επιδέσμους, φάρμακα κλπ ?
Μικρές μονάδες, βιοτεχνίες μικρές και μεγάλες υπήρχαν, όπως υπήρχαν και βιομηχανίες, αλλά τις έφαγε η χωρίς σκέψη για προστασία τους ένταξη στην τότε ΕΟΚ, μετά ήρθε το ΠΑΣΟΚ με το κυνηγητό στο κεφάλαιο υπέρ του εργάτη χωρίς να μας πει με ποια χρήματα χωρίς παραγωγές, έτσι άρχισε ο μεγάλος μας δανεισμός, και η νοοτροπία του τότε Έλληνα που με το πρώτο του εκατομμύριο αγόραζε Mercedes αντί να το επενδύσει στη δουλειά του, oι παθογένειες αντί να εξαλειφθούν έγιναν περισσότερες γιατί από τότε και μετά βόλευε αυτή η κατάσταση όλο το πολιτικό σύστημα να μανιπουλάρει τον χαζό λαό και να διατηρηθεί την αγορά υψηλά ρίχνοντας δανεικό χρήμα σε μια αγορά που δεν παρήγαγε ποιά τίποτα, λέγοντας στους πολίτες με τον τρόπο τους βέβαια, κλέψτε εσείς τα λίγα και εμείς τα πολλά, μη μας ενοχλείται για να μη σας ενοχλούμε. Μετέτρεψαν μια χώρα σε χώρα εισαγωγής των πάντων.
Το 2007 - 2008 που τελείωσαν τα ψέματα όπως και το πάρτι του 2004 που φάγανε όλοι μαζί νταλίκες με δολλάρια ήρθε ο λογαριασμός και μας έτσουξε,γιατί 30 χρόνια πίναμε και χορεύαμε χωρίς να αναρωτηθούμε που τα βρίσκουμε τα λεφτά χωρόις παραγωγές και πρωτογενή τομέα, νομίζαμε ότι μας τα χάριζαν, τώρα τρεχάτε ποδαράκια μου, το αστείο είναι ότι υπάρχουν ακόμα ψηφοφόροι σε αυτή τη χώρα πουπίνουνε και νερό στο όνομα των κομμάτων και των ηγετών τους αντί να τους έχουν πάρει με τιες πέτρες, και όταν υποστηρίζεις τη χώρα είσαι δεξιός, δηλαδή οι αριστεροί θέλουν να μην την υποστηρίζουμε, άρα θέλουν την καταστροφή της ? Αν είναι έτσι ας το πούνε ξεκάθαρα παντελωνάτα, θέλουμε να βουλιάξει και να γεμίσουμε με τις φυλές του Ισραήλ, ξεκάθαρες κουβέντες εδώ που φτάσαμε, αυτό χρειάζεται ο κόσμος, να ξέρει που βαδίζει.
Τώρα που αρχίζουμε και ξυπνάμε και βάζουμε μπροστά παραγωγές υπάρχουν φωνές που αντιδρούν, ο Έλληνας άγεται και φέρεται κομματικά, η λογική έχει πάει περίπατο, πάλι καλά που ο covid-19 δεν μας έστειλε όλους.
Σε μια χώρα προτεκτοράτο της Γερμανίας και των ΗΠΑ ποιός πολιτικός θα σηκώσει κεφάλι και θα φέρει αντηρρήσεις ? Ο ευρών κερδίζει λουκούμι.
-
Τώρα βρε Κουαντρα θα σου έλεγα να δεις τα επίσημα στοιχεία της χώρας για τον δανεισμό, την ανάπτυξη, τον πληθωρισμό και θα πέσεις από τα σύννεφα για αυτά που μας λες σαν ποίημα κάθε φορά για τις εποχές των Πασοκων.
Το θέμα είναι αν μπορείς να τα διαβάσεις χωρίς φανατισμό. και παρωπίδες.
-
80s ρε. Σοσιαλισμός, fiat regata, modern talking και Βίνα Ασίκη...
(Κυριακή μεσημέρι να του κάτσει το φαι στο λαιμό θες βρε ασεβαστε και ανεπιπεδε;)
-
Σας τα λέει ο Κουάντρα , αλλά έχετε ένα ελαφρυντικό δεν τα ζήσατε . Θα σας τα πει και ο γάτος .
Αρχικά για την τηλεργασία . Είμαι σαφέστατα υπερ της όσον αφορά τις σχέσεις με το δημόσιο και τις δεκο .
Για την παραγωγή εξαρτάται από πολλά δεν υπάρχουν κανόνες .
Για τα σχολεία δεν παίζει , γιατί τα παιδιά πρέπει να είναι κοινωνικά . Είναι ήδη κλεισμένα με το νετ και τα παιχνίδια και τα κοινωνικά δίκτυα , αν δεν παίζει και το σχολείο , δεν θα βλέπονται ποτέ ....
Πάμε τώρα στους αφορισμούς του τουρισμού .
Αρχικά μόλις πέρσι έφτασε το 20 % το ΑΕΠ . Στην αρχή της κρίσης ήταν στο 10 % .
Ας γυρίσουμε στον Κουάντρα . Είναι όπως σας τα γράφει και χειρότερα . Η χώρα μέχρι το 81 παρήγαγε σχεδόν τα πάντα . Ηταν αυτάρκης σε πολλά πράγματα και μετά έγιναν πολλά . Και η ΕΕ που σκέφτεται με ηλίθια λογική συμβιβασμών των μεγάλων , αλλά και εδώ πασοκ και αριστερά , με τον συνδικαλισμό και το διεφθαρμένο δημόσιο έκλεισαν όλες τις βιομηχανίες - βιοτεχνίες αφού το κόστος ανέβαινε με διάφορους τρόπους και ο κόσμος ήθελε να γίνει ξύστης και οι περισσότεροι έγιναν .
Ο τουρισμός βέβαια δεν μάσαγε από αυτά . Οι συμφωνίες γίνονταν με ξένους στο εξωτερικό , ο κόσμος δούλευε περιστασιακά και δεν ήθελε να χάνει μεροκάματο και βέβαια κομματόσκυλα και εργατοπατέρες και μιζαδόροι ξύστες , δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα . Γιατί είτε απέναντι είχαν μεγαλοξενοδόχους που θα τους εξαφάνιζαν , είτε είχαν μικρομεσαίους στα νησιά που εύκολα τους έκαναν ανασκολοπισμό με την άγκυρα...
Ετσι έμαθαν όλοι στην αρπακτή .
Γιατί νομίζετε ότι γεμίσαμε καφέ με νυκτερινή λειτουργία . Γιατί τα παιδιά είναι συνεπείς στις πληρωμές τους και οι άλλοι είναι επαγγελματίες ...
Πραγματικά σε μερικά πράγματα μου φαίνεται ότι ζείτε σε άλλη χώρα και δεν βλέπετε τι γίνεται μπροστά στα μάτια σας .
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες