-
@nickthetrib said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Covid round 2
Πόναγε κεφάλι και πόδια προχτές το βράδυ, ίσιωσε χωρίς να κανω κάτι! Με ξαναέπιασε χτες το μεσημέρι που έκανα το σελφ 2 σε 1 κοβιντ γρίπη. Κοβιντ θετικός.
2 38αρια που έπεσαν κατευθείαν με ντεπόν.
Περιμένω εξέλιξη.Αναφορά εξέλιξης
Μετά της 2 πρώτες μέρες απυρετος, μόνο βήχας (ξερός κάποιες φορές επίμονος).
Το κακό είναι ότι κόλλησε η σύζυγος και είναι αυτή τώρα κρεβατομενη με πυρετό.
Εγώ βγήκα στον κόσμο (εκτός δωματίου δλδ) και προσέχω τα μικρά.
Να δούμε, αυτά θα κολλήσουν;;; Εγώ όταν είμαι φουλ τάιμ με μάσκα! -
Covid round 2
Πόναγε κεφάλι και πόδια προχτές το βράδυ, ίσιωσε χωρίς να κανω κάτι! Με ξαναέπιασε χτες το μεσημέρι που έκανα το σελφ 2 σε 1 κοβιντ γρίπη. Κοβιντ θετικός.
2 38αρια που έπεσαν κατευθείαν με ντεπόν.
Περιμένω εξέλιξη.Αναφορά εξέλιξης
Μετά της 2 πρώτες μέρες απυρετος, μόνο βήχας (ξερός κάποιες φορές επίμονος).
Το κακό είναι ότι κόλλησε η σύζυγος και είναι αυτή τώρα κρεβατομενη με πυρετό.
Εγώ βγήκα στον κόσμο (εκτός δωματίου δλδ) και προσέχω τα μικρά.
Να δούμε, αυτά θα κολλήσουν;;; Εγώ όταν είμαι φουλ τάιμ με μάσκα!Βαστάτε αδέέρφφια. Τον νικάτε!
Καλή δύναμη. -
Ακόμα;
Γιατί έτσι;
-
@lap said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Ακόμα;
Γιατί έτσι;
Ούτε βδομάδα δεν εχω κλείσει από την στιγμή που βγήκε θετικό τεστ, λαπ.
Πριν 2χρονια από θετικό τεστ πέρασαν 23 μέρες για να βγει το αρνητικό!!!
Ελπίζω να έκαναν κάτι τα εμβόλια και να αποφυλακιστώ νωρίτερα.
Έκανα έξοδο χτες και έβγαλα τα σκουπίδια, ώρα 23:15!!! -
Περαστικά εύχομαι τότε.
-
Άκαρπος απέβη ο διαγωνισμός για την κατασκευή του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ΙΣΝ, του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΙΣΝ, και του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ, , και ως εκ τούτου ακυρώνεται καθώς οι προσφορές που υποβλήθηκαν την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 ήταν πολύ υψηλότερες του οικονομικού αντικειμένου της δωρεάς και σε κάποιες περιπτώσεις διπλάσιες
https://www.notospress.gr/peloponnisos/story/86031/apiasto-oneiro-to-neo-nosokomeio-spartis-adynamia-dilonei-to-idryma-stayros-niarxos -
@famas said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Άκαρπος απέβη ο διαγωνισμός για την κατασκευή του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ΙΣΝ, του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΙΣΝ, και του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ, , και ως εκ τούτου ακυρώνεται καθώς οι προσφορές που υποβλήθηκαν την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 ήταν πολύ υψηλότερες του οικονομικού αντικειμένου της δωρεάς και σε κάποιες περιπτώσεις διπλάσιες
https://www.notospress.gr/peloponnisos/story/86031/apiasto-oneiro-to-neo-nosokomeio-spartis-adynamia-dilonei-to-idryma-stayros-niarxosεχοντας συμμετασχει, υπηρχε λαθος επιλογη συμβουλου για τη δημιουργια του rfp, πρακτικα δεν ειχε εμπειρια απο υποδομες υγειας και ειχε υποτιμολογησει τα παντα, αγγλοι ηταν που ηθελαν να ψωνισουν σε τιμες ινδιας αλλα με προδιαγραφες απο τα στέιτς. βασικα κινητοποιησαν πολυ κοσμο και κοστισε επισης πολυ η συμμετοχη ενω απο την αρχη ηταν ξεκαθαρα λαθος η διαστασιολογηση.
-
Και εγώ ήθελα να το γράψω, αλλά απέφευγα. Φαίνεται λάθος τους συμβούλου που επέλεξαν. Πολλοί συμμετέχουν σε δημόσια μεγάλα έργα, αλλά κάποιες φορές είναι τελείως λάθος (ή καθυστερούν τόσο που γίνονται ασύμφορα/προβληματικά).
-
@xenos said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Και εγώ ήθελα να το γράψω, αλλά απέφευγα. Φαίνεται λάθος τους συμβούλου που επέλεξαν. Πολλοί συμμετέχουν σε δημόσια μεγάλα έργα, αλλά κάποιες φορές είναι τελείως λάθος (ή καθυστερούν τόσο που γίνονται ασύμφορα/προβληματικά).
βεβαια να πουμε οτι αυτο δεν ειναι δημοσιο εργο αλλα του ιδρυματος και η επιλογη συμβουλου δικο τους καπελο καθοτι αυτοι πληρωνουν.....
-
Με πορδές δεν βάφονται αυγά λέει η παροιμία...
-
Ομολογώ ότι δεν περίμενα τέτοια προχειρότητα για ένα τόσο μεγάλο έργο. Να ελπίζουμε ότι θα γίνει κάτι τελικά, ή παύει οριστικά ;
-
Δείτε μακέτα του νοσοκομείου Κομοτηνής.
Ένα υπερσύγχρονο, δημόσιο νοσοκομείο διεθνών προδιαγραφών, με ιατρο-διαγνωστικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, που περιλαμβάνει αποκλειστικά μονόκλινα και δίκλινα δωμάτια νοσηλείας, σχεδιασμένο να είναι ενεργειακά αποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον και, κυρίως, ανοιχτό και προσβάσιμο για όλους τους ασθενείς.
Το έργο σχεδιάζεται από τον διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα Renzo Piano, σε ένα κοινό όραμα με το ΙΣΝ [...]
https://inkomotini.news/idrima-stavros-niarxos-to-2025-i-komotini-tha-exei-to-neo-nosokomeio-tis/
Πολλά λεφτά λογικά κοστίζει κάτι τέτοιο.
-
Μέσα πόσους θα έχει είναι το θέμα! Θα βρίσκεις γιατρό ή θα περιμένεις 10 χρόνια όπως συμβαίνει παντού;
Επίσης αυτό μου θυμίζει κάτι πολυτελείς κλινικές που πάνε οι διάσημοι για πλαστικές και κάνουν και τις διακοπές τους.
-
Απλά για να είναι νεοελληνικά ρεαλιστική μια τέτοια μακέτα, πρέπει να έχει απότιστο μισόξερο πράσινο που λιπαίνεται με αποτσίγαρα και συσκευασίες καφέδων, κάδους σκουπιδιών και φιάλες αερίων στοιβαγμένες δεξιά κι αριστερά, κοντέηνερ και προκάτ για ότι σκεφτεί εκ των υστερών κάθε υπουργείο πάνω στους χώρους πρασίνου, μηχανάκια παρατημένα όπου χωράνε, κεραίες και καλώδια να κρέμονται απ' τα παράθυρα, τα αυτοκίνητα των γιατρών παρκαρισμένα στα πεζόδρομια, τα αυτοκίνητα των συγγενών χωμένα κάτω απ τα δέντρα εξωτερικά καθώς πάρκινγκ για κοινούς θνητούς δεν προβλέπεται σε τέτοια κτίρια στην Ελλάδα, καμιά καντίνα για βρώμικο και νεράκια απ' όξω κλπ.
-
Γενικά στο μέλλον θα βλέπουμε πολλά παρόμοια σχέδια για να εκμεταλλεύονται την ηλικιακή ενέργεια.
-
Δεν είναι θέμα μέλλοντος , έχει εδώ και καιρό που στη χώρα ( επιτέλους έγινε η εφαρμογή Ευρωπαϊκού μέτρου), όλα τα Δημόσια κτίρια ή του ευρύτερου δημόσιου φορέα , που κατασκευάζονται , θα πρέπει να είναι κτίρια σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας ( το ισοζύγιο προφανώς...) . Οπότε άλλη λύση εκτός και των Φ/Β και συνδυασμός πολλών άλλων , δύσκολα επιτυγχάνεται ο στόχος.
-
@polo2002 said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Ομολογώ ότι δεν περίμενα τέτοια προχειρότητα για ένα τόσο μεγάλο έργο. Να ελπίζουμε ότι θα γίνει κάτι τελικά, ή παύει οριστικά ;
χμμμμ
ξερω - δεν λεω
χαχαχαχα
αισιοδοξια.... -
Ηρθε και η στιγμή που και τα παλικάρια κάνουν σαν μικρά παιδιά. Μετά 3 έτη πανδημίας που δεν αρρώστησα ούτε μια στιγμή, τώρα έχω 39+πυρετό, τρέμω, πονάνε όλα τα ρευματοειδή μου. Η γυναίκα με κόλλησε, διότι και αυτή τα ίδια είχε πριν λίγες μέρες αν και φοράει πάντα μάσκα σε κλειστούς χώρους
Ούτε τηλεργασια ούτε τίποτα. Ξεκούραση.
Με έπιασε τα ξημερώματα καθώς διάβαζα χαλαρα, άρχισε να τρέμει το σαγόνι μου, και πάει στα διαλα αν διάβαζα ρομαντικό μυθιστόρημα. Δείκτες, έτσι διάφορους δείκτες και στατιστικά έβλεπα. Δεν έδωσα σημασία.
Σε δύο ώρες όταν κοιμήθηκα έγινε χαμός. 39+ πυρετό, τρέμουλο, τα πόδια να κουνιούνται σαν άλογο που κάνει ιππασία σε αγώνες. Ξύπνησα και έκανα σαν μικρό παιδί. Τι τραβάνε οι γυναίκες δίπλα μας;
Πήρα παναντολ, έφτιαξα...κάπως... και μπόρεσα και κοιμήθηκα. Τώρα έχω κάτι Κολντ Εντ φλου. Τα πείρα και αυτά.
Τι άλλο ενδείκνυται;
-
Lap δοκίμασε παϊδάκια με πατάτες φούρνου και σαλάτα λάχανο καρότο σκόρδο λεμόνι/ξύδι. https://www.youtube.com/watch?v=j-d6elcbJ54
αλλιώς ντεπον αναβράζοντα χιλιάρια. Κλείσαμε και τα καλοριφέρ στις πολυκατοικίες λόγω καιρού ενώ το βράδυ θέλει δυο ώρες να σπάσει. -
- Περαστικά
- Θα κρατήσει περίπου όσο κράτησε στη γυναίκα. Φαντάζομαι δεν έκανε έτσι...
- Υγρά να πίνεις, γαργάρες αντισηπτικές να κάνεις.
Υπάρχουν και τα ...ρευματοειδή σου!
Βγάλτα απ´το ρεύμα! Κάτω ο ηλεκτρισμός! Οχι νέες μπαταρίες.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες