-
@imr said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
@alexandros-k said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
ικα. Ειναι λογικο αυτο το ποσο? Ειναι ανεξαρτητο με καλες κριτικες και καλος στη δουλεια του αλλα αν ειναι να δωσω τοσα μηπως πρεπει να παω κατευθειαν νσε εξειδικευμενο? Ποσο κυμαινεται η χρεωση για αυτη τη δουλεια?
Το αλλο που μου ειπε ειναι οτι γενικα προτεινει η PSAΜου ειχε πει οχι μονο για την φλατζα αλλα για αλλαγη ολο το πλαστικο καπακι μαζι με τις φλαντζες
Ναι καταλαβα . Σου λεω, οτι η εργασια ειναι 50€ το πολυ + 15 μια φλατζα + οσο εχει το καπακι
-
Στρίβοντας έστω και ελάχιστα το τιμόνι αριστερά πάνω από 40-50χαω νιώθω σαν ρουλεμάν ή κτ τετοιο στα πόδια μπροστά. Τα ρουλεμάν είναι κωνικά μπροστά, γράσο οκ,σφίξιμο οκ. Έχω την αίσθηση ότι είναι από τη πλευρά του συνοδηγού. Με γρύλο κτλ απολύτως τίποτα.
Μεταβάλλεται ο 'ήχος'-βουητο με μεταβολή πίεση αέρα στα λάστιχα..... Δεν φαίνεται να βρίσκει κάτι. Καμία ιδέα?
Υ.γ. δεν έσφιξα πρόσφατα το δεξί ρουλεμάν παρά μόνο πρόσθεσα γράσο. Το αριστερό έσφιξα και πρόσθεσα γράσο.
Αν κάθομαι στη θέση του συνοδηγού και οδηγεί η γυναίκα μου 50 κιλά διάφορα,δεν μπορώ να αντιληφθώ το βουητό. -
Βάση αμορτισέρ;
-
@lap said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Βάση αμορτισέρ;
Δεν έχει τοπμαουντ, είναι ανεξάρτητα αμορτισέρ ελατήρια σ αυτό.... Έχω μια υποψία και για βάση κινητήρα .
Η εκτεταμένη χρήση αεραγωγών δεν νομίζω να το προκαλεί μιας που ήδη προϋπήρχε,τα χιλιόμετρα είναι λίγα όπου το κάνει και δεν έχει μετακινηθεί κάτι. -
@andya3 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
@dimitris199 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Άρα έχεις βάλει πρόγραμμα στο αυτοκίνητο. Δυσκολεύεις την κατάσταση, το καταλαβαίνεις. Δύσκολα θα κάτσει ένα συνεργείο να ασχοληθεί.
Επανέφερέ το στην εργοστασιακή κατάσταση πρώτα και μετά ψάξε να δεις τι φταίει. Μπας και φταίει το πρόγραμμα και ταλαιπωρείσαι άδικα.Άμα εφτεγε το πρόγραμμα δεν θα συνέχιζε να το κάνει;...για 3 μήνες δεν μου το έκανε
Μπορεί να μη φταίει το πρόγραμμα. Θα κάτσει όμως κάποιο συνεργείο να σου ψάξει το αυτοκίνητο ξέροντας ότι έχει πρόγραμμα?
Δοκίμασε την τύχη σου σε κάποιο εξειδικευμένο συνεργείο vag.Υπάρχει περίπτωση να είναι από νοθευμένη βενζίνη;
-
Τα σχετικά παλιά diesel (τελευταίας 20ετίας) 1.6-1.8, έχουν αξιοσημείωτη διαφορά στη ροπή από τα αντίστοιχα βενζίνης;
-
Εδώ και λίγο καιρό έχουμε ένα αμάξι του group VAG,το οποίο δουλεύει με βενζίνη 98 και 100 οκτανίων(95 μόνο σε ανάγκη).Τους πρώτους 2-3 μήνες του βάζαμε 98 οκτανίων(ΕΚΟ Premium,Shell V-Power και BP Unleaded 98 Super),ενώ τους τελευταίους 6 μήνες του βάζουμε μόνο 100 οκτανίων από Shell,BP,EKO και Avin.Αν ξαναγυρίσουμε στη βενζίνη των 98 οκτανίων,κυρίως για λόγους οικονομίας,θα υπάρξει πρόβλημα ή όχι?Εγώ δεν νομίζω βέβαια,αλλά υπάρχει μια φήμη ότι αν του βάζεις συνέχεια 100 οκτανίων είναι σαν να το "ντοπάρεις" και μετά αν του βάλεις 98 ή ακόμα χειρότερα 95,δεν αποδίδει τόσο καλά...Επειδή και καλά έχει συνηθίσει τα 100 οκτάνια...
-
Τι είναι ο κινητήρας για να συνηθίσει σε κάτι;
Έχει αισθητήρες για να ρυθμίζει ότι χρειάζεται. -
@nolimit14 said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Εδώ και λίγο καιρό έχουμε ένα αμάξι του group VAG,το οποίο δουλεύει με βενζίνη 98 και 100 οκτανίων(95 μόνο σε ανάγκη).Τους πρώτους 2-3 μήνες του βάζαμε 98 οκτανίων(ΕΚΟ Premium,Shell V-Power και BP Unleaded 98 Super),ενώ τους τελευταίους 6 μήνες του βάζουμε μόνο 100 οκτανίων από Shell,BP,EKO και Avin.Αν ξαναγυρίσουμε στη βενζίνη των 98 οκτανίων,κυρίως για λόγους οικονομίας,θα υπάρξει πρόβλημα ή όχι?Εγώ δεν νομίζω βέβαια,αλλά υπάρχει μια φήμη ότι αν του βάζεις συνέχεια 100 οκτανίων είναι σαν να το "ντοπάρεις" και μετά αν του βάλεις 98 ή ακόμα χειρότερα 95,δεν αποδίδει τόσο καλά...Επειδή και καλά έχει συνηθίσει τα 100 οκτάνια...
Μπορεί να σου κάνει μουτράκια.
-
@georgemit said in Διάφορες Τεχνικές απορίες..........:
Μπορεί να σου κάνει μουτράκια.
Καλό!
Αν έπεφτε κάπως η τιμή της κατοστάρας,εννοείται θα συνεχίζαμε να βάζουμε...αλλά με 2.35-2.40 το λίτρο(μόνο σε AVIN έχω βρει με 2.25)προτιμώ να βάζω V-Power κάθε Τρίτη ή BP κάθε Δευτέρα ή ΕΚΟ κάθε Παρασκευή-Σάββατο,όταν έχει προσφορά δηλαδή,με 2 ευρώ το λίτρο πάνω-κάτω... -
Κι εγώ Vpower σχεδόν κάθε Τρίτη αλλιώς απλή.
-
100αρα?! Βάλτου lpg και πολύ του είναι!
-
Αυτό που λέτε ότι δεν αποδίδει και τόσο τι εννοείτε;
Να το καταλάβω για ένα επαγγελματικό που κουβαλάει φορτίο ή ένα τρακτέρ ή ένα αυτοκίνητο επιδόσεων που το κάνεις ανοίγματα στα φανάρια αλλά ένα καθημερινό αυτοκίνητο που ακριβώς δεν αποδίδει; -
Υπόψην, πως κάποτε (δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα) η Ferrari στα μανουάλια της, πρότεινε βενζίνη κάτω από 100άρα.
Η ειρωνία ήταν, πως τότε είχε χορηγό την Shell, αλλά πιο πλάκα ήταν, πως τότε τα VW θέλαν 100άρα για να αποδίδουν τα μοτέρ τους (μαζί με λάδι!).
Πόσο κορόϊδα αισθάνεστε τώρα; -
Ναι, αυτό ίσχυε και στην F430.
-
Δεν αποδίδει λογικά σε κάποια στάνταρ ανηφόρα κτλ . Το θέμα είναι ότι είναι αδύνατον να πετύχεις ίδιες συνθήκες. Πιο πολύ διάφορα θα έχει από το διαφορετικό αβάνς λόγω εξωτερικής θερμοκρασίας.
-
Δεν θα ανεβαίνει η φεράρι την ανηφόρα εννοείς;
-
Άσχετο με τη βενζίνη...μετά από αλλαγή βαλβίδας θερμοκρασίας,το αντιψυκτικό χρειάζεται αλλαγή ή απλώς συμπληρώνουμε όσο χύθηκε?Και αν χρειάζεται μόνο συμπλήρωμα,πρέπει να γίνει και εξαέρωση ή όχι?
Δεν την έχουμε αλλάξει ακόμα τη βαλβίδα,απλώς πρέπει να ξέρουμε αν θέλει καινούριο αντιψυκτικό+εξαέρωση ή απλά συμπλήρωμα+εξαέρωση ή συμπλήρωμα χωρίς εξαέρωση... -
Εξαέρωση πρέπει να γίνει. Το αντιψυκτικό το αλλάζεις αν είναι πάνω από 2-3 ετών. Αλλιώς συμπληρώνεις.
-
Εξαέρωση πρέπει να γίνει. Το αντιψυκτικό το αλλάζεις αν είναι πάνω από 2-3 ετών. Αλλιώς συμπληρώνεις.
9 μήνες είναι πάνω το αντιψυκτικό.Εξαέρωση με τον κλασσικό τρόπο φαντάζομαι(ρελαντί μέχρι να ανοίξει το βεντιλατέρ,δεν ξέρω αν χρειαστεί να ανοίξω και το καλοριφέρ ή το air condition από εκείνο το σημείο και μετά).
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........