-
@a-d-p said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Σε άλλα νέα, έχουμε νέα παράβαση.
Έστω ότι κάποιος ιδιοκτήτης δίνει το όχημα του σε κάποιον οδηγό που στερείται άδεια οδήγησης.
Παλιά ήταν πταίσμα, Αλλά με την κατάργηση των πταισματων έμενε ατιμώρητος.
Με το νέο ΚΟΚ (Ν.5209/25), άρθρο 102, σε συνδυασμό με την παράγραφο 3 του άρθρου 106, βεβαιώνεται πρόστιμο 350€ στον ιδιοκτήτη και αφαιρούνται οι πινακίδες και το δίπλωμα (του ιδιοκτήτη!!) για 30 μέρες. Και η απόδοση αυτών στον ιδιοκτήτη γίνεται μόνο με την προϋπόθεση εξόφλησης του προστίμου.Σωστο.
-
@babisstinson said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Ναι, θέλει κάτι παραπάνω, από αφαίρεση διπλώματος για παραπάνω χρόνο - προφανώς δεν την απασχολεί αυτό, με ήδη αφαιρεμένο δίπλωμα κυκλοφορούσε. Ούτε το πρόστιμο παραπάνω την ένοιαξε.
Αναίτια Χρήση ΛΕΑ = φυλακή, στα δικά μου μάτια τουλάχιστον.Οι ποινές πρέπει να είναι αναλογικές.
Την πρώτη φορά είχε πρόστιμο και αφαίρεση.
Την δεύτερη φορά μεγαλύτερο πρόστιμο και μεγαλύτερη αφαίρεση+ αυτόφωρο.
Την τρίτη θα έχει, ακόμη μεγαλύτερο πρόστιμο και αφαίρεση και ίσως μπει φυλακή, αφού θα είναι ήδη καταδικασμένη με αναστολήΜακάρι.
Αν είναι καμιά μανούλα 3 παιδιών, που πήγαινε στη δουλειά της, δύσκολα να μπει φυλακή για αυτό τον λόγο, εδώ δεν υπάρχει χώρος στις φυλακές για βαρύτερα αδικήματα
Να περιμένει στην κίνηση όπως όλοι. Θα δικαιολογούνταν μόνο αν πήγαινε σε νοσοκομείο. Συγγνώμη, άλλα έτσι είναι. Για το τι μπορεί να συμβεί αν έχει κίνηση η ΛΕΑ ενώ χρειάζεται να περάσει ασθενοφόρο, δεν χρειαζεται να το συζητησουμε πιστεύω. Εκεί που κάθε δευτερόλεπτο μετράει.
Έχω δει να είναι ακινητοποιημένο από μποτιλιάρισμα στον Κηφισό και στην Εθνική στην ΛΕΑ και αναρωτιόμουν από μέσα μου τι κοινωνία είμαστε.Μάλλον δεν καταλάβατε το σκεπτικό μου.
Για κίνηση στη ΛΕΑ, δεν προβλέπεται ποινή φυλάκισης, μόνο πρόστιμο και διοικητική ποινή αφαίρεσης.
Στο αυτόφωρο πήγε γιατί οδηγούσε, ενώ της είχε αφαιρεθεί η άδεια ικανότητας οδήγησης, όχι επειδή οδηγούσε στη ΛΕΑ.Τώρα, αν κατά την κίνηση της στη ΛΕΑ, εμπόδισε ασθενοφόρο, με συνέπεια τον θάνατο του μεταφερόμενου ασθενή, είναι μια άλλη (μεγάλη) κουβέντα και φυσικά άλλο αδίκημα.
Ο ΚΟΚ τιμωρεί προληπτικά, για να μην συμβεί το δυστύχημα, μετά (αν συμβεί) αναλαμβάνει η δικαιοσύνη.(ΠΚ, ΑΚ, κτλ)
Πιστευει αραγε καποιος οτι αυτη η κυρια η μονη παραβαση που κανει ειναι η κινηση στη ΛΕΑ?
-
Μόλις πέτυχα στο κέντρο γνωστό μου με την ίδια μοτοσυκλέτα που είχα (γνωριζόμαστε από μοτο-κλαμπ). Δικάβαλος χωρίς κράνος όπως και ο συνεπιβάτης! Του είπα να προσέχει μη γίνει ο πρώτος αστυνομικός που θα φάει κλήση, γέλαγε!
-
@otso said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
ρε παιδια τα προστιμα τα πληρωνουμε μονο ταχυδρομειο ; με ebanking δεν γινεται τιποτα ;
- Ταχυδρομείο τις πρώτες 15 μέρες από την επίδοση της κλήσης.
- Στο ταμείο του Δήμου όπου βεβαιώθηκε η παράβαση.
- Αν δεν έχει τέτοιο χαρτάκι με IBAN
Τηλεφωνείς στο δήμο να σου πούνε.
-
30.χρονια πίσω. Τραγικό.
-
Τέλος η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ – Ποιες περιοχές μπαίνουν στο στόχαστρο της Τροχαίας
-
Τέλος η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ – Ποιες περιοχές μπαίνουν στο στόχαστρο της Τροχαίας
Βουλιαγμενης, παραλιακη, ποταμι οχι?
-
@billy84 said in Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.:
Μόλις πέτυχα στο κέντρο γνωστό μου με την ίδια μοτοσυκλέτα που είχα (γνωριζόμαστε από μοτο-κλαμπ). Δικάβαλος χωρίς κράνος όπως και ο συνεπιβάτης! Του είπα να προσέχει μη γίνει ο πρώτος αστυνομικός που θα φάει κλήση, γέλαγε!
Τα μηχανάκια οδηγούν τα περισσότερα αντικανονικά, κράνος μπορεί να φοράνε αλλά δεν είναι μόνο αυτό, πρέπει να γίνουν ο πρώτος στόχος της τροχαίας. Η τροχαία πρέπει επίσης να δώσει μεγάλο βάρος στις παράνομες σταθμεύσεις από μηχανάκια και αυτοκίνητα οι οποίες είναι αμέτρητες και εμποδίζουν σοβαρά την κυκλοφορία.
-
Χτες πήγα να στρίψω στον παράδρομο της βουλιαγμένης, και 5-6 αυτοκίνητα στη σειρά είχαν μπει ανάποδα. Σταματάω μπροστά στον μπροστινό, και τον κοιτάω.
Πρέπει να μείναμε εκεί κανα 5λεπτο. -
Ακίνητος;
Κάτι τέτοια μ αρέσουν πολύ
Ο τύπος θα νόμιζε πως σταμάτησε ο χρόνος. Θα το λέει και δεν θα τον πιστεύει κανείς.
-
Είδα τώρα που μπήκανε τα όρια, πόσο τα σέβονται τα μηχανάκια.
Αλλά υπάρχει νομικό θέμα. Δεν μπορεί να τον κυνηγήσει η αστυνομία, γιατί κινδυνεύει να σκοτωθεί.
Οπότε η λύση είναι η φωτογραφία και η κατάσχεση της μηχανής.
Βέβαια συχνά δεν έχει ούτε πινακίδα. Εκεί μία ποινική δίωξη για λαθρεμπορία, κλοπή κλπ θα έκανε πολύ ακριβή την μαγκιά.
-
Αλκοόλ: Παραβάτης ένας στους επτά οδηγούς ηλεκτρικών σκούτερ στη Φινλανδία
-
Καλά δε κρυώνουν με σκούτερ κει πάνω?
-
Ποια είναι η ποινή αν οδηγήσω ενώ μου έχει αφαιρεθεί το δίπλωμα οδήγησης;
ΥΓ. Τα λέει λίγο μπερδεμένα, αν χρειάζεστε βοήθεια στο περιοδικό να ξέρετε είμαι διαθέσιμος
-
Θα γίνει αφαίρεση του αφαιρεμένου
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.