-
Μάλλον πληρώνεις καποιου άλλου λογαριασμό και αυτός τον δικό σου. Σε κάποιο άλλο forum θα υπάρχει κάποιος που θα λέει βρίζοντας πως ζει μόνος του και πληρώνει λογαριασμό για 4 μέλη οικογένεια.
-
@lap said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Μάλλον πληρώνεις καποιου άλλου λογαριασμό και αυτός τον δικό σου. Σε κάποιο άλλο forum θα υπάρχει κάποιος που θα λέει βρίζοντας πως ζει μόνο του και πληρώνει λογαριασμό για 4 μέλη οικογένεια.
Μπορεί να τον λένε «Όμιλο Πολυκατοικιας» και κάπου εκεί να γίνεται το μπέρδεμα.
-
Απορώ πως βγάζετε τέτοια νούμερα. Εγώ μόνος μου με 2 λάμπες, 1 ψυγείο και έναν υπολογιστή ανοικτό καθημερινά και φούρνο ίσως Σάββατο Κυριακή, δεν πέφτω κάτω από 70 χωρίς προσπάθεια.
-
Α, νόμιζα ήσουν ο άλλος που ψάχνεται γιατί πληρώνει πολλά.
Ελάτε πείτε, θα τον βρούμε...
-
Εγώ λέω ότι είναι χαλασμένος ο μετρητής ή κάτι άλλο τέτοιο κουφό. Πάντως τέτοια νούμερα δεν υπάρχουν για οικογένεια.
-
@dettol said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Εγώ λέω ότι είναι χαλασμένος ο μετρητής ή κάτι άλλο τέτοιο κουφό. Πάντως τέτοια νούμερα δεν υπάρχουν για οικογένεια.
Ευτυχώς δεν λες οτι μπορεί και να τον εχω πειράξει....
-
@gtsartsal said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Ειναι λιγα οντως...
Τα δικα μας νουμερα με 4 μελη (2 παιδια) με τα γνωστα πλυντηρια/στεγνωτηρια/μαγειρεματα 4-5 φορες την βδομαδα, κλιματιστικα το καλοκαιρι για 3 μηνες αδιακοπα και χειμωνα σχετικα λιγο (γιατι οταν εχει κρυο το καλοριφερ ειναι καλυτερο) δεν πεφτει κατω απο 400kWh/μηνα (μ.ο). Και πολυ τηλεργασια...
(Το Φλεβαρη του 23 δεν ξερω γιατι τον δειχνει τοσο χαμηλα λες και λειπαμε... κατι θα εχει παιχτει με τους λογαριασμους? ) -
@chrisk6 said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Ειναι λιγα οντως...
Τα δικα μας νουμερα με 4 μελη (2 παιδια) με τα γνωστα πλυντηρια/στεγνωτηρια/μαγειρεματα 4-5 φορες την βδομαδα, κλιματιστικα το καλοκαιρι για 3 μηνες αδιακοπα και χειμωνα σχετικα λιγο (γιατι οταν εχει κρυο το καλοριφερ ειναι καλυτερο) δεν πεφτει κατω απο 400kWh/μηνα (μ.ο). Και πολυ τηλεργασια...
(Το Φλεβαρη του 23 δεν ξερω γιατι τον δειχνει τοσο χαμηλα λες και λειπαμε... κατι θα εχει παιχτει με τους λογαριασμους? )Αυτά δεν τα έχω.
-
@chrisk6 said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Ειναι λιγα οντως...
(Το Φλεβαρη του 23 δεν ξερω γιατι τον δειχνει τοσο χαμηλα λες και λειπαμε... κατι θα εχει παιχτει με τους λογαριασμους? )Αυτά δεν τα έχω.
2 λαπτοπ και 2 27αρες δεν νομιζω να εχουν μεγαλη καταναλωση.
Σε καθε περιπτωση το 400αρι ανα μηνα ειναι στανταρ. -
Το κλιματιστικό είναι
-
Τον Ιαν. αν δεν βαζει πολυ κλιματιστικο γιατι εχει σχεδον ιδια καταναλωση με καλοκαιρινους μηνες; Το καλοκαιρι παντως δεν χρειαζεται στεγνωτηριο, ειναι αστοχο να το χρησιμοποιεις οταν σε 2 ωρες τα ρουχα εχουν στεγνωσει τελειως.
-
Εμένα αυτά που ανεβάζουν την κατανάλωση μου μόνο είναι το nas που λειτουργεί μέρα νύχτα με τις 5 κάμερες, μια plasma τηλεόραση 50ρα που καταναλώνει πολύ παραπάνω από ότι μια led/oled και ένα πολύ παλιό 18ρι κλιματιστικό που δεν είναι inverter.
Όλες οι άλλες συσκευές είναι με μικρή κατανάλωση ή κανονική κατανάλωση σχετικά (ηλεκτρικές συσκευές, κουζίνα, πλυντήρια, στεγνωτηρια κτλ είναι 8ετιας). Φώτα led μόνο φυσικά
-
@super-t said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Απορώ πως βγάζετε τέτοια νούμερα. Εγώ μόνος μου με 2 λάμπες, 1 ψυγείο και έναν υπολογιστή ανοικτό καθημερινά και φούρνο ίσως Σάββατο Κυριακή, δεν πέφτω κάτω από 70 χωρίς προσπάθεια.
Ξεχνατε τα δημοτικα τελη.
Δεν πληρωνουν ολα τα σπιτια το ιδιο.
Εγω δινω 60+ τον μηνα. -
Συγγνώμη, έπρεπε να βάλω μονάδες. Απορώ πως βγάζετε τέτοια νούμερα κατανάλωσης (οικογένεια με πλυντήρια κτλ) όταν εγώ έτσι που έγραψα δεν πέφτω κάτω από 70 kWh τον μήνα χωρίς προσπάθεια.
-
Περί καταναλώσεων συνέχεια!
Ξαναλέω
4μελής οικογένεια.
Καθημερινό μαγείρεμα - δεν παίζει σχεδόν ποτέ ταπεράκι από πεθερά - η μαμά είναι μακριά.
Πλυντήρια 4-5 εβδομαδιαία.
Καθαριότητα (μπάνιο κλπ) όπως προβλέπεται, δεν μένουμε στον δενδροπόταμο
Κλιματιστικό το καλοκαίρι από τις 2 έως τις 10 στους 25 εκο. (στους καύσωνες υπήρξαν μέρες που δεν έκλεισε ούτε το βράδυ)Θα στο ξαναπώ : Να βγω από το σπίτι να το κλειδώσω 1 μήνα και να αφήσω τις συσκευές σε standby λειτουργία ποιο πολύ ρεύμα θα κάψω από εσένα και έχω και ηλιακό θερμοσίφωνα!!!
Οκ με πολύ μεγαλύτερο σπίτι και μονοκατοικία και χωρίς καλή μόνωση αλλά x3-x4 παραπάνω κατανάλωση??πως??
-
@yem said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
Περί καταναλώσεων συνέχεια!
Ξαναλέω
4μελής οικογένεια.
Καθημερινό μαγείρεμα - δεν παίζει σχεδόν ποτέ ταπεράκι από πεθερά - η μαμά είναι μακριά.
Πλυντήρια 4-5 εβδομαδιαία.
Καθαριότητα (μπάνιο κλπ) όπως προβλέπεται, δεν μένουμε στον δενδροπόταμο
Κλιματιστικό το καλοκαίρι από τις 2 έως τις 10 στους 25 εκο. (στους καύσωνες υπήρξαν μέρες που δεν έκλεισε ούτε το βράδυ)Θα στο ξαναπώ : Να βγω από το σπίτι να το κλειδώσω 1 μήνα και να αφήσω τις συσκευές σε standby λειτουργία ποιο πολύ ρεύμα θα κάψω από εσένα και έχω και ηλιακό θερμοσίφωνα!!!
Οκ με πολύ μεγαλύτερο σπίτι και μονοκατοικία και χωρίς καλή μόνωση αλλά x3-x4 παραπάνω κατανάλωση??πως??
Τα μαγνητικά πεδία της Νίκαιας φταίνε
-
Ή το θερμαινόμενο κάθισμα της λεκάνης
-
ωχ , λες να το έχω αφήσει αναμμένο όλο το καλοκαίρι ?
-
This post is deleted! -
@yem said in Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα:
ωχ , λες να το έχω αφήσει αναμμένο όλο το καλοκαίρι ?
Εμ, μιλάει η πείρα.
Φωτοβολταϊκα στην ταρατσα