-
-
-
Χαιρετώ άπανδες..
Είμαι από ολίγων ημερών ο ευτυχής κάτοχος μίας A45 AMG (MY2016, W176, το facelift).
Μπαίνω λοιπόν στο ιντερνέτι, για να βρω το ελληνικό mercedoφόρουμ (όπως κάνω πάντα όταν παίρνω καινούριο αμάξι, για να διαβάσω πληροφορίες σχετικά με την ελληνική ανθρωπο-συνεργειο-γεωγραφία) και δεν βρίσκω τίπτις..
Μην τύχει και δεν έψαξα καλά? Μην τύχει και όντως δεν υπάρχει?
Μπορεί κάποιος να με διαφωτίξει?
Ευχαριστώ πολύ! -
Καλοτάξιδη. Μου θύμισες τις ιστορικές εποχές που είχα τη GLA 45. Εάν θες να βρεις πληροφορίες, δοκίμασε σε αγγλικές σελίδες ιδιοκτητών. Ή, ακόμα καλύτερα, στο AMG Private Lounge, την επίσημη σελίδα.
Με την ευκαιρία της ερώτησής σου, κοίταξα και ότι σχετικό ελληνικό forum υπήρχε, πλέον δεν υφίσταται. Αλλα γενικά, στα ελληνικά, οι συνομιλίες ήταν του τύπου "ρωτάς κάτι σήμερα" και παίρνεις απάντηση σε 2-3 μήνες, εάν πάρεις. Στο Private Lounge από την άλλη, υπάρχει ζωή. -
Να σαι καλά - κι ευχαριστώ για την απάντηση!
Για να γραφτώ στο AMG Loung έχω την εντύπωση ότι πρέπει να γραφτώ στο mercedes me, να δώσω VIN κτλ. Το οποίο δεν με ενθουσιάζει, επειδή σκέφτομαι ότι το mercedes me γενικώς θα με "ρουφιανεύει". Σκέφτομαι γενικώς να πάρω doip adapter για το λάπτοπ, και να γαργαλήσω λίγο το αμάξι (customisation, ανανέωση χαρτών, ενεργοποίηση android auto κτλ), οπότε δεν ξέρω αν το mercedes me μπορεί να σταθεί εμπόδιο σε κάτι τέτοιο..
-
Κοιτα και στο fb , ολο και καποια ομαδα θα υπαρχει
-
@alexandros-k said in MERCEDES-BENZ FORUM:
Κοιτα και στο fb , ολο και καποια ομαδα θα υπαρχει
Υπάρχουν αγγλόφωνες ομάδες - ελληνικές δεν βρήκα όταν είχα δει (αλλά δεν είχα ψάξει εξαντλητικά).Το facebook και οι ομάδες του είναι πολύ υποδεέστερες σε σχέση με ένα forum, όπου η πληροφορία είναι πολύ καλύτερα οργανωμένη και ταξινομημένη. Γι αυτό ψάχνομαι για forum, αλλά ελληνόφωνο δεν βλέπω να υπάρχει.
Για κάνα συνεργείο στη Θεσσαλονίκη καμιά άποψη υπάρχει? Έστω και σε pm.
-
Γνωστός τρελαμένος με το αστέρι.
Έχει ένα γνωστό που έχει ταξί και στην αυλή του σπιτιού του έχει ένα Ε200 20ετίας το οποίο δεν φοράει το μοτέρ της μαμάς του, το οποίο για κάποιο λόγο έπρεπε να αντικατασταθεί αφού είχε κάνει ο θεός ξέρει ποσα εκατοντάδες χιλιαδες χλμ. Το δεύτερο μοτέρ λοιπόν δεν πάει πίσω, έχει κι αυτό κάπου 400-500 χιλιάδες χιλίομετρα, το είχε παρκάρει γιατί αγόρασε καινούργιο σκάφος.
Έλα όμως που άρεσε του φίλου μου και το πήρε για λίγες εκατοντάδες ευρώ. Έδωσε μια μικρή περιουσία και του έκανε ολική βαφή, το έκανε κουφέτο, πλήρωσε και όλα τα έξοδα για να βγάλει πινακίδες. Μιλάμε γι α κάποιες χιλιάδες ευρώ. Η διαδικασία αυτή βέβαια του πήρε 2-3 χρόνια. Ειδικά για να πάρει πινακίδες έφτυσε αίμα.
Όσο λοιπόν το αμάξι αυτό ήταν στο λαμαρινατζή και στο βαφέα, έπεσε το μάτι του σε μια αγγελία για μια C180 20 περίπου χρονών από ιδιώτη με 50 χιλιάδες χιλιόμετρα. Πήγε και το είδε, πραγματικά το αμάξι ήταν κουφέτο σε άριστη κατάσταση. Έδωσε λοιπόν τα 3000 χιλιάριακα που ζητούσε ο ιδιώτης και το αγόρασε.
Τώρα λοιπόν έχει 2 MERCEDES κι όπως καταλαβαίνουμε όλοι δεν μπορεί να συντηρει 2 αυτοκινητα τέτοιου "κύρους"
Όλοι οι γνωστοί του λέμε ότι είναι μ@λ@κ@ς (φιλικά πάντα βέβαια) και ότι πρέπει να ξεφορτωθεί επιγόντως το ένα από τα δυό.Το φιλαράκι είναι ενθουσιασμένο με το πετρέλαιο, είναι οικονομικό κάνει εξαιρετικό ταξίδι, όπως και η βενζινη φυσικα αλλά εδώ η κατανάλωση τον πονάει περισσότερο κι ας μην μιλήσουμε για τα τέλη κυκλοφορίας.
Το θέμα όμως είναι ότι δεν μπορεί να αποφασισει και μην ξεχνάμε ότι έδωσε πολλά για να σουλουπώσει το πετρέλαιο το οποίο όπως προείπα έχει πολύ περισσότερα χιλιόμετρα.Είναι θεωρώ μεγάλο το διλημμα. Εσείς τι θα κάνατε σε μια τέτοια περίπτωση?
ΥΓ Τελειώνοντας το γράψιμο πρέπει να πω ότι δεν είμαι 100% σίγουρος ότι η βενζινη είναι 180 και το πετρέλιο 200, μπορεί να είναι ανάποδα ή μπορεί και τα δύο να είναι 180 ή 200. Το σίγουρο είναι ότι το C είναι βενζίνη και το πετρέλαιο είναι το Ε.
-
Το ντίζελ θα κρατούσα μόνο.
-
Καλησπέρα σας,
Έχω ένα A-class του 2020 και θέλω να ρωτήσω αν είμαι υποχρεωμένος να πηγαίνω για τα service στην αντιπροσωπεία ή μπορώ να απευθυνθώ και σε κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο MERCEDES .
Θεωρείτε ότι σε αυτή την περίπτωση χάνει αξία το αυτοκίνητο ή κάποια είδους εγγύηση;Επίσης υπάρχει κάποιο site για να δώ ποιος είναι “πραγματικά” εξουσιοδοτημένος ως συνεργείο MERCEDES και δεν έχει απλά κολλήσει ένα αυτοκόλλητο στη βιτρίνα;
Ευχαριστώ εκ τον προτέρων οποίον με βοηθήσει.
-
@μβ_3 said in Service Αντιπροσωπεία ή Εξουσιοδοτημένο;:
Έχω ένα A-class του 2020 και θέλω να ρωτήσω αν είμαι υποχρεωμένος να πηγαίνω για τα service στην αντιπροσωπεία ή μπορώ να απευθυνθώ και σε κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο MERCEDES .
το ίδιο πράγμα ειναι. Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση? Το εξουσιδοτημένο συνεργείο ειναι της αντιπροσωπείας. Εκτός εαν εννοείς εξειδικευμένο.
-
καλημερα σε ολους.θα ηθελα να ρωτησω για την glc το suv ποσο ειναι το κοστος συντηρησης ανα σερβις?ειναι τοσο ακριβα οσο λεγονται?και οντως υπαρχουν και θεματα αξιοπιστιας?
-
@chris__7 said in MERCEDES-BENZ FORUM:
καλημερα σε ολους.θα ηθελα να ρωτησω για την glc το suv ποσο ειναι το κοστος συντηρησης ανα σερβις?ειναι τοσο ακριβα οσο λεγονται?και οντως υπαρχουν και θεματα αξιοπιστιας?
Σίγουρα είναι ακριβότερα απο τον μέσο όρο. Γνωστός μου που δουλεύει στην ΕΚΚΑ αναφέρει το κόστος εργατοώρας 80-100 ευρώ άνευ ΦΠΑ
Αν σε ενδιαφέρει το κόστος συντήρησης, κοιτάς αλλού -
@chris__7 said in MERCEDES-BENZ FORUM:
Εαν σε απασχολούν τέτοια θέματα, λάθος αυτοκίνητο κοιτάς.
-
Σκέφτομαι να μεταβώ από w204 c180k σε w205 c180 αξίζει η αλλαγή; πως είναι από αποψη ποιότητας το w205 σε σχέση με το w204;
-
Καλησπερα οποιος θα μπορουσε να με βοηθησει σε ενα προβλημα που εχω στο αμαξι μου θα το εκτιμουσα . Εχω ενα clk 200 w209 ...με αεριο....εδω και λιγο καιρο μου παρουσιαζει check εχω αλλαξει ποσα συνεργεια...και δεν το βρισκουν....ο κωδικος του προβληματος ειναι P0172 οτι το μειγμα ειναι πολυ λιπαρο ....εχω κανει ολα τα σερβις αεριο και βενζινη τα παντα ....μου το βγαζουν κανω λιγα χιλιομετρα και ξανα το ιδιο ....κοιταξανε τα σωληνακια και δεν βρισκουν καπου να χανει αερα....μου ειπαν επομενο βημα να ανοιξουμε καπακι κατι μεσα να κοιταξουν που δεν ξερω και εαν θελουν να μου φανε τα λεφτα.!Οποιος μπορει να μου απαντησει μηπως ξερει να βρουμε μια λυση
-
Θα πρέπει να ελέγξετε πρώτα τυχόν θέματα σχετικά με αισθητήρα λ ή κάποιο παρόμοιο εξαρτημα - αισθητήριο που σχετίζεται με την καύση. Στην άλφα που είχα τέτοια τσεκ οδήγησαν σε αλλαγή μετρητή μάζας ενώ σε άλλη περίπτωση άλλαξα αισθητήρα λ. Τα κόστη τους λογικά. Καπάκι ανοίγουμε μόνο για ρεκτιφιε, αλλαγή φλατζας κλπ.Όχι για code alarm.
-
Ευθύμησα με αυτό το δημοσίευμα-τεστ-λιβάνιζμα για το GLA:
- ...Μαζί και με το σύστημα Start/Stop, όλα αυτά κρατούν, ρεαλιστικά, τη μέση κατανάλωση βενζίνης κάτω από τα 8,0 lt/100km, και στην πόλη κάτω από τα 9,0 λίτρα, και σε αυτό βοηθάει και το καλορυθμισμένο αυτόματο κιβώτιο των 7 σχέσεων που ευνοεί την οικονομική οδήγηση με το χρονισμό που κάνει -απαλά και ανεπαίσθητα- τις αλλαγές των σχέσεων.Μέσω του κουμπιού επιλογής του οδηγικού προφίλ (Driving Select) που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα, και με τη ρύθμιση να απεικονίζεται στην κεντρική οθόνη, ο οδηγός μπορεί βεβαίως να μεταβεί στο πρόγραμμα Sport - όπου το κιβώτιο επιτρέπει στο δείκτη του στροφόμετρου να ανεβαίνει ψηλότερα, και η απόκριση του κινητήρα (όπως και του τιμονιού) γίνεται αμεσότερη. Αλλά, φυσικά, αυτή η όρεξη για οδηγικό παιχνίδι έχει το κόστος της στην κατανάλωση, που πλησιάζει τα 10 lt/100km.*
Aυτό το πράμα ξεκινάει από 48 καφετιά...
https://forum.4troxoi.gr/topic/51479/node-51479/6217?page=311italicised text
-
Σα να μιλάει για άλλο αυτοκίνητο. Το δικό μου έχει μέση 7,1 . Δεν έχω βρει τρόπο να πάει παραπάνω. Στην ΕΟ δε, με ταχύτητες αρκετά υψηλές αγγίζει μετά βίας τα 5,8.
Η εξαιρετικα ευθύβολη συμπεριφορά,ανεπηρέαστη από πλευρικούς ανέμους καθιστά απαραίτητη την συχνή ανάγνωση της ταχύτητας ή την ενεργοποίηση cruise control για να μη βρεθεί ο κάτοχος στο αυτόφωρο. Το αμάξι είναι ακλόνητο και απόλυτα ουδέτερο σε κάθε οδόστρωμα. Δεν έχει καμία σχέση με σουβ. Έχει την στριτ συμπεριφορά μιας τυπικής μερκ που είτε σε αρέσει ή όχι. Δεν έχει την πουτανια μιας bmw. Θεωρώ εαυτό τυχερό που μπόρεσα να απολαμβάνω ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Απλά δεν είναι ηλεκτρικό. Δύο πεντάλ για σταματα ξεκινά.
Στην πραγματικότητα σε προδιαθέτει να σκέφτεσαι πως θα ήταν πια και πόσο καλύτερη η εμπειρία με μια glc . -
Μερκ?
Η γκλα?
MERCEDES-BENZ FORUM