-
Ενα πράγμα που θέλω να σας πω ως χρόνιος χοντρός, είναι ότι κάθε οργανισμός είναι εντελώς διαφορετικός...
Καλό είναι μια επίσκεψη σε ενδοκρινολόγο να γίνεται σε νεαρή ηλικία.
Υπάρχουν άνθρωποι τυχεροί που τρώνε τον άμπακο και δεν παχαίνουν.
Υπάρχοι άλλοι που τρώνε το 1/3 του άμπακου του προηγούμενου και χοντραίνουν.
Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν χοληστερίνη από παιδιά, ζάχαρο από νέοι, πίεση κλπ και άλλοι που δεν έχουν μέχρι τα 90 τους.
Οπότε γενικότητες πρέπει να αποφεύγονται.
Χοντροί και παχύσαρκοι με ΔΜΣ μέχρι 40, να κοιτάξουν ενδοκρινολόγο όσο πιο νέοι γίνεται και να δουν τι τους βολεύει.
Τα γυμναστήρια δεν είναι για όλους.
Υπάρχουν πολλών ειδών τρόποι άσκησης.
Επίσης μεγάλη σημασία έχει ο τρόπος εργασίας.
Καθιστική ζωή, ή ορθοστασία, ή ανεβοκατέβασμα σκάλας φέρνει προβλήματα.
Κληρονομικές κήλες στην μέση, επίσης θέλουν την προσοχή τους.
Τώρα περιπτώσεις παθολογικού πάθους, προφανώς θέλουν ειδική αντιμετώπιση από ειδικούς ανθρώπους.
Και κάτι ακόμα. Ο οργανισμός προσαρμόζεται. Μην νομίζεται ότι μπορείτε να γυρίσετε τον οργανισμό σας 30-40 χρόνια πίσω.
Δεν γυρίζει και δεν έχει νόημα.
Αυτά από έναν ευρύστερνο ογκώδη φίλο σας...
ΥΓ το να είσαι ευρύστερνος συχνά σε προστατεύει από δύσκολες καταστάσεις γιατί δημιουργείς δεύτερες σκέψεις σε κακόβουλους ανθρώπους...
Ειδικά άμα είσαι νέος.
-
Επίσης μεγάλο ποσοστό ευρυστερνων είναι φοβερά ετυμολογοι, πολύ έξυπνοι και με υψηλό χιούμορ
Δεν ξέρω πως γίνεται αυτό αλλά είναι ένα μοτίβο που το συναντάς σχεδόν παντού, ίσως φταίνε τα γονίδια που ευθύνονται για το πάχος να πάνε πακέτο με τα γονίδια του χιούμορ και της ανάλυσης.
-
@vagkirk εγώ φαρμακοποιός είμαι. Θα τρέξει ο Κουλης πρόγραμμα κατά της παχυσαρκίας όπου θα σου χορηγούν δωρεάν την ένεση αδυνατίσματος με ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ παρακολούθηση από διαιτολόγο. Αν δεν πας στον διαιτολόγο κομμένη και η ένεση.
Σε περίπτωση που δεν τρέξει το πρόγραμμα ....... στη θέση σου θα πήγαινα με εξετάσεις αίματος σε καρδιολόγο και ενδοκρινολόγο για μια εκτίμηση. Αν είναι έτσι όπως τα λες και οι διαιτες έχουν αποτύχει πιθανόν θα σου πουν να ξεκίνήσεις .
Τα χάπια ανάλογα τον τρόπο που λειτουργούν έχουν ένα μικρό όφελος αλλά κατά περιπτώσεις και ώς εκεί. Απλά μάρκετινγκ..... -
@sabas_thess said in Παχυσαρκια στην Ελλαδα:
Απριλίο του 2012 έκανα μανίκι στα 200. Καλοκαίρι του 2013 ήμουν ένα κτήνος 117 κιλών (το χαμηλότερο που έφτασα). Σήμερα παντρεμένος με παιδί και παρατημένο γυμναστήριο προ COVID είμαι στα 134 με άριστες βιοχημικές εξετάσεις και αντίστοιχη γενική υγεία.
Δεν θέλω να σε στεναχωρήσω, αλλά είμαι παρόμοια κιλά και είμαι 11 εκ. ψηλότερος σου, επίσης με καλές εξετάσεις και κάπου 25-30 χρόνια μεγαλύτερος σου.
Θεωρώ ότι πρέπει να κατέβεις σιγά σιγά στα 100-110, αλλά με ήπιο τρόπο χωρίς να σου δημιουργήσει άγχος.
Περπάτημα και κολύμπι, είναι οι καλύτερες λύσεις.
Επίσης επειδή όλα είναι στο μυαλό, μην κόβεις τροφές, τρώγε ότι θέλεις, αλλά κόβε ποσότητες και μεγάλωνε τα χρονικά διαστήματα που τα τρως.
Εχοντας πρόσφατα δικούς μου ανθρώπους με άνοια, είδα ότι οι άνθρωποι ξέχναγαν να φάνε και το αίσθημα της πείνας δεν υπήρχε.
Αν τους έβγαζες βόλτα σε εστιατόριο, έτρωγαν μια χαρά και αρκετά.
Για αυτό λέω, όλα στο μυαλό είναι.
Επίσης επίσκεψη σε ενδοκρινολόγο. Εγώ ανακάλυψα στα 60 μου ότι το ζάχαρο στο 0,80 που έχω όλα τα χρόνια και την έλεγα στους φίλους που είναι στο 1,20 με χάπια, ήταν γιατί έχω υποθυροειδισμό και ο μεταβολισμός μου είναι ανθρώπου 25 χρόνια μεγαλύτερου μου....
Και τελικά εκεί που παιδιά τρώγαμε 4 τυλιχτά και ο φίλος μας που ποτέ δεν τον είδαμε με κοντό παντελόνι επειδή είχε καλαμάκια για πόδια, αλλά έτρωγε 6 τυλιχτά, ήταν απλά διαφορά μεταβολισμού.
-
@cruiser αυτό θα συμπλήρωνα μόλις τώρα. Επίκληση στην επιστήμη. Καρδιολόγος, ενδοκρινολόγος, παθολόγος και ουρολόγος για εμάς τα αγοράκια απαραίτητος μετά τα 40 είτε είμεθα χοντροί είτε όχι.
Επί προσωπικού έχεις απόλυτο δίκιο ότι πρέπει να κατέβω άμεσα μια εικοσάδα. Η δικαιολογία της έλευσης του παιδιού πλέον δεν πείθει ούτε εμένα. Έχω ξεκινήσει ήδη.
ΥΓ: Οι εξετάσεις μου για τα κιλά μου είναι τόσο καλές που δυσκολεύονται και οι γιατροί να το πιστέψουν. Αυτό βέβαια είναι και θέμα γονιδίων...
-
Μα θα κατέβει, πήρε τον καλό τον δρόμο και θα τον φτάσει εκεί.
Επίσης γυμνάζεται, οπότε αλλά τα 10 κιλά ενός που δεν γυμνάζεται και άλλα ενός γυμνασμενκυ
Μέρος των κιλών του είναι και οι μύες.Κατά τα άλλα όπως τα λες.
Με την ηλικία αλλάζουν πολλά, όπως πιστεύω τεράστιο ρόλο παίζει το άγχος.
Όταν έτρωγα σαν ΒΟΔΙ σε επίπεδο για δύο μηνπω τρία άτομα και ήμουν όχι 10 αλλά 12 κιλά κάτω από το ύψος μου δεν είχα μεγάλα αγχοι, νομιζα πως ειχα αλλά δεν είχα. Όταν απέκτησα αγχοι, και η ηλικία ανεβαίνει τότε και καφέ να πιεις γίνεται πάχος.
-
Σημαντικοτατο ειναι να προσεξεις πολυ να μην τα ξαναπαρεις . Τα εχασες με τον Α , Β τροπο, προσεξε ΠΟΛΥ να μην τα ξαναπαρεις
Εστω και τα 3 που εχασες, μην τα ξαναπαρεις . Και συνεχιζεις οποτε μπορεις , να χασεις κι αλλοΓιατι πολλοι λεμε (κι εγω ) ε καλα μονο 2 κιλα εχασα , ας φαω , κανω αλλη φορα "κρατει" . Αλλά εστω και τα 2 ειναι κατι . 2- 2 αδειαζει το σακουλι
-
@cruiser αυτό θα συμπλήρωνα μόλις τώρα. Επίκληση στην επιστήμη. Καρδιολόγος, ενδοκρινολόγος, παθολόγος και ουρολόγος για εμάς τα αγοράκια απαραίτητος μετά τα 40 είτε είμεθα χοντροί είτε όχι.
Επί προσωπικού έχεις απόλυτο δίκιο ότι πρέπει να κατέβω άμεσα μια εικοσάδα. Η δικαιολογία της έλευσης του παιδιού πλέον δεν πείθει ούτε εμένα. Έχω ξεκινήσει ήδη.
ΥΓ: Οι εξετάσεις μου για τα κιλά μου είναι τόσο καλές που δυσκολεύονται και οι γιατροί να το πιστέψουν. Αυτό βέβαια είναι και θέμα γονιδίων...
Οι καλές εξετάσεις, τις οποίες έχω και εγώ, τόσο που μια φορά φεύγοντας από την γραμματεία με τις εξετάσεις στο χέρι με φώναξε στο γραφείο του ο προιστάμενος του κέντρου για να τις δει και να με συμβουλεύσει. Τις κοιτάει, κοιτάει και εμένα, τις ξανακοιτάει και μου λέει με απορία.. Εχετε πολύ καλές εξετάσεις..
Το ξέρω του λέω μην με ματιάσεις, τις παίρνω και έφυγα...
Δεν με μάτιασε μάλλον γιατί έχουν περάσει πάνω από 10 χρόνια και θα έχει παραγραφεί το μάτιασμα...
Οπότε οι καλές εξετάσεις μην σου γίνουν άλλοθι να μην προσπαθήσεις να κατέβεις λίγο.
-
Σαφώς!
-
Μετα την ηλικια των 47 οι καθημερινες μπυρες με συνοδεια εκλεκτων μεζεδων προσθετουν καθε ετος 5-6 κιλα επιπλεον, δανεισα το κορμι μου στην επιστημη για αυτο το "πειραμα".
-
Απριλίο του 2012 έκανα μανίκι στα 200. Καλοκαίρι του 2013 ήμουν ένα κτήνος 117 κιλών (το χαμηλότερο που έφτασα). Σήμερα παντρεμένος με παιδί και παρατημένο γυμναστήριο προ COVID είμαι στα 134 με άριστες βιοχημικές εξετάσεις και αντίστοιχη γενική υγεία.
Να σημειώσω ότι σε όλη αυτή τη διαδικασία για να είμαι ειλικρινής έτρωγα τα πάντα, δεν έκανα κανενός είδους "διατροφή". Η διαφορά έγινε από την ΠΟΛΥ μειωμένη ποσότητα και την εντατική προπόνηση.
117 kg στο 1,83 δεν είσαι κτήνος είσαι απλά παχύσαρκος ! Αυτό δεν είναι ούτε κακό ούτε προσβλητικό αν το καταλάβεις έγκαιρα και το αντιμετωπίσεις.
Κατά τα άλλα συμφωνώ με ντετολ για επεμβάσεις, θα έλεγα να τις προτείνουμε με φειδω όταν δεν έχουμε το κατάλληλο υπόβαθρο -
@red_monster said in Παχυσαρκια στην Ελλαδα:
Να σημειώσω ότι σε όλη αυτή τη διαδικασία για να είμαι ειλικρινής έτρωγα τα πάντα, δεν έκανα κανενός είδους "διατροφή". Η διαφορά έγινε από την ΠΟΛΥ μειωμένη ποσότητα και την εντατική προπόνηση.
117 kg στο 1,83 δεν είσαι κτήνος είσαι απλά παχύσαρκος ! Αυτό δεν είναι ούτε κακό ούτε προσβλητικό αν το καταλάβεις έγκαιρα και το αντιμετωπίσεις.
Κατά τα άλλα συμφωνώ με ντετολ για επεμβάσεις, θα έλεγα να τις προτείνουμε με φειδω όταν δεν έχουμε το κατάλληλο υπόβαθροΑν το βάρος είναι μυϊκή μάζα οχι. Τέτοια αναλογία βάρους ύψους είχε και ο Arnie.
-
@dg79 said in Παχυσαρκια στην Ελλαδα:
Κατά τα άλλα συμφωνώ με ντετολ για επεμβάσεις, θα έλεγα να τις προτείνουμε με φειδω όταν δεν έχουμε το κατάλληλο υπόβαθροΑν το βάρος είναι μυϊκή μάζα οχι. Τέτοια αναλογία βάρους ύψους είχε και ο Arnie.
Επειδή το λίπος καταλαμβάνει 17% μεγαλύτερο όγκο για την ίδια μάζα και επειδή μάλλον μιλάμε για τον Κωστή από τα πατησια και όχι για το Αρνι από το βενις μπιτς της καλιφορνιας, τα κιλά είναι πάρα πολλά !
-
Υπάρχουν ορισμένοι τύποι που λόγω δουλειάς και γονιδίων έχουν πολλά κιλά μυς + περιττό λίπος. Υπέρβαροι μεν αλλά ο ΔΜΣ λέει την μισή αλήθεια.
Πάντως το ' θετικό ' για τους άντρες είναι ότι κάποια παραπάνω κιλά από το ιδανικό της επιστήμης δεν καταστρέφουν την εμφάνιση,σε μεγαλύτερες δε ηλικίες το αντίθετο. Οι γυναίκες έχουν σοβαρότατο θέμα που επιδρά πολλαπλάσια ψυχολογικά σε αυτές.
Υ.γ. παρηγοριά στον άρρωστο...' υπάρχουν δύο κατηγορίες υπέρβαρων: 1η αυτοί που η διατροφή τους είναι μικρού παιδιού που το άφησαν οι γονείς ανεξέλεγκτο ( τρομακτικοί κίνδυνοι) 2η αυτοί που λόγω συνθηκών τυγχάνει να είναι υπέρβαροι και τρώνε υγιεινά κατανοώντας τι πρέπει, πόσο και τι όχι με άψογες εξετάσεις κτλ. -
@dg79 said in Παχυσαρκια στην Ελλαδα:
Επειδή το λίπος καταλαμβάνει 17% μεγαλύτερο όγκο για την ίδια μάζα και επειδή μάλλον μιλάμε για τον Κωστή από τα πατησια και όχι για το Αρνι από το βενις μπιτς της καλιφορνιας, τα κιλά είναι πάρα πολλά !
Δε τον ξέρω τον άνθρωπο, αλλά επειδή έγραψε για 6 προπονήσεις την εβδομάδα, βάρη , trx, personal κτλ, λέω μήπως έγινε Arnie
-
Εγώ πάντως άνθρωπο με 6μερες την εβδομάδα προπόνηση, βάρη και 117 κιλά θα του μιλούσα πιο ευγενικά.
Ένστικτο επιβίωσης το λένε.
Just saying
-
@lap said in Παχυσαρκια στην Ελλαδα:
Εγώ πάντως άνθρωπο με 6μερες την εβδομάδα προπόνηση, βάρη και 117 κιλά θα του μιλούσα πιο ευγενικά.
Ένστικτο επιβίωσης το λένε.
Just saying
Νομίζω θα το βρείτε ενδιαφέρον
https://open.spotify.com/episode/5PnDTZ7l7ZITNCsHunwKvF?si=Mw6oSj2_RtOJdlgr01N6jQ
Αντίσταση στην ινσουλίνη και μεταβολικό σύνδρομο
Παχυσαρκια στην Ελλαδα