@civil357 said in Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες:
Μία ερώτηση. Πόσο περίπου μπορεί να κοστίζει η ενοικίαση αυτοκινήτου στο εξωτερικό ; Γιατί όταν κάνω την εξίσωση σχεδόν πάντα η ζυγαριά γέρνει προς την κατεύθυνση της επιλογής του δικού μου οχήματος; Ειλικρινά , ακούω και άλλους να το προτιμούν , και ρωτώ αν κάνω λάθος.
Απλό παράδειγμα , φέτος που τα ακτοπλοϊκά είχαν ανέβει σημαντικά. Κοίταξα για τον πιο φθηνό συνδυασμό αεροπορικών και ενοικίασης οχήματος. Προέκυψαν στον "τελικό" , ένα αεροδρόμιο στο Μιλάνο και ένα άλλο στην Μπρατισλάβα. Δε θυμάμαι νούμερα ακριβώς αλλά για 12 μέρες ενοικίαση ( να κάτσεις και 2 να δείς την πόλη που προσγειώθηκες) , νομίζω έβγαινε το αυτοκίνητο κάπου στα 800€. Μικρομεσσαίο , όχι κανένα μεγάλο όχημα . Χωρίς αεροπορικά, με αεροπορικά και με τη σύζυγο να επιλέγει 25κιλη βαλίτσα και χειραποσκευές , σίγουρα ξεπερνούσε κατά πολύ το 1000αρικο.
Επιλογή πάντα την έξτρα φουλ ασφάλεια , εδώ μήπως κάνω λάθος , τι επιλέγετε οι υπόλοιποι; και μόνο από γνωστές εταιρίες ενοικιάσεων. Μήπως και εδώ κάνω λάθος; Εμπιστεύεστε , τις προτεινόμενες εταιρίες από αυτές που προκύπτουν από τις σελίδες που κλείνετε τα αεροπορικά;
Τέλος πάντων και οι πιο φθηνές επιλογές , πάλι λίγο πιο ακριβές έβγαιναν....
Καλά, γλυτώνεις 2-3 μέρες στο δρόμο με τα αεροπορικά και βολεύει ότι πας κατευθείαν εκεί που θες. Αν έχεις πάει μία φορά από Ιταλία, γιατί να ξανά και ξανά περάσεις με αυτοκίνητο;.
Θες κάτω Χώρες; Πας κατευθείαν Ολλανδία και νοικιάζεις, θες Ιβιρικη; Πας Ισπανία, θες Σκανδιναβία; Πας Δανία/Σουηδία κατ'ευθείαν. Βαλκάνια θα έλεγα ότι συμφέρει να πας με αυτοκίνητο, και ίσως Αυστρία/κεντρική Ευρώπη που είναι από πάνω και να φτάσεις και Πολωνία.
Έχω χρόνια να κάνω roadtrip, μου έχουν λείψει αφάνταστα. Και το τρένο βέβαια είναι φοβερό μέσο, και τα βλέπεις κυριολεκτικά ΟΛΑ, περνάει συνήθως και από περιοχές που δεν έχει μεγάλους δρόμους και βλέπεις και θεωρητικά και επαρχία αρκετή.