-
Αυτά θα μου λείψουν με την VDSL. Τώρα με την ADSL έχω βάλει ένα Dlink ρουτεράκι που έχει φουλ πρόσβαση μέσω cli και έχω ρίξει το SNR για να ανεβάσω ταχύτητα. Ευτυχώς από το 2016 που μπήκα στο σπίτι είναι σταθερή η σύνδεση. Καμιά διακοπή.
-
εχω χρονια ενα πακετο φουλ νοβα 100αρι, απο το 2008. απο εποχες φορθνετ
πες 95 νταουν, 10 απ. με τη τιβι δορυφορικη και καποιους καλους λογους.
στη νοβα αλλα πλεον και στους αλλοι ειναι απαισιο οτι εαν βαλεις το δικο σου ρουτερ μετα δεν εχεις υποστηριξη
και τα δικα τους ειναι του βολου ολα
ψιλολυνεται με τα ντεκο που εχω βαλει αλλα και παλι το ρουτερακι τους εχει θεματα
επειδη ειμαι σε καλο σημειο πλεον, δεν ασχολιεμαι αλλοοπτικη, να μπουν στους διαδρομους και να σκαβουν τοιχους, οχι σε εμενα
και το να αφησω καποιον απλυτο να ακουμπησει το ρακ μου, θα του κοψω τα χεριαοταν χρειαζεται κατι παραπανω, εχω και ενα ρουτερακι 5g με κοσμοτε και ανλιμιτιντ και ειναι μια χαρα
το μεγαλο προβλημα ομως δεν ειναι η ταχυτητα, μικρη σημασια εχει πλεον σε νορμαλ σπιτικη εφαρμογη
για εμενα ειναι το λέιτενσυ που ειναι παρα, μα παρα πολυ αργο και πιθανοτητα ευθυνονται οι προβάιντερ μας και ακρη δεν εχω βγαλει. -
@cirus said in Τι συνδεση ADSL και απο ποιαν εταιρια να κανω;:
@xenos said in Τι συνδεση ADSL και απο ποιαν εταιρια να κανω;:
Εγώ έχω cosmote vdsl 100 και δεν είμαι ευχαριστημένος. Όχι με την ταχύτητα, όσο με τη σταθερότητα. Τρώει κάτι σκαλώματα και για δευτερόλεπτα παγώνουν όλες οι συσκευές.
Αυτο μπορει να οφείλεται στο router σου, στην γραμμή από έξω ή στις γραμμες εντος σπιτιού
Ξεκινα μπες στο router σου να δεις SNR (signal to noise ratio) και ποιοτητα γραμμης
Αυτό πως θα το κάνω?
Γιατί κι εμένα που έχω κατοστάρα , πιάνει σχεδόν πάντα πάνω από 90 αλλά μερικές φορές τρώει σκαλώματα για δευτερόλεπτα. -
Εγώ έχω cosmote vdsl 100 και δεν είμαι ευχαριστημένος. Όχι με την ταχύτητα, όσο με τη σταθερότητα. Τρώει κάτι σκαλώματα και για δευτερόλεπτα παγώνουν όλες οι συσκευές.
Αυτο μπορει να οφείλεται στο router σου, στην γραμμή από έξω ή στις γραμμες εντος σπιτιού
Ξεκινα μπες στο router σου να δεις SNR (signal to noise ratio) και ποιοτητα γραμμης
Έχω αλλάξει router, έχω σπάσει το wifi σε 2.4/5, έχω αλλάξει κανάλια, κλπ, αλλά δε μπορώ να παίρνω τηλ και να μου λένε κάντε restart το ρούτερ λες και είμαι καμιά θειά στη Λάρισα.
-
Ειπαμε τα router ΟΤΕ/NOVA κλπ κλπ ειναι για κλαματα.
Μονο για μπει πανω η γραμμη και απλα να ξαναβγει σε ενα αλλο μηχανημα που να σου κανει διαχειριση τουλαχιστον το ασυρματο.
Εγω γι αυτο ειπα οτι απο την στιγμη που εβαλα τα deco ουτε κολληματα εχω και ολες οι συσκευες παιζουν μια χαρα.
Με την τηλεργασια βλεπω ολημερις τι γινεται με το δικτυο και δεν υπαρχει θεμα (εως σημερα) και ας εχω VDSL 200.Βεβαια ειναι και τι δουλειες κανει ο καθενας σπιτι του και τι ζηταει.
Αλλα browsing/download και φορτωση σελιδων απο υπολογιστες/τηλεορασεις ειναι κατι που το κανουν απλα και χαλαρα. -
This post is deleted! -
@gtsartsal said in Τι συνδεση ADSL και απο ποιαν εταιρια να κανω;:
Αυτό πως θα το κάνω?
Γιατί κι εμένα που έχω κατοστάρα , πιάνει σχεδόν πάντα πάνω από 90 αλλά μερικές φορές τρώει σκαλώματα για δευτερόλεπτα.https://texnikos-ipologiston.gr/adsl-line-attenuation-snr-margin-και-θόρυβος-γραμμής-τι-σημαίνο/
Θα μπεις στην ip του router σου με το username password σου (βλέπε ταμπελιτσα από κάτω αν δεν έχεις μπει ποτέ να το αλλάξεις μονος σου) και θα βρεις μέσα στο μενου του κάπου στοιχεια για την συνδεση σουκυρίως για ADSL γραμμες είναι σημαντικά αυτά που χάνουν μεγαλος μέρος της ταχύτητας και από 24 μεγιστο θεωρητικό να παίρνεις 3 και τραβας τα μαλιά σου
αλλα τα ποιοτικα χαρακτηριστικά της γραμμης μετράνε και στην VDSL με χαλκό καθως ταχύτητα μπορεί να μην χανεις μεγάλη αλλά μπορεί να έχεις αποσυνδέσεις
Τα πιο καλά και ακριβα router έχουν συνήθως μέσα ενσωματωμένα και καλύτερα modem. Ενα καλό modem μπορεί να σου συχρονισει πιο γρήγορα (αυτη η ώρα που περιμενεις να γινει μονιμα πράσινο το λαμπάκι ενώ αναβοσβύνει) και είναι πιο "ανθεκτικο" σε αποσυνδέσεις
ενα router παρόχου ουσιαστικά είναι 4 συσκευες σε 1
modem
router
wireless access point
> voice over ip pbxμπααα
μην παιρνεις ορκο πλεον -
This post is deleted! -
This post is deleted! -
@civil357 said in Τι συνδεση ADSL και απο ποιαν εταιρια να κανω;:
@chrisk6 said in Τι συνδεση ADSL και απο ποιαν εταιρια να κανω;:
Ειλικρινής ερώτηση , είναι εφικτή τέτοια ταχύτητα χωρίς οπτική ίνα , με διατήρηση του χαλκού;μεχρι τα 100 είναι εφικτο με χαλκό, παραπάνω μονο με οπτική
ΛΑΘΟΣ! Έχω 200άρα με χαλκό, σε οικοδομή του 2007, χωρίς καμία διακοπή και με σταθερή ταχύτητα στα 200. Το μόνο ερωτηματικό είναι η ποιότητα της εγκατάστασης του χαλκού της οικοδομής. Αλλά ναι, είναι εφικτή με χαλκό!
-
This post is deleted! -
@harisma23 said in Τι συνδεση ADSL και απο ποιαν εταιρια να κανω;:
Ειλικρινής ερώτηση , είναι εφικτή τέτοια ταχύτητα χωρίς οπτική ίνα , με διατήρηση του χαλκού;μεχρι τα 100 είναι εφικτο με χαλκό, παραπάνω μονο με οπτική
ΛΑΘΟΣ! Έχω 200άρα με χαλκό, σε οικοδομή του 2007, χωρίς καμία διακοπή και με σταθερή ταχύτητα στα 200. Το μόνο ερωτηματικό είναι η ποιότητα της εγκατάστασης του χαλκού της οικοδομής. Αλλά ναι, είναι εφικτή με χαλκό!
Δεν ειναι λάθος, ετσι είναι
Εφικτη τεχνικά είναι.
Ομως δεν δεχονται πια παραγγελίες για 200ρες συνδέσεις με χαλκό . ΜΟΝΟ με οπτικη. Προσπαθησε να παραγγείλεις και θα το διαπιστωσεις......
Η ταχυτητα σε VDSL2 ετσι και αλλιως είναι σταθερη ειτε 100 είτε 200
Υπάρχει το απλό Vectoring (έως 100Mbps), το Super Vectoring (έως 300Mbps) και αργότερα το G.Fast με μεγαλύτερες ταχύτητες.
εξαρτάται και από την απόσταση και την ποιότητα του χάλκινου δικτύου.Γενικα για να είναι σιγουροι οι πάροχοι οταν θες πάνω από 100 δεχονται σε αιτηση μονο με Fiber
είναι πολυ λίγες οι περιπτώσεις που έδωσαν με χαλκό παραπάνω καθως τα καφάο που συνδεεται ο χαλκός συνήθως είναι απλό Vectoring
Μας τα γύρισες τώρα λιγάκι... Δεν ήταν λάθος αυτό που έγραψες, αλλά ήταν λάθος όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι του και εν μέρει σωστό όσον αφορά το πρακτικό κομμάτι του (γιατί όπως λες υπήρξαν περιπτώσεις που έδωσαν 200άρα σε χαλκό). Ούτε ο αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού δεν τα είπε τόσο καλά.
Εμένα πάντως η Vodafone μου έκανε πρόταση να με πάει από 100άρα σε 200άρα (όχι με οπτική ίνα) προ 2-3 μηνών, την οποία και αποδέχτηκα γιατί ήταν πολύ μικρή η χρηματική διαφορά. Και μου έστειλαν δωρεάν και νέο modem router με Wifi 6 (το παλιό ήταν 2,4 και 5).
Σημειωτέον ότι ΚΑΦΑΟ έχω στα 20 μέτρα από το σπίτι μου. -
This post is deleted! -
Η νόβα αποδεκτή υπηρεσία έχει κι είναι εύκολο και σχετικά φθηνό να γίνει 100αρα vdsl.
Έκανε διαφορά νερά τον τελευταίο καιρό το ίντερνετ, ίσως και λόγου δικτύων του Βόλου που τα κάνανε οι πλημμύρες για τον Μπέο. Μετά από κάνα δυο ενοχλήσεις, και αφού το "πρότεινα", μου έστειλαν νέο Huawei ρουτερ αντί για το ΖΤΕ (το οποίο δεν μου ζήτησαν πίσω). Νομίζω έχει βελτίωση η κατασταση, δουλεύει όπως θα πρεπε πλέον.
-
Τελικά τι γίνεται;
Προχωράει το fiber στο Ελλάντα ή δεν υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις; -
@bassstarlet said in Τι συνδεση ADSL και απο ποιαν εταιρια να κανω;:
Τελικά τι γίνεται;
Προχωράει το fiber στο Ελλάντα ή δεν υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις;Προχωράει κανονικά.
-
Δεν ειναι λάθος, ετσι είναι
Εφικτη τεχνικά είναι.
Ομως δεν δεχονται πια παραγγελίες για 200ρες συνδέσεις με χαλκό . ΜΟΝΟ με οπτικη. Προσπαθησε να παραγγείλεις και θα το διαπιστωσεις......
Η ταχυτητα σε VDSL2 ετσι και αλλιως είναι σταθερη ειτε 100 είτε 200
Υπάρχει το απλό Vectoring (έως 100Mbps), το Super Vectoring (έως 300Mbps) και αργότερα το G.Fast με μεγαλύτερες ταχύτητες.
εξαρτάται και από την απόσταση και την ποιότητα του χάλκινου δικτύου.Γενικα για να είναι σιγουροι οι πάροχοι οταν θες πάνω από 100 δεχονται σε αιτηση μονο με Fiber
είναι πολυ λίγες οι περιπτώσεις που έδωσαν με χαλκό παραπάνω καθως τα καφάο που συνδεεται ο χαλκός συνήθως είναι απλό Vectoring
Μας τα γύρισες τώρα λιγάκι... Δεν ήταν λάθος αυτό που έγραψες, αλλά ήταν λάθος όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι του και εν μέρει σωστό όσον αφορά το πρακτικό κομμάτι του (γιατί όπως λες υπήρξαν περιπτώσεις που έδωσαν 200άρα σε χαλκό). Ούτε ο αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού δεν τα είπε τόσο καλά.
Εμένα πάντως η Vodafone μου έκανε πρόταση να με πάει από 100άρα σε 200άρα (όχι με οπτική ίνα) προ 2-3 μηνών, την οποία και αποδέχτηκα γιατί ήταν πολύ μικρή η χρηματική διαφορά. Και μου έστειλαν δωρεάν και νέο modem router με Wifi 6 (το παλιό ήταν 2,4 και 5).
Σημειωτέον ότι ΚΑΦΑΟ έχω στα 20 μέτρα από το σπίτι μου.Δεν τα γυρισα , δεν απευθυνομαι σε τεχνικους απλα εγραψα κάποια γενικά πράγματα για βοηθεια σε συνφορουμίτες
το ότι υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις όπως η δική σου που είναι 20-30 μέτρα από το καφάο και μπορούν να στο κάνουν δεν είναι ο κανόνας. Ο κανόνας είναι ότι για 200MBps σου λένε για fiber to the home.
Δεν νομίζω όμως ότι ενδιαφέρουν αυτα κανέναν για να το αναλυουμε τόσο πολύ. Δεν είναι ο σκοπός μου να γραφω κατεβατα και να αναλύσω τεχνικά τι είναι εφικτό και τι όχι. Αυτο θα το έκανα όταν θα έγραφα κάτι που απευθυνεται σε forum τεχνολογίας
ΟΚ, δεν υπάρχει λόγος να το συνεχίζουμε.
Χαίρομαι που έστω και εμμέσως συμφωνούμε ότι ΔΕΝ ισχύει (και τεχνικά και πρακτικά) η αρχική σου τοποθέτηση ότι "δεν είναι εφικτή η σύνδεση VDSL 200Mbps σε γραμμή χαλκού". -
This post is deleted! -
κακώς προσπάθησα να βοηθήσω εξ'αρχης. Δεν ξαναγράφω για τέτοια πράγματα να προσπαθησω να βοηθήσω συμφορουμίτη, θα γράφω μόνο για αυτοκίνητα.
Έλα σώπα! Μην κάνεις έτσι. Έχει συμβεί και στους καλύτερους να ξεφύγει κάτι...
-
This post is deleted!
Τι συνδεση ADSL και απο ποια εταιρια να κανω;