-
Για ξεκινήστε να παίζετε με τον χάρτη και δείτε τα σπίτια από Νέα Πεντέλη, Παλαιά Πεντέλη, Ντράφι, Διώνη, Καλλιτεχνούπολη, Βουτσάς...
Δεν συζητάω για Διόνυσο που είναι ακόμα πιο ακριβά.
Με ζούμ και με περπάτημα στο δρόμο θα δείτε τι παίζει και ίσως βρείτε και τους μεροκαματιάρηδες κληρονόμους.
Γενικά τα ακούσματα μου σε εκείνες τις περιοχές είναι από φίλους και γνωστούς που έχουν σπίτια εκεί, αλλά έχω ψάξει και 3 φορές για μεταχειρισμένα για πελάτες που ήθελαν να αγοράσουν. Είχα ψάξει το 2008, το 2012 και το 2019.
Ενώ τώρα ακριβώς πριν την φωτιά, πελάτης ήταν σε συνεννόηση να αγοράσει οικόπεδο στην Παλαιά Πεντέλη.
Ετσι λοιπόν στο τελευταίο για να το συζητήσουμε.
Τα οικόπεδα κάνουν κάπου 600 το τμ.
Δηλαδή οικόπεδο 500 τμ κάνει 300000. Εχει συντελεστή δόμησης 0,40 που σημαίνει 100 υπόγειο, 100 ισόγειο και 100 πρώτο όροφο και επειδή το υπόγειο θα έχει χρήση οικιστική κατά το ήμισυ, το κόστος θα πάει στα 600000 τουλάχιστον, γιατί έχουμε και μάντρες και μεγάλες κλίσεις και πισίνες. Αρα το εκατομμύριο το ακουμπάνε.
Πριν την κρίση που τα λεφτά ήταν εύκολα, τα σπίτια ήταν συνήθως επί 2 σε οικόπεδο και σε εμβαδόν.
Αρα το εκατομμύριο έπαιζε και τότε.
Αρκετοί βέβαια είχαν κληρονομιά τα οικόπεδα.
Εβαλα Διώνη και Ντράφι τι πωλείται...
Τα περισσότερα, είναι ημιτελή, οπότε μην τσιμπήσετε από την τιμή. Εχω επιλέξει ταξινόμηση με Ε/τμ αύξουσα τιμή.
-
@panos2171 said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
Πάρα πολύ, όσο δεν φαντάζεσαι. Ειδικά κάποιοι είναι ευφυέστατοι. Σκέψου ότι καταφέρνουν να τους ψηφίσει ο κόσμος. Αυτό βέβαια δεν αναιρεί ότι είναι καθίκια.
Δεν είναι λόγο ευφυίας των πολιτικών, αλλά λόγω ηλιθιότητας των πολιτών.
-
@wantone said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
Πριν 30 χρονια δεν υπηρχαν ανεμοι τοτε και οι φωτιες ηταν μικροτερες;
Γιατί τότε η δασοπυρόσβεση ήταν αρμοδιότητα της δασικής υπηρεσίας (δασαρχείο) και της πυροσβεστικής της. Ο μέγιστος Ανδρέας μετέφερε την πυρόσβεση δασών στην πυροσβεστική πόλεων, που και δεν έχουν την κατάλληλη εκπαίδευση και επιπλέον έχουν και τον πόλεμο του δασαρχείου (δεν έχει αναρρωτηθεί γιατί δεν γίνονται αντιπυρικές ζώνες?).
-
Οι μετέπειτα από αυτόν γιατί δεν την πήγαν στο δασαρχείο αφού ήταν λάθος;;;
-
@lap said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
Οι μετέπειτα από αυτόν γιατί δεν την πήγαν στο δασαρχείο αφού ήταν λάθος;;;
Δεν γνωρίζω. Ρώτα τους.
-
-
Όταν βιάζουμε την φύση, αυτά παθαίνουμε και δικαίως.
-
Εγώ βλέπω προσπάθεια να γλυτώσει ο Δούκας που είναι ίσως και χειρότερος από τον Καμίνη.
Οφειλε να το γνωρίζει και να έχει πάρει μέτρα.
-
@criuser said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
Εγώ βλέπω προσπάθεια να γλυτώσει ο Δούκας που είναι ίσως και χειρότερος από τον Καμίνη.
Οχι "ίσως", σίγουρα ειναι χειρότερος.
-
@criuser said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
Οφειλε να το γνωρίζει και να έχει πάρει μέτρα.
+1
Αν ήταν δήμαρχος ο Μπακογιάννης θα έφταιγε αυτός και το σόι του, "ελλάδα 2.0" κλπ...
Τώρα οι πολυπράγμoνες των media βλέπω την κάνουν γυριστή και φταίει η "φύση", το "ρέμα" και η "κακια ή ώρα".ΥΓ: Πάντως αυτό που ανεβάζετε κάποιοι την παρόλα του καθενός δεν το καταλαβαίνω. Άραγε είναι όντως όπως τα λέει ή κότσαρε μια άσχετη φωτογραφία του 1900 από αλλού και έστησε "story" με το ρέμα στους Αμπελόκηπους για να πάρει κλικ?
-
Αριστερή προπαγάνδα για να σώσουν τον άχρηστο τον Δούκα.
Τον Α.Γ. Αυτού Γελοιότητα γιατί έχει και υφάκι αριστοκρατικό...
-
Πλημμύρες στην Αττική πάντα είχαμε.
Προφανώς κυρίως λόγω της δικής μας παρέμβασης.Μπάζωσε εδώ, κλείσε εκεί μια χαρά τα κάναμε.
Ευτυχώς είναι της μόδας τα Sup πλέον. -
Αμπελόκηποι.. Πέρασα τα πρώτα 18 μου χρόνια εκεί (Λαρίσης και Κηφισίας)
Οι φωτο στην Αχαϊας είναι μπροστά από το 56ο Γυμνάσιο που πήγαινα 3 χρόνια. Δε θυμάμαι ποτέ τόσο νερό -είχε ένα θέμα η Αχαϊας,αλλά όχι τέτοιο πράγμα- μετά από βροχή... -
Μια μεγάλη διαφορά σε σχέση με πριν 30 χρόνια, εκτός των παρεμβάσεων που έχουν γίνει, είναι και ο όγκος των σκουπιδιών που είναι πλέον πεταμένα παντού.
Έχω παρατηρήσει και στην Ξάνθη που μένω και στην Θεσσαλονική που επισκέπτομαι συχνά ότι με το ξεκινάει μία βροχή, αν δεν είναι ήδη φραγμένα τα φρεάτια, να φράζουν από τα σκουπίδια.
Οπότε είναι λογικό οι δρόμοι που είχαν πρόβλημα πριν χρόνια, να έχουν μεγαλύτερο πλέον. -
@panormus772 said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
Αμπελόκηποι.. Πέρασα τα πρώτα 18 μου χρόνια εκεί (Λαρίσης και Κηφισίας)
Οι φωτο στην Αχαϊας είναι μπροστά από το 56ο Γυμνάσιο που πήγαινα 3 χρόνια. Δε θυμάμαι ποτέ τόσο νερό -είχε ένα θέμα η Αχαϊας,αλλά όχι τέτοιο πράγμα- μετά από βροχή...Μια απο τα ιδια. Μεγαλωσα στην Αχαιας και Αωου γωνια.
19ο δημοτικο και 56ο γυμνασιο.
Τετοια καταστροφη δεν ειχα ξαναδει...να γινει λιμνη και να επιπλεουν αυτοκινητα. Τραγωδια!! -
Ποσα mm νερού έπεσαν;
-
-
Αθήνα;
-
Όχι πολύ.
10-20mm αναλόγως περιοχής -
Αδικαιολόγητοι οι δήμοι.
Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;