-
@ilias-a said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@lap said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Αυτό που απευθύνεστε υποτιμητικά ως χαρτογιακά σε έναν άνθρωπο που εργάζεται σε θέση γραφείου είναι λάθος !
Γιαυτο και τον εβαλα μεσα σε εισαγωγικα, κανεις εδω μεσα δεν εχει υποτιμησει την εργασια καμιανου οσο εσυ ολες τις υπολοιπες που δεν ειναι του κλαδου σου.
Οι σιδεραδες, οι μηχανικοι, οι τορναδοροι και αλλα πολλα επαγγελματα και βεβαια ειμαστε μουτζουριδες αλλα δεν τη βλεπουμε υποτιμητικα εμεις αυτη την εκφραση, εσεις με την αναλογη δικη σας γιατι τσινατε αραγε?Δεν καταλαβαίνεις το τι γράφω και παρεξηγείς. Όλα τα επαγγέλματα είναι σοβαρά και απαραίτητα. Όταν όμως η συζήτηση ξεφεύγει από την κοινή λογική και φτάνουμε σε σημείο όπου και εσύ προσωπικά επιδοκιμάζεις τις απόψεις που λένε πως ήρθε η εποχή να πάρουν την ''εκδίκηση'' τους τα τεχνικά επαγγέλματα και να κοστολογούν τις εργασιες τους υψηλότερα από άλλες με υψηλότερη για την οικονομία προστιθέμενη αξία ακόμα και από λειτουργήματα, όπως αυτό της ιατρικής, προφανώς δεν θα συμφωνήσω και θα αναφέρω πως αυτό είναι αποτέλεσμα στρεβλώσεων της αγοράς εργασίας και της οικονομίας.
Έχω αναφέρει πολλές φορές πως νιώθω και ποσο χαλαρός είμαι με τους τεχνίτες παραδεχόμενος την δυσκολία της εργασίας τους. Με συγχωρείς όμως αλλά αυτός που μου πέρασε το παράθυρο δεν πρέπει να αμοίβεται περισσότερο από μια εξέταση σε έναν γιατρό εάν θέλουμε να λέμε πως η κοινωνία και η οικονομία λειτουργει υπο κανονικές συνθήκες.
Και αυτό που υποστηρίζω δεν είναι αποτέλεσμα μιας ελιτίστικης οπτικής, αν παρατηρήσεις άλλοι έχουν μια τέτοια στην συζήτηση μας αναφερόμενοι σε ειδικές περιπτώσεις, αλλά λόγω του γεγονότος πως εάν μια οικονομία λειτουργεί υπό αυτούς τους όρους είναι καταδικασμένη να πτωχεύσει. Η προσπάθεια για γνώση και καινοτομία που πηγάζει μέσα από την παιδεία απαξιώνεται λόγω της στρέβλωσης στις οικονομικές απολαβές διαφόρων επαγγελματικών κλάδων στο εσωτερικό της κοινωνίας και στις νέες γενιές.
Εκτός εάν ασπάζεσαι ιδεολογικά ένα διαφορετικο οικονομικό μοντέλο από αυτό στο οποίο εργάζεσαι.
Έτσι λοιπόν, το πως μετάφραζες την δήλωση μου αυτή, είναι δικό σου θέμα και σου λέω επισήμως πως κανεις λάθος.
-
@gtsartsal said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@criuser said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Το πρόβλημα είναι κανένας 16-18 δεν ξέρει που πάνε τα 4.
@red_monster said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@piliourits said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@piliourits said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Η επιστροφή των χειρωνάκτων μαστόρων τεχνιτών εκεί που τους αξίζει !
Κανένας αξιοπρεπής μεσαιοταξίτης ή ...αστός δεν θα διαφωνήσει.
Αρκεί να μην είναι τα παιδιά του.Η αλλάζουμε ή βουλιάζουμε
Δηλαδή για τα παλικάρια σας αντί για δίλημμα τύπου "γιατρός ή δικηγόρος" (μηχανικός, δεν εγκρίνει ο Λαπ) θα μπορούσε να είναι "σιδερας ή καλουπατζης", τώρα που αμείβονται σωστά και πέσανε τα ταμπού;
Το δίλημμα είναι τι σου αρέσει περισσότερο τι λιγότερο και τι καθόλου. Ούτε οι δουλειά χάθηκαν ούτε οι άξιοι άνθρωποι.
Ετσι ακριβώς.
Πάντως αρκετών φίλων τα παιδιά δεν είναι γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί.
Και δεν είναι ότι δεν πέρασαν. Θα μπορούσαν να πάνε εξωτερικό. Λεφτά είχαν.
Επίσης τα παιδιά έχουν τις δικές τους ιδέες δεν επηρεάζονται τόσο από τους γονείς, ιδιαίτερα μετά από τα 22-25.
Βασίλη λίγο μπερδεμένα τα λες και δεν είναι πολύ ξεκάθαρα όπως βλέπεις...
Δεν τίθεται θέμα διλήμματος . Όλοι οι γονείς επιστήμονες τα ονειρεύονται τα παιδάκια τους.Εγώ είμαι στην φάση που οι γονείς έχουν δει τα παιδιά τους επαγγελματίες και τα βλέπουν στην πραγματικότητα και όχι στο όνειρο.
Και εκεί έχουμε πολλές αλλαγές από τα όνειρα.
Και βέβαια και διαφορετικές απόψεις μεταξύ των γενεών που είναι λογικό.
-
Στο ΟΕΕ γράφονται και πτυχιούχοι άλλων σχολών μη οικονομικών με μάστερ στα οικονομικά.
-
Στο ΟΕΕ γράφονται και πτυχιούχοι άλλων σχολών μη οικονομικών με μάστερ στα οικονομικά.
Σωστά.
-
Αυτό που απευθύνεστε υποτιμητικά ως χαρτογιακά σε έναν άνθρωπο που εργάζεται σε θέση γραφείου είναι λάθος !
Γιαυτο και τον εβαλα μεσα σε εισαγωγικα, κανεις εδω μεσα δεν εχει υποτιμησει την εργασια καμιανου οσο εσυ ολες τις υπολοιπες που δεν ειναι του κλαδου σου.
Οι σιδεραδες, οι μηχανικοι, οι τορναδοροι και αλλα πολλα επαγγελματα και βεβαια ειμαστε μουτζουριδες αλλα δεν τη βλεπουμε υποτιμητικα εμεις αυτη την εκφραση, εσεις με την αναλογη δικη σας γιατι τσινατε αραγε?Δεν καταλαβαίνεις το τι γράφω και παρεξηγείς. Όλα τα επαγγέλματα είναι σοβαρά και απαραίτητα. Όταν όμως η συζήτηση ξεφεύγει από την κοινή λογική και φτάνουμε σε σημείο όπου και εσύ προσωπικά επιδοκιμάζεις τις απόψεις που λένε πως ήρθε η εποχή να πάρουν την ''εκδίκηση'' τους τα τεχνικά επαγγέλματα και να κοστολογούν τις εργασιες τους υψηλότερα από άλλες με υψηλότερη για την οικονομία προστιθέμενη αξία ακόμα και από λειτουργήματα, όπως αυτό της ιατρικής, προφανώς δεν θα συμφωνήσω και θα αναφέρω πως αυτό είναι αποτέλεσμα στρεβλώσεων της αγοράς εργασίας και της οικονομίας.
Έχω αναφέρει πολλές φορές πως νιώθω και ποσο χαλαρός είμαι με τους τεχνίτες παραδεχόμενος την δυσκολία της εργασίας τους. Με συγχωρείς όμως αλλά αυτός που μου πέρασε το παράθυρο δεν πρέπει να αμοίβεται περισσότερο από μια εξέταση σε έναν γιατρό εάν θέλουμε να λέμε πως η κοινωνία και η οικονομία λειτουργει υπο κανονικές συνθήκες.
Και αυτό που υποστηρίζω δεν είναι αποτέλεσμα μιας ελιτίστικης οπτικής, αν παρατηρήσεις άλλοι έχουν μια τέτοια στην συζήτηση μας αναφερόμενοι σε ειδικές περιπτώσεις, αλλά λόγω του γεγονότος πως εάν μια οικονομία λειτουργεί υπό αυτούς τους όρους είναι καταδικασμένη να πτωχεύσει. Η προσπάθεια για γνώση και καινοτομία που πηγάζει μέσα από την παιδεία απαξιώνεται λόγω της στρέβλωσης στις οικονομικές απολαβές διαφόρων επαγγελματικών κλάδων στο εσωτερικό της κοινωνίας και στις νέες γενιές.
Εκτός εάν ασπάζεσαι ιδεολογικά ένα διαφορετικο οικονομικό μοντέλο από αυτό στο οποίο εργάζεσαι.
Έτσι λοιπόν, το πως μετάφραζες την δήλωση μου αυτή, είναι δικό σου θέμα και σου λέω επισήμως πως κανεις λάθος.
Η ιατρικη ειναι στην πρωτη κατηγορια και μην την βαζεις στην εξισωση με ολες τις υπολοιπες.
Να στο πω λιγο λαικα, εσεις για να παραγετε εργο (οχι χρημα γιατι προβλεψεις κανετε) χρειαζεστε του διαφορους τεχνιτες, πρεπει να εχεις κτιριο, ρευμα, νερο, υπολογιστη κλπ αγαθα, εμεις για να παραγουμε χρημα εσας δεν σας χρειαζομαστε.
Η φυση της οικονομιας παντα εχει τα πανω και τα κατω της και ειναι λογικκο αυτο να συμβαινει ετσι ωστε κατα καιρους να εχουν λογο ζητησης ολα τα επαγγελματα και τα θεωριτικα και τα πρακτικα. -
Έτσι, εφόσον όμως εργάζονται σε οικονομικό κλάδο!
Λογικά η σύζυγος θα εργάζεται ως β τάξης σε επιχείρηση με β ή Γ βιβλία με συγκεκριμένο τζίρο γύρω στα 2εκ αν θυμανσι σωστά!
Σε μεγαλύτερα μαγαζιά αλλάζουν τα πράγματα!
-
Η ιατρικη ειναι στην πρωτη κατηγορια και μην την βαζεις στην εξισωση με ολες τις υπολοιπες.
Να στο πω λιγο λαικα, εσεις για να παραγετε εργο (οχι χρημα γιατι προβλεψεις κανετε) χρειαζεστε του διαφορους τεχνιτες, πρεπει να εχεις κτιριο, ρευμα, νερο, υπολογιστη κλπ αγαθα, εμεις για να παραγουμε χρημα εσας δεν σας χρειαζομαστε.
Η φυση της οικονομιας παντα εχει τα πανω και τα κατω της και ειναι λογικκο αυτο να συμβαινει ετσι ωστε κατα καιρους να εχουν λογο ζητησης ολα τα επαγγελματα και τα θεωριτικα και τα πρακτικα.Εμ έχεις μια τελειως στρεβλή εικόνα! Εάν δεν υπάρχουν οι χαρτογιακάδες που υπονοείς το χρήμα που θα πάρεις για το έργο σου δεν θα έχει καμία αξία! Για κωλοχαρτο θα κάνει! Αν εσύ εργάζεσαι στον ήλιο για να πάρεις ένα κωλοχαρτο!!!! Οκ!!!
Εκτός αν ζεις σε μια ανταλλακτική οικονομία, όπου θα εργαστείς για έναν πελάτη και αυτός για εσένα σε κάτι άλλο!
Τότε ναι δεν θα θες τους χαρτογιακάδες! Εάν όμως θες να πάρεις χρήματα, μάλλον τους θες!
Το' πιασες;;;
Γενικα πέρα από αυτά τα τσιτάτα, όλοι είναι απαραίτητοι! Απλώς κάποιοι περισσότερο για την φάση του οικονομικού κύκλου μιας χώρας και τις στρατηγικές επιδιώξεις της, και αυτό το "απαραίτητοι" πρέπει να μεταφράζεται με αντίστοιχες απολαβές!
-
This post is deleted! -
This post is deleted! -
Εμ έχεις μια τελειως στρεβλή εικόνα! Εάν δεν υπάρχουν οι χαρτογιακάδες που υπονοείς το χρήμα που θα πάρεις δεν θα έχει καμία αξία! Για κωλοχαρτο θα κάνει! Αν εσύ εργάζεσαι στον ήλιο για να πάρεις ένα κωλοχαρτο!!!! Οκ!!!
Το' πιασες;;;
Γενικα πέρα από αυτά τα τσιτάτα, όλοι είναι απαραίτητοι! Απλώς κάποιοι περισσότερο για την φάση του οικονομικού κύκλου μιας χωρας
Πουθενα δεν σας χαρακτηρισα αχρειαστους, ολοι χρειαζονται σε μια οικονομια, στο οτι θεοποιεις το επαγγελμα σου ειναι η διαφωνια μου.
-
Σιγά το επάγγελμα! Εγώ θεοποιώ τον γιατρό, τον προγραμματιστή και μηχανικό ρομποτικής! Αυτά είναι φοβερά επαγγέλματα στην φάση που βρισκόμαστε! Απλώς ειδικότητες σαν τη δίκη μου είναι ο κοινός παράγοντας σε κάθε εποχή και φάση των οικονομικών κύκλων και φυσικά δεν εννοώ πως πρέπει να πληρώνονται περισσότερο από κάποιον που καινοτομεί και παράγει τεχνολογία. Αλλά σε όλα να υπάρχει ένα μέτρο κοινής λογικής.
Εγω απαντώ στα τσιτάτα των φίλων μηχανικών εδώ στην παρεα που απαξιώνουν τελειως την δουλειά των χαρτογιακάδων, θεωρώντας πως είναι πάνω από όλους ακόμα και σε κλάδους που γνωρίζουν ελάχιστα!
-
Όλοι οι γονείς επιστήμονες τα ονειρεύονται τα παιδάκια τους.
Εγώ πάλι όχι. Με ενδιαφέρει να κάνει επαγγελματικά ότι τον κάνει αυτόν ευτυχισμένο (όσο μπορεί μια εργασία να το κάνει αυτό) και ιδανικά να βγάζει και καλά χρήματα.
Προσωπικά, εαν στα 18 μου ειχα το μυαλό και τις γνώσεις που έχω σήμερα, τελείως άλλο επαγγελματικό δρόμο θα είχα ακολουθήσει. -
@fanis75 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Όλοι οι γονείς επιστήμονες τα ονειρεύονται τα παιδάκια τους.
Εγώ πάλι όχι. Με ενδιαφέρει να κάνει επαγγελματικά ότι τον κάνει αυτόν ευτυχισμένο (όσο μπορεί μια εργασία να το κάνει αυτό) και ιδανικά να βγάζει και καλά χρήματα.
Προσωπικά, εαν στα 18 μου ειχα το μυαλό και τις γνώσεις που έχω σήμερα, τελείως άλλο επαγγελματικό δρόμο θα είχα ακολουθήσει.Φάνη, ονειρεύονται λέω .
Υγεία και ευτυχία να έχουν με ενδιαφέρει κι εμένα! Ότι αγαπούν να το προσπαθήσουν!
Με το ζόρι δεν γίνεται τίποτα. -
Καλά εννοείται. Ότι θέλουν τα παιδιά....
Και εγώ ηθελα παρα πολλά από μηχανικός, πιο πολύ αρχιτέκτονας, με επηρέασαν εποχες Καλιατράβα μέχρι ψυχολόγος για να καταλάβω το τι σκέφτονται οι γυναίκες εποχές, Μελ Γκίμπσον που άκουγε τι σκεφτόταν οι γυναίκες.
Φοβερός επαγγελματικός προσανατολισμός, δεν έχετε να πείτε...
Και εννοείται...... το απόλυτο το υπέρτατο επάγγελμα που έμοιαζε στο μυαλό μου θεϊκό.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
-
Σωστό και λάθος δικό μου
-
Λογικά η σύζυγος θα εργάζεται ως β τάξης σε επιχείρηση με β ή Γ βιβλία με συγκεκριμένο τζίρο γύρω στα 2εκ αν θυμανσι σωστά!
Σωστά τα λέτε, δικό μου υο λάθος
-
Ποιανού η σύζυγος ;
-
Του Σταύρου;
-
Του Σταύρου;
Γιατί όπως το είπες φάνηκε σαν την δικιά μου.
Μετά τον Οτσο που είπε ότι ο πατέρας μου ήταν οικοδόμος να κάνεις την σύζυγο λογίστρια θα με μπερδέψετε εντελώς.
-
Ήρθε η ωρα μα στο πουμε.....
Είσαι υιοθετημένος και η συζηγος ειναι λογίστρια.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....